Spring naar bijdragen

Joseph

Leden
 • Aantal bijdragen

  115
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Joseph

 • Verjaardag 14-04-1963

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.megaheks.nl
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Woonplaats
  Helmond
 • Interesse
  Connectivity, Gadgets, familie, Internet, Geocachen, DVD, voetbal, honden, kan nog wel ff doorgaan
 1. Joseph

  Geocaching.EU

  Waar heb je die staan ? Wellicht een idee om die aan de vlag van de Europese Unie te koppelen?
 2. Joseph

  Geocaching.EU

  Aangepast. Bedankt voor de tip.
 3. Joseph

  Geocaching.EU

  Correct. En nog even ter aanvulling: niet alleen voorstellen maar liefst ook uitvoerende kwaliteiten. Ik ben zelf GEEN webdesigner en heb ook geen ambitie hiertoe. Ook Badnews heeft geen ambitie om de .EU site te gaan bestieren. Hij heeft het vaak al te druk om de Geocaching.NU accuraat te onderhouden. Heb je dus ideeen EN denk je deze uit te kunnen voeren, laat het horen.
 4. Joseph

  Geocaching.EU

  Ik heb zoveel mogelijk de mij bekende sites in Europa gekoppeld. Geocaching.NU hoort daar ook bij. Het feit dat er geen site in Luxemburg is was een uitgelezen kans om de .NU daar neer te zetten. Geocaching.NU heeft namelijk ook kaarten van Luxemburg. Als er iets niet funtioneert op de .NU moet je dat even doorgeven aan badnews@geocaching.nu.
 5. Joseph

  Geocaching.EU

  Ik heb Badnews al gevraagd om een linkje te maken zodat je op de Geocaching.NU uitkomt en direct de kaart van Luxemburg opent, inclusief menustructuur. For the time being: De link staat nu alleen naar de kaart van Luxemburg.
 6. Na lang wachten op EurID is dan toch eindelijk Geocaching.EU in de lucht. De registratie is gebeurd in de geest van de Stichting Geocaching en met dezelfde bedoeling als destijds de merknaam-registratie: - Om te voorkomen dat er iemand oneigenlijk gebruik van maakt - Om te voorkomen dat iemand het registreert en het eigenlijke gebruik beperkt. Er zijn nog niet echt ideeen over wat we verder met dit domein gaan doen. Alles is nog mogelijk. Wellicht kunnen we alle Geocaching organisaties / sites in Europa dichter bij elkaar brengen en de samenwerking bevorderen. Heb je suggesties, mail ze naar bestuur@stichtinggeocaching.nl
 7. Nee hoor, niet meer. Het blijkt te functioneren; dat moge de laatste dagen wel weer blijken.
 8. Oneens en reeds meermaals meegemaakt: een journalist en cameraman komen naar je toe met een bepaald verhaal in hun hoofd. Er wordt vervolgens 3 uur gefilmd en 1001 vragen gesteld, sommige vragen 12 keer met een nuance-verschil erin. In de studio wordt een reportage van 5 minuten gemonteerd en daarin wordt alleen DAT materiaal gebruikt wat hun verhaal staaft. Ik kan je voorbeelden laten zien. Zelfs journalisten die onder valse voorwendselen komen filmen en je dan tegen de achtergrond van een totaal ander verhaal zetten. Ik heb er 1 ding mee geleerd: let niet alleen op wat je antwoord maar verwerk zijn vraag in je antwoord. Anders kan er iets heeeeel anders uitkomen in de reportage.
 9. Maar dat wil niet zeggen dat ik me daar dan altijd maar bij neerleg. Getuige ook mijn weblog: MediaVrijheid.NL VrijheidvanPers.NL en VrijheidvanMedia.NL Ik stoor me regelmatig aan de pers en steek die frustratie dan ook niet onder stoelen of banken.
 10. Zojuist ook even het stukje gelezen in de Telegraaf (Thankx Eppie) en het is wat we een beetje verwacht hadden: een sensatie-verhaal. Ik ben een aantal keren gequoot en dat wil ik even rechtzetten: Ik heb nooit gezegd dat Boswachters caches vernielen. Jouke vroeg me hoe Boswachters reageren op caches in hun gebied. Ik heb hem geantwoord dat de reacties heel verschillend zijn varierend van een Boswachter die enthousiast is tot een enkele Boswachter die de cache verwijderd maar veelal wordt het getolereerd. De vertaling die Jouke eraan geeft is wel met heel veel vrijheid. Ook het stukje over "... een prachtige website klaar ..." is verkeerd weergegeven door Jouke. Ik heb hem slechts verteld dat we in het verleden ver gevorderd waren met plannen over een kaartje op het web i.s.m. SBB maar dat dit om onduidelijke redenen nooit van de grond gekomen is. De website was helemaal niet "klaar" en ik heb zeker niet de zwarte Piet bij SBB neergelegd. Al met al zie je maar weer: sommige journalisten MAKEN gewoon nieuws waar geen nieuws is. Tot de Telegraaf zou ik dan ook voor de toekomst willen zeggen: bel maar niet meer want jullie krijgen alleen nog "geen commentaar" te horen.
 11. Omdat we, als Stichting Geocaching, vandaag met diverse journalisten werden geconfronteerd ook even ons verhaal: Heden-middag werden we achtereenvolgens gebeld door Editie-NL (RTL4), de Telegraaf en het NOS Jeugdjournaal. Allereerst begrepen we de komotie niet helemaal maar gaandeweg werd ons duidelijk dat het allemaal naar aanleiding van een artikel in de Gelderlander was. We hebben de pers fatsoenlijk te woord gestaan en algemene Geocaching-vragen zo goed mogelijk beantwoord. Over de vragen t.a.v. de natuurbeheerders hebben we onze standpunten duidelijk gemaakt: 1) Wij hebben de indruk dat, over het algemeen, de natuurbeheerders redelijk verdeeld zijn over Geocaching en omdat de individuele beheerders behoorlijk autonoom zijn is het vanuit de natuurbeheerders moeilijk om een eensluidend standpunt in te nemen en overleg te voeren met de Geocachers. 2) De Stichting Geocaching, in haar huidige vorm, wil (en kan) de Geocachers niet vertegenwoordigen in overleg met de natuurbeheerders. Voor vragen daaromtrent hebben we, na overleg met Zenz, de journalisten naar hem doorverwezen. Zenz heeft het verder opgepakt en daarmee was de kous voor ons af. 3) De Stichting Geocaching is nog steeds van mening dat regulering van Geocaching door de natuurbeheerders niet noodzakelijk is. Er zijn geen noemenswaardige incidenten bekend die extra regulering van Geocaching wenselijk maken. Er leeft slechts bij een enkele beheerder de angst dat er mogelijk schade aan de natuur zou kunnen worden toegebracht. Het NOS-Jeugdjournaal kwam al redelijk snel tot de conclusie dat er eigenlijk geen "nieuws" was en dat standpunt delen we. De situatie zoals die er nu ligt is er al jaren en buiten dat er af en toe een beheerder wat stof doet opwaaien is er niks nieuws te melden. Met Editie-NL hebben we slechts even gesproken en ik weet niet of zij er nog aandacht aan besteden. De Telegraaf, in de persoon van Jouke Schaafsma, daarentegen dacht nog even een smeuig verhaal te kunnen bouwen door Zenz en ondergetekende een beetje tegen elkaar uit te spelen. Gelukkig hadden we dat beide redelijk snel door en hebben het gelaten voor wat het was: niets nieuws te melden. We zijn toch een beetje benieuwd of de Telegraaf er nog aandacht aan besteed.
 12. Joseph

