Spring naar bijdragen

dusee

Leden
  • Aantal bijdragen

    243
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door dusee geplaatst

  1. wij vroegen ons af of Garmin ook met een firmware aanpassing komt waarmee de hoogte in cm wordt aan gegeven
  2. Wij hebben de 60csx nu naast de 60cs en we peilen de caches die we eerst door wegvallende ontvangst niet vonden met de cs nu heel eenvoudig uit. De Brink 1 bijvoorbeeld. Soms moet je hem even tot rust laten komen..... maar wijst gewoon goed aan en via img2 metroguide v7 met autorouting super niets meer aandoen. alleen moeilijk verstopte caches als keystone vindt hij niet, maar dat ligt niet aan de gps, dat ligt aan de vrouw, dan zoek ze niet goed uhm
  3. soms moet je gewoon niet proberen de moraal ridder uit te hangen als je een draadje te scherp vind. Dit soort draadjes openen voegen niets toe.
  4. Nee, dat vind ik dus niet en bijzonder overdreven om de zaak zo op te blazen Kapiteyn Haak en vervolgens zou ik er toch op willen wijzen dat de initiatief nemer begint met schelden dat hoort niet. Het initiatief kan leuk zijn en ik hoor bij die mensen die vinden dat je niet overal voor wil betalen wat een goede amateur ook gratis kan maken en als je toch geld wil vangen dan heb je inderdaad de kamer van Koophandel dat bewijst of echt toegevoegde waarde gaat hebben. en dit heeft niets te maken met het afkraken van een initiatiefnemer en gebruik van maken van je demcratisch recht enz. waar gaat het over ? En voor de rest ga vooral je gang als je aangevallen voelt. maar dit wou ik er nog even wat mij betreft afsluitend van zeggen.
  5. flauw, geld weggeven van een ander en dan ook verklappen dat ik een lintje krijg. dat houden ze altijd geheim. deze vind ik even wat minder. Ga gaten graven? Minkukel? Voor mij besta je niet? Het gaat er wel erg emotioneel aan toe bij jou op de set! Sterallures? Maak eerst eens wat. laat dat zien en kom dan eens met een voorstel en niet gelijk zo hoog van de toren blazen als je beetje tegengas krijgt. Je hebt nog niets laten zien. Zo werkt het nu eenmaal. Je vraagt een mening en als het niet bevalt mogen alleen nog mensen reageren die een positieve bijdrage hebben. En je begint te schelden; foei niet professioneel. ik zei al eerder LEUK, maar vind dat je daar geen geld voor moet vragen Dat anderen dat wel vinden, vind ik verder prima Kijk je naar de inhoud van vele ook professionele reportages dan vraag ik mij af wat de toegevoegde waarde is? Misschien hoort het bij deze tijd dat alles visueel moet zijn. Loop je mee of ga echt in op de vele technieken die er zijn? Sorry met een gewone goede digitale kamera kan een wel willende amateur iets heel leuks maken zonder dat er geld aan te pas hoeft te komen.
  6. Simpel gezegd is jouw boodschap; ik wil bijdragen, maar dan moet ik ook iets voor terug en mijn mening is dat dat hier niet past. "weet je wat jij moet doen" Schrijf je in in de Kamer van Koophandel" is een reclame op tv waarbij iemand een boete van een agent krijgt en deze het oneens als hij geld uit zijn zak geklopt wordt. Vraag anders aan Geoman of je op kosten van....... een filmkamera mag aanschaffen en zijn auto mag lenen. Mocht hij dat positief beantwoorden acht ik de kans van slagen op je dvd groter en anders gewoon lekker gratis
