Spring naar bijdragen

Merel

Leden
  • Aantal bijdragen

    48
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Merel geplaatst

  1. Caches met een U of een L in de code zouden ook niet bestaan .... Vraag me niet waarom maar dat gaf o.a. een probleem bij de laatste Coin Quest ( Orient Express ) van TheCachingPlace.com waar dat een van de voorwaarden was. Ze hebben dit dan maar aangepast.
  2. De administratieve problemen zijn van de baan. De website en forum zijn opnieuw aktief !
  3. Bericht van de webadmin Binkie naar mij toe klonk als volgt : Maarten, Een misverstand [... ] ligt aan de basis hiervan. Helaas gaat het veel sneller om een automatisch systeem de account tijdelijk af te sluiten, dan om via menselijke tussenkomst dit terug ongedaan te maken. Alles is onder controle, nog even geduld wellicht. Bert
  4. Merel

    Geocaching.EU

    Misschien is het aangewezen om eerst al die 'nationale' verenigingen van europese geocachers officieel te contacteren ? Want geocaching.eu wordt pas echt Europees als ieder land en bijhorende community echt meewerkt en het ook goedkeurt dat er in zo'n kader naar hen wordt verwezen. Hoe goed bedoeld de goedkeuring door de volledige Nederlandse community ook is, er lopen nog bijna 300 miljoen andere Europeanen rond die misschien willen meedoen ( cijfer is maar een gok ... gelukkig cachen ze nog niet allemaal ). En niet overal is de situatie zo duidelijk als bvb in België waar maar 1 (één) overkoepelende organisatie bestaat. Ik hoef geen voorbeelden aan te halen denk ik. Te overhaast werken zal bij andere communities een averrechts effect te weeg brengen, dat weet ik uit ervaring. Hoe neutraler de startpagina, hoe groter het succes ... Overigens, weet je dat het bvb in Frankrijk heel erg gevoelig ligt als er geen Frans maar Engels gebruikt wordt ? De domeinnaam van geocaching.lu is inderdaad nog door niemand opgeëist. Er zijn daar steeds meer cachers actief maar er is nog geen spoor van een organisatie. Desondanks vind ik het niet gepast om onder die vlag iets anders te steken. Dan is het beter de vlag weg laten of een andere Europese vlag te kiezen want er ontbreken er nog.
  5. Waarom is dat op de NL site eigenlijk niet mogelijk (voor premium members)? Nu zit iedereen alle pocketqueries te draaien, en te worstelen om alles compleet te krijgen. Als er 1 keer een query gedraaid wordt waarin heel nederland staat, dan scheelt dit toch weer server-capaciteit voor gc.com, en een heleboel geklungel voor de NL-gebruikers. <{POST_SNAPBACK}> De Belgische GPX files zijn geripte versies, dus zonder de cachebeschrijving. Ze zijn wel handig om te gebruiken als waypoint bestanden. De pocket queries bevatten daarentegen ook de beschrijving en vijf laatste logs. Dus daarom worden ze nog veel aangevraagd.
  6. De Belgische caches in GPX, OZI en OV2 formaat vind je hier op de Belgische site.
  7. Merel

    Oostenrijk

    Reacties mogen voor mijn part gerust hier want zelf vertrek ik ook binnen vier weken naar Oostenrijk en zo kan ik misschien ook die info gebruiken
  8. Volgens mij kan ook de nieuwe Etrex Euro maar 1 route opslaan. Of is dit aantal misschien opgehoogd? <{POST_SNAPBACK}> Inderdaad, zie de link.
  9. volgens mij zijn dit gegevens van een andere gps.... tjek hier maar ff: Specs eTrex <{POST_SNAPBACK}> Dat klopt toch ? ( allez 124 of 125 daarover val ik toch niet ) Het is dus wel degelijk voor de nieuwe Etrex.
  10. Merel