  HULP GEVRAAGD !

  Beste (mede)geocachers, Nu de rust een beetje is wedergekeerd vind ik de tijd om dit draadje even bij te lezen. Ik realiseer me nu ook pas hoeveel mensen hier meegeleefd hebben met ons. Hartverwarmend. Iedereen hartstikke bedankt voor het medeleven, de gebedjes, de hulp. Een speciaal woord van dank aan de geocachers die er zelfs hun nachtrust voor lieten schieten om mee te gaan zoeken in R'dam en Den Haag, om Tamara's PC bit-voor-bit uit te kleden op zoek naar clues of gewoon er niet van geslapen hebben. Het is fijn om te weten dat je vrienden hebt en zoveel mensen die met je meeleven. Nogmaals, heel hartelijk bedankt, ook namens MegaHeks.
 13. Heb ik wat gemist ? Dat heb ik nog niet waargenomen. Ik heb mijn bijdrage geleverd in dit draadje en uitgelegd hoe wij ( SG ) erover denken en gewezen op de (spel)regels. Ik heb erop gewezen dat de SG en de SGN gezamelijk zeggenschap hebben over GEOCACHING in de Benelux ( zoals contractueel vastgeleld vorig jaar ). Ik heb erop gewezen dat wij ( SG ) bereid zijn om het gebruik van Geocaching toe te staan indien er een bijdrage wordt geleverd aan Geocaching. Ik heb nog geen idee hoe het standpunt van SGN hierin is maar ik verwacht ongeveer hetzelfde. Overigens is toestemming van BEIDE Stichtingen nodig dus SGN heeft nog een veto ook indien wij er uit zou komen met een bedrijf. Ik heb echter nog niemand over een procedure horen praten. Ik neem aan dat we allemaal volwassen mensen zijn en het zover niet laten komen. Tevens zijn wij ( SG ) inmiddels geraadpleegd door Zenz en hebben wij onze mening hierover gegeven. Zenz zal dit waarschijnlijk wel verder uit onderhandelen met het betreffende bedrijf. Wat dat betreft heeft Zenz mijn vertrouwen. Op het juridische vlak bemoei ik me er dus ( voorlopig ) niet mee en heb daar ook geen behoefte als de doelstelling van het depot niet met voeten getreden wordt.
 14. Ten dele mee eens: Als men de activiteit totaal iets anders noemt is het geen probleem. IJskimo en HawkEyes doen dat al jaren. Maar als je een chocoladereep op de markt brengt en erbij roept dat ie smaakt als een mars dan ben je aan het meeliften op het succes van de naam mars. Ik heb ook al eerder gezegd: ik heb er geen probleem mee dat ze een GPS-tocht organiseren. Ik heb er een probleem mee dat men het Geocaching noemt en zodoende meeliften op het succes van Geocaching en alle aandacht die er al aan besteed is. Als je die ( extra ) reclame wil in je folder en op je site dan zul je, wat mij betreft, moeten bijdragen aan Geocaching. Plain and simpel.
 15. DAT kunnen we dus met het depot in handen WEL. Laat dat duidelijk zijn.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...