  7. Voor niets gaat de zon op? Daar zit niemand op te wachten om weer ergens voor te betalen. Als je een bijdrage wilt leveren doe het dan gratis en zorg dat hij te downloaden is. Er zijn genoeg mensen die bakken met tijd aan het gebeuren besteed hebben zonder het te hebben over kostprijs. Ja het is leuk een nederlandse geocache film te maken. Nee het is niet leuk dat daar weer geld tegenover moet staan. **** Bericht gewijzigd door moderator: Verwijzingen naar P2P zijn niet toegestaan **** Weet je wat jij moet doen? Schrijf je in in de Kamer van Koophandel
  8. die meten bepaalde quotes zonder dat je daadwerkelijk ontvangst hoeft te hebben
  9. De amerikaanse regering gaat voor een upgrade zorgen van de satelliet ontvangst met een sterker signaal zodat dezelfde effecten ontstaan als met sirf III ; L2C genaamd hier de tekst WASHINGTON-The Bush administration today announced the availability of new Global Positioning System capabilities, accuracy and reliability upgrades that are expected to benefit cell phone communications and strengthen the U.S.' technological leadership position. The move comes as Europe inches closer to launching its own satellite-based navigation system. "The new signal-known as 'L2C-was specifically designed with commercial needs in mind," said Deputy Commerce Secretary David Sampson in remarks prepared for delivery at a U.S. Chamber of Commerce press event this morning. "For example, it is transmitted with a higher effective power, so GPS receivers work better in urban areas and indoors. And it requires less energy to receive the signal, an important feature for battery-powered devices such as mobile phones." Officials from Lucent Technologies Inc., IBM Corp., General Motors Corp.-which owns telematics provider Onstar Corp., Trimble Navigation Ltd., Lockheed Martin Corp. and other companies participated in the U.S. Chamber program. Earlier this month, a European satellite began transmitting the first Galileo signals from medium earth orbit. The signals are for location positioning. The European Space Agency said Galileo will be Europe's very own global navigation satellite system, providing a highly accurate and guaranteed positioning service under civilian control. It's expected to be interoperable with the two other systems: the U.S. Global Positioning System and Russia's Global Navigation Satellite. The U.S. GPS system was developed by the Pentagon for military applications, but the Clinton and Bush administrations have embraced policies fostering greater civilian and commercial use of the technology. Wordt de etrex Vista ed toch weer meer waard?
  10. Bij Mapsend werkt het unlocken voor iedere gps van het type dat vermeld staat op de hoes. De "unlock" beveiliging bij Magellan werkt doordat je de cd tijdens gebruik in de cd-rom moet hebben en je gps-serienummer gevraagd wordt voor het verzenden van de kaart. Dat het detailkaartje vastsloeg in de teruggekregen gps kan naar alle waarschijnlijkheid op duiden dat de gps waarschijnlijk niet gerepareerd is maar vervangen is waardoor het serienummer van de gps dat je meelaadt op het sd-kaartje niet meer overeenkwam met het serienummer van de "nieuwe" gps. De hernieuwde installatie bevestigd dit. Het verschil Garmin / Magellan zit hem hem dus in het feit dat je bij Garmin; max 2 unlocks hebt en bij Magellan; meer gpssen kunt voorzien van kaart zolang je de cd maar in de cd rom hebt en het gps nummer invoert. De cd is tegen copieren beveiligd. Dat is een beveiligingskeuze.
  11. Is er al iemand met een Edge met sirf III van Garmin? Dan zou al een indruk kunnen geven wat Garmin er mee gedaan heeft. Ik weet niet wat de effecten zijn van de patch t.o.v. de quad helix antenne.
  12. dusee

