Spring naar bijdragen

Mopkes

Leden
 • Aantal bijdragen

  18
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Mopkes

 • Rang
  Forum Newby

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Iphone met GC Buddy
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  Ongeveer lente 2011
 • Twitter
  @DenDuzing

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 1. Mopkes schreef: Waarop Bolle1961 antwoorde: Maar echt, als je roaming uitstaat (bijv. in het buitenland) en je dus geen dataverkeer hebt, dan kan de iPhone moeilijk tot geen fix krijgen, met als gevolg dat de nauwkeurigheid achteruit holt. Wat Fotogravinnetje zegt vind ik wel "hout snijden". Maar dan kan het ook een of andere PDA zijn. Maar dan heb je weer een extra apparaat (balen, zowel mijn wederhelft als ik hebben allebei een BB). Dus toch maar niet. Alleen wil ik weten of het net zo werkt als GC Buddy (of gelijkwaardig). Ik zag verder dan mijn link naar de screenshots niet 100% lijkt te werken. Voor de liefhebbers, dit is hem nog een keer: http://geocachingiphone.com/geocaching/geocaching-buddy/
 2. Hallo forumbezoekers, Mijn eerste aanraking met geocaching was met een iPhone en de app Geocaching Buddy (GC Buddy). Bijna meteen volledig papierloos cachen. En er wordt veel gesproken over de iPhone, dat het geen GPS-apparaat is, dat 'ie slechts AGPS heeft, et cetera. Maar de iPhone moet het in deze hebben van de extra's die een app biedt. En daarin is GC BUddy zeer goed. Enkele screenshots hier. Maar, ik had mijn iPhone van mijn vorige werkgever, en met het nieuwe seizoen voor de deur moet ik iets. Ik kan je wel zeggen dat de geocache apps op een Blackberry in vergelijking met iPhone echt prul zijn. Dus verder kijken. En dan zit ik nu te kijken naar de Dakota 20 en de eTrex 30. Ik heb al her en der een vraag gesteld, maar krijg geen eenduidig of duidelijk antwoord. Ik wil weten of je deze apparaten kunt gebruiken met de site geocaching.com (dus niet de door Garmin voorgedragen site OpenCaching.com). Of je hier de Opensource kaarten kunt gebruiken (en ik weet dat het technisch kan, maar zijn de kaarten voor Benelux en Engeland voldoende goed?). Of je volledig papierloos kunt cachen (zie de screenshots van GC Buddy, die van Clues en Formula: dat werkt dus echt super). En is er een belangrijke reden om voor een van deze te kiezen? Ik doe cachen met mijn kinderen (7 en 10), hier in NL maar ook op mijn vakantieadressen (Europa). Ik kan ook kiezen voor een iPhone, maar daar hangt een abo aan vast ivm de AGPS. Alvast bedankt. Richard
 3. Mopkes

  First Post Van Een Starter

  Jongens jongens, oh, en natuurlijk dames, mede-gc-ers, Wat een overweldigende reacties. Ik zit op heel wat fora van verschillende onderwerpen maar kan me niet herinneren dat ik ergens als nieuweling zo ben verwelkomd. Mijn dank daarvoor. Of GC'en een hobby voor ons zal gaan zijn, lunnen we alleen bepalen door het te doen. Een keer meelopen kan het vlammetje aanwakkeren, zeker weten doe je het pas later. Als je alleen op pad gaat. De opmerking om met een eenvoudig toestel te beginnen steun ik daarom van harte. Welk merk weet ik nu nog niet. De eTRex H of gelijkwaardig. Ook de aanbieding om een keer mee te lopen willen we met 8 handen aannemen (ja we zijn met z'n 4-en). Dat meelopen willen we dan uiteraard het liefste doen met iemand die (ook) een eenvoudige GPS heeft: een zonder kaarten. En een ander vereiste is natuurlijk een makkelijke cache die ook geschikt is voor jonge kinderen. Ik heb al een PM om mee te lopen (niet heel concreet) en in deze postings kom ik ook dergelijke berichten tegen, alsmede een link naar een ander topic. Ik zal in dat andere topic ook gaan rondneuzen, maar doe de oproep ook alvast in dit topic. Wij kunnen (uiteraard) verplaatsen, pakweg Maastricht + 25km. En qua planning hebben we volgens mij veel mogelijkheden. Nou, dat was het zo'n beetje. Ga ik nu weer de fora in, en nog wat neuzen op de site van Futurumshop: kennen jullie die? FIjne site, dat zeker. De rest weet ik dus niet (mijn collega zweert erbij).
 4. Mopkes

  First Post Van Een Starter

  Hoi Peetee en Wad-Seekers, dus een eTrex zou moeten voldoen? Ik had er geen gekocht, maar met de handleiding in de hand kwam ik er niet uit. Vandaar dat ik zo concreet vraag naar instapmodellen die dat wel kunnen. Bedankt voor jullie reacties.
 5. Ola forum, mijn first post. Ik ben Richard en wil met mijn gezin starten met GC. Heb me inmiddels suf gelezen, maar krijg geen duidelijk antwoord op het volgende: Als ik een traditonele cache wil doen, kun je thuis het eindpunt van de cache met je pc invoeren in je GPS. Daarna rij je naar het of een willekeurig beginpunt en je begint. Maar als ik een multi cache wil doen, dan gaat dat verhaal dus niet op. En dan dien ik dus tijdens het lopen een nieuw coordinaat in te voeren, toch? Dus dat is vraag 1. En dan, bij welke GPS-modellen kan ik een nieuw coordinaat tijdens het lopen, zonder de tussenkomst van een PC, een nieuw coordinaat invoeren? Dat is vraag 2. En dan de opmerking: de Garmin eTrex H wordt overal als ideaal startapparaat aangeprijst, maar mijns inziens kun je daar dus alleen traidionele caches doen. Of is dat niet waar? En zie ik iets over het hoofd. Dat is vraag 3. Mocht er iemand trouwens mij (evt. met familie) willen inwijden in GC en een GPS, in de omgeving Maastricht, dan hou ik me aanbevolen. Stuur me maar een PM. Bedankt alvast!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...