Spring naar bijdragen

Sanpetev

Leden
 • Aantal bijdragen

  83
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  2

Alles door Sanpetev geplaatst

 1. En de auto altijd met de neus naar de straat geparkeerd voor de FTF's. Of maakt een heleboel foto's terwijl er niets spannends te zien is Of gaat in de stad naar plekjes die niet bekend staan als toeristisch en bekijkt daar uitgebreid dingen die niet zijn neergezet om uitgebreid onderzocht te worden, zoals een vuilnisbak.
 2. Sanpetev

  Muggen

  Ooit samen met manlief geprobeerd, of het goed is tegen muggen weet ik niet, maar het is in ieder geval niet zo goed voor je liefdesleven (we vonden elkaar niet zo aantrekkelijk meer ruiken) Net de dag voor de waarschuwing (maand of 2 geleden) zag ik al dat het hier in onze tot terrarium omgebouwde zandbak (kids hadden een pad gevangen) wemelde van de muggenlarven, ding dus direct omgekieperd (pad was er toch allang vandoor).
 3. Sanpetev

  Challenges

  Ik vind het prima dat ze zoiets op poten zetten, misschien best een leuk spelletje om aan mee te doen. Ik zie het echter wel als een ander spelletje dan geocachen, dus zie niet in waarom het op de geocachesite erbij moet. Ik zou het meer op prijs stellen als ze heirvoor een andere site zouden maken en dat Groundspeak een soort 'Startpagina' zou maken waarop je kan kiezen tussen de verschillende spelletjes die ze aanbieden (geocaching, challenges, andere creatieve bedenksels). Zo houdt je eea een beetje gescheiden.
 4. Sanpetev

  Chatiqette?

  Ik poog me niet te ergeren aan mensen in de chat. Van sommigen weet ik ondertussen dat ze komen en gaan, iets droppen en er dan zonder een woord te schrijven weer vandoor gaan. Ach, ze doen maar, alleen kunnen ze er op rekenen dat ze na een aantal van dit soort acties gewoon geen antwoord meer krijgen op hun vragen. Zelf probeer ik te groeten bij binnenkomst en bij vertrek. Dat laatste lukt niet altijd, soms wordt je eruit gegooid, of mijn kinderen komen thuis en knikkeren me van de computer af, of ik druk mezelf per abuis weg, of . . .
 5. Wilm@, je meent toch niet serieus dat je weggaat? Je schrijft dat je ook prive berichtjes hebt gekregen, komt het daardoor, of komt het doordat er hier de draak gestoken wordt met cachers die voor elkaar loggen? Ik vind het zelf raar om een cache door iemand anders te laten loggen en zou het dan ook niet doen. Die puntjes kunnen me gestolen worden. En als ik dit topic zo lees, dan zijn de meesten dat met me eens, anders zouden ze er niet zo de draak mee steken, maar hard de verdediging in duiken. Ik moet dus wel lachen om de reacties hier.
 6. Ik heb alleen voor de eerste paar caches de iPhone van manlief gebruikt, dus weet het allemaal niet zo precies, weet ook niet meer welke apps we hebben gebruikt (geen betaalde in ieder geval). Misschien staat de app op het verkeerde coordinatenstelsel (Grid), kan je dat ergens aanpassen naar WGS84?
 7. Sanpetev