    Garmin gaat SiRF III

    zoals je mogelijk weet, kan jou magellan ook simuleren. mocht je sirf III je straks toch buiten de -159db brengen dan kan jij ook simuleren kijk even in je setup menu/ simuleren / bij gebruiker kan je richting en snelheid instellen. Op mijn Magellan Meridian Color kan het in ieder geval Ik proef toch een beetje Garmin haat. Daar gaat het hier niet om. Wat ik je probeer duidelijk te maken is dat Sirf III vast beter is maar niet volmaakt en wat zou je op je sirf III apparaatje nog kunnen wensen als hij onverhoopt toch niet ontvangt. Jij kunt dus voor de theoretische truc 2,5 km/u instellen De kaart gaat zo aan je voorbij als of je op een getekende ROUTE lijn van een papierenkaart navigeert. De kaart scrolt mee terwijl je loopt. lopend op het juiste zoomnivo kan je direct zien dat je straks de Bosche bollen straat inmoet bijvoorbeeld. ik geef je graag het laatste woord nadat je het uitgeprobeerd hebt. Mocht je direct route gebruiken kan het zinvol zijn eerst het geheugen te wissen of een reset te doen, anders loop je het risico er 35 m naast te zitten. "overshoot" genaamd dat eerder bij Direct Route dan bij Streets optreedt en wat dezelfde traagheid is die bij sommige sirf III apparaten optreedt zoals Kruimel ook al opmerkt. Verder zou ik nog willen opmerken dat Garmin de mogelijkheid heeft via wegen te simuleren waardoor je kaart per straat goed kunt volgen, waar magellan alleen met een rechte lijn kan simuleren. Koop ik een nieuwe sirf III dan zou ik daar op letten. Je kunt je natuurlijk de vraag stellen wat heeft dit allemaal met Sirf III te maken? Je kunt Sirf III niet los zien van wat een gps aan toegevoegde waarde heeft als Sirf III toch onverhoopt niet zo perfect is. eerst was quad helix het toverwoord en nu blijken de sirf III's ook met een patch te zijn uitgerust, Magellan heeft in de Explorer geen projectie mogelijkheid meer. Ik zou willen weten van Garmin danwel een ander wat ze te bieden heeft. Resume, alleen op sirf III letten is een beetje kort door de bocht. daar kan je spijt van krijgen.
  13. dusee

    Garmin gaat SiRF III

    Terug op aarde kan de demo-modus (sirf 4?) toch nog van enige betekenis zijn bij het wegvallen van de ontvangst bij een garmin gpsmap 60, 76, vista c, quest enz met city select. Als je ontvangst verliest, onthoudt de gps de laatste positie. Je kunt opnieuw een navigatieopdracht geven ; volg wegen Ook kan je je route maken met route optie. op het het kompasscherm gebruik je data veld "snelheid" Dus; demo modus / navigatieopdracht geven volg wegen/ en vervolgens schat je in met welke snelheid je de weg gaat afleggen in een wijk met flats en drempels bijvoorbeeld 30km/u lopend is 2,5 km dat wordt lastig, maar de fiets op 10km/u moet kunnen. ga naar de kompaspagina ; om het dataveld snelheid te pakken kan je best het laatst veranderen naar snelheid. met de Rocker omhoog kan je de snelheid opvoeren in stappen van 10 naar 30. Wat er gebeurd is dat de demomodus alsnog de navigatieaanwijzing begint te geven rijdend met een snelheid van 30km/u naar de gewenste bestemming. Je moet wel zorgen dat je de snelheid aanhoudt. Is dat sirf IV of niet? Navigeren in Demo-modus. ideaal als je een 60c hebt zonder kompas en je ontvangst valt weg in het bos en je kunt door uit te zoomen zien waar je auto gemarkeerd staat, dan wel de eerdere punten van de cache gebruiken ; route maken; demo-modus snelheid op 10; gaat dat te snel stop je even de navigatie om hem daarna te hervatten. In Nroute kan je dit ook doen met route in het bos met de demo-modus. volgt gewoon de weg van a naar b naar c enz.
  14. dusee

