Spring naar bijdragen

Zilvervloot

Leden
 • Aantal bijdragen

  273
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  3

Waardering in de gemeenschap

8 Neutraal

Over Zilvervloot

 • Verjaardag 31-05-1969

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Oregon 300
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  16 mei 2005

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Amsterdam
 1. Tja, ik vind die actie van de reviewers compleet overbodig. Ik heb vaker in de listing gezien dat een nitwit uit onwetendheid in een grijs verleden ooit eens een “needs maintenance” log heeft geplaatst waardoor nu na zoveel maanden de poppen aan het dansen zijn geraakt. Er zijn twee opties: Als de cache het nog prima doet. Dan stel ik stel voor om hem vrolijk te laten liggen. Mocht je je echt heel erg ergeren aan dat rode kruis, probeer dan de cache eigenaar te pakken te krijgen. Lukt dat ook niet, maak dan zelf exact dezelfde cache aan als degene die zo voortvarend door de reviewers is gearchiveerd. Niet opruimen dus, maar zelf die administratieve actie ondernemen. ’t Wordt anders als de cache het niet meer doet. Als hij weg is of zo. Gelukkig hoef je als cachende buitenstaander dan geen actie te ondernemen. Want cache weg & cachebeschrijving gearchiveerd lokt toch nooit een cacher naar de stash area. Maar, hoe het functioneren van een door reviewers gearchiveerde cache dan ook is, ik zie niet in waarom het nodig is om met een stel medecachers op pad te gaan om prima functionerende caches te verwijderen. Zilvervloot.
 2. OFF TOPIC – maar wel een beetje de moeite waard. Al je naar Canada gaat, bezoek dan als het uitkomt de cache Double Dutch? www.coord.info/GC29MC4 Erg leuk raadseltje en een van de toppers die ik vorig jaar tijdens mijn reis door Canada heb aangedaan. Zilvervloot.
 3. Zilvervloot

  Commerciele Caches ?

  Beste Oggy, Naar mijn mening heb je volkomen gelijk. De autocache is in ieder geval duidelijk in tegenspraak met punt 4 “It contains the logo of a business or organization” Maar, reviewwerk is mensenwerk en het is fijn dat iemand dit vaak ondankbare werk vrijwillig wil doen. Ik kan me voorstellen dat de autocache er per ongelijk doorheen is geglipt. Of is het misschien zo dat de regels m.b.t. “commerciële”-caches tegenwoordig zijn versoepeld? Als dat zo is dan ga ik mijn “damesbladen”-multicache opnieuw aanmelden bij de reviewers. Zilvervloot.
 4. Zie hier de link naar deze post van 22 oktober. Ik ben benieuwd of die vernieuwde site er überhaupt zal komen. Vorderingen heb ik vooralsnog nog niet gezien. En dat is jammer. Het is een beetje vreemd dat je oproept dat we in dit forum geen kritiek mogen leveren. Draadjes die gesloten worden die gaan over onderwerpen die veel mensen bezig houden leveren ook niet echt mee aan een open constructieve atmosfeer. Natuurlijk kan je begrip vragen voor de nukken van deze niet meer bijgehouden en verouderde site; maar begrip kan nooit worden opgeëist. Dus tot dat ik verbetering zie, zal ik je blijven beoordelen op daden, niet op woorden. Vanzelfsprekend blijven al mijn Geo'dors ingetrokken. Ondanks dat sommige cache eigenaren zich hierdoor benadeeld voelen. Zilvervloot. Geoman & Vlindertje, We zijn inmiddels zo'n twee maanden verder. Zit er enige progressie in de ontwikkeling van "de nieuwe site"? Zilvervloot.
 5. Ik ben benieuwd of die vernieuwde site er überhaupt zal komen. Vorderingen heb ik vooralsnog nog niet gezien. En dat is jammer. Het is een beetje vreemd dat je oproept dat we in dit forum geen kritiek mogen leveren. Draadjes die gesloten worden die gaan over onderwerpen die veel mensen bezig houden leveren ook niet echt mee aan een open constructieve atmosfeer. Natuurlijk kan je begrip vragen voor de nukken van deze niet meer bijgehouden en verouderde site; maar begrip kan nooit worden opgeëist. Dus tot dat ik verbetering zie, zal ik je blijven beoordelen op daden, niet op woorden. Vanzelfsprekend blijven al mijn Geo'dors ingetrokken. Ondanks dat sommige cache eigenaren zich hierdoor benadeeld voelen. Zilvervloot.
 6. Zilvervloot

