Spring naar bijdragen

Team Aragorn

Leden
  • Aantal bijdragen

    1208
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    58

Waardering in de gemeenschap

274 Uitstekend

Previous Fields

  • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
    juni 2003

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.vanzon.nu
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Geslacht
    Niet ingevuld

Recente profielbezoeken

4205 profielweergaven
  1. Huh? Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen ... geen reclame voor de hobby!
  2. Ja, de bekende regels nog eens op een rijtje. Na jaren cachen dacht ik ook dat de mooiste caches die ik ooit gedaan had, helaas niet meer van deze tijd waren. Maar nee, helemaal mis. Mijn best geocaching experience ever is pas twee jaar oud. Ben je in de buurt van Eindhoven: maak er een weekendje van en geniet. https://www.geocaching.com/geocache/GC7F6BT_zie-ginds?guid=c52dcec0-4f3b-42ab-b9cb-07f045d916c0
  3. Jee, daar reden we in die tijd voor om: caches waar deze disks in zaten. Zelfs nog ergens NRW gescoord.
  4. Het gaat wel om interesse hè, dat wil zeggen hoe vaak geocaching als zoekterm wordt gebruikt. Of al die googelaars ook werkelijk op pad zijn gegaan, is niet bekend. Het zou me niets verbazen als de corona-opleving in ieder geval gedeeltelijk een opleving achter het scherm is.
  5. Wat apart, geocaching als wetenschap. Waarom je per se keuze uit meer dan 4.000.000 caches zou willen hebben, ontgaat mij een beetje. Uiteindelijk toch kwantiteit boven kwaliteit? Terwijl in het artikel wel regelmatig kwaliteit ter sprake komt, wanneer het gaat om het interesseren van nieuwe mensen, en de aandacht vasthouden van bestaande cachers. Het is de spagaat die je in 't echie ook meemaakt. Vraag een cacher naar de als mooiste ervaren vondsten, en het gaat bijna altijd over bijzondere routes, plaatsen, etc. Kijk naar de gelogde caches, en het grootste gedeelte is dertien-in-een-dozijn. Voor nóg een dozijn van dertien-in-een-dozijn lijkt trouwens best plaats te zijn. Lastiger wordt het wanneer je iets uitgebreiders wilt plaatsen. De interessantste natuurgebieden, bijzonderste plekken zijn namelijk bijna altijd 'bezet'. Of men wil er geen cache, na slechte ervaringen uit het verleden. Jammer vind ik trouwens dat de vroegere gewoonte van een flinke doos met ruilspulletjes bijna verdwenen lijkt. Niet dat ik zo graag iets wil ruilen, maar na ruim 8 km wandelen en ca. 25 WPs is een petling wel een heel armetierige 'schat'. Mr. Aragorn zei daarover altijd: "Kosten en moeite zijn gespaard". Dat allemaal gemopperd te hebben, kan ik nog steeds veel plezier beleven aan een mooi uitgezette multi. Zelfs na bijna 18 jaar. Gewoon op avontuur in je eigen buurt, of op ontdekkingsreis wanneer je toevallig eens verder weg bent. (Fangorn)
  6. Ik ben geen PM en kan dus geen favo's uitdelen. Blij toe eigenlijk, want in sommige cachebeschrijvingen wordt door de CO wel erg opzichtig gebedeld om een favo. Da's niet zo mijn stijl. Het selecteren op aantal favo's doe ik ook zelden. Voor mij persoonlijk is er een heel simpel criterium: in Nederland doe ik bijna alleen multi's. Dan wordt de keus ineens veel makkelijker, alle trails vallen sowieso af en ook alle puzzeltjes. Hoef je alleen nog maar te kijken naar de loop- of fietsafstand. Die moet niet te kort zijn, van een route van 500 meter of minder word ik niet zo blij. Het is wel jammer dat er tegenwoordig niet zoveel multi's meer gelegd worden. Tja, Nederland ligt best vol met caches. Brei hier nog maar eens een leuke route tussendoor. Ook trekt een multi minder publiek dan een trail over precies dezelfde route. Kwestie van aantallen founds. Dat alles gezegd hebbend: als een multi er al een jaar ligt en nog geen enkele favo heeft gekregen, kijk ik toch wat kritischer naar de beschrijving. Meestal is het dan (helaas) zo dat de tocht niet zo de moeite waard is ...
  7. 'Overlastgevers' ... dan denk ik aan een hangplek bij een bankje? Sorry hoor, maar als daar een groepje rondhangt ga je als cacher toch niet zoeken?
  8. Ik wist wel dat ik bij de minderheid hoorde ... 6% dus.
  9. Flo, dat hangt toch van het land af. In Zwitserland, ons favoriet vakantieland, is het nog steeds zo dat tradi's in het berggebied op prachtige plekken liggen. Eerlijk is eerlijk: we zoeken daar een mooie route uit en kijken daarna pas of er nog caches in de buurt ligt en niet andersom. Maar ook dan is het genieten. In Nederland lijken er vooral heel veel trails bij gekomen te zijn. Tja, dat fenomeen is voor mij eigenlijk een multi waar je elk WP als cache moet loggen. MOET? Ja, zo komt het op mij over. Net als bij een multi is het lastig om over elk punt apart een verhaal te schrijven, en dat gebeurt volgens mij dus ook zelden bij een trail. Tig logs schrijven voor één wandeling/fietstocht vind ik nogal overdreven en om de punten gaat het toch niet meer. Desondanks hoop ik dat er binnenkort, als het Grenslandevent bij ons in de regio achter de rug is, weer een paar leuke caches in de buurt bijgekomen zijn. Daar zitten - ook in recente jaren - echte juweeltjes tussen van een kwaliteit die je vóór 2010 zelden zag.
  10. Vooruit, dan doe ik ook nog een keertje mee. Eigenlijk vind ik dat het wel meevalt. Nou ben ik ook veel minder fanatiek dan 10-15 jaar geleden, en daarbij veel kritischer. Mysteries vallen standaard buiten de boot (of het moet een multi zijn die toevallig volgens de regels als mystery gekwalificeerd is); tradi's in het algemeen ook (uitzondering: bijzondere, lastig bereikbare plaatsen tijdens vakanties). Blijven de multi's over: dat zijn in het algemeen mooie rondjes. Zeker als je in aanmerking neemt dat er inmiddels in Nederland zoveel caches liggen dat het niet meevalt om nog iets uit te zetten. De tijd dat ik altijd met een zakje goodies op pad ging om in caches achter te laten is voorbij. Dat is ergens wel jammer maar ja, uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het onderhoud van een multi al veel tijd kost, maar het interessant houden van de inhoud van je cache nóg veel meer (tijd en geld). Als er na een mooie tocht op een mooie locatie toch alleen een knikker en een voorverpakte snoetenpoetser uit de doos komt valt het altijd een beetje tegen ... alleen een logboek in een klein doosje is dan (helaas) een betere optie. Dankzij geocaching hebben we dit jaar in Zwitserland op ca. 10 meter van een cache (tradi, pillendoosje) een steenbok gezien - in een streek waar je die niet veel tegenkomt. Super toch! Dan ben ik weer tevreden.
  11. Via deze site is ook wel eens een wedstrijdje geweest voor de mooiste log. Vond ik destijds een leuk initiatief. Voor plaatsers van bijzondere caches kan dit een mooie aanvulling zijn. Het is toch altijd sneu als iemand die heel veel moeite in een route of cachebox heeft gestoken, als 'dank' een TFTC of algemene batchlog krijgt. Het zal wel weer een PMO functie worden dus verder hoef ik me er als gewoon member niet druk over te maken! Al zou het wel aardig zijn als je kunt zien wie er vaak goed-gewaardeerde logs schrijft ...
  12. Team Aragorn

