Spring naar bijdragen

Micky

Leden
  • Aantal bijdragen

    70
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Previous Fields

  • GPS of Smartphone Merk / Type
    garmin GPSmap 60 csx
  • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
    aug. 2004

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Geslacht
    Man
  1. Wij denken bij Reintje aan zijn indrukwekkende en onvergetelijke cache Dleeblegeips. Nog maar een half jaar geleden meldde hij dat hij wegens een ziekenhuisopname wel een kaartje wilde. Iets waar we graag aan voldeden. En dan is hij nu overleden. 45 jaar jong, jonger nog dan wij. Verschrikkelijk, we kunnen het niet geloven, maar het is waar. Coen, rust zacht ... Marit, overige familie en vrienden, we wensen jullie alle kracht om dit verlies te dragen. Micky en Ricky aka Betsy en Lex
  2. Het leuke van geocachen is dat iedereen het op zijn eigen manier speelt. Hints of coördinaten "regelen" van moeilijk te vinden caches (puzzel/ingewikkelde multi's) hoort daar voor sommigen ook bij . Het ligt toch wel anders als je op deze manier een First Find "regelt". Ik laat de ethiek zoveel mogelijk buiten, maar kijk naar de praktische consequenties. 1. Spelbederf Ondergetekende wordt nauwelijks warm of koud van een FF, maar de andere helft van het team Micky en Ricky ondergaat bij het ontwaren van nog maagdelijke caches een transformatie van Gewone Nederlandse Man tot Glazig Kijkende Geocacher Die Alles Even Opzij Zet. Heel opmerkelijk. Hij is zeer zeker niet de enige die FF een leuk onderdeel van het spel vindt. Zie de eeuwige discussies en de rankings. Kortom, het spel wordt nogal bedorven voor dit soort geocachers. 2. Minder reden om ingewikkelde multi's/puzzels te maken Hoeveel multi's à la Stevig Stappen of puzzels zoals bv. van TheYeti zullen er nog gemaakt worden? Gaat iemand nog heel veel tijd in een cache stoppen als die vervolgens vanachter het bureau opgelost kan worden en vervolgens drive-in gelogd? En daarnaast, voor mij is de te verwachten FF race een wezenlijk plezier bij het uitzetten. Wie-o-wie is het slimste jongetje/meisje van de klas? En deze race wordt nu op een wel heel flauwe manier uitgevoerd. Sprekend namens het team Micky en Ricky: wij *hadden* een paar ingewikkelde puzzelcaches en multi's op stapel staan. Met nadruk: *hadden*, want we wachten nu toch maar totdat deze hack niet meer mogelijk is.
  3. Dit is zwaar *****. Ik heb ff gegoogled en de Duitse Wikipedia geeft uitgebreidere informatie, inclusief externe links met o.a. kaarten met besmettingsgebieden. Na besmetting wordt niet iedereen ziek, en bij de meesten blijft het ziektebeeld beperkt tot griepachtige verschijnselen. Maar toch, 10-30% houdt neurologische schade en 1-2% overleeft niet . Ik ben benieuwd hoe dit zal uitpakken.
  4. Valt reuze mee. Zo'n 35-40 km enkele reis (zie het kaartje). Uiteraard aas ik op goud. Omdat ik heb geen helikopter, surfplank of boot heb, zal ik moeten zwemmen. Ik overweeg ernstig om vast in training te gaan. Gezien de langdurige goedkeuringsprocedures, zal ik tzt in een topconditie zijn.
  5. Vast. Je staat werkelijk versteld van wat cachers allemaal uithalen om een naam in een boekje te krijgen, liefst als eerste. Het grootste probleem lijkt me de toestemming. Van de eigenaar van het platform. En van gc.com, die gevaarlijke plaatsen verbiedt. Succes!
  6. Tja, ik doe ook maar een duit in het zakje. Volgens mij kun je er maar beter van uit gaan dat de natuur (en het leven in het bijzonder) gevaarlijk is. Wat is het team Micky en Ricky zoal overkomen (al dan niet geocachend). We zijn belaagd door: - prikplanten en -struiken (in de zomer 100% raak en in de winter ook geregeld) - muggen (in de zomer 50% raak) - teken (zo af en toe) - vlooien (1 keer, maar Ricky had wel zo’n 200 beten) - Schotse Hooglanders (tot nu toe 1 keer, zie deze log) - een koe (in de Alpen, het beest stond woest snuivend voor me terwijl ze met haar hoef in de grond krabde, IIEEHHHHHHHH wegwezen) - blikseminslagen op enkele meters afstand (op een bergtop in de Dolomieten, het onweer kwam sneller aanzetten dan wij omlaag konden) - de bijbehorende regen die bij onze nek naar binnen liep en al omlaag stromend in de bergschoenen uitkwam En verder troffen we, nadat we illegaal een weitje waren overgestoken met daarin in de verte een “koe”, het bordje “Achtung! Gefährliche Bulle!”. In geen van deze gevallen hebben we de beheerders aansprakelijk gesteld of zelfs maar contact opgenomen . (Bij de Italiaanse bureaucratie kun je daar maar beter helemaal niet aan beginnen, trouwens ). Dit soort gebeurtenissen hoort volgens mij gewoon bij je het in de natuur begeven. Daarbij kun je niet voorzichtig genoeg zijn. En het voordeel van Hooglanders is dat ze er gevaarlijker uitzien dan ze zijn. Wil je geen last van prikstruiken/prikbeesten/hooglanders/nog erger? Blijf uit de buurt, of voor alle zekerheid thuis! Maar je mist dan wel het avontuur en de verhalen die je later bij het haardvuur aan de kleinkinderen kunt vertellen: “Vroeger, toen oma .... ”.
  7. Micky

