Jump to content

Sambalbai

Leden
 • Content Count

  89
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Sambalbai

 • Rank
  Normale Poster

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin GPSmap 60CSx
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  feb. 2007

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. Je kunt een cache natuurlijk maar 1x echt vinden, maar dat geldt per stashplek. Je hebt immers ook caches die verplaatst worden. Ikzelf heb per toeval een keer een cache gevonden die ik al eens eerder gelopen had. Maar de eindlocatie van die cache was in de tussentijd veranderd. Ik vond die cache dus op een voor mij onbekende plek. Ik dacht in eerste instantie dan ook dat ik de cache waar ik eigenlijk naar op zoek was aan het loggen was. Pas toen ik goed naar het logboek keek zag ik dat dat niet zo was. Omdat ik niet kon weten dat er op die plek iets lag heb ik die cache nog een keer als found gelogd. Een ander voorbeeld is de "high tech campus cache". Die is ook verplaatst, en enkele tussenpunten en berekeningen zijn ook veranderd. Als mensen die opnieuw zouden lopen zouden ze die ook opnieuw mogen loggen. Wat mij betreft, althans. Ik weet echter niet of dat ook de officiële regel is. Overigens houdt de statistiekengenerator voor GSAK hier ook rekening mee. Die geeft het aantal founds aan op het aantal unieke caches. Als je dus 10 caches gevonden hebt en eentje daarvan dubbel, dan geeft hij 11 founds op 10 unique caches aan. Als iemand dan zo flauw is om kilocacher te worden op 1 cache zou je "1000 founds op 1 unique caches" zien. Maar als je dat doet publiceer je die statistieken natuurlijk niet....
 2. Voor mij de optie "gekocht in Europa, terug in de garantie, goed verlopen". Bij ontvangst van mijn 60CSx bleek er een vlek op het scherm te zitten. Natuurlijk aan de binnenkant..... Het was een beetje onbestemde vlek, want je zag hem alleen als het licht er op een bepaalde manier opviel. Met backlight zag je hem compleet niet. Maar ja, voor die (Europese) prijs mag je natuurlijk wel verwachten dat het apparaat onberispelijk is. Dus terug naar futurumshop en na een paar dagen kon ik mijn huidige unit in mijn armen sluiten. Toen was ik toch wel blij dat ik hem gewoon in NL had gekocht. Op dat moment stond de dollar wel een stuk hoger dan nu. Met de huidige dollarkoers zou ik echter toch wel voor een Amerikaanse gaan. Als de eerste een defect heeft bestel je gewoon een tweede en dan heb je nog niet meer uitgegeven dan voor een NL versie....
 3. Let ook even op het verschil tussen een antenne en een chipset. Dit zijn andere dingen. De combinatie van beide is echter wel bepalend voor hoe "goed" de positiebepaling is. De antenne dient om de GPS signalen op te vangen, de chipset om ze te verwerken tot een positie. De meest gebruikte typen antennes in onze GPSRs en PNDs zijn patchantennes en Quad Helix antennes. De oude Etrex serie en TomToms gebruiken patch antennes. De GPS(Map) 60 serie gebruikt Quad Helix antennes. Dat laatste type is gevoeliger dan patchantennes. Voorbeelden van chipsets zijn de SiRF III (eigenlijk SiRF Star III) en de mediatek (MTK) chipset. Vroeger ontwikkelde Garmin ook zijn eigen chipsets. Ze werden echter voorbijgestreefd door SiRF. Volgens mij zijn ze nooit zo blij geweest met het feit dat ze andermans spul moesten gaan gebruiken. Waar andere fabrikanten reclame maakten met het feit dat ze een SiRF III hadden heeft Garmin dat nooit van de daken geschreeuwd. Kijk maar eens op de doos van een 60C(S)x en probeer het SiRF logo te vinden. Kost enig zoekwerk..... Ook vertellen ze tegenwoordig op hun website niet meer wat voor chipset er in een bepaalde GPSr zit: zowel de SiRF III als de MTK worden bestempeld als "high-sensitivity receiver". Niet echt duidelijk dus. Kortom: hoe goed je GPS zijn positie kan bepalen hangt af van zowel de antenne als de chipset. Licht je dus goed in over wat er in een bepaald model zit.