    Gevonden

    Ik ben geen mineralenkenner maar bij iets groens denk ik altijd aan iets koperhoudends ...
  13. Nou ... nadat we jaren geindoctrineerd zijn dat puntjes en muntjes niets te maken hebben met authentiek geocachen, kan ik me hier niet heel druk om maken. Het fenomeen hitchhiker vond ik echt leuk, al die andere travelers zijn er een slap aftreksel van.
  14. Team Aragorn

    Multicache Maken.

    Nee hoor, zelf meegemaakt bij het uitzetten van een multicache. Barny, als oudgediende weet jij toch ook wel dat mensen bij het lopen van A naar B het liefst een rechte lijn volgen. Als een natuurorganisatie niet graag heeft dat die rechte lijn gevolgd wordt, vragen ze je om een bochtje te leggen. Dan zorg je als uitzetter dat in het verste punt van de bocht ook een WP komt en iedereen is blij.
  15. Team Aragorn

    Multicache Maken.

    Ook als je geen fysieke WPs maakt, wil een grondeigenaar i.h.a. graag weten waar de tussenpunten zijn om de te lopen route te kunnen inschatten. Als bijvoorbeeld tussen twee punten de kortste weg door een stukje kwetsbare natuur gaat dat men rustig wil houden, is er een probleem. Ook al liggen de twee punten zelf wél in gebied dat minder kwetsbaar is.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...