    Zelf een auto-steun maken

    Ik rij al een hele tijd rond met een inox plaat die in een hoek is geplooid en waarvan de hoeken afgerond werden. Deze heeft aan een kant de breedte van het gat van een standaard autoradio en een lengte aan die kant van 15 cm. Bij heel veel auto's kan je deze dan boven of onder de autoradio of verwarming schuiven. Aan de andere rechtopstaande kant ( ietwat breder en even hoog ) heb ik enerzijds een merkgebonden houder ( met luidspreker voor handsvrij te werken - van CCM ) voor een Nokia GSM gemonteerd, een universele houder voor een GSM waarin m'n Etrex Yellow of SmartGps Bluetooth mooi inpast, en een strook met brede Velcro beplakt voor de PDA. Aan de achterkant daarvan zit een 3-voudige 12 aansluiting ( PDA-GSM-SmartGps Bluetooth ), die dan op zijn beurt in de sigarepug van de auto zit. In mijn auto werkt dit redelijk goed : alleen de bediening van de verwarming zit er achter. In mijn twee vorige auto's zaliger zat er ofwel niks achter ofwel de autoradio. Maar de bediening is echt binnen handbereik ( zeer belangrijk ) en het is goed zichtbaar ( zelfs met sterk zonlicht ) doordat hij wat lager dan het dashboard zit. Als ik met anderen ga cachen, trek ik vaak het geheel uit en probeer het ( met wisselend succes ) in hun auto vast te zetten, meestal aan het handschoenkastje. Dat werkt voor 2/3 van de gevallen.
  11. Merel

