Spring naar bijdragen

kraneden

Leden
  • Aantal bijdragen

    22
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door kraneden geplaatst

  1. Gezien de omgeving die je aangeeft heb je minder kans om die paddestoelen te vinden. Vorige week er toevallig 1 tegengekomen in de omgeving van Vogelenzang. (geen cache). Dat ligt stukje onder Haarlem. Volgens mij staan ze meer in het oosten van het land. Dus een keer die kant op misschien. Bij ons rond het duingebied zijn ze zeldzaan in ieder geval.
  2. Hier in Nederland zijn de meeste caches goed te doen. Op een enkele na. In het buitenland wil het weleens wat anders zijn. In Oostenrijk een cache gedaan, na 2 maanden waren wij de 1e vinders. Was ook wel een klim van 3 uur omhoog en 2 uur omlaag. En wel meer van dat soort caches tegengekomen. Dus ja, als die allemaal het achief in moeten. Nee dat lijkt me niet. En sommige gebieden hebben minder cachers misschien
  3. Ik ben wat wijzer geworden over het omgaan met de kaart van .nl. De voorkeur bewaren was ik al achter. Maar het openen in ander venster is wel makkelijk. Maar de voorkeur voor kaart zal deels bij .com blijven. Wij hebben een vast vakantie/ weekendonderkomen in Duitsland. En daar gaan we dus veel met gps op pad. Staat ook nog wel op kaartvan .nl. Maar ben bang dat deze misschien beetje achter loopt. En bij geocaching zit de hele wereld aangesloten. Dus waar je ook heengaat, je kan altijd de site gebruiken. Verder wat betreft vrijwilliger zijn, heb het jaren gedaan voor de zonnebloem en de scouting. (ook bestuur). Jaren plezier gehad in beide. Maar ook geleerd dat je het soms toch nooit goed kan doen in andere ogen. En gestopt als vrijwilliger. Zeker als je alleen ondankbaarheid krijgt. Dus voor mij even geen vrijwilligerswerk, waar dan ook.
  4. Zat nog even verder terug te lezen in wat gemeld staat. Misschien ligt het aan mij, maar ik vind de kaart van nl niet zo heel prettig werken. Als ik een cache heb aangeklikt en ik wil terug kom ik weer bij de standaardkaart uit. Bij .com zoekt de kaart makkelijker. Voordeel van .nl is wel dat de gearchiveerde caches kan bekijken. Vorige week een cache gevonden die niet bestond volgens onze gps (pq gemaakt van omgeving daar). Om eerlijk te zijn printen wij ook de meeste caches niet uit, in de colorado kan je de caches terug lezen. Als we een multi gaan doen printen we hem soms uit. We zitten veel in duitsland bij onze caravan, het is bijna onmogelijk om alles uit te printen en bij te houden of het veranderd is. Dus vandaar gewoon de pq in de gps en terplekke kijken en lezen wat we gaan doen. Wij gaan ook regelmatig voor de traditionals, maar dat is meer omdat we geen zin hebben om altijd heel veel te lopen (afhankelijk van het weer en tijdstip) Als we echt zin hebben in een stuk wandelen dan doen we wel een multi. En zeker op vakantie heb je toch een taalprobleem als je een multi wil doen.
  5. Ik zal niet zo snel naar de site van de buren gaan. Ook onze cache staat daar vermeld zonder toestemming. Wij hebben hem bij geocaching.com aangeboden (en nl natuurlijk). Ik vind het niet netjes om alles zo over te nemen en in te pikken. En er komt zo wel heel veel verdeeldheid in cachesites. En de sites die bv geen toestemming nodig hebben voor het plaatsen van caches verpesten het voor de rest. Want straks krijg je daar problemen mee. 1 site zou veel makkelijker zijn. Wij doneren dan wel niet, gebruiken nl niet zo heel vaak om eerlijk te zijn. Werken wel met com.
  6. Wij hebben destijds een rugzak gekocht bij een outdoorwinkel. Bij ons kan er een waterzak in. Die hebben we er niet bij gekocht. Wij gebruiken eigenlijk altijd flesjes. Ik denk dat als je zo een rugzak wilt hebben dat je gewoon naar een winkel moet waar ze wandelspullen verkopen en dan gaan passen. Zo zijn wij in 2 winkels geweest en hebben verschillende rugzakken gepast. Welke zit lekker en waar past ook nog wat in. Ik ben toch wat kleiner dan mijn man, dus de rugzak die hij kocht is wat opbergruimte wat beter, maar bij mij zat hij niet. Dus gewoon lekker gaan passen met rugzakken. En wat geovlinder zegt, hoe meer je drinkt hoe meer je moet plassen. Voor de heren een minder groot probleem dan voor de dames onder ons. Als je in het bos loopt of ergens waar het heel rustig is gaat het wel, maar soms is het toch lastig om een plekje te vinden. Dus ook ik drink niet zo heel veel onderweg. Haal het daarna wel weer in.
  7. Ik denk dat het betalen niet het probleem oplost. Want meestal zijn het mensen die niks met de hobby te maken hebben die de caches rippen. Die hebben inderdaad mensen zien zoeken op de plek en zijn daar ook gaan kijken. Of bij toeval de cache gevonden. Betalen is ook onpraktisch voor toeristen, want die kunnen dan nooit een cache hier zoeken. En als alle landen het gaan doen kan je ook niet meer cachen op vakantie. Ik denk dat het toch meer een kwestie is van niet teveel opvallen, ergens anders loggen en kijken waar je een cache verstopt.
  8. Wij hebben een cache, die we zelf gemaakt hebben zelf ook gelogd. Waarom? Deze cache is door 3 team gemaakt, die alle 3 lid zijn van een scoutinggroep. De stam (18jaar en ouder) heeft ook een eigen account, voor als we een keer met deze groep gaan cachen. En de cache loggen is de enige manier om dan bij geocaching.com het icoontje van deze cache weg te kunnen klikken. Dus is inderdaad voor het ovezicht op de kaart. Onze eigen cache (die alleen op onze naam staat), die loggen we niet. Want die kan ik zo wegklikken op geocaching.com
  9. kraneden

    Vakantietips?

