Jump to content
remco.1971

Hennig overzicht als je een garmin wilt kopen

Recommended Posts

Thanx

 

Voor degene die zich nog oriënteren moeten is dit een handig overzicht. Je kunt je (dan verder) natuurlijk ook bij een gespecialiseerd bedrijf laten voorlichten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

je bent in utr van harte welkom in een redelijk gespecialiseerd bedrijf van een beest met een brede platte staart ;)

 

N 52°04.652' - E005°06.869'

 

(grid: lat/lon-hddd°mm.mmm')

(kaartdatum: wgs84)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Of N52°19.059' E006°31.950' ;) . (aangepast ;) ).

 

(linkje weggehaald ivm wel heel directe reclame en doorlinks[let trouwens ook op de notatie van je coordinaat, wat je hier neerzet zou een aantal verschillend plekken kunnen zijn...

voor de juiste notatie: volg dit linkje...hawkeyes)

 

sorry, excuses, etc. :cry::blush:

Edited by De Roode Loper

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tjek het maar uit ...

:beerchug:

 

zie bijlage

Hardstikke leuk zo'n overzicht, maar het valt me op dat bij het kaartgeheugen van de Quest 115 mb wordt aangegeven, terwijl de Atlantische versie 243 zou hebben.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voor de Etrex Euro is vanaf versie 3.xx de specificatie als volgt :

 

20 routes met 125 punten per route ( ipv 1/50 )

500 waypoints ( idem )

10000 trackpoints ( ipv 1536 )

10 tracks, 750 punten elk ( voordien 10 tracks van ???? punten )

WAAS ( ipv geen )

Share this post


Link to post
Share on other sites

De laatse firmware voor de Euro is volgens mij v 2.14 van 14 juni 2002. :beerchug:

Waarschijnlijk is de bedoelde update voor de Cameo/Summit.

Deze is nu bij versie v 3.30 van 19 April 2005.

Let op gebruik alleen de juiste firmware bij het juiste toestel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er zijn twee gele etrexen.

 

Ten eerste de Etrex Euro, rara hoe kan het ook anders voor de europese markt, deze heeft bij mij weten de firmware 3.xx. Deze kan ook in de nederlandse taal gezet worden.

 

Dan is er nog een gele Etrex, dus zonder euro, dit is de (bijna) gelijkwaardige voor de amerikaanse markt. Deze gaat tot 2.14 en kan niet van taal wisselen.

 

Ik heb zelf deze laatste en heb dus ook geprobeerd de 3.nogwat versie erop te krijgen met nederlandse taal, maar dat werkt dus niet. Daar heb je strikt de Etrex Euro voor nodig. Maar omdat beide geel zijn is dat verwarrend.

 

Mark

Edited by red_vfr

Share this post


Link to post
Share on other sites
Er zijn twee gele etrexen.

 

Ten eerste de Etrex Euro, rara hoe kan het ook anders voor de europese markt .....

 

Dan is er nog een gele Etrex, dus zonder euro, dit is de (bijna) gelijkwaardige

voor de amerikaanse markt.

 

Maar omdat beide geel zijn is dat verwarrend.

 

Eigenlijk is het niet verwarrend. Wat er in Amerika te koop is, is normaliter niet voor ons.

Niet voor niets is er in Nederland maar een gele te koop en dat is, zoals je al schreef, de gele, voor de (euro)pese markt. Ieder andere gele is grijze import en dus niet bedoeld voor ons. Dus niet (bijna) gelijkwaardig voor de Amerikaanse markt, maar alleen maar voor de Amerikaanse markt :beerchug:

Er mag toch wel enig verschil zijn, al was het alleen al dankzij de prijs.

Edited by Kruimeldief

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klopt helemaal niet.

 

Ik heb beide in bezit gehad. De Etrex Euro bestond in een oude hardware versie maar wordt nu geleverd met een nieuwere hardware. Daardoor kan deze de laatste firmware tot 3.30 aan. Deze is dus niet voor Camo alleen. Voor die Euro Etrexen met oudere hardware stopt het upgraden dus aan versie 2.14.

Wie nu een nieuwe koopt bij een leverancier ( die niet zijn voorraden dumpt ) krijgt nu een versie 3.30. Wie nu zijn Etrex versie 2.14 binnenlevert voor reparatie, en bericht krijgt dat het defect niet herstelbaar is ( zoals bij mij gebeurd is ), krijgt het voorstel voor een andere nieuw exemplaar en krijgt dan tot z'n verrassing een versie 3.30 in de plaats :beerchug: , zonder waarschuwing of handleiding voor de extra features.

Alleen rekenen ze in België er wel bijna de prijs voor een nieuwe voor aan (' internet prijs ) maar dat is weer een ander verhaal.

Het heeft dus niet te maken met Euro of niet, je kan dus nog altijd vrij je keuze maken bij de volgende verkiezing :blink:

Allebei zijn ze via de officiële dealer gepasseerd dus daar gaat het ook niet over, enkel de 'Fortschritt durch Technik' om het te zeggen zoals andere Europeanen ;)

 

De firmware en manual zijn op de Garmin site nu terug te vinden.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Klopt helemaal niet.

 

Ik heb beide in bezit gehad.

 

Ik denk dat je het tegen mij hebt, alhoewel je het ook over de cameo hebt.

 

Ik weet niet anders dan dat in Nederland alleen maar de gele te koop was/is die euro werd genoemd. Dat er verschil zit tussen de oude euro en de oude gele (zonder euro) en de nieuwe euro, dat kan best.

Ik weet zo goed als zeker dat het verschil, in ieder geval in Nederland, hem zit in de gele voor europese markt en de gele voor de amerikaanse markt.

 

Hetzelfde geldt voor de Quest. Het verschil tussen de Europese en de amerikaanse is o.a. het geheugen. De een heeft 243 Mb geheugen en de ander 115 Mb. Aan de buitenkant zie je dat verschil niet.

Natuurlijk komen die Amerikaanse toestellen ook deze kant op en natuurlijk worden ze hier ook te koop aangeboden. Alleen is het wel grijze import dat niet voor Europa bedoeld is en vaak ander kaartmateriaal heeft of ande software. En soms valt dat niet te updaten met europees software.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beide verhalen zijn waar denk ik.

 

Het is in ieder geval zo dat er van de oude etrex een europese en amerikaanse is. De europese kreeg in de versie 2.05 ofzo de nederlandse taal.

 

De amerikaanse gele etrex kan geen taal wisselen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Misschien toch even verduidelijken. De -gele- Etrex voor Amerikaanse en Europese markt is op hardware vlak altijd identiek geweest. En de Etrex Camo in wezen ook ( heb ik ook nog in een vervlogen tijd gehad voor ik hem verloor :beerchug: ), alleen betaalde je hier meer voor de camouflagekleur en waren deze als eerste uitgerust met de firmware met de vis- en jaagtoestanden.

 

Wat was wel verschillend : voor de Amerikaanse markt heeft men nooit de firmware hoger dan 2.05 verkocht precies omdat vanaf dan de meertaligheid het enige echte verschil was. En Amerikanen lusten nu eenmaal geen vreemde talen ...

Voor de Europese markt is dus de firmware versie tot aan 2.14 upgegrade. En dat was blijkbaar het verschil in prijs waard ???? BTW : er is nog een versie 2.20 ook ( zie hier : http://www.garmin.com/support/collection.j...ct=010-00190-01 )

 

Op dit ogenblik worden er nieuwe gele Etrexen verkocht met een heel nieuwe hardware. Dat blijkt oa. ook uit de nu 'gele' verlichting ipv de 'groene'.

Eigenlijk bestaat er nu ( door de gelijkgeschakelde firmware ) geen onderscheid meer tussen de Etrexen Europa of Amerika en is er dus eigenlijk geen Euro meer.

 

Dat onderscheid wordt bij Garmin.com ook niet meer gemaakt, hoewel ze veiligheidshalve de nieuwe features enkel vermelden in een geupdate handleiding en niet bij de website zelf ( daar worden de zaken die verschillen mooi verzwegen ).

 

Wat de lokale dealers betreft : een aantal verkoopt blijkbaar nog de oude Euro ( dus met oude hardware en firmware 2.14 of zo ) zie bvb Sailtron. Ook de Belgische importeur verzwijgt op z'n website de verschillen, ofschoon mijn Etrex van daar kwam als vervangtoestel met firmware 3.10 ( compatibel met 3.30 ).

 

Heel dit verhaal bewijst dat we als gebruiker toch maar bij de neus genomen worden : is het niet met de prijs dan toch met de eigenschappen van het toestel.

Je voorbeeld, Kruimeldief, met de Quest, is daar eveneens een voorbeeld van.

Nu, moest je echter toch weet hebben van een echt hardware verschil bij de gele Etrexen, laat het me maar weten. Enkele cachers die zo'n toestel hier hebben zouden dat wel willen weten.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Misschien toch even verduidelijken..........

 

.......Heel dit verhaal bewijst dat we als gebruiker toch maar bij de neus genomen worden : is het niet met de prijs dan toch met de eigenschappen van het toestel.

Je voorbeeld, Kruimeldief, met de Quest, is daar eveneens een voorbeeld van.

Nu, moest je echter toch weet hebben van een echt hardware verschil bij de gele Etrexen, laat het me maar weten. Enkele cachers die zo'n toestel hier hebben zouden dat wel willen weten.

Ha, juist. Ik ben dus hangen gebleven bij het oude :beerchug:

 

Dan is de naam van de nieuwe, of de kleur van de nieuwe, niet juist meer.

 

Als men hardwarematig echt veranderingen pleegt, en waarschijnlijk dus ook softwarematig, dan moet men het ding een andere kleur geven of een andere naam. Voor mijn part Etrex II of Etrex Euro II.

 

Dit riekt een beetje ernaar dat er nog een hele lading "oude" gele zijn die anders niet verkocht worden. Nu weet de koper niet beter.

 

Ik snap het dus niet helemaal. De oude is gemoderniseerd dus en dat mag wel een naam hebben toch?

 

Al de andere opvolgende versies van de etrex zijn toch ook allemaal een tikkie duurder en net een snuffie meer?

 

Hetzelfde geldt voor de geko's. Steeds een cijfertje erbij :blink:

 

 

Zeilen: de nobele kunst om nat en ziek te worden terwijl men tegen enorme kosten heel langzaam nergens heen gaat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Blijf ik nog wel met een probleem zitten.

Ik heb een (waarschijnlijk oude) Euro met versie 2.07 erop.

Nou wilde ik vanmiddag upgraden naar 2.14 maar dat werkte mooi niet.

Progje starten en vermeld doodleuk dat ik niet kan upgraden naar 2.14.

Sailtron ook gecontact dus we wachten wel op antwoord.

Ik zal ook eens kijken naar 2.20 of die wel werkt.

 

Net geprobeert en die werkt wel. Stond ook bij "europian version" maar zag hem vanmiddag niet in de lijst staan. :beerchug:

 

Dus hier houdt het voor mijn oude Euro dus op?

Edited by de Roode Lantaarn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...