Jump to content

Wamoje

Leden
 • Content Count

  51
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Wamoje

 • Rank
  Normale Poster
 • Birthday 05/01/1959

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin GPSmap 76C
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  21-5-2004

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Soest
 1. AUB geen Geo'deurs, maar graag een simpele oplossing: Zoals GC.com bij de cache-listing het aantal found, notfound en notes e.d. vermeldt, zou het ook handig zijn om het aantal verwijderde logs te vermelden. Een cache eigenaar die incidenteel een giga spoiler verwijderd komt er wel mee weg, maar een censurerende cache-eigenaar valt dan bij een goed verstaander door de mand. Bij een cache met een hoog verwijderd percentage weet je dan dat je de logs met een korrel zout moet nemen. Discussie over wel of niet voor- en achjtertuincaches meng ik me niet in; volgens mij was het de bedoeling van dit draadje om censureren door cache leggers aan de kaak te stellen.
 2. Het is met geocachen net als met muziek. De een zegt rap is bagger, jazz is goed. De volgende zegt jazz is gejengel, klassiek is echte muziek. En ga zo maar door. Een eindeloze discussie. Gelukkig zijn we behept met een vrije wil. Je pikt er gewoon uit wat je leuk vindt. OK, een nieuwe geocacher kan na het vinden van het zoveelste filmrolletje onder een graspolletje achter een paaltje teleurgesteld zijn. Dat moet ie dan maar zien als vingeroefeningen in het bedienen van zijn gpsr. Hij/zij kan ook eens wat andere typen caches gaan uitproberen. Voor mij: * Multi's door mooie natuur (bos, polder, duinen) , of op een leuke manier door een stadscentrum. * Traditionals, daar moet ik het gevoel bij krijgen: Leuk dat ze me dit plekje hebben laten zien. Er is vaak wel uit de logs te achterhalen of het de moeite waard is. Neemt niet weg dat een ander vreselijk veel lol kan beleven aan het plannen van een route om zoveel mogelijk oppikkers te scoren. Is gewoon een andere muziekstijl, niet een waar ik van hou, maar wel een met bestaansrecht. En laten we aub niet de ontwikkelingen sturen. Hou het bij de allernoodzakelijkste regels om het geocachen acceptabel te houden voor overheid en terreinbeheerders. Verder moet ieder zijn voorkeur en fantasie kunnen uitleven. Vooral die vrijheid resulteert in verassende (positieve en negatieve) verschijningsvormen van het GC fenomeen. That's my two cents.
 3. Overigens, de titel van het topic al gezien?? Is dat een freudiaanse verschrijving?
 4. Ruud, Bedankt voor de tip. Ik ben zelf niet zo 'into coins' dus had deze aankondiging anders nooit gelezen. Ik vind wel dat Reintje zoveel voor geocachend nederland gedaan heeft dat ie het verdient om op een bepaalde manier herdacht te worden. Ik heb meteen coins besteld, zal er in mijn beide caches een dumpen en hou er een lekker zelf. Groeten, Jos
 5. Je hebt helemaal gelijk! Ik had nog niet onder archief gekeken (omdat er nog geen oude nummers zijn?) Werkt als een tierelier. Ik hou verder mijn muil en ga lekker lezen!
 6. Erg leuk initiatief, ziet er goed uit, alleen...... (En dit is niet bedoeld om af te zeiken, of om een goed initiatief de grond in te boren) Deze onhandig persoon loert met FireFox onder Linux naar het internet. Dat gaat goed voor zo'n 95% van de sites, ik laat meestal de sites links liggen waar dat niet goed gaat. De opmaak van spoiler zit er wat verminkt uit met Firefox (ook met konqueror, een andere browser onder Linux) Echter, Spoiler lijkt me zo interessant dat ik overweeg om dat obscure operating system uit Redmond (genaamd windhoos) maar weer eens op te starten. Kunnen/willen jullie svp in een volgende uitgave rekening houden met niet-Windows adepten? Verder niets dan lof en bedankt voor de inspanningen. Is het misschien ook een idee een PDF versie downloadable te maken? Kan dan naar keuze geprint worden, of op PDAtje gelezen worden.
