Spring naar bijdragen

Zangvogel

Leden
 • Aantal bijdragen

  42
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Zangvogel geplaatst

 1. Gecondoleerd en veel sterkte toegewenst van een medecacher uit Dordt! Bijgaand een kaarsje voor het Eastwood Team: http://www.gratefulness.org/candles/message.cfm?l=duc&cid=14546595
 2. Ik vind dat er in de geocaching wereld de laatste tijd erg veel gezeurd wordt! Toen ik net begon met geocachen schreef ik ook vaak korte logjes, varierend van een paar woorden tot een paar zinnen (één keer zelfs alleen het tijdstip van vinden opgeschreven). Wist ik veel! Ik beleefde er gewoon plezier aan maar wist nooit wat ik eigenlijk zou moeten schrijven, dacht er misschien ook niet echt over na. Tot het moment dat ik mijn eerste eigen cache neerlegde en ik erachter kwam dat de eigenaar van een cache een copie van het logje in zijn mailbox krijgt (het eerste logje kwam voor mij echt als een enorme verrassing). Sindsdien probeer ik zelf wel iets uitgebreider te beschrijven wat ik van de cache vond en herhaal ik in ieder geval nooit dezelfde tekst bij verschillende caches. Ik hou er nu dus rekening mee dat het voor de eigenaar leuk zou kunnen zijn om een iets langer logje te lezen. Wat niet wegneemt dat ik wel vind dat eigenaren van caches steeds meer beginnen te zeuren. Het begint ook gemeengoed te worden dat eigenaren veeleisend zijn tegenover de cachers: - een logje moet leuk, inspirerend en vooral niet standaard of te kort zijn; - de cache moet vooral zo gedaan worden zoals de eigenaar hem bedoeld heeft; - critische logjes worden niet gewaardeerd; - er wordt nadrukkelijk aangegeven dat TB's of coins alleen geruild mogen worden; - de cacher dient de eigenaar op zijn blote knieën te danken voor zijn goedheid dat het hem behaagd heeft om een cache neer te leggen - etc etc. Wordt er van bovenstaande punten afgeweken, dan wordt dat gelijk gezien als respectloos gedrag tegenover de eigenaar.... Jongens, een stukje bescheidenheid siert ons allen hoor! Toen ik mijn eerste cache neerlegde was dat niet omdat ik allerlei verwachtingen of eisen aan de toekomstige vinders had. Integendeel. Ik was zelf al een tijdje aan het cachen en had er veel genoegen in om caches van anderen te vinden. Omdat ik cachen leuk vond, wilde ik iets terug doen voor de community, en dat was de reden dat ik zelf ook een cache heb neergelegd. Zodat anderen daar dan weer plezier aan kunnen beleven. Vind ik het leuk om een uitgebreider logje te lezen? Tuurlijk is dat leuk. Ga ik zitten kniesoren als ik een ;-logje binnenkrijg? Tuurlijk niet! Ik ga lekker zelf geocachen. En als ik daar weer een tijdje plezier aan beleefd heb, dan leg ik 'als dankjewel voor alle leggers' zelf misschien ook wel weer een nieuwe cache neer! Staar je niet steeds blind op wat anderen zouden moeten doen voor jou, maar bedenk eens wat vaker wat je zelf kan doen om het leuk te maken voor anderen. Nou.... Ik heb mijn zegje gedaan. Laat de "flame mails maar komen!
 3. Misschien nog een leuke tip over het maken van een route op de geocaching.com website: Op het videozine van Icenrye is er in twee afleveringen ingegaan op hoe je dit moet doen, om precies te zijn in afleveringen 48 met een aanvulling in aflevering 49. Het is wel in het engels. Bekijk deze afleveringen als je zin hebt op www.icenrye.com Meer in het algemeen vond ik de eerste paar afleveringen van Icenrye ook wel leuk om als beginnend cacher naar te kijken (pakweg de eerste tien). Je ziet veel tips en trucs langskomen!
 4. Zangvogel

  Zwerver Bij Cache

  Zolang niet blijkt dat de zwerver zich onplezierig gedraagt zou ik hem lekker laten zitten. Vorig jaar hebben we ook zoiets gehad bij de cache de Klimboom bij Dordrecht. Uit logjes bij die cache bleek echter dat de zwerver zich agressief ging gedragen naar degenen die langsliepen en dan wordt het minder leuk natuurlijk. Dan kun je kiezen: of de cache verplaatsen (desnoods tijdelijk disabelen) of proberen de zwerver weg te krijgen. Een beetje spanning tijdens het geocachen is natuurlijk goed, maar gevaarlijke medemensen wil je natuurlijk liever niet tegenkomen. Er kwamen daar mensen met kleine kinderen cachen! Er liepen trouwens ook 'gewone' dagjesmensen die daar van de natuur wilden genieten. Bij de Klimboom was, op een geveven moment, de zwerver ineens verdwenen en het terrein netjes opgeruimd dus ik vermoed dat de terreinbeheerder hem er afgebonjourd heeft. Een paar weken later stond er echter weer een tentje en een fiets, dus was de zwerver terug van weggeweest. Uiteindelijk heeft de invallende koude gezorgd dat de man vertrok, de cache is daarna trouwens ook naar een andere lokatie verplaatst. Goed de logjes in de gaten houden dus!
 5. En nog een gevalletje 'stempel met rode inkt' zie dit logje: http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LU...d7-d453a7bbd932 Het wordt een trend, lijkt het wel!
 6. Het lijkt mij vooral handig als het routenavigatiesysteem in staat is om naar een set coördinaten te navigeren. Al dat gedoe met waypointbestanden vind ik te omslachtig, daarom tik ik meestal gewoon de coördinaten van de parkeerplaats of van de cache in. Je moet dan natuurlijk wel een navigatiesysteem hebben waarmee dat mogelijk is. Zelf gebruik ik Igo op een PDA, dat werkt super.
 7. Wat hier nog niet is genoemd is, dat op sommige pagina's logjes dwars door de onderkant van foto's heen lopen. Zolang dat niet is opgelost kan ik maar moeilijk enthousiast worden over de nieuwe layout...
 8. Ik weet niet of iemand van ons Nederlanders rechtstreeks contact heeft met die gasten die in Amerika voor ons bezig zijn met de servers, maar als de zaak straks weer draait (waar het toch op gaat lijken nu de airco's het weer doen) dan vind ik dat er wel een bedankje van onze kant af kan... Per slot van rekening werken zij zich in het zweet terwijl ze eigenlijk van hun nationale feestdag zouden moeten genieten (misschien hadden ze wel plannen om fijn even te gaan geocachen).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...