Spring naar bijdragen

stada

Leden
 • Aantal bijdragen

  212
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door stada geplaatst

 1. Iedereen moet zelf beoordelen of de capriolen die je moet nemen om de cache te vinden, de moeite en het risico waard zijn. Je blijft zelf verantwoordelijk. En laten we het avontuurlijk houden. Straks wordt elk risico uitgebannen en kan elke cache wel gearchiveerd worden.
 2. stada

  problemen bij geocacher.nl?

  De sites zijn weer te bereiken maar ftp-en lukt nog niet, momenteel.
 3. stada

  problemen bij geocacher.nl?

  Inderdaad: 500 Illegal PORT range rejected ! Failed "port".
 4. stada

  problemen bij geocacher.nl?

  Ik had gisteren al problemen. Met ftp was er nog wel op te komen maar nu ook al niet meer. Ik ben momenteel aan het checken of mijn backup van alle foto's compleet was. Nee dus... Ik hoop maar dat er niets verloren is. smilie
 5. stada

  Geocaching op tv

  Ik heb het nu op DVD. Waar kan ik een inleiding vinden om de opname om te zetten in een pc-playable movie?
 6. stada

  Geocaching op tv

  Ik had de links die eerder op deze site stonden op een pers-pagina, willen laten zien aan die tv-mensen maar er kwam een melding dat die pagina er niet meer was, helaas.
 7. Voor alle stad-Groningers: Vanmiddag ben ik samen met een team van OOG TV, een lokale omroep in de stad Groningen, 3 uur op pad geweest. We hebben een kistje (mijn eigen) opgezocht en zijn er opnames van gemaakt voor ca. 8 minuten zendtijd. Aanstaande vrijdag 18 februari om half zes begint het en het wordt een aantal keren herhaald. Ook op de zaterdag erna.
 8. stada

  HULP GEVRAAGD !

  Ook hier leven we met jullie mee Megaheks en Chief. Dick Stada
 9. Van harte beterschap Willem Jou een beetje kennende heb je zeker al zitten broeden op een cache in de tuin van het ziekenhuis. Kan je vanachter het raam kijken.
 10. stada

  zendamateurs en geocaching

  Ik heb ook nog steeds een licentie: PA3GGX De laatste jaren niet actief. Mijn tranceiver is (tijdelijk) verhuisd naar de zolder van mijn zus omdat ik ruimtegebrek kreeg en verhuisde naar een plek waar ik moeilijker een grote antenne kwijt kon. Heb wel in het achterhoofd weer te gaan beginnen maar dat kan best nog jaren duren. Ben begonnen op de 2 meter maar zat later meestal te dx-en op de 80 tot 20 meterband. 73
 11. Wat ik regelmatig hoor is: geoketsjing. Alsof je zo'n kistje moet 'vangen'. (to catch) Zit wel wat in.
 12. stada

  Aanvallende buizerd.

  Ik kom nog even terug op dat bord Wildrooster: Ik zou een poosje geleden erg dankbaar geweest zijn met zo'n bord. Skeelerend langs het IJsselmeer zag ik zo'n rooster pas toen ik er drie meter vanaf was. Vanwege de snelheid was stoppen geen optie. Ik kon nog net een grote sprong maken en kwam precies op het randje weer neer. Omdat ik niet zeker wist of mijn wieltjes zouden blokkeren moest ik me wel laten vallen. En dat was jammer van de geschaafde skeelers. De schaafplekken op mezelf zijn alweer weg. Kortom: er wordt niet alleen gewandeld en gefiets over wegen met van die roosters.
 13. stada

  Brand

  Hopelijk is de virtuele maar fysiek wel aanwezige cache Het Huske op e Slenk er nog.
 14. Ik hoop dat je hebt gesnapt dat je op de kleine fotootjes kan klikken voor een grotere foto. En wat je dan te zien krijgt heb ik niet in hogere resolutie. Of ik zou de papieren foto moeten zoeken en opnieuw scannen. Ik zal de namen die je noemde invullen. Bedankt!
 15. De inmiddels derde serie foto's van de wegwerpcamera in Adders' Paradise zijn ontwikkeld en staan op mijn site. Kies het item foto's en dan derde serie. Als je weet wie er op welke foto staat mag mailen. Dan kan ik de namen erbij zetten. Of klik anders hierop om rechtstreeks op de fotopagina te komen. Alvast bedankt voor je reactie.
 16. Zo'n bevestiging is in ieder geval beter dan de gps los in de hand houden of om je nek hangen. Ik heb het al vaak gehad dat ik onverhoopt toch twee handen aan mijn ATB- of racefietsstuur moest hebben. Zodoende heeft het apparaat al vreselijke knallen tegen het stuur gehad. Nou had ik laatst wel een keer van die vreemde strepen op het display maar dat ik nu gelukkig weer over.
 17. Kan hem even niet vinden die Bult. Welke cache-page?
 18. En is dat hetzelfde beeld als wat ik in mijn berichtje van 29 september in deze thread zette? Kijk anders nog even terug...
 19. stada