    Garmin gaat SiRF III

    Ja, ja..... De kern van de boodschap is dat je je eerst moet verdiepen of het wel kan wat jij denkt dat het kan.... csx versie zal ook mijn warme belangstelling krijgen evenzo ik andere merken diepgaand uitprobeer, danwel de testen lees. Ik heb nu de 60cs en meridian color en heb daar het nodige mee gedaan. Maar met de etrex Vista kon ik ook zonder ontvangst de weg vinden en wist hoe hij werkte voor ik hem kocht. Dat kost wel enige moeite, maar is wel lonend bij de aankoop. Als ik ontwaak uit mijn kooproes heb ik toch wat ik dacht te kopen. En voor de nieuwe csx versies heb je straks vast 5 minuten om op gpsinformation.net de eerste tests te lezen en te kijken of het klopt wat ze roepen en dan te besluiten of het de moeite waard is. Er zijn hooggerankte geocachers die met een gps 12 alles vinden. Het ene apparaat is het andere niet ondanks sirf III en daarnaast kunnen de omstandigheden en de wensen (wat hij volgens jou zou moeten kunnen) ook nog verschillen. Ik wil het sirf III plezier niet bederven, maar er zijn wisselende geluiden, waaronder honderden meters afwijking. De quad helix van de gpsmap60 werd ook wonderen van verwacht, terwijl men toch soms wat teleurgesteld kan zijn over het wegvallen van de ontvangst; uiteindelijk gaat het er toch om of het dat kan wat je er van verwacht en wat als je geen ontvangst hebt? een gpsmap 60csx kost tegen de 600 euro en waarschijnlijk heb je een nieuwe unlock ndig van nieuwe software; nog even een automotive pakketje en dat zit je toch op bijna 900 euro. En waarvoor? omdat je niet wist hoe het kompas op een cs versie werkte? of de hele wereld in je gps wilt hebben met de verwisselbare kaart omdat je kaartladen zo moeilijk vind. Als sirf III echt zo super is kan het voordeliger zijn de nieuwste etrex europe met sirf III te nemen voor die enkele keer dat de ontvangst crusiaal wegvalt. En hetzelfde pleidooi zou ik off topic willen houden voor Garmin Topo Nederland als je in het bezit bent van Ozi topo's . Ik betwijfel of de geplande +/- 125 euro mij die toegevoegde waarde gaat geven. Maar je weet het niet. Waarmee ik dus nog even samenvattend zou willen zeggen dat als ik mij niet gek laat maken en de boel nog eens goed op een rijtje zet in mijn geval ook wel iets anders kan met 1000 euro. Geld moet rollen en als je daar achter staat doet het geen zeer. Maar ik sluit niet uit dat je toch weer situaties tegenkomt die nog meer verlangen dan -158 db en voor die frustratie heb je dan 1000 euro uitgegeven.
  15. dusee

    Garmin gaat SiRF III

    Net ik lees ook zo'n droevig verhaal over een "kruidvat" gps. Iedereen wil een graantje meepikken en dit sirf III verhaal begint te lijken op het jaar 2000 effecten; dan wordt alles beter ; iedereen roept elkaar na en de rest gelooft het. Een geocaching VIP biedt nu al zijn 76cs te koop. Ja; wel nu kopen en pas krijgen als de nieuwe op de markt komt. Men weet er het fijne nog niet van maar het zal goedkomen. Enige voorzichtigheid en goede bestudering van wat er geroepen wordt is wel op zijn plaats. En wat als de satelieten niet te "bereiken zijn" met je Tom tom of 60c Daarom ondanks de extra kosten; een cs versie. met een kompas kan je altijd de richting vinden in grotten gebouwen enz. Als je graag koopt en met verlies verkoopt; eerst kopen dan kijken wat je wilt en hoe een apparaat werkt. Niks handleidingen of reviews downloaden van te voren. Onzin; dromen, natte neus tegen het raam om 8.55 naar binnen stormen en hebben; NU; ik eis nu een tovergps met sirf iV Mijn gps heeft al sirf IV Ik zet mijn gps gewoon in demo-modus zo heet dat en loop zo naar huis. Veel satellieten en nog richting aangeven ook. Het enige wat ik er voor gedaan had was de handleiding lezen.? dat gezeik over slechte ontvangst; onzin; demo modus; altijd ontvangst.
  16. Goed om te onderkennen dat het belangrijk is je gps goed te kunnen gebruiken voordat je op vacantie gaat. De hele reis besteden aan het uitvogelen hoe hij werkt en je vacantie verpesten omdat de gps je niet begrijpt is zonde van zo'n mooie reis naar Australie. Je kunt niet zonder enige kennis van de gps en volkomen onbekend kan je wel een opstapje gebruiken misschien. Je zou het functieoverzicht 60cs Vista c enz dat hier voor gemaakt is kunnen gebruiken http://rapidshare.de/files/9433215/60_cs_D...in_one.doc.html scroll naar beneden, FREE, scroll naar beneden downloaden Kaarten van Australie; http://www.gpsoz.com.au/tracks4australia in het functieoverzicht staan nog meer mogelijkheden waar je kunt zoeken.
  17. dusee

