Spring naar bijdragen

rhgs

Leden
 • Aantal bijdragen

  379
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door rhgs geplaatst

 1. Over welke modellen heb je het dan? Ik dacht dat Garmin juist van haar eigen 'frutsel' wat afgestapt ( bijv. GPSmap60cx met de 'x' van sirf en zonder 'x' met eigen frutsel )
 2. Hmm. Met 'technische complicaties' zullen ze wel niet bedoelen dat de PDA's steeds stukvallen of de batterij leeg raakt Je zou bijna denken dat het systeem (combi hard- en software) niet goed getest is. Sinds een half jaar heb ik nu een BT GPS voor gebruik met de PDA/telefoon en een Garmin 60CX (beide met SirfIII) en ik moet zeggen dat ik me verbaas (in de positieve zin) over de kwaliteit van de positiebepaling onder slechte omstandigheiden (nauwe straten, dicht bladerdek). Maar ja, misschien stopten de toeristen de PDA/GPS combi wel in de binnenzak van de jas en zo dicht bij het lichaam (water!) met een dubieuze GPS chipset wordt het niet echt wat...
 3. rhgs

  SpoilerSync

  Ik wil in GSAK een html export doen. Echter, hier zitten geen plaatjes bij. Erg 'handig' bij caches met een opdracht waar foto's bij betrokken zijn De bedoeling is om de caches op de PDA beschikbaar te hebben ZONDER veel papierwerk... Vandaar dat spoilersync in beeld komt. Ik krijg het echter niet werkend. 0 processed, 0 found, 0 pictures whatever. Nix dus. Enig idee hoe dat zit? En nu ben ik nou ook niet echt een leek qua programmatuur... rhgs.
 4. rhgs

  Magnetische caches

  http://www.box64.com/product.asp?item=magnetickeysafe Zo een heb ik in Duitsland gevonden (Sauerland). Je bent er niet op verdacht dat er 'iets' magnetisch is bevestigd. Naar Nederlandse gewoontje eerst 10 minuten in het gras lopen zoeken! Hij was wel keurig zwart geschilderd trouwens...
 5. rhgs

  Geocaching Video ter download

  Weet iemand waar ik die filmpjes met een beetje snelheid kan downloaden? Nu heb ik breedband, maar 60kB/sec. schiet niet echt op...
 6. Misschien off-topic, maar heeft iemand een idee wat voor microprocessor Garmin gebruikt in zijn courante GPS modellen? Ongetwijfeld zal dat GEEN eigen ontwerp zijn.
 7. Vandaar dat de Prof. ook schrijft "Nu nog wat satellietjes " !
 8. rhgs

  60csx

  Ha collega, shake hands. Mijn zx81 staat er ook nog en werkt zelfs nog. 1 kB intern geheugen, later nog een 16kB module extern bijgekocht in Engeland. Inclusief de beruchte 'ram pack wobble'. 1x hoesten en de computer deed een reset...
 9. En dan hebben we het nog alleen maar over het 10 tallig stelsel... Binair, Octaal en Hexadecimaal hebben we ook nog om maar wat te noemen.
 10. Op de duitse GC website zijn ze met een leuke strip begonnen. Misschien iets om ook op GC.NL te beginnen? Zijn er briljante striptekenaars in de zaal? Met dank aan: http://www.geocaching.de/index.php?id=173
 11. Heel veel succes! Maak er wat moois van en laat je niet gek maken door mensen die het altijd weer beter weten!
 12. Ongelofelijk. Ik kende de situatie niet. En ik schrik ervan. Je kan bijna zeggen: "geocaching.nl = Reintje" Hij heeft zijn stempel gedrukt op de gc.nl community en zal niet worden vergeten!
 13. Op het ogenblik ligt de gc.com er ook uit...
 14. rhgs

  PPC met MIOmap V2 en GPS

  Misschien wordt er gewerkt met uren, minuten en seconden? Dan wordt het (bijv.): 53 graden 46,500 minuten naar 53 graden 46 minuten 30 seconden De '500' achter de komma wordt dan (500/1000*60)=30 sec,
 15. rhgs

