Spring naar bijdragen

Merel

Leden
 • Aantal bijdragen

  48
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Merel

 • Rang
  Normale Poster
 • Verjaardag 11-04-1960

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Etrex Euro
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  31/12/2003

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 1. Caches met een U of een L in de code zouden ook niet bestaan .... Vraag me niet waarom maar dat gaf o.a. een probleem bij de laatste Coin Quest ( Orient Express ) van TheCachingPlace.com waar dat een van de voorwaarden was. Ze hebben dit dan maar aangepast.
 2. De administratieve problemen zijn van de baan. De website en forum zijn opnieuw aktief !
 3. Bericht van de webadmin Binkie naar mij toe klonk als volgt : Maarten, Een misverstand [... ] ligt aan de basis hiervan. Helaas gaat het veel sneller om een automatisch systeem de account tijdelijk af te sluiten, dan om via menselijke tussenkomst dit terug ongedaan te maken. Alles is onder controle, nog even geduld wellicht. Bert
 4. Merel

  Geocaching.EU

  Misschien is het aangewezen om eerst al die 'nationale' verenigingen van europese geocachers officieel te contacteren ? Want geocaching.eu wordt pas echt Europees als ieder land en bijhorende community echt meewerkt en het ook goedkeurt dat er in zo'n kader naar hen wordt verwezen. Hoe goed bedoeld de goedkeuring door de volledige Nederlandse community ook is, er lopen nog bijna 300 miljoen andere Europeanen rond die misschien willen meedoen ( cijfer is maar een gok ... gelukkig cachen ze nog niet allemaal ). En niet overal is de situatie zo duidelijk als bvb in België waar maar 1 (één) overkoepelende organisatie bestaat. Ik hoef geen voorbeelden aan te halen denk ik. Te overhaast werken zal bij andere communities een averrechts effect te weeg brengen, dat weet ik uit ervaring. Hoe neutraler de startpagina, hoe groter het succes ... Overigens, weet je dat het bvb in Frankrijk heel erg gevoelig ligt als er geen Frans maar Engels gebruikt wordt ? De domeinnaam van geocaching.lu is inderdaad nog door niemand opgeëist. Er zijn daar steeds meer cachers actief maar er is nog geen spoor van een organisatie. Desondanks vind ik het niet gepast om onder die vlag iets anders te steken. Dan is het beter de vlag weg laten of een andere Europese vlag te kiezen want er ontbreken er nog.
 5. Waarom is dat op de NL site eigenlijk niet mogelijk (voor premium members)? Nu zit iedereen alle pocketqueries te draaien, en te worstelen om alles compleet te krijgen. Als er 1 keer een query gedraaid wordt waarin heel nederland staat, dan scheelt dit toch weer server-capaciteit voor gc.com, en een heleboel geklungel voor de NL-gebruikers. <{POST_SNAPBACK}> De Belgische GPX files zijn geripte versies, dus zonder de cachebeschrijving. Ze zijn wel handig om te gebruiken als waypoint bestanden. De pocket queries bevatten daarentegen ook de beschrijving en vijf laatste logs. Dus daarom worden ze nog veel aangevraagd.
 6. De Belgische caches in GPX, OZI en OV2 formaat vind je hier op de Belgische site.
 7. Merel

  Oostenrijk

  Reacties mogen voor mijn part gerust hier want zelf vertrek ik ook binnen vier weken naar Oostenrijk en zo kan ik misschien ook die info gebruiken
 8. Volgens mij kan ook de nieuwe Etrex Euro maar 1 route opslaan. Of is dit aantal misschien opgehoogd? <{POST_SNAPBACK}> Inderdaad, zie de link.
 9. volgens mij zijn dit gegevens van een andere gps.... tjek hier maar ff: Specs eTrex <{POST_SNAPBACK}> Dat klopt toch ? ( allez 124 of 125 daarover val ik toch niet ) Het is dus wel degelijk voor de nieuwe Etrex.
 10. Merel

  Zelf een auto-steun maken

  Ik rij al een hele tijd rond met een inox plaat die in een hoek is geplooid en waarvan de hoeken afgerond werden. Deze heeft aan een kant de breedte van het gat van een standaard autoradio en een lengte aan die kant van 15 cm. Bij heel veel auto's kan je deze dan boven of onder de autoradio of verwarming schuiven. Aan de andere rechtopstaande kant ( ietwat breder en even hoog ) heb ik enerzijds een merkgebonden houder ( met luidspreker voor handsvrij te werken - van CCM ) voor een Nokia GSM gemonteerd, een universele houder voor een GSM waarin m'n Etrex Yellow of SmartGps Bluetooth mooi inpast, en een strook met brede Velcro beplakt voor de PDA. Aan de achterkant daarvan zit een 3-voudige 12 aansluiting ( PDA-GSM-SmartGps Bluetooth ), die dan op zijn beurt in de sigarepug van de auto zit. In mijn auto werkt dit redelijk goed : alleen de bediening van de verwarming zit er achter. In mijn twee vorige auto's zaliger zat er ofwel niks achter ofwel de autoradio. Maar de bediening is echt binnen handbereik ( zeer belangrijk ) en het is goed zichtbaar ( zelfs met sterk zonlicht ) doordat hij wat lager dan het dashboard zit. Als ik met anderen ga cachen, trek ik vaak het geheel uit en probeer het ( met wisselend succes ) in hun auto vast te zetten, meestal aan het handschoenkastje. Dat werkt voor 2/3 van de gevallen.
 11. Merel

  Nederlands GC logo

  Als buitenlander : Door een logo kunnen we jullie er nu uithalen ! Maar wat ik in het ontwerp zag was allereerst niet de vorm van jullie land maar wel een heel ander symbool waaronder jullie gekend zijn ( misschien stereotyp ) : de molen, heel gestileerd. De dubbele bodem vind ik nu wel erg uniek. De molen suggestie kan je misschien nog verterken door het kruis boven Geocaching te zetten. Concurrentie voor het Belgische GCB-manneke :naughty:
 12. Zeker ? Al geprobeerd ? Want ik geloof dat een Bluetooth verbinding een 1-op-1 verbinding is. Ik heb ooit eens een poging gewaagd die me niet is gelukt.
 13. Merel

  Achtergrond cache pagina

  Ik had die border-parameter bij de A-tag gezet en dat werkte niet. Nu, bij de IMG-tag werkt het wel ... Everybody happy BTW : die dubbele <br><br> heb ik al altijd gebruikt en werkte steeds goed.
 14. Merel

  Achtergrond cache pagina

  Ik denk dat ik het weet. Het moet een rechtstreekse verwijzing zijn, geen aspx pagina : <table width="80%" border="0" style= "background: url( http://www.geocaching.nl/images/geocaching_logo6.jpg ) center;"><tr><td> En nà je volledig HTML-tekst zet je : </td></tr></table> Geprobeerd op eigen pagina en werkt.
 15. Merel

  Achtergrond cache pagina

  Probeer dit eens vóór je HTML-tekst te zetten ( is je eigen sterretjes achtergrond ) : <table width="80%" border="0" style= "background: url( http://www.geocaching.com/seek/cache_detai...2f-2ddc942a2982 ) center;"><tr><td> En nà je volledig HTML-tekst zet je : </td></tr></table> Hopelijks werkt dit ...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...