    Externe antenne

    Tja, wat is wijsheid? Ik gebruik een Garmin GPSMap 60CS en gisteren in het bos viel, uiteraard, mijn verbinding af en toe weg. Niet doen en wel hierom De 60cs biedt de optie om gecombineerd met het kompas te werken en die wordt niet optimaal benut. De gebruikelijke navigatie is een ga naar niet via wegen naar een waypoint. Mijn advies is allereerst op het kompasscherm de volgende datavelden te gebruiken; -voorliggende koers (= richting waarin de gps wijst) -peiling = de richting naar het waypoint vanuit de beginpositie -afstand naar volgende punt = de afstand tot het waypoint -miswijzing= kwaliteit van de ontvangst. practische oplossingen Als je regelmatig kijkt, zie je de kwaliteit van de ontvangst verslechteren Hou dan de afstand en de peiling in de gaten; gesteld dat vlak voor uitval of op een goed punt de peiling is 189 graden; en de afstand 300m twee opties waarbij het kompas onderweg gebruikt kan worden om de weg te vervolgen 1) De ontvangst valt weg tijdens de navigatie; zorg er dan voor dan de voorliggende koers op 189 graden blijft en schat de afstand in; let op de kompaswijzer verdwijnt ook. Je let hier alleen op het getal bij voorliggende koers en probeert deze op 189 te houden. Vaak komt gaande weg de ontvangst wel weer terug en je vervolgd de navigatie 2) Navigatie beeindigen Tweede optie is vanaf een goed satellietontvangstpunt de peiling van het waypoint hier 189 graden te gebruiken voor "Peil en Ga" Richten /peil en ga enter (houdt rekening met de ene 1 punt die erbij opgeteld wordt) Tijdens ontvangst zijn alle data velden gevuld Nu valt de ontvangst weg en hou je voorliggende koers over EN de kompaspijl die de 189 graden vasthoudt. Voor de goede richting hoort de pijl recht vooruit te wijzen en de voorliggende koers gelijk te zijn aan 189. Tijdens het lopen wijkt dat regelmatig af, omdat je niet dwars door het bos naar je waypoint kan maar via paden gaat. Het prettige is nu dat je toch een Koerswijzer hebt in tegenstelling tot de "Ga naar" navigatie en je afwijking kunt zien met voorliggende koers. Voorwaarde; kalibreer je kompas bij goede ontvangst Nadeel van methode 2 is als de ontvangst weer goed is, je geen correcte afstand hebt staan, maar een "standaard" afstand die niets met het waypoint te maken heeft. Bij ontvangst "peil en ga" beeindigen en weer gewoon navigeren met "ga naar" waypoint. Bij totaal geen ontvangst helpt zelfs de gevoeligste versterker niet. methode 1 en 2 bieden dan wel ondersteuning om de weg te vervolgen. Voor slechte ontvangst bij de cache vindplaats; -uitpeilen vanuit meerdere punten peiling en afstand -lijn dichtlopen op de kaart -gps enige tijd laten liggen tot hij stabieler is; Vaak komt de cachelegger zo aan de coordinaat conclusie bij de juiste gps en goed gehanteerde mogelijkheden van de gps kom je mogelijk verder dan met een ondersteunende antenne versterker. In de auto in verband met de kooi van hoe heet ie ook al weeer ... ja, die, ontkom je er niet aan. Maar hier ging het slechte ontvangst in het bos. Mogelijk biedt een sirf III toepassing betere opties dan de gewone antenneversterker; maar probeer eerst alles uit je gps te halen.
  18. dusee