  Geo d'Or

  Geweldig! In een woord. Vraagje. Stel ik ben de eigenaar van een cache die 14x is genomineerd. Bestaat er een mogelijkheid om de nominatie en het aantal dynamisch op je eigen cachepagine te plaatsen? Net als dat je zelf met een stukje scripting een icon op je pagina kan plaatsen met o.a. loopafstand? Dat zou een mooi stukje integratie zijn.
 16. rhgs

  GOOGLE EARTH

  ERGENS heeft iemand zijn database met 'verboden plekjes' niet helemaal op orde... Afijn. Je moet een gegeven paard niet in de mond kijken.
 17. rhgs

  FF offline

  Dus als ik het goed begrijp staat het gat in de beveiliging nog steeds open? Ik weet niet hoe het precies in elkaar zit, maar als je voor de hek de beschikking moet hebben over een geldige forum login, dan lijkt het 't beste (zoals al aangekondigd) om elke nieuw forumlid te 'screenen'. En wordt het gat in invision BB binnenkort gevonden en gedicht... Erg vervelend allemaal in elk geval. Wat gaan het GC.COM en GC.BE er aan doen? Je kan er gif op innemen dat ze binnenkort aan de beurt komen vrees ik.
 18. rhgs

  FF offline

  Ik heb begrepen dat het alleen het forum was. Maar op de hoofdpagina staat ook een stuk forum en daarom leek de hele site gehacked. Forums zijn altijd een gewillig doelwit voor hackers / crackers. Kun je nagaan hoe belangrijk het is om je security updates bij te houden. En dan NOG kan het fout gaan... Ik heb zelf een website met een 'viper' gastenboek. Die bleek dus ook makkelijk te hacken. Die van mij was gewoon nog niet aan de beurt geweest.. Toch maar de laatste updates eroverheen gehaald. De website zelf is JOOMLA en ook daarvoor geldt: wordt veel gebruikt en is dus een gemakkelijk doelwit.
 19. rhgs

  FF offline

  Die hoofdpagina ziet er ook nog een beetje 'verropt' uit om het een beetje plat te verwoorden... Ach, het komt VAST wel weer goed. Maar wat een werk weer om alles goed te zetten. Hopelijk wordt de 'security hole' gevonden en gedicht.
 20. rhgs

  FF offline

  Ik hoop dat het gauw weer in orde komt! Dat "hacked by Matasanos" was wel even schrikken zeker.
 21. rhgs

  nieuw hebbedingutje

  Ziet er wel sexy uit hoor.
 22. Vandaag keek ik nog een weer op www.smslorre.nl en zag dat ze een nieuw keyword voor geocachers in het leven hebben geroepen. Als je nu het eindpunt voor bijv. cache 'cachenaam' wilt opvragen moet je als bericht naar 4411 sms-en : "GEO <username> <cachenaam>" Wel even je eigen caches aanmelden bij smslorre natuurlijk. Spreekt voor zich. Dat 'geo' is toch mooier als 'lorre, go of run' toch?
 23. De gemeente zal meestal ( in Assen tenminste ) de cache als een 'aktiviteit' beschouwen. Een aktiviteit moet worden aangemeld (immers, er komen mensen op af en dat moet bekend zijn en geen overlast bezorgen). Ik heb dus een cache gemeld en na een paar weken uitzoekwerk heeft de gemeente hier het stempeltje 'aktiviteit' erop gezet. Misschien kun je het over die boeg gooien. Het woordt 'cache' niet noemen (huh, wat is dat) maar gewoon 'aktiviteit'. Een speurtocht of zo dus. En als je zegt dat de speurtocht elke week door 4 mensen wordt gelopen zit je jaargemiddelde wel goed. Of zie ik het verkeerd?
 24. Ik heb het probleem ook gezien op mijn 'gewone' Legend. Met alleen Topo NL en topo D in het grensgebied. Topo D segmenten maken een 'zwieper' nederland in (blanco) en dat bijt het topo NL deel. Selectief deelkaarten uitzetten lost het probleem op. Maar ja, dat wil je niet echt. Topo NL houdt keurig op bij de grens. D heeft "rare" begrenzingen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...