  Cache Voor Gr 5 T/m8

  Barny is misschien wat kort door de bocht, maar ik begrijp zijn reactie wel. Cachen is een beetje stiekem, geheim. Als je gaat cachen is het dan ook de bedoeling dat je dat voorzichtig doet, anderen niet laat merken waar je mee bezig bent en de natuur niet beschadigt. Het stiekeme is om te voorkomen dat onwetenden (hier vaak dreuzels of muggles genoemd) zien dat er iets ligt en dat eens gaan onderzoeken en misschien meenemen/slopen/kwijt maken. Een groep schoolkinderen is over het algemeen behoorlijk opvallend. Daarnaast willen ze nog wel eens overenthousiast met z'n allen op dezelfde plek gaan zoeken, met als gevolg dat alles overhoop wordt gehaald en de natuur schade ondervindt. Verder vind ik zelf cachen niet echt handig met grote groepen, aangezien er dan 1 of 2 het voortouw nemen en de rest er maar zo'n beetje achteraan hobbelt. Dat vond ik vroeger ook al met de gewone speurtochten. Verder willen er nog wel eens goodies in de cahce zitten, maar vast niet genoeg voor een hele schooklas, dus dan krijg je daar ook nog gedoe over, nog los van het feit dat er tb's/coins in kunnen zitten die ze dus niet mee mogen nemen. Misschien is het een beter idee om zelf iets in elkaar te zetten, met als eindpunt een eigen 'schat' waar je dan bijvoorbeeld voor ieder kind een kleinigheidje in kan doen.
 8. Ik moet er wel om lachen. Dit verhaal moet schijnbaar doorgaan voor een vermakelijke, kritische column, maar dat lukt niet helemaal. Ik denk dat hij er een veel vermakelijker verhaal van had kunnen maken door zich beter in de materie te verdiepen. Nu vind ik het vooral vermakelijk omdat hij zo zijn best doet vermakelijk te zijn zonder dat dat lukt en als communicatieadviseur het ook nog heeft over geocashing. Oftewel: ik moet erom lachen dat hij zichzelf te kijk zet. Ook de reacties vind ik absoluut vermakelijk om te lezen. Ach, laat die man toch lekker in zijn sop gaarkoken en lekker nutteloze artikeltjes verspreiden op internet.
 9. Ik gebruik meestal een (oudere) Mac, dus geen GSAK daarop. Wel om uit te proberen GSAK op een kleine linux laptop (VMware met windows), maar dat draait langzaam en ik vind het kleine scherpje nogal onoverzichtelijk, dus ik gebruik hem eigenlijk nooit.
 10. Sanpetev

  Geript

  Ik heb dit een paar keer gehad. De ene keer heb ik een not found gelogd, waarna de co zelf contact met me opnam om me verder te helpen. De coordinaat bleek toen goed te zijn, mijn zoekkunsten iets minder goed. De andere keer kwam ik op een nogal onlogisch plekje uit, hoewel de weg er naartoe wel klopte met de voorgaande logs, toen heb ik de co gemaild voor een coordinaatcheck waaruit bleek dat ik net niet goed zat. Ik weet niet welke manier goed of fout is, ik denk dat beiden prima zijn, maar misschien is een combi van beiden nog wel het beste (dus nf loggen en co mailen). Verder: een nf is een nf, ook als de doos geript is. In dat geval log ik juist een nf om de co op de hoogte te stellen en cachers na mij te 'waarschuwen'.
 11. Sanpetev

  Vragen Om Hulp Aan Co

  Ja, goed advies op zich, Sanpetev. Maar ik vrees dat mensen die dat soort mailtjes produceren daar niet positief op reageren. Voor zover ik weleens een poging in die richting heb gedaan (vriendelijk mailtje, waarin in ik wel meld wat me dwars zit), heb ik daar nooit een nadre reactie op gehad. Ik denk dat zelfs als mensen je stiekem wel gelijk geven, ze meestal toch te 'trots' zullen zijn om dat toe te geven. Ze zullen je wel een schooljuf, bemoeial of iemand met een bemoedercomplex vinden. Gelukkig heb ik anderzijds ook nog nooit echte scheldkannonades over me heen gehad Sommigen zullen zich er idd niets van aantrekken. Anderen zullen het richting jou misschien niet toegeven, maar de volgende keer richting een ander toch wat anders reageren. En ach, dan ben ik maar iemand met een bemoedercomplex, ik heb dan in ieder geval even mijn frustratie geuit en kan weer verder met mijn leven.
 12. Sanpetev

  Vragen Om Hulp Aan Co

  Het gaat er hier niet om of mensen een hint vragen aan de CO, het gaat er om dat mensen niet de moeite nemen om een net mailtje samen te stellen of dat mensen vragen of je even wilt gaan kijken of je cache er nog ligt na 1 nf, zodat zijzelf niet voor niets op stap gaan. Persoonlijk vind ik dat ook niet heel netjes. In geval van die ene nf, zou ik terug antwoorden dat 1 nf voor mij geen reden is om op stel en sprong te gaan kijken en dat het de schrijvers vrij staat om de puzzel op te lossen en dan of zelf te kijken of hij er nog ligt of te wachten totdat er weer een found gelogd wordt. In geval van dat zeer korte mailtje zou ik denk ik eerlijk aangeven dat ik het mailtje nogal kortaf en onvriendelijk vind en ze daarmee de kans geven om iets vriendelijkers te produceren.
 13. Sanpetev