  Calculatie

  Heb ik ook weer wat geleerd. Het kan dus nog makkelijker. Handige site trouwens Bruine Beer!
 20. stada

  Calculatie

  Dus je hebt een plaatje van een landkaart waarin je punten wilt projecteren op de precieze plaats. Ik zou dan eerst dat kaartje laten inlezen in OziExplorer. Daarvoor moet je van een aantal referentiepunten op de kaart aangeven welke coördinaten ze hebben. Uiteindelijk krijg je een kaartje waarbij je in OziExplorer op een willekeurige plek kan klikken om te weten welke coördinaten het heeft. Dan moet je vervolgens uitvinden op welk pixel welk coördinaat zit. Het pixelcoördinaat vindt je uit met bijvoorbeeld het programma IrfanView dat gratis is te downloaden. Je klikt dan in het plaatje van de landkaart op een punt en er verschijnt dan bovenin beeld het pixelcoördinaat. Bijv. 123,45 Met wat verschillende punten uitproberen zal je kunnen uitvinden dat x pixels naar rechts = y graden meer. En p pixels omhoog = q graden meer. Als je dat weet is het verder niet moeilijk meer. Je zou ervoor kunnen kiezen om alles te berekenen met de format van GeoGerard: alles omrekenen naar graden en graden achter de komma. Op deze plek heb ik iets gemaakt dat met bovenstaande werkwijze is gerealiseerd. Hier wordt gewerkt met RijksDriehoekstelsel-coördinaten. Is misschien iets makkelijker om mee te rekenen dan met graden en minuten. Hopelijk heb je wat aan mijn antwoord. Laat anders maar weten.
 21. stada

  Calculatie

  Probeer eens preciezer uit te leggen wat je wilt. Misschien met een voorbeeld.
 22. Dus toch Zoutkamp! Ik zal er eens op letten als ik er langs kom als ik bijvoorbeeld eens naar Schiermonnikoog ga. Ben bang dat het de nodige horizonvervuiling met zich mee zal brengen. En die "schone" horizon zal juist wel een voorwaarde zijn voor die bollen...
 23. stada

  Nieuw!! deel 2

  Mooi gedaan geoman. Nu misschien nog wat bijschaven: het lijkt me leuk om makkelijk naar de eerste logs te gaan zonder 700 keer op Pijltje naar rechts te klikken. Leuk om te zien welke caches de eerste logs kregen in de cache-historie. Verder heb ik bij mijn logs 40 caches meer staan dan dat er achter mijn naam staat in deze lijst. Is het niet mogelijk om een ingang te krijgen in de officiële database van waaruit gc.com de totalen haalt? Ik heb het wel eens geprobeerd Iin PHP maar liep een beetje vast.
 24. stada

  Cache idee

  Ik zou er gewoon een virtuele cache van maken zoals de meeste in dat genre: minimaal een foto van gps bij de ingang van de camping en vermelding van de juiste coördinaten. Maximaal een log per cacher/camping maar met de mogelijkheid om een cacher meer campings te laten loggen. Niet als Found maar als Note. Ik denk dat je dan binnen afzienbare tijd het lijstje compleet hebt. De juiste coördinaten kunnen dan gegeven worden aan de stichting. ik zou niet weten wat je zou willen overleggen.
 25. Beetje late reactie maar ik lees het nu pas: Ik heb een paar jaar in Zoutkamp gewoond. Ik denk dat jij met die bollen de schotels van Burum bedoelt. Is vooral voor satellietverkeer op gebied van telecommunicatie en tv. Ik ben er wel eens op bezoek geweest. Zwaar bewaakt maar wel te zien op nederland.fly Bij Zoutkamp ( in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland) is wel een kazerne. Die is op nederland.fly keurig als weiland ingekleurd. Waarom ze dan wel jaarlijks een open dag hebben snap ik niet...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...