 7. Paar dagen het forum niet bekeken, en dan dit bericht!! Veel te jong volgens mij!!! Aan de nabestaanden veel sterkte gewenst, en voor wat het waard is: zijn inspanningen voor geocachend nederland zijn altijd enorm gewaardeerd.
 8. Leuk om te horen Prof X! Overigens ook leuk dat er in een nieuwe multi ligt bij Meppel. Ik zit ieder jaar in de herfst een weekje in Echten, dus vlgd jaar ga ik hem zeker zoeken!
 9. Ik weet dat je bij het ruilen moet 'up-traden'. Maar om nou voor dat sleutelhangertje een GPSr terug te leggen gaat wel erg ver! Toch wel stijlvol Enfin, het gaat druk worden bij genoemde cache.......
 10. Beste allen, Komende zomer zit ik 2 weken in het Belgische Zuutendaal. Ik heb al een paar cache beschrijvingen uitgeprint om daar in de omgeving te gaan doen (oa wat Woudlopers caches die ik blijkens reacties op het forum niet mag missen). Maar wat me in die omgeving opvalt zijn de caches van LV-426, zoals bv The eye of Horus en Excalibar . Ze zien er zeer cryptisch uit, ik kan van de omschrijving niet zomaar chocolade maken. Maar als ik de logjes zo zie, dan lossen ook beginnende cachers ze op. Mijn vraag is aan mensen die ervaring hebben met deze caches: Gewoon doen, of eerst veel huiswerk maken? Let op: Ik vraag NIET om spoilers, coordinaten e.d. Ik wil gewoon weten of de cache zonder voorbereiding te doen is en of ter plekke de kwartjes wel zullen vallen. Ik vraag dit omdat er ook mensen meegaan die normaliter niet cachen. Wezenloos op het eerste waypoint stranden werkt dan niet motiverend....
 11. Ruud, De cachepagina's zien er fabeltastisch uit en als ik de logs van Pentagram zo lees is elk van de 37 kilometers ZEER de moeite waard. Jammer dat ze door omstandigeheden even geen zin hebben in deel 3..... Ik ga Stevig Stappen zeker op mijn ToDo lijst zetten en moet even mijn wandelmaatje warm maken voor het idee om hem in een ruk uit te lopen. Tot die tijd: Ieder veel plezier gewenst met Stevig Stappen
 12. Vandaag in de telegraaf op pagina 25: Wild op de veluwe In dit artikel wordt de verstoring van de veluwe besproken. Zo worden er enkele 'wildverstoorders' genoemd: motorcrossers, quadrijders, mountainbikers e.d. En passant worden de geocachers ook op dit hoopje gegooid met de volgende tekst: * Geocachers, mensen die met een gps-apparaatje een locatie zoeken, middenin de natuur. Soms ligt er een schat verborgen. Ze verstoren vaak onbedoeld gevoelige stukken natuur. Wat vindt GC.NL; moeten we allemaal in de pen klimmen? Of is er een PR-afdeling die hierop reageert? Ik vind het namelijk behoorlijk ongenuanceerd zoals geocaching hier wordt gepresenteert!
 13. T'is wel weer erg flut op dit moment!!! Nadat er gisteravond (zaterdag) geen doorkomen aan was, vanochtend geprobeerd te loggen. Cachebeschrijvingen komen goed tevoorschijn, maar ieder poging om te loggen eindigt met een foutmelding. Uit wanhoop de rekenaar herstart met een obscuur operating system uit Redmond, genaamd windhoos, i.p.v. een eerlijk operating system voor en door kenners, om te kijken of het met Internet Exploder beter gaat. Sommige webdesigners hebben namelijk last van een dwaling die behelst dat zij denken dat IE de standaard is... Fout! W3C bepaalt de standaards en het is aan de browser bouwers om deze zo goed mogelijk te implementeren. Maar goed, laat ik geen draadje pro of contra MicroSchoft starten. In ieder geval: met IE bleef het ook foutgaan. Zucht!!!
 14. Ideetje: Als ze bij gc.com gaan uitbreiden enkele servers premium member only maken. Niet betalende cachers kunnen nog steeds hun hobby uitoefenen, maar krijgen tijdens spitsuren geen gegarandeerde service. Premium members kunnen uitwijken naar rustiger servers (bv www.geocaching.com/premiumzone/) Bottom line; als je moppert dat ze in de USA moeten uitbreiden, moet je ze ook de middelen (lees dollars) geven. Toch?
 15. Hi, Ik plaats regelmatig een pocketboek in een cache als goodie. Dat bracht me op het vogende idee: Zou het niet leuk zijn om bookcrossing (zie www.bookcrossing.nl) toe te passen in caches? Of is dit al gedaan? SVP meningen, ideeen, voor- & nadelen. Mvrgr Jos
×
×
 • Create New...