  Een Team Maken

  Een kaart is niet echt nodig, het voorkomt alleen dat je per abuis aan de verkeerde kant van de sloot uitkomt of dat je een bospad kiest dat uiteindelijk toch niet de goede kant op gaat. In het begin heb ik het zonder kaart gedaan (alleen die totaal onbruikbare basiskaart), ging prima en zo had ik rustig de tijd om te kijken wat ik wilde.
 14. Regelmatig zie ik dit soort discussies voorbij komen. Ik kan me voorstellen dat het niet leuk is als je een cache plaatst en er komen allemaal mensen op af die de coordinaten gewoon ergens van internet geplukt hebben. Aan de andere kant zijn er ook mensen die wel zelf de multi lopen of de puzzel oplossen, al dan niet met wat hints van medecachers of de CO zelf. In het verleden heb ik nog wel eens riddle spelletjes gedaan op internet. Bij de leukste was een eigen forum waarop mensen hints konden geven. De beheerders hielden er goed toezicht op dat de hints niet te veel prijsgaven. Dat was wel fijn en ook een sport om leuke hints te verzinnen. Zoiets zou ik hier ook best op prijs stellen. Het houdt het spelletje leuk en mensen moeten toch echt zelf moeite doen om de puzzel op te lossen en de hints te interpreteren. Maar goed, wat GC zelf ook aangeeft, hoe zou je tegen kunnen gaan dat mensen toch alles op internet publiceren? Ze kunnen het in hun gedragsregels opnemen, maar dat is alles. Helaas.
 15. Sanpetev

  Takg

  Ziet er erg leuk uit, dus ook wij hebben ingeschreven. Hopen dat het goed weer is! Denk dat de kinderen dit ook erg zullen waarderen, denk alleen dat we die dag niet al te veel moeten willen cachen, want de kids vinden de speeltuinen en ander vermaak vast veel interessanter.
 16. Sanpetev

  Multie Maken

  Goed dat je samenwerkt! Slim! Laat je straks ook je cachepagina reviewen door iemand? Je geeft aan dat je dyslectisch bent en omdat mensen dat aan je cachepagina niet kunnen zien, is het handig hem even te laten controleren door iemand zonder dyslectie, anders heb je kans dat mensen je cache negeren alleen al om de fouten op de pagina. Ook goed dat je van plan bent meer ervaring op te gaan doen. Neem je verschillende soorten multi's? Lange, korte, makkelijke, moeilijke, met waypoints die je moet zoeken en met waypoints die je moet uitreken adhv vragen?
 17. Sanpetev

  Multie Maken

  Beste Hoek, Je bent nog zo jong en hebt nog jaren te gaan, dus waarom niet eerst je rustig meer verdiepen in deze hobby en veel ervaring opdoen voordat je zelf caches gaat plaatsen? Dan heb je ruim de tijd om je er in te verdiepen en echt iets moois te maken. Een mooie cache leg je niet zomaar even, ik denk dat er over sommige caches eerst maanden of zelfs jaren is nagedacht en voorbereid voordat de CO hem heeft neergelegd. Als ik naar mezelf kijk, ik wil echt eerst veel meer ervaring opdoen voordat ik een cache ga plaatsen en dan nog weet ik niet of ik er aan begin.
 18. Sanpetev

  Prikstok

  Dat is ook een goeie. Als het weer wat wisselvallig is, dan wil ik wel eens een grote paraplu meenemen met metalen punt aan het eind. Gaat ook prima, is een prima wandelstok en houdt zowel mij als mijn dochter in de draagdoek droog, maar is niet compact. Een breinaald kan gewoon standaard in de rugzak en ik heb nog wel wat setjes ongebruikte breinaalden thuis liggen.
 19. En tegen de tijd dat je deze 1.300.000 gevonden hebt, is er weer een hele stapel nieuwe bijgekomen Edit: taalfout verwijderd
 20. Onze 3 kinderen zijn SANder, PETra en EVonne. Voordat Evonne was geboren gebruikten we elders ook wel Sanpet of Sanniepeet als naam voor ons als gezin.
 21. Sanpetev

  Loggen?