    Wij bedenken altijd naa welke land we willen, dan prikken we ongeveer waar we willen. En dan natuurlijk even kijken waar de caches liggen. Vanuit die gegevens gaan we op zoek naar een camping. Dit is ook afhankelijk van het doel van de vakantie, maar de zomervakantie of een weekje weg zoeken we zo uit. Hebben in Oostenrijk (tirol) in het plaatsje Sölden gezeten, redelijk wat caches daar. Zeker als je berggeit wil spelen. In Luxemburg zijn ook veel leuke caches te doen, omgeving Echternach. Twee weken geleden in het Sauerland geweest bij Schmallenberg, ook verschillende caches. Maar hier zelf weinig gedaan ivm sneeuw. Zoekt toch erg lastig onder een dik pak sneeuw. Tsjechië is ook leuk, maar daar hebben we alleen tradiotionals gedaan ivm taalproblemen. Als je je beter voorbereid kan je evt wel veel caches in het Engels vragen aan de maker. Maar wij keken daar terplekke met behulp van laptop. Maar bedenk zelf welke richting je op wilt en zoek dan verder. Veel droomplezier. Ik ga er binnenkort ook al aan beginnen om te bedenken waar we heen willen.
  10. kraneden

    Anderstalige caches

    Ik vind het toch erg prettig om in ons eigen land gewoon een cache te hebben in het Nederlands. Zeker omdat ik absoluut geen talenwonder ben. Ik vind het wel een goed idee om ook een Engelse versie toe te voegen voor de buitenlandse cachers. (of een link naar een Engelse versie). Zelf afgelopen zomer in Tsjechië geweest en daar natuurlijk ook met de gps op stap. Een vertaalsite heeft dan inderdaad weinig zin. Er wordt zeer weinig vertaald door de sites. Verschillende geprobeerd. Dus veel traditionals gedaan, dan hoef je niet de tekst helemaal te vertalen. En je kan evt ook een verzoek doen voor de Engelstalige versie, meestal kregen we die ook. Maar dan moet je wel optijd voorbereiden. Wij hadden een camping met gratis draadloos internet, dus daar terplekke gedaan. Dus het liefste in 2 talen in ons eigen land, dan maak je het voor bijna iedereen aantrekkelijk. De mannelijke helft van ons team is wel redelijk goed in talen, maar wij hebben regelmatig toch problemen met buitenlandse caches. (Duits/ Engels) Soms snap je een vraag toch net niet en moet je de multi toch afbreken ivm verdwalen/ verkeerd lopen.
  11. Als je premium member bent kan je je gevonden caches wegklikken. Die worden dan aangegeven met een smile. Dus ik kan op de site zien welke wij al gevonden hebben.
  12. Ik zou het erg prettig vinden als de afstand van de totale route erbij staat. In veel gevallen staat het al in de tekst, maar niet altijd. Ik kijk niet op een km meer of minder, maar vind het wel prettig om te weten of ik 5 km of 10 km moet lopen. Dit is internationaal nog niet geregeld. Ooit een cache in Oostenrijk gedaan, afstand was 4 km. Dit bleek tot de cache te zijn, dan moet je nog terug. Terrein rekenen we zelf al beetje om. 4 km in Nederland is veel makkelijker dan 4 km in de bergen. Daar moet je ook niet afgaan op hemelsbreed, ivm bergen die soms best in de weg staan. Of mijn logje eerder staat dan iemand die later is geweest maakt me niet zoveel uit om eerlijk te zijn. Het nummer van hoeveelste cache het is ook niet zo belangrijk. Kijk soms naar het totaal. Als je een nachtcache apart een icoontje wil geven krijg je straks dat je voor alles een icoontje moet geven. Wordt denk erg onoverzichtelijk. Maar kan soms handig zijn. Je moet de cache geen cijfers gaan geven, want iedereen heeft zijn eigen voorkeur. Bij ons in de regio liggen verschillende puzzels die ik te moeilijk vind, maar iemand die gek op de puzzels is vind het erg leuk. Dit geld hetzelfde voor in de natuur. En inderdaad hoelang de ervaring is. Een beginnende cacher beoordeelt anders dan een ervaren cacher. Dit is teveel afhankelijk van interesse en voorkeur.
  13. kraneden

    Pocket Query

    Ook bij de colorado heb je nog gsak nodig.
  14. kraneden

    Is dit de bedoeling?

    Wij hebben deze cache gisteravond gedaan en gevonden. Hebben de vorige cache nooit gezien van deze geocacher. Is inderdaad een tuincache. Je voelt je inderdaad best bekeken als je daar loopt rond te struinen. En jammer genoeg was de box slecht gevuld. Dat zie ik regelmatig bij caches die zijn neergelegd door mensen die er pas een paar gedaan hebben. Wij hebben zelf een cache neergelegd op een andere naam (geen land mee te bezeilen) Daar hebben we toen iets in gestopt voor de 1e 3 vinders. Rede voor het plaatsen in je tuin kan zijn dat de gemeente waar je de cache wil neerleggen niet meewerkt. Bij ons in hillegom liggen er ook al 2 bij mensen in de tuin, maar meer noodgedwongen. Hij is wel groot, dat geef ik toe. Dus verwacht niet al te veel van deze cache, is voornamelijk punten scoren dan echt bijzonder
×
×
  • Nieuwe aanmaken...