    Bookcrossing

    En de Keizerscache in de buurt van Nijmegen!
  8. Het is heel gemakkelijk. Onze dochter van (toen) 14 legde ons uit: geocachen is een soort kinderfeestje voor volwassenen. Een speurtocht in het bos met aan het einde een schat. Kortom, geocachers zijn net kinderen. En kinderen vinden het heel belangrijk om het eerste te zijn (weet je nog?). Geocachers dus ook .
  9. Micky

    Kompas om te geocachen?

    Ik geval van twijfel: altijd doen natuurlijk. Gadgets kopen Maar ff on topic: een kompas is toch wel heel handig. Bij slechte ontvangst bakt je GPS er namelijk niet zoveel van. Wat hem vaak wel nog goed afgaat, is een schatting van de afstand en van de richting (die je in de roos kunt aflezen). De pijl zelf wijst vaak alle kanten op (maar wel steeds ongeveer dezelfde windrichting). In zo'n geval gebruiken wij het kompas om ongeveer de goede kant op te lopen. Zelfs met minimale ontvangst kom je zo een heel eind.
  10. Micky

    Cache gevonden

    Heeeeejj Bertien, van harte welkom hier. Stel gerust al je vragen. Je krijgt vast antwoord van een enthousiaste community. Soms (zoals hierboven) in de vorm van een link die je verder helpt. Maarre ... ff een waarschuwing. Dit is je laatste kans om te ontsnappen! Pas op! Je kunt nu nog terug . Als het bij jou gaat zoals bij ons (team Micky en Ricky), en vrijwel de hele bups hier op 't forum, en veel van onze vrienden, dan ben je binnenkort ook verslaafd! Elk vrij uurtje zul je er binnenkort mee bezig zijn . Dus weet waaraan je begint: geocaching, de leukste verslaving die bestaat !
  11. Micky

    Cachen in het Utrechts Landschap

    Goed werk, jongens!
  12. Micky

    Cachen in Het Geldersch Landschap

    Ron, een pluim Dank je wel. Weer een natuurorganisatie die officieel meedoet. Eenje die tot voor kort nogal moeilijk deed. Hopelijk volgen er nu nog meer. Ja kapitein Haak, daar heb je zonder meer een punt. Ik mag hopen dat er wat dit betreft even fatsoenlijke afspraken GL zijn gemaakt. (Ron? kun je dat toelichten?) Ik zelf ga er van uit dat bij "fatsoenlijke" afspraken hoort dat caches die niet op het terrein van GL liggen, en niet uitnodigen tot natuurbeschadigend gedrag binnen het terrein van GL zonder meer goedgekeurd worden. Wandelen moet tenslotte gewoon kunnen. Ik ga er eigenlijk ook van uit dat er géén caches liggen die wel natuurbeschadigend gedrag oproepen. En dan zou het een papieren formaliteit moeten zijn (maar idd, misschien wel bureaucratisch en ingewikkeld).
  13. Moderator ! Er is hier duidelijk spake van off-topic g**** ! Ingrijpen! (me terdege realiserend dat deze reactie ook weer is)
  14. Micky

    favoriete cachesoort?

    Hier sluit ik me helemaal bij aan. De leukste caches zijn die waar de uitzetter zelf veel plezier beleeft. Gewoon doen dus! En wat ik zelf leuk vind verschilt van dag tot dag, en hangt niet in het minst af van het weer. En ook van zaken als: de tijd die ik heb om hem te lopen, de voorbereidingstijd, en natuurlijk ook de afstand vanaf hier. Ik vind het wel belangrijk om in de beschrijving te lezen wat je zoal kunt verwachten. 20 km lopen is prima (bij koelte ) maar is wat minder als je nietsvermoedend op teenslippers aan de tocht begint. Persoonlijk houd ik er niet van om op de locatie een uur of langer in de rondte te moeten prikken om de cache te vinden, maar als ik er op voorbereid ben scheelt dat een heleboel. Is dit goed genoeg zo ?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...