  Wat je GPS betreft, daar hoef je in principe niets meer mee. Bij mijn GSP kan je op "found" klikken, waardoor hij uit de lijst met te vinden caches verdwijnt, ik weet niet of dat bij andere GPSsen ook zo werkt. Het is echter helemaal aan jezelf of je dat wilt doen, of je hem in je GPS wilt laten staan of dat je hem helemaal verwijdert. Mapsource gebruik ik zelf niet (geen Windows PC), maar ook daarvoor geldt volgens mij dat je doet wat jezelf goeddunkt. Ik ben van het opruimen, dus ik verwijder gevonden caches uit mijn GPS en ook in RoadTrip (programma voor de MAC) verwijder ik alles wat ik niet echt nodig heb. Ik kan me echter voorstellen dat anderen juist alles bewaren wat ze gevonden hebben.
 22. Wij hebben (nog?) geen voortuincaches gedaan. Ik heb er ook nog niet veel behoefte aan. Wij gaan niet voor de punten, maar voor de lol en als aanvulling op het zondagse rondje 'kinderen uitlaten'. Ik kan me voorstellen dat ik een puzzel waar ik dagen op geploeterd heb wel in een voortuin ga zoeken, maar dan zonder kinderen erbij. Een gewone tradi zie ik mezelf nog niet zo snel doen, dan zoek ik toch liever iets in de natuur op. Zo zal iedereen zijn/haar voorkeuren hebben. Ik kan me ook voorstellen dat kinderlozen (zeker alleengaande mannen) moeite hebben met caches op een kinderboerderij, terwijl dat voor ons juist weer erg leuk is. Een kind dat onder een konijnenhok doorkruipt valt nu eenmaal minder op dan een volwassen man die hetzelfde doet. Kijk voor je volgende cache naar de plaats waar hij ligt en hoe groot hij is. Een klein filmrolletje is vaak lastiger te vinden dan een grotere box. Kijk ook naar de logs van je voorgangers, hoewel je wel in gedachten moet houden dat wat voor de 1 makkelijk te vinden is, dat voor de ander niet hoeft te zijn. Neem ook de hint mee. Ik hoop dat je je volgende cache wel kan vinden, succes!
 23. Ik kan me niet voorstellen dat dames dit doen, nee die zitten veel liever via hyves te kwekken dan puntjes te verzamellen. Dit is echt zo's mannen ding. Kom op dames laat je horen Bij deze dan: Nee ik krijg geen harde plasser van het loggen van niet gevonden caches. Maar goed, ik ben ook geen puntjesjager, maar gewoon een vrouw die graag wandelt, graag puzzeltjes oplost en het leuk vindt om met een GPS te spelen. En ja, ik heb een hyves account, goed idee om weer eens naar te kijken, denk dat dat alweer een maandje geleden is, geef mij maar facebook . Een not found log ik als not found, lijkt me ook wel zo netjes, zowel als signaal richting de leggers als richting medecachers. Verder zal het mij persoonlijk een worst zijn wat andere cachers doen, zolang ze maar niets stuk maken. Zo weer genoeg online gekletst, even een hapje eten en dan reis ik af naar familie, beetje vroeg want dan kan ik eerst nog even een leuke multi meepikken, lekker weer een puntje erbij
 24. Sanpetev

  Basiswaarden?

  Als newbee vind ik dit een zeer goed initiatief. Natuurlijk zitten er een paar open deuren in, maar toch is het goed daar nog even op gewezen te worden. Persoonlijk vind ik wel een rijtje met gedragsregels makkelijker leesbaar dan een stuk tekst. Ik zie zo'n rijtje ook niet als belerend ofzo, maar gewoon als de spelregels van het spelletje dat we spelen. In dit spel mag je veel regels zelf bepalen, maar er zijn er ook een aantal die gewoon voor iedereen gelden. Verder vind ik het heel leerzaam om hier wat commentaren te lezen. Zo is de discussie over het wel/niet beter verstoppen van een cache wat mij betreft zinvol. Ik begrijp wel dat daar geen eenduidige 'regel' voor kan komen, maar ik weet nu wel dat ik goed na moet denken of ik een cache al dan niet beter moet verstoppen als hij makkelijk te zien is. Misschien nog wel een kleine toevoeging, hoewel de cacheleggers beter kunnen bepalen of dat zinvol is: log ook de not founds. Ik wist even niet wat te doen bij een not found. Wel of niet loggen? Want kon het niet gewoon mijn beperkte ervaring zijn? Zo 2 not founds gelogd en 1 was idd te wijten aan mijn gebrek aan ervaring, de andere is echter echt weg en het is zonde als er dan nog vele anderen diezelfde verdwenen cache gaan zoeken. De regel over het niet hoeven plaatsen van caches vind ik heel goed. Ik voelde me al niet echt geroepen om een cache te leggen, maar het is toch fijn te lezen dat dat ook echt niet hoeft. Ook goed te lezen dat cacheleggers het waarderen als je aangeeft of je de hint hebt gebruikt, had daar zelf nog niet bij stilgestaan.
 25. Zondag onze eerste cache gedaan en we vonden hem erg leuk en niet moeilijk. Ook de oudste 2 kinderen (3 en 5 jr) vonden het wandelingetje erg leuk, zelfs dochterlief van 3 jaar heeft alles gelopen, terwijl ze meestal na 5 stappen al 'buikpijn' heeft. Ter plekke heeft zoonlief van 5 jr hem gevonden. Torenfort vlakbij Weesp (Noord Holland, Vechtstreek)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...