    Geocaching Video ter download

    Geocaching filmpjes direct te downloaden via download link; Instructie; klik link aan, scroll onder naar de pagina / druk FREE bij select your download / Scroll wederom naar beneden en achter You have requested the file;............. staat het aan te klikken file. Belangrijk; Afspelen met de mediaplayer die vermeld staat.; Microsoft Windows media player of VLC; http://www.videolan.org ; VLC is een open sourche multimedia player gratis downloaden Geocaching in Oostenrijk grootte 14,6 mb duur 4,53 min ; afspelen met Windows media player ; taal duits; op stap met drie cachers; een beetje algemene uitleg en beleving tijdens cache http://rapidshare.de/files/7896135/Geocach...ustria.wmv.html Uitleg satellietensysteem / cachen met gezin met kinderen beleving papa Grootte 37,6 mb 4,14 min. Afspelen met VLC http://rapidshare.de/files/7897813/vox-geo...4-11-15.avi.htm Geocaching in Duitsland grootte 17,3 mb; duur 3,5 min ; afspelen met windows media player; taal duits In einem Walt bei Hamburg…..”Blue lord” mit Cache mooie weergave Zie de gelijkenis met Nederlandse cachers. http://rapidshare.de/files/7894604/Brisant...aching.mpg.html 3 verschillende typen caches beleven; 13,2 mb duur 5,39 min afspelen met VLC taal duits een hobby naar bijzondere oorden http://rapidshare.de/files/7898371/Wiesowe...ching_.avi.html Geocaching in Ierland grootte 23,4 mb duur 4,5 min ; afspelen met VLC; taal duits http://rapidshare.de/files/7895533/Geocach...-divx5.avi.html op stap met 3 cachers Via www.Rapidshare.de kunnen gratis tot 50 mb bestanden worden gedropped die daarna door iedereen met de link kunnen worden opgehaald.
  19. dusee

    hoogtemeting met GPS

    Gps hoogte / barometer in relatie tot een mogelijke koop? Hoever wil je ermee gaan? Garmin heeft topo kaarten waar hoogtelijnen op staan; Dit gaat per nivo, dus niet op elk puntje van de kaart de exacte hoogte. Je hebt al topo Belgie, Duitsland, Alpen, Zwitserland om maar wat te noemen. Zowel de satelietmeting als barometorische hoogtemeting is gehandicapt; De satelietmeting door de miswijzing (magellan epe). En de barometrische door bij de hoogte rekening te houden met de relatieve druk per hoogtenivo. Daarom regelmatig kalibreren. Ander interessant gegeven van de barometer is dat je een weersoverzicht hebt. Zie hiervoor de waarden en betekenis http://barometer.meteopagina.net/ Bij de gps met barometer werkt de hoogtemeter op de barometer en kan je de gpshoogte alleen meten via menu satellietpagina. oa de Vista en alle cs gpssen van Garmin hebben dat. Schrik je van de prijs? Op Marktplaats heb je al een Vista voor rond de 200 euro. Kan je expirimenteren.
  20. Geen radio-amateur, maar wel een benefon track pro met benefon in charge in gebruik. Diverse malen meegenomen in het bos onder moeilijke omstandigheden. Snelle fix wat betreft gps en met de noodknop een snelle telefonische verbinding. Gaat pas uit als jij ophangt. Via sms positie op te vragen met In Charge. Professioneel spul en degelijk en zelfs goedkoper als de NAVTalk. In Charge is gekoppeld aan een abonnement per toestel. Je kunt ook de Esc nemen waarmee te navigeren is. Lijkt mij handiger om ze bij verdwaling te instrueren. Bedoeld voor tracking en ingeval van nood. Als je professioneel reizen organiseert kan je die dingen binnen 3 jaar afschrijven en als het om de veiligheid gaat van je rezigers zou ik niet rommelen met goedkope spullen als een pmr ed Dit verdient zich altijd terug lijkt mij. Het is wel een investering maar ook toegevoegde waarde voor jezelf en de reiziger , die hiervoor betaalt, lijkt mij. Zelf heb ik met skien ook met een portofoon gewerkt, maar het werkte perfect tussen 2 auto's onderweg maar in de bergen waardeloos, ondanks grote antennes en versterking. (kan aan mij liggen) Maar Benefon is echt goed.
  21. Dat hangt van de prijs af ben ik bang, tenzij echt sprake is van toegevoegde waarde. Ik weet niet of ze ergens een pilot hebben lopen, waar men nog wat kan roepen?
  22. dusee

