Spring naar bijdragen

Wuppie1976

Leden
 • Aantal bijdragen

  102
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Wuppie1976 geplaatst

 1. Wuppie1976

  Waypoints Iphone

  Hallo Ton, navigeren met je iPhone gaat op zich prima, maar dan is je batterij helaas wel snel leeg. Wij gebruiken tijdens het lopen zowel smartphone als GPS. Deze laatste om te navigeren en de phone om offline de overige gegevens van de cache te bekijken. Wij gebruiken hierbij naar tevredenheid een combinatie van de apps GCbuddy en Geocaching. Zo kunnen we bijna altijd paperless cachen. Overigens complimenten aan Ringeling voor de duidelijke uitleg over het invoeren van de extra/nieuwe WP's in de GC app.
 2. Wuppie1976

  Hulp Gezocht!

  Hallo Rollertje, Prima actie, gewoon hulp vragen, genoeg mensen die je willen en kunnen helpen. En al doende leer je vanzelf snel veel bij! Helaas wonen wij voor een gezamenlijke mulit wat ver uit elkaar, maar hierbij wel een aantal tips waarmee je wellicht zelf wat multi's kunt vinden/doen die passen bij jouw wensen en mogelijkheden: - Kijk goed naar de rating voor moeilijkheid en terrein, deze geven vaak een redelijk goede indicatie. Ook zeggen logs van anderen natuurlijk vaak veel over welke uitdagingen ze onderweg tegenkomen. - Bij sommige multi's zijn vooraf alle coördinaten van wapoints al gegeven en vind je onderweg alleen maar aanwijzingen voor de eindcache of moet je bijvoorbeeld foto's zoeken. Hoef je onderweg niet te rekenen en in te voeren, behalve voor het laatste wapoint. - Selecteer eens op multi's die (ook) geschikt zijn voor kinderen. Vaak niet te lang en te moeilijk en toch een leuke wandeling. - Twijfel je over de lengte van een route, vraag het gewoon vooraf even aan de legger. Veel cacheplezier! Wuppie1976
 3. Ons waren de cachemogelijkheden in en rondom Den Helder ook al opgevallen. Vandaar ook besloten om vanuit het Brabantse in de zomer voor twee weken in Julianadorp te gaan kamperen. Al die nieuwe caches zijn een mooi cadeautje! Wij zullen ons daar zeer zeker gaan vermaken!
 4. Wuppie1976

  Merkwaardige Cache?

  Ik vind het ook een leuk idee, zie er ook het kwaad niet van in om daar je trackable, die toch al kwijt is, voor beschikbaar te stellen.
 5. Yep, maar ook niet alles wat met zorg is gemaakt is lekker... ? Smaken verschillen!
 6. Precies kikkers, helemaal mee eens. Niet iedereen vindt hetzelfde lekker en zelf eet je ook niet iedere dag hetzelfde. Daarom zijn er ook zo veel verschillende restaurants om uit te kiezen. En die blijven allemaal vreedzaam naast elkaar bestaan. Dat blijkt met caches blijkbaar iets ingewikkelder te liggen, jammer hoor!
 7. Ik heb deze vraag enige tijd geleden ook al gesteld, maar toen kwam daarop geen reactie. Hopelijk komt er nu wel iets uit. In het overzicht van events staat er voor de betreffende data vooralsnog ook nog geen event in Volkel of omgeving.
 8. Voor deze optie moet je wel premium member zijn, maar dan kun je een pocket query maken waarbij je onder andere met behulp van icoontjes caches met bepaalde eigenschappen kunt selecteren.
 9. Hallo Pottekijker, Op geocaching.com kun je met het icoontje met de bus wel selecteren op caches met openbaar vervoer dichtbij, maar dat zal niet altijd persé een treinstation zijn. Maar misschien is het een begin. Succes! Wuppie1976
 10. Ik voel me als nieuwkomer ook steeds minder thuis op dit forum. Het maakt bijna niet meer uit wat je vindt of denkt, een negatieve reactie is eerder regel dan uitzondering. En te vaak op de persoon gespeeld. Het heeft zelfs mij al zover gekregen om hier en daar een venijnige reactie terug te geven. En waar gaat het nou om, dat we het er blijkbaar niet over eens kunnen worden dat we het nooit helemaal met elkaar eens zullen zijn! Jammer hoor!
 11. Ik ben benieuwd waar dit draadje heen gaat. Na deze vraag van Diederikus vermoed ik een addertje onder het 'foie gras'. Ach neuh, ik vroeg me alleen af of er al eens iemand goed naar het menu gekeken heeft. Nou, wat mij wel opviel was dat alle gangen zo'n beetje drijven in de alcohol. Een en ander dus misschien maar niet te serieus nemen? ?
 12. Ik ben benieuwd waar dit draadje heen gaat. Na deze vraag van Diederikus vermoed ik een addertje onder het 'foie gras'.
 13. Lieve mensen, alsjeblieft zeg! Is geocaching een hobby met als doel lekker buiten bezig te zijn of wordt het een schrijfwedstrijd... Wederzijds respect staat voorop, maar het feit dat een cacher jouw cache kiest om te gaan lopen/doen zou je toch ook als waardering mogen zien. Niet dat ik iets tegen het idee an sich heb om logjes te kunnen waarderen, maar overdrijven is ook een kunst....
 14. Wuppie1976

