Spring naar bijdragen

Kapiteintje

Leden
 • Aantal bijdragen

  90
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin GPSmap 60CSx
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  mei 2006

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. Dit is pas deel 1: Je hoeft geen tekst te schrijven om een cache te loggen Volgende stap: Je hoeft ook geen cache meer in het veld te vinden Gewoon achter je PC, bij elke cache die op je scherm verschijnt, op de knop "gevonden" klikken en hup weer een puntje erbij. Waarom zo moeilijk doen als het vééééééééééééél makkelijker kan?
 2. Dat is een knap staaltje werk . Was dit niet toevallig een 1 april grap??? Zo word je wel een kilocacher in twee dagen. Ook vraag ik me af hoeveel Not Founds ze hebben op die dag??? 120??? Dat zou dan waarschijnlijk ook een record zijn. Nee, 2 a 3 caches vind ik wel genoeg voor een dag. Ik moet er niet aan denken dat als ik na 24 uur thuiskom ook nog 566 originele leuke logjes moet schrijven .
 3. Hierbij mijn nominatie: cache "6 days, 7 nights" van Team Kipje Het is een mooie cachepagine die er goed verzorgd uitziet en overzichtelijk is. Verder is deze cachepagina origineel omdat er twee keer per dag een andere puzzel verschