Spring naar bijdragen

dusee

Leden
  • Aantal bijdragen

    243
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Previous Fields

  • GPS of Smartphone Merk / Type
    etrex vista
  • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
    nov 2002

Profile Information

  • Geslacht
    Man
  1. wij vroegen ons af of Garmin ook met een firmware aanpassing komt waarmee de hoogte in cm wordt aan gegeven
  2. Wij hebben de 60csx nu naast de 60cs en we peilen de caches die we eerst door wegvallende ontvangst niet vonden met de cs nu heel eenvoudig uit. De Brink 1 bijvoorbeeld. Soms moet je hem even tot rust laten komen..... maar wijst gewoon goed aan en via img2 metroguide v7 met autorouting super niets meer aandoen. alleen moeilijk verstopte caches als keystone vindt hij niet, maar dat ligt niet aan de gps, dat ligt aan de vrouw, dan zoek ze niet goed uhm
  3. soms moet je gewoon niet proberen de moraal ridder uit te hangen als je een draadje te scherp vind. Dit soort draadjes openen voegen niets toe.
  4. Nee, dat vind ik dus niet en bijzonder overdreven om de zaak zo op te blazen Kapiteyn Haak en vervolgens zou ik er toch op willen wijzen dat de initiatief nemer begint met schelden dat hoort niet. Het initiatief kan leuk zijn en ik hoor bij die mensen die vinden dat je niet overal voor wil betalen wat een goede amateur ook gratis kan maken en als je toch geld wil vangen dan heb je inderdaad de kamer van Koophandel dat bewijst of echt toegevoegde waarde gaat hebben. en dit heeft niets te maken met het afkraken van een initiatiefnemer en gebruik van maken van je demcratisch recht enz. waar gaat het over ? En voor de rest ga vooral je gang als je aangevallen voelt. maar dit wou ik er nog even wat mij betreft afsluitend van zeggen.
  5. flauw, geld weggeven van een ander en dan ook verklappen dat ik een lintje krijg. dat houden ze altijd geheim. deze vind ik even wat minder. Ga gaten graven? Minkukel? Voor mij besta je niet? Het gaat er wel erg emotioneel aan toe bij jou op de set! Sterallures? Maak eerst eens wat. laat dat zien en kom dan eens met een voorstel en niet gelijk zo hoog van de toren blazen als je beetje tegengas krijgt. Je hebt nog niets laten zien. Zo werkt het nu eenmaal. Je vraagt een mening en als het niet bevalt mogen alleen nog mensen reageren die een positieve bijdrage hebben. En je begint te schelden; foei niet professioneel. ik zei al eerder LEUK, maar vind dat je daar geen geld voor moet vragen Dat anderen dat wel vinden, vind ik verder prima Kijk je naar de inhoud van vele ook professionele reportages dan vraag ik mij af wat de toegevoegde waarde is? Misschien hoort het bij deze tijd dat alles visueel moet zijn. Loop je mee of ga echt in op de vele technieken die er zijn? Sorry met een gewone goede digitale kamera kan een wel willende amateur iets heel leuks maken zonder dat er geld aan te pas hoeft te komen.
  6. Simpel gezegd is jouw boodschap; ik wil bijdragen, maar dan moet ik ook iets voor terug en mijn mening is dat dat hier niet past. "weet je wat jij moet doen" Schrijf je in in de Kamer van Koophandel" is een reclame op tv waarbij iemand een boete van een agent krijgt en deze het oneens als hij geld uit zijn zak geklopt wordt. Vraag anders aan Geoman of je op kosten van....... een filmkamera mag aanschaffen en zijn auto mag lenen. Mocht hij dat positief beantwoorden acht ik de kans van slagen op je dvd groter en anders gewoon lekker gratis
  7. Voor niets gaat de zon op? Daar zit niemand op te wachten om weer ergens voor te betalen. Als je een bijdrage wilt leveren doe het dan gratis en zorg dat hij te downloaden is. Er zijn genoeg mensen die bakken met tijd aan het gebeuren besteed hebben zonder het te hebben over kostprijs. Ja het is leuk een nederlandse geocache film te maken. Nee het is niet leuk dat daar weer geld tegenover moet staan. **** Bericht gewijzigd door moderator: Verwijzingen naar P2P zijn niet toegestaan **** Weet je wat jij moet doen? Schrijf je in in de Kamer van Koophandel
  8. die meten bepaalde quotes zonder dat je daadwerkelijk ontvangst hoeft te hebben
  9. De amerikaanse regering gaat voor een upgrade zorgen van de satelliet ontvangst met een sterker signaal zodat dezelfde effecten ontstaan als met sirf III ; L2C genaamd hier de tekst WASHINGTON-The Bush administration today announced the availability of new Global Positioning System capabilities, accuracy and reliability upgrades that are expected to benefit cell phone communications and strengthen the U.S.' technological leadership position. The move comes as Europe inches closer to launching its own satellite-based navigation system. "The new signal-known as 'L2C-was specifically designed with commercial needs in mind," said Deputy Commerce Secretary David Sampson in remarks prepared for delivery at a U.S. Chamber of Commerce press event this morning. "For example, it is transmitted with a higher effective power, so GPS receivers work better in urban areas and indoors. And it requires less energy to receive the signal, an important feature for battery-powered devices such as mobile phones." Officials from Lucent Technologies Inc., IBM Corp., General Motors Corp.-which owns telematics provider Onstar Corp., Trimble Navigation Ltd., Lockheed Martin Corp. and other companies participated in the U.S. Chamber program. Earlier this month, a European satellite began transmitting the first Galileo signals from medium earth orbit. The signals are for location positioning. The European Space Agency said Galileo will be Europe's very own global navigation satellite system, providing a highly accurate and guaranteed positioning service under civilian control. It's expected to be interoperable with the two other systems: the U.S. Global Positioning System and Russia's Global Navigation Satellite. The U.S. GPS system was developed by the Pentagon for military applications, but the Clinton and Bush administrations have embraced policies fostering greater civilian and commercial use of the technology. Wordt de etrex Vista ed toch weer meer waard?
  10. Bij Mapsend werkt het unlocken voor iedere gps van het type dat vermeld staat op de hoes. De "unlock" beveiliging bij Magellan werkt doordat je de cd tijdens gebruik in de cd-rom moet hebben en je gps-serienummer gevraagd wordt voor het verzenden van de kaart. Dat het detailkaartje vastsloeg in de teruggekregen gps kan naar alle waarschijnlijkheid op duiden dat de gps waarschijnlijk niet gerepareerd is maar vervangen is waardoor het serienummer van de gps dat je meelaadt op het sd-kaartje niet meer overeenkwam met het serienummer van de "nieuwe" gps. De hernieuwde installatie bevestigd dit. Het verschil Garmin / Magellan zit hem hem dus in het feit dat je bij Garmin; max 2 unlocks hebt en bij Magellan; meer gpssen kunt voorzien van kaart zolang je de cd maar in de cd rom hebt en het gps nummer invoert. De cd is tegen copieren beveiligd. Dat is een beveiligingskeuze.
  11. Is er al iemand met een Edge met sirf III van Garmin? Dan zou al een indruk kunnen geven wat Garmin er mee gedaan heeft. Ik weet niet wat de effecten zijn van de patch t.o.v. de quad helix antenne.
  12. dusee

    Garmin gaat SiRF III

    zoals je mogelijk weet, kan jou magellan ook simuleren. mocht je sirf III je straks toch buiten de -159db brengen dan kan jij ook simuleren kijk even in je setup menu/ simuleren / bij gebruiker kan je richting en snelheid instellen. Op mijn Magellan Meridian Color kan het in ieder geval Ik proef toch een beetje Garmin haat. Daar gaat het hier niet om. Wat ik je probeer duidelijk te maken is dat Sirf III vast beter is maar niet volmaakt en wat zou je op je sirf III apparaatje nog kunnen wensen als hij onverhoopt toch niet ontvangt. Jij kunt dus voor de theoretische truc 2,5 km/u instellen De kaart gaat zo aan je voorbij als of je op een getekende ROUTE lijn van een papierenkaart navigeert. De kaart scrolt mee terwijl je loopt. lopend op het juiste zoomnivo kan je direct zien dat je straks de Bosche bollen straat inmoet bijvoorbeeld. ik geef je graag het laatste woord nadat je het uitgeprobeerd hebt. Mocht je direct route gebruiken kan het zinvol zijn eerst het geheugen te wissen of een reset te doen, anders loop je het risico er 35 m naast te zitten. "overshoot" genaamd dat eerder bij Direct Route dan bij Streets optreedt en wat dezelfde traagheid is die bij sommige sirf III apparaten optreedt zoals Kruimel ook al opmerkt. Verder zou ik nog willen opmerken dat Garmin de mogelijkheid heeft via wegen te simuleren waardoor je kaart per straat goed kunt volgen, waar magellan alleen met een rechte lijn kan simuleren. Koop ik een nieuwe sirf III dan zou ik daar op letten. Je kunt je natuurlijk de vraag stellen wat heeft dit allemaal met Sirf III te maken? Je kunt Sirf III niet los zien van wat een gps aan toegevoegde waarde heeft als Sirf III toch onverhoopt niet zo perfect is. eerst was quad helix het toverwoord en nu blijken de sirf III's ook met een patch te zijn uitgerust, Magellan heeft in de Explorer geen projectie mogelijkheid meer. Ik zou willen weten van Garmin danwel een ander wat ze te bieden heeft. Resume, alleen op sirf III letten is een beetje kort door de bocht. daar kan je spijt van krijgen.
  13. dusee

    Garmin gaat SiRF III

    Terug op aarde kan de demo-modus (sirf 4?) toch nog van enige betekenis zijn bij het wegvallen van de ontvangst bij een garmin gpsmap 60, 76, vista c, quest enz met city select. Als je ontvangst verliest, onthoudt de gps de laatste positie. Je kunt opnieuw een navigatieopdracht geven ; volg wegen Ook kan je je route maken met route optie. op het het kompasscherm gebruik je data veld "snelheid" Dus; demo modus / navigatieopdracht geven volg wegen/ en vervolgens schat je in met welke snelheid je de weg gaat afleggen in een wijk met flats en drempels bijvoorbeeld 30km/u lopend is 2,5 km dat wordt lastig, maar de fiets op 10km/u moet kunnen. ga naar de kompaspagina ; om het dataveld snelheid te pakken kan je best het laatst veranderen naar snelheid. met de Rocker omhoog kan je de snelheid opvoeren in stappen van 10 naar 30. Wat er gebeurd is dat de demomodus alsnog de navigatieaanwijzing begint te geven rijdend met een snelheid van 30km/u naar de gewenste bestemming. Je moet wel zorgen dat je de snelheid aanhoudt. Is dat sirf IV of niet? Navigeren in Demo-modus. ideaal als je een 60c hebt zonder kompas en je ontvangst valt weg in het bos en je kunt door uit te zoomen zien waar je auto gemarkeerd staat, dan wel de eerdere punten van de cache gebruiken ; route maken; demo-modus snelheid op 10; gaat dat te snel stop je even de navigatie om hem daarna te hervatten. In Nroute kan je dit ook doen met route in het bos met de demo-modus. volgt gewoon de weg van a naar b naar c enz.
  14. dusee

    Garmin gaat SiRF III

    Ja, ja..... De kern van de boodschap is dat je je eerst moet verdiepen of het wel kan wat jij denkt dat het kan.... csx versie zal ook mijn warme belangstelling krijgen evenzo ik andere merken diepgaand uitprobeer, danwel de testen lees. Ik heb nu de 60cs en meridian color en heb daar het nodige mee gedaan. Maar met de etrex Vista kon ik ook zonder ontvangst de weg vinden en wist hoe hij werkte voor ik hem kocht. Dat kost wel enige moeite, maar is wel lonend bij de aankoop. Als ik ontwaak uit mijn kooproes heb ik toch wat ik dacht te kopen. En voor de nieuwe csx versies heb je straks vast 5 minuten om op gpsinformation.net de eerste tests te lezen en te kijken of het klopt wat ze roepen en dan te besluiten of het de moeite waard is. Er zijn hooggerankte geocachers die met een gps 12 alles vinden. Het ene apparaat is het andere niet ondanks sirf III en daarnaast kunnen de omstandigheden en de wensen (wat hij volgens jou zou moeten kunnen) ook nog verschillen. Ik wil het sirf III plezier niet bederven, maar er zijn wisselende geluiden, waaronder honderden meters afwijking. De quad helix van de gpsmap60 werd ook wonderen van verwacht, terwijl men toch soms wat teleurgesteld kan zijn over het wegvallen van de ontvangst; uiteindelijk gaat het er toch om of het dat kan wat je er van verwacht en wat als je geen ontvangst hebt? een gpsmap 60csx kost tegen de 600 euro en waarschijnlijk heb je een nieuwe unlock ndig van nieuwe software; nog even een automotive pakketje en dat zit je toch op bijna 900 euro. En waarvoor? omdat je niet wist hoe het kompas op een cs versie werkte? of de hele wereld in je gps wilt hebben met de verwisselbare kaart omdat je kaartladen zo moeilijk vind. Als sirf III echt zo super is kan het voordeliger zijn de nieuwste etrex europe met sirf III te nemen voor die enkele keer dat de ontvangst crusiaal wegvalt. En hetzelfde pleidooi zou ik off topic willen houden voor Garmin Topo Nederland als je in het bezit bent van Ozi topo's . Ik betwijfel of de geplande +/- 125 euro mij die toegevoegde waarde gaat geven. Maar je weet het niet. Waarmee ik dus nog even samenvattend zou willen zeggen dat als ik mij niet gek laat maken en de boel nog eens goed op een rijtje zet in mijn geval ook wel iets anders kan met 1000 euro. Geld moet rollen en als je daar achter staat doet het geen zeer. Maar ik sluit niet uit dat je toch weer situaties tegenkomt die nog meer verlangen dan -158 db en voor die frustratie heb je dan 1000 euro uitgegeven.
  15. dusee

    Garmin gaat SiRF III

    Net ik lees ook zo'n droevig verhaal over een "kruidvat" gps. Iedereen wil een graantje meepikken en dit sirf III verhaal begint te lijken op het jaar 2000 effecten; dan wordt alles beter ; iedereen roept elkaar na en de rest gelooft het. Een geocaching VIP biedt nu al zijn 76cs te koop. Ja; wel nu kopen en pas krijgen als de nieuwe op de markt komt. Men weet er het fijne nog niet van maar het zal goedkomen. Enige voorzichtigheid en goede bestudering van wat er geroepen wordt is wel op zijn plaats. En wat als de satelieten niet te "bereiken zijn" met je Tom tom of 60c Daarom ondanks de extra kosten; een cs versie. met een kompas kan je altijd de richting vinden in grotten gebouwen enz. Als je graag koopt en met verlies verkoopt; eerst kopen dan kijken wat je wilt en hoe een apparaat werkt. Niks handleidingen of reviews downloaden van te voren. Onzin; dromen, natte neus tegen het raam om 8.55 naar binnen stormen en hebben; NU; ik eis nu een tovergps met sirf iV Mijn gps heeft al sirf IV Ik zet mijn gps gewoon in demo-modus zo heet dat en loop zo naar huis. Veel satellieten en nog richting aangeven ook. Het enige wat ik er voor gedaan had was de handleiding lezen.? dat gezeik over slechte ontvangst; onzin; demo modus; altijd ontvangst.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...