    Garmin gaat SiRF III

    Ik weet niet of enige terughoudendheid op zijn plaats is?; buitenlandse ervaringen; 1. Yes the added level of comfort is amazing, I've been walking around Manhattan for two days in some impressive urban canyons with the 338 at my belt and it barely misses a beat, unlike the ST or Garmin GPS10 that I have with me as well and that I keep holding in my hand, arm extended to help them get a fix, this rarely happens. Naturally with all this multi-pathing, accucacy is not what it would be with an open sky (see the GPS Chipset Comparison Indoor Use page) and the position is sometimes off by 150+ meters, still it's better than nothing and still gives you a good sense of where you are. 2.In a shuttle bus with coated windows, I was trying to follow the driver's course, but couldn't because I wasn't getting a SAT lock. I tried holding the BT-338 to the side window, but that didn't help. If I had a magnetic case, where I could have put it on the roof, maybe I could have gotten a fix. Hoe betrouwbaar zijn de indoor testen? Helemaal lijkt het nog niet opgelost. Maar het is zeker spannend om te weten wat Garmin gaat doen en hoe dat uitpakt? Nu een PDA met bt 338 in de plaats van ........? ik weet het niet.
  23. Met Sirf III zou het bladeren dakprobleem "opgelost" zijn. Zie beschrijving bij Sirf.com. Garmin heeft in haar nieuwste fitness speeltje de sirf III zitten, maar wel weer een patch? Dit zou voor alle nieuwe modellen gaan gelden? Sirf III Zijn er al praktische vergelijkingen waarbij men inderdaad deze vooruitgang ziet? Zijn er al externe active antennes die dit probleem voor de bestaande modellen kunnen compenseren?
  24. Dat prijsverschil heb je helemaal gelijk in. Maar je hebt niets aan een apparaat dat uiteindelijk niet aan je (dan nog onbekende) verwachtingen voldoet. Je kunt met de gele etrex ook satelilieten ontvangen of een Alan 500 of 600 nemen Die 170 euro is bij 170 keer gebruiken 1 euro per keer en bij 340 slechts 50ct Punt is, is het waard en dat moet je zelf beantwoorden. Ik denk van wel, daarom noem ik de verschillen. Maar er zijn er nog genoeg die zweren bij een 12xl of een 320. Met alle respect en vaak gebeurd dit met handteren van gedegen basiskennis net zo makkelijk. Dit draadje is gestart om te kijken of je bij het betreffende bedrijf een dergelike kwalitatief hoogwaardige gps als de gpsmap60cs kunt bestellen voor die redelijk prijs. In mijn beleving kan je dat nog steeds doen omdat de gunstige prijs van een ander merk met minder mogelijkheden wel een kortstondige prettige beleving van een goede aankoop kan zijn en dat heb ik met de verschillen getracht te verduidelijken. Maar waar je de accenten legt blijft een persoonlijke keus. Kom je bij een event een ander tegen waarvan je dan merkt dat die dingen kan die jij ook liever gehad had, dan is het prijsverschil als genotsbeleving omgeslagen in frustratie. Dus let eerst op wat je wil en probeer daar achter te komen en zoek dan een gunstige prijs.