    Nederlands GC logo

    Als buitenlander : Door een logo kunnen we jullie er nu uithalen ! Maar wat ik in het ontwerp zag was allereerst niet de vorm van jullie land maar wel een heel ander symbool waaronder jullie gekend zijn ( misschien stereotyp ) : de molen, heel gestileerd. De dubbele bodem vind ik nu wel erg uniek. De molen suggestie kan je misschien nog verterken door het kruis boven Geocaching te zetten. Concurrentie voor het Belgische GCB-manneke :naughty:
  12. Zeker ? Al geprobeerd ? Want ik geloof dat een Bluetooth verbinding een 1-op-1 verbinding is. Ik heb ooit eens een poging gewaagd die me niet is gelukt.
  13. Ik had die border-parameter bij de A-tag gezet en dat werkte niet. Nu, bij de IMG-tag werkt het wel ... Everybody happy BTW : die dubbele <br><br> heb ik al altijd gebruikt en werkte steeds goed.
  14. Ik denk dat ik het weet. Het moet een rechtstreekse verwijzing zijn, geen aspx pagina : <table width="80%" border="0" style= "background: url( http://www.geocaching.nl/images/geocaching_logo6.jpg ) center;"><tr><td> En nà je volledig HTML-tekst zet je : </td></tr></table> Geprobeerd op eigen pagina en werkt.
  15. Probeer dit eens vóór je HTML-tekst te zetten ( is je eigen sterretjes achtergrond ) : <table width="80%" border="0" style= "background: url( http://www.geocaching.com/seek/cache_detai...2f-2ddc942a2982 ) center;"><tr><td> En nà je volledig HTML-tekst zet je : </td></tr></table> Hopelijks werkt dit ...
  16. Heb dit uitgeprobeerd met een perkament-achtergrond en dit werkt. Let wel, je krijgt steeds een marge links die je niet wegkrijgt, dus de volledige breedte kan je nooit bedekken. Voor symmetrie kan je table op width="80%" zetten, zonder die repeat en dat oogt mooi. Maar ik heb op zo'n achtergrond een transparant plaatje dat aanklikbaar is gezet. Nu stoort de blauwe of paarse ( of nog een andere kleur ) lijn die een link aangeeft enorm. Kan men binnen het deel waar we HTML kunnen zetten, ook dat kader ( of onderlijning bij tekst ) wegwerken ? Ik kan het voorbeeld niet tonen want de cache moet nog geapproved worden ...
  17. En als je weet dat er nog een flink aantal langs de kust liggen, langs die route ... Dus nog wat verder reclame maken voor de eigen winkel : Blankenberge is ook een eindstation van de spoorwegen ( waar je de tram ook op kunt ) en daar liggen ook wel een aantal langere caches : De Fonteintjes en De Staketsels, en van Birdseye heb je Geokaper ( met de tram terugkeren naar Blankenberge na het vinden van de cache ), alledrie goed om uit te waaien aan de kust. Als surplus liggen er ook wat oppikkers in het centrum van Blankenberge. De tramhaltes staan telkens vermeld. Laat maar iets weten ... PS : sommige caches staan gedisabled maar zijn toch ok.
  18. Misschien toch even verduidelijken. De -gele- Etrex voor Amerikaanse en Europese markt is op hardware vlak altijd identiek geweest. En de Etrex Camo in wezen ook ( heb ik ook nog in een vervlogen tijd gehad voor ik hem verloor ), alleen betaalde je hier meer voor de camouflagekleur en waren deze als eerste uitgerust met de firmware met de vis- en jaagtoestanden. Wat was wel verschillend : voor de Amerikaanse markt heeft men nooit de firmware hoger dan 2.05 verkocht precies omdat vanaf dan de meertaligheid het enige echte verschil was. En Amerikanen lusten nu eenmaal geen vreemde talen ... Voor de Europese markt is dus de firmware versie tot aan 2.14 upgegrade. En dat was blijkbaar het verschil in prijs waard ???? BTW : er is nog een versie 2.20 ook ( zie hier : http://www.garmin.com/support/collection.j...ct=010-00190-01 ) Op dit ogenblik worden er nieuwe gele Etrexen verkocht met een heel nieuwe hardware. Dat blijkt oa. ook uit de nu 'gele' verlichting ipv de 'groene'. Eigenlijk bestaat er nu ( door de gelijkgeschakelde firmware ) geen onderscheid meer tussen de Etrexen Europa of Amerika en is er dus eigenlijk geen Euro meer. Dat onderscheid wordt bij Garmin.com ook niet meer gemaakt, hoewel ze veiligheidshalve de nieuwe features enkel vermelden in een geupdate handleiding en niet bij de website zelf ( daar worden de zaken die verschillen mooi verzwegen ). Wat de lokale dealers betreft : een aantal verkoopt blijkbaar nog de oude Euro ( dus met oude hardware en firmware 2.14 of zo ) zie bvb Sailtron. Ook de Belgische importeur verzwijgt op z'n website de verschillen, ofschoon mijn Etrex van daar kwam als vervangtoestel met firmware 3.10 ( compatibel met 3.30 ). Heel dit verhaal bewijst dat we als gebruiker toch maar bij de neus genomen worden : is het niet met de prijs dan toch met de eigenschappen van het toestel. Je voorbeeld, Kruimeldief, met de Quest, is daar eveneens een voorbeeld van. Nu, moest je echter toch weet hebben van een echt hardware verschil bij de gele Etrexen, laat het me maar weten. Enkele cachers die zo'n toestel hier hebben zouden dat wel willen weten.
  19. Klopt helemaal niet. Ik heb beide in bezit gehad. De Etrex Euro bestond in een oude hardware versie maar wordt nu geleverd met een nieuwere hardware. Daardoor kan deze de laatste firmware tot 3.30 aan. Deze is dus niet voor Camo alleen. Voor die Euro Etrexen met oudere hardware stopt het upgraden dus aan versie 2.14. Wie nu een nieuwe koopt bij een leverancier ( die niet zijn voorraden dumpt ) krijgt nu een versie 3.30. Wie nu zijn Etrex versie 2.14 binnenlevert voor reparatie, en bericht krijgt dat het defect niet herstelbaar is ( zoals bij mij gebeurd is ), krijgt het voorstel voor een andere nieuw exemplaar en krijgt dan tot z'n verrassing een versie 3.30 in de plaats , zonder waarschuwing of handleiding voor de extra features. Alleen rekenen ze in België er wel bijna de prijs voor een nieuwe voor aan (' internet prijs ) maar dat is weer een ander verhaal. Het heeft dus niet te maken met Euro of niet, je kan dus nog altijd vrij je keuze maken bij de volgende verkiezing Allebei zijn ze via de officiële dealer gepasseerd dus daar gaat het ook niet over, enkel de 'Fortschritt durch Technik' om het te zeggen zoals andere Europeanen De firmware en manual zijn op de Garmin site nu terug te vinden.
  20. Voor de Etrex Euro is vanaf versie 3.xx de specificatie als volgt : 20 routes met 125 punten per route ( ipv 1/50 ) 500 waypoints ( idem ) 10000 trackpoints ( ipv 1536 ) 10 tracks, 750 punten elk ( voordien 10 tracks van ???? punten ) WAAS ( ipv geen )
×
×
  • Nieuwe aanmaken...