  Garmin Etrex 20

  Wij gebruiken naar tevredenheid nu ruim een jaar de etrex 20, met de ontvangst geen problemen! Een klein nadeel vinden wij de joystick. Dat kost wat meer tijd bij het invoeren. Succes met de keuze!
 15. De-fam, wat vervelend! Lukt het nog dat op te lossen voor zaterdag? Heb elders op het forum gelezen dat er voor zaterdag afspraken zijn gemaakt om de SOS-routes te gaan lopen. Succes!
 16. Misschien moet je het in de lengte proberen.....
 17. Wat ik jammer vind is dat er geen mogelijkheid is om een TB vanuit handen van een ander team te retrieven. Ik wil met een collega nog wel eens TB's uitwisselen om ze niet te lang te laten liggen. Dan moet je wel grabben, uiteraard met een mailtje met uitleg naar de eigenaar. Iemand een idee hoe dit anders netjes op te lossen zonder al die poespas en oneigenlijk gebruik van de grab-functie?
 18. Een cache meerdere malen als found loggen? Mag ik die van mezelf misschien dan ook loggen??? Zo vaak als je wilt. Het is jouw cache. Dat het kan en mag is duidelijk, maar wat heeft men voor reden om dat te doen? Hier op het forum horen we vooral mensen die er het nut niet van in zien, ik zelf trouwens ook niet. Maar waar zijn op het forum de cachers die dit wel doen en wat is hun reden en mening?
 19. Team Tabak, dank voor de steun! Barny, je hebt helemaal gelijk als het er over gaat dat geocaching geen wedstrijd is. Maar niemand heeft het volgens mij ook echt over valsspelen.... Mij lijkt het alleen van respect voor de CO getuigen als je een cache uitvoert zoals hij bedoeld is. Dus voor een mysterie maak je de puzzel en voor een multi maak je de wandeling. Aangezien er zo veel keuze is, kan iedereen er wat van zijn gading bij vinden, toch?
 20. Hallo Barny, Het was op geen enkele manier de bedoeling om mezelf op de borst te kloppen over hoe wij het spel spelen. Eerder een gevoel van 'angst om betrapt te worden'.... Want ik veroordeel het absoluut niet als mensen het op een andere manier doen! Een spel speel je tenslotte ook samen, en als men elkaar daarin graag voorziet van informatie en oplossingen, geen probleem! Dat gebeurd toch binnen ieder spel! Daarnaast spelen wij het spel ook vooral liever buiten, omdat puzzels niet ons ding is en wij de tijd die nodig is om ze op te lossen liever buiten doorbrengen. Mysteries komen dan ook bijna niet op onze foundlist voor. Maar het voelt voor mij niet oké om met de eer te gaan strijken van iemand die wel de tijd en moeite neemt om de puzzel op te lossen.
 21. Ik zal wel een heilig boontje zijn, maar ik zou me zwaar schuldig voelen als ik een punt incasseer voor een cache die ik niet zelf heb gevonden, een mysterie die ik zelf niet heb opgelost of een multi die ik niet zelf helemaal heb gelopen... Daarnaast zie ik dan ook de lol van dit spel niet meer in...
 22. Wij dragen onze Garmin Etrex in een bijpassend hoesje aan een Lanyard met extra clipje zodat hij daar altijd makkelijk af kan. Omdat het hoesje speciaal voor onze GPS is, kan deze blijven zitten tijdens het gebruik. De Lanyard in de nek wat korter knopen, helpt tegen het bungelen.
 23. Hallo Warriors, welkom bij deze leuke hobby en welkom op het forum! Wij gebruiken bij het cachen, naast een GPS, als ondersteuning ook vaak onze iPhone erbij met daarop diverse apps waaronder die van groundspeak. Ik hoop dat ik het antwoord op jouw vraag zo duidelijk kan maken. Vanuit het beginscherm van een cache kun je kiezen voor 'navigeer naar de cache', je krijgt dan een kaartje met daarin zichtbaar je eigen huidige positie en het beginpunt (en eventuele al gegeven tussenpunten) van de cache. In dat scherm kun je rechtsboven een vlaggetje aanklikken, hiermee kun je een volgend punt met nieuwe coordinaten invoeren. Tip, geef deze nieuwe punten de naam van het betreffende waypoint. Een andere tip als je met een iPhone gaat cachen is vooral om een extra batterij/accu (verkopen ze niet al te duur bij Xenos) mee te nemen. Veel plezier met cachen en mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust!
 24. Wij gebruiken nu bijna een jaar de Etrex 20. Prima apparaat, ook niet al te duur om mee te beginnen. Maar 'in het veld' vind ik het gebruik van het joystickje bijzonder onpraktisch, zeker met een beetje koude handen. Wij gaan de volgende keer voor drukknopjes of een touchscreen. Maar, zelfs zonder ingeladen kaarten, dit apparaat voldoet voor ons nu nog meer dan ruim voldoende.
 25. Wuppie1976

  Foutmelding

  Hier ook nog steeds een foutmelding als ik op mijn ipad de site bekijk Fatal error: Call to a member function topicPostSearchResultAsForum() on a non-object in /home/geocaching/domains/geocaching.nl/public_html/forum-7nUT6/admin-21zxc/applications/forums/extensions/search/format.php on line 229 Jammer zeg, nu moet je alle forums door....
×
×
 • Nieuwe aanmaken...