  25. Team Professor X Hoe nu verder? De keuze tussen de 60cs of Sportrack vanwege de kaartfunctie? De verschillen tussen city select (mapsource) en direct route (mapsend) komen dan aan de orde een schets van wat ik zo al tegenkom Het accent hoeft niet zozeer te liggen op geheugen; Kaartverwisselen kan net zo routinematig als routes en waypoints en duurt met usb niet lang. Garmin. Magellan heeft serieel. Bovendien is 56mb is bijna geheel Nederland; knappe jongen die regelmatig op 1 dag in Groningen en Zeeland of Zuid Limburg is en alle tussenliggen kaarten nodig heeft. Maar het kan. Tweede punt is de routing kwaliteit City select is kwalitatief verruit beter; Er vanuit gaande dat de gps ook de weg moet wijzen met het vervoermiddel Waar Direct Route op 1 manier slechts met de autoweg werkt, kent City Select instellingen voor auto, fiets ed en plaats op de weg uit, waar Direct Route alleen plaats op de weg kent. Mocht je (geirriteerd) toch net even een verkeerde afslag pakken moet je bij de Magellan opnieuw op een knopje drukken, waar Garmin automatisch opnieuw berekent. Ook kan je bij Garmin instellen welk type weg men bij de berekening zou moeten vermijden. Bijvoorbeeld U-bochten. De navigatieaanwijzingen van City Select zijn helder en tijdig. Direct Route iets minder duidelijk en soms al bij 80m bent u op bestemming. Daarnaast heeft Direct Route de neiging bij sommige apparaten te zorgen voor traagheid waardoor een extra verschil ontstaat van 35m. Hierdoor kan je afslagen op de snelweg missen. Markeren via enter op de kaart verschillen beide niet zo veel. Detailering wisselen zijn de verschillen ook gering. Datavelden Ook niet onbelangrijk. Magellan kent er op de kaart slechts 2 datavelden vast of mapinfo uit. De 60cs heeft alleen kaart, 2,3,4 datavelden. Ook zijn er momenten dan wil je zicht hebben op de lokatie op de kaart; dwz welke coordinaat staat ik nu op de kaart; positie/lokatie kan bij 3 datavelden op de 60cs worden ingesteld. Het voordeel van 4 datavelden is bijvoorbeeld dat je voorliggende koers kunt vergelijken met peiling = bestemmingsrichting en tegelijk kunt letten afstand tot volgende punt in combinatie met miswijzing Beschikbaarheid van kaarten. Garmin kent diverse topo's zoals Belgie en Duitsland. En de mogelijk van de zelfmakers kaarten te laden. (wanneer nodig?) Magellan biedt op dit gebied erg weinig, mede door het feit dat het protocol geheim is. Hierdoor kan je van Garmin ook schermafdrukken maken en van Magellan weer niet. Eenmaal gewend aan het werken met een gps gaat de 60cs dus veel verder waar Magellan afhaakt in opties. Wat moet je met een kompas en het weer; probeer het eens. Kompas kan je gebruiken als de ontvangst matig is. Maar die van Magellan is beter in ontvangst? Zeker de sportrack niet, maar dan nog is de processor van Magellan trager en daardoor ook onnauwkeuriger. Opmerking over 35m Het voordeel van het kompas is dan dat voorliggende koers bij de 60cs automatisch wordt aangestuurd door het kompas en de goede richting blijft aangeven. Het zijn zomaar wat verschillen voor als je dat belangrijk vind en die je vaak alleen ervaart als je het apparaat al hebt, door regelmatig gebruik. Reviews worden meestal gemaakt door journalisten, die testen hoe snel je een apparaat snapt. Gebruiken duurt iets langer en dan ga je op andere zaken letten als verwisselbare basisdkaart, verwisselbaar geheugen en uitertste ontvangst. Verkoper hebben vaak beide merken en schatten in welk merk tot jou aankoop leidt, wil ok niet altijd zeggen dat je uiteindelijk thuiskomt met iets dat perfect aan je wensen voldoet. Ja, Magellan ontvangt ook satellieten. Zonder ervaring is het ook lastig doorvragen en met 8 dagen spijtoptant bij een koop kom je er niet mee. De 60cs van Garmin is een nieuwe generatie vergeleken met Magellan. Natuurlijk is met de Sportrack best te werken, maar het is een klasse verschil.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...