 4. Ook hier zijn er 2 besteld. Er zijn er nog 4 over.
 5. Ik vind het een mooie coin die ook goed aansluit bij de actualiteit. En omdat de meesten hem ook mooi vinden lijkt het me niet echt nodig om nog een wedstrijd uit te schrijven. Dat kan volgend jaar gewoon weer. [mierenneuk mode] Het vlaggetje linksonder dat nog net het beeld instruikelt mag van mij weggeshopt worden. Daarom optie 2 gekozen ipv optie 1. [/mierenneuk mode]
 6. Jullie hebben toch wel op 1 april meegedaan aan de GPS-hercalibratie dag? Anders is dat het natuurlijk Maar het klinkt als een locale stoorzender in Boxtel. Wellicht zijn er cachers van daar die zoiets vaker zien. Het GPS signaal blijft natuurlijk erg zwak, wegdrukken is niet zo heel moeilijk. Stonden jullie stil en was er geen ontvangst op 1 positie of reden jullie door een gebied heen?
 7. Helaas alleen voor cachers met >200 caches op hun naam. Dat wordt nog even sparen voor mij
 8. Hoe noemt men het ook al weer als men zichzelf herhaalt? Tijd voor een workshop over posten op het forum?
 9. als je vertelt waar je precies wilt gaan kamperen zal er vast wel iemand uit de buurt een leuke cache weten... Maar zelf kun je ook al een heel eind komen door met de gc.com "search with Google maps" functionaliteit de omgeving van je kampeerplaats te bekijken. Daarna één voor één op alle ballonetjes klikken en de cachebeschrijvingen lezen. Even letten op het "kids friendly" icoon in de cachebeschrijvingen levert dan waarschijnlijk al een paar leuke caches op. succes met zoeken! [edit] Oeps, te laat. Was bedoeld als reactie op de topicstart. Maar als ik jou was zou ik eerst een leuke camping uitzoeken. Kindvriendelijke caches zijn er volgens mij bijna overal.
 10. Ik gebruik die shieldzone plakkers voor mijn GPS en mijn digitale camera. Ik vind ze helemaal super. Ik heb de sleuteltest gedaan (= neem een sleutel en rasp ermee over je scherm). Resultaat: niks, noppes, nada te zien van krassen. OK, ik had natuurlijk niet echt hard gedrukt, maar als ik dit met een onbeschermd scherm of met goedkope plakkers had gedaan hadden de krassen er ingestaan. Het spul is wel niet zo onzichtbaar als beweerd wordt, maar het irriteert me absoluut niet. Terwijl ik bij die goedkope plastic folies altijd de onbedwingbare neiging krijg om ze van het scherm af te trekken. By the way, als je niet naar shieldzone.com maar naar shieldzone.com/rocky gaat krijg je 20% korting. Ik was 16 dollar kwijt voor twee shields, inclusief verzending van US naar NL. Superdeal.
 11. Icenrye heeft weer een nieuwe videozine uitgebracht. Hij zit intussen op nummertje 21. Het is te vinden op zijn webpage Intussen vind ik zijn films steeds meer op elkaar lijken, maar ze zijn altijd leuk als je een half uurtje niets te doen hebt....
 12. Yep, dat werkt. De afgelopen twee maanden zijn automagisch van mijn niet geverifieerde kaart afgeschreven. Maar zoals gezegd zit er een limiet van 1500 Euro op. Daarna moet je de kaart verifiëren.
 13. Oeh, weet ik eigenlijk niet. Ik gebruik paypal al een paar jaar met creditcard en niet met een bankrekeningnummer of zo. Overigens is mijn account niet verder gevalideerd. De eerste 1500 dollar die je betaalt via paypal mag zonder verificatie. Zolang je niet al te gekke aankopen gaat doen kun je daar best een tijd mee vooruit. edit: ik heb op deze manier de afgelopen twee maanden bij gc.com per maand betaald en het werkte prima.
 14. Je kunt het overigens ook automagisch laten afschrijven via Paypal. Op de pagina dokken van gc.com zijn er drie linkjes naar paypal. 1 voor per maand betalen (gebeurt automatisch per maand tot opzegging), 1 voor per jaar betalen (tot opzegging) en eenmalig voor een jaar betalen. Dat laatste moet je dus zelf herhalen als je membership afloopt. Als je deze linkjes volgt wordt alles voor je afgehandeld en hoef je ze dus niet nog los te mailen of zo.
×
×
 • Create New...