  Challenges

  Wat is de reden van het plaatsen van deze twee quotes DanPan? Is het puur ter informatie dat overmorgen de challenges uit de persoonlijk statistieken worden gehaald en dat er een nieuw type aankomt? Nu komen deze quotes een beetje uit de lucht vallen. Waar heb je ze vandaan? En wat vind je er zelf van? Ik zit een beetje met dit regeltje. Hoe wil Jeremy dat dan gaan regelen? Moet je als je het challenges submenu in wil gaan, een box aanvinken waarmee je belooft dat je alleen positieve reacties zult leveren? Krijg je misschien straf als je je neutraal tot negatief over challenges uitlaat? Zonder al te stoer te doen, denk ik dat ik zelf wel kan bepalen wat ik vind. Zilvervloot.
 7. Zilvervloot

  Challenges

  Challenges worden automatisch gearchiveerd als er te vaak op de “dislike” knop is gedrukt. Zie ook: Frequently Asked Questions about Geocaching Challenges Challenges getting archived What's Going On? Blijkbaar drukken veel mensen op die “dislike” knop van alle challenges die ze tegen komen als ze het niet met het challenges-concept eens zijn. Ik kan me daar wel in vinden; niet omdat ik challenges unplayable, offensive of de content prohibited vind. Zilvervloot.
 8. Zilvervloot

  Log Of Geen Log?

  Die banner is er (al geruime tijd). Zilvervloot.
 9. Zilvervloot

  Log Of Geen Log?

  Volgens mij gooit men het nu door elkaar. Want volgens mij is er helemaal geen tegenstelling tussen cachers die voor de belevenis of diegenen die voor de puntjes gaan. Het argument wel of niet voor de belevenis gaan heeft echt helemaal niets te maken met het wel of niet belangrijk vinden om op internet te loggen. Immers als je geocachen zuiver voor de belevenis een cache doet, dan gebruik je internet enkel om een cachebeschrijving te pakken te krijgen. Zelfs dat vervelende zoeken naar een cache is alleen maar een hindernis om waarlijk te kunnen genieten van de echte “cachebelevenis”. Er is wel een verschil in opvattingen tussen de cachers die het belangrijk vinden om op internet te loggen. De ene groep vindt het een voorwaarde dat voordat op internet wordt gelogd, naam in het logboekje staat. De andere groep vindt dat niet nodig. M.i. vindt iedereen die op internet een found logt, het van belang om een puntje te scoren. Iedere logger op internet is dus een “puntjesjager”. En daar is niets mis mee. De discussie gaat hier over wat de criteria zijn waaronder je wel en wanneer je niet op internet mag loggen. Voor mij is dat duidelijk: naam in logboek = internet log. Al het andere vind ik smoesjes van cachers die het puntje wel belangrijk vinden, maar die niet sportief genoeg zijn om te aanvaarden dat je soms pech hebt of dat je een cache tegenkomt die te moeilijk is. Zilvervloot.
 10. Zilvervloot

  Log Of Geen Log?

  Challenge caches; ik heb me een beetje ingelezen op het Amerikaanse forum. Dit is een link naar een bookmark die iemand bijhoud van alle challenges die daar zijn: U.S. Challenge Caches: States A-G (shared, public) Het geeft een beeld van waar we hier in Nederland waarschijnlijk ook naartoe zullen gaan. Hier een link naar Groundspeak Knowledge Book over Challenge Caches er staan de voorwaardes in waaraan een challenge cache moet voldoen. -> Beste moderator(en) als dit te veel afdwaalt van het hoofdonderwerp; dan komt dit challenge cache onderwerp vast ook tot zijn recht in een nieuw draadje. Zilvervloot
 11. Zilvervloot

  Log Of Geen Log?

  Ja, die challege caches, die heb ik ook zien verschijnen. Dat is klaarblijkelijk iets nieuws. Ik weet ook nog niet wat ik daarmee aan moet. Ik bedoel niet de move to 25 Challenges zoals deze: GC1Z97V want dat is een duidelijke cache. Hier krijg je het coördinaat pas als je een mailtje naar de CO stuurt. Je kan dus nooit zomaar loggen. Maar zo een als deze cache. GC2PYFB Ik zit daar een beetje mee in mijn maag, want als je toevallig een challenge cache van de eerste categorie vindt, dan zou ik direct loggen en vol trots een logje schrijven hoe gelukkig ik wel niet ben met deze onverwachte meevaller. Maar wat te doen met challenge caches van de tweede categorie. Het logrolletje heb je zo in handen, maar mag je dan echt niet loggen? Ik heb daar moeite mee. Zilvervloot
 12. Zilvervloot

  Log Of Geen Log?

  In aanvulling hierop, ik ken een aantal cachers die nooit op internet loggen. Het gaat ze enkel om het bezoeken van de cachelocatie of de wandeling er naar toe. Zelfs als ze een cache niet kunnen vinden, plaatsten ze geen log. Want ze hebben helemaal geen zin in dat internet gedoe. Dat is voor hun alleen maar bijzaak. Ik vind dat prima. Eigenlijk vind ik het een hele mooie zuiver manier van genieten van het geocachen. Wel een beetje jammer dat ze hun geocacheverhalen niet delen, ik hoor hun verhalen altijd op een feestje. Zilvervloot.
 13. Zilvervloot

  Log Of Geen Log?

  Correct, als je op internet wil loggen dan wel. Gaat het daar niet om, interesseert een found plaatsen op de cachepagina je niet, dan gaat het vanzelfsprekend om de locatie die de CO je wilt laten zien. Zelfs het vinden van de cache is dan maar een bijzaak. Zilvervloot.
 14. Zilvervloot

  Log Of Geen Log?

  Iedere cache is geplaatst om cachers naar toe te lokken. Dat caches in het hooggebergte moeilijker zijn te bereiken, daar is die rating in terreinsterretjes voor. Maar het is onzin dat voor moeilijker te bereiken caches andere logvoorwaarden gelden dan voor een eenvoudig oppikkertje. Ik heb ook wel eens een hooggebergte cache niet kunnen vinden. Ook daar post dan een not-found. Zo kan ik mijn belevenissen/frustratie wel kwijt maar geef ik zowel voor de cache eigenaar als voor volgende cachers aan dat deze cache of weg is, of voor mij te moeilijk was. Daar zijn die not-found logjes tenslotte voor. Als de CO mij dan alsnog aanbiedt dat ik de cache mag loggen omdat de reden van mijn not found bij hem zat, dan sla ik dat aanbod af. Hij had maar beter onderhoud moeten plegen of ik heb gewoon pech gehad. Gelukkig heb ik in dit interessante draadje nog niet de dooddoener “Iedere cacher cached zoals hij dat wil” gehoord. @Barny en het eventslogboek & datum in log: Goh is dat zo? dat wist ik niet. Zilvervloot.
 15. Zilvervloot

  Log Of Geen Log?

  Wat een onzin. Een log op internet mag alleen als je daadwerkelijk in het logboek je naam+datum zet. Zo simpel is het. - Geen schrijfgerei bij je? Jammer, een did not found. - Gaat de cache niet open? Jammer, een did not found. Dus “fotobewijzen” of je naam op de cachecontainer schrijven, dat telt niet mee. - Logboek vol en je vindt het te erg om je naam bovenover die van een ander heen te schrijven? Jammer, een did not found. - Ben je op een evenement geweest maar heb je het logboek daarvan niet getekend? Jammer, een did not found(attend). - Biedt de cache eigenaar aan dat je zijn cache toch mag loggen nadat je een did not found log hebt geplaats? Niet aan mee doen. Omgekeerd gaat de regel ook op: - Het je je naam+datum in het logboekje geschreven dan heb je “recht” om een found te loggen op internet. - Heb je de bonuscache gevonden die hoort bij een aantal traditionals terwijl je nog niet alle bijbehorende traditionals hebt gevonden? Loggen als found. - Staat er in de cache beschrijving dat je pas mag loggen als je aan aanvullende voorwaardes moet voldoen? Onzin, naam+datum in logboek = found. - Vind je per ongeluk de cache die hoort bij een puzzel? Loggen als found en heel gelukkig daarover schrijven in het logje. Maar waarom zo streng? Als je dat niet doet dan verwatert het geocache spelletje tot niets. Zowel voor een cache eigenaar is er niets aan als er allemaal bogus-logjes bij zijn cache staan. Er is geen klap aan het plaatsen van een cache als men toch niet doet wat de CO had bedoeld. Maar ook voor een cacher is het plaatsen van fake-logjes op internet uiteindelijk niets waard. Wat zegt die score dan nog? Helemaal niets, waarom zou je überhaupt nog op pad gaan. Wat betekend het als je naast een 5 sterren cache hebt gestaan? Helemaal niets. Ik weet dat iedere cache die in mijn statistieken staat, daadwerkelijk door mij is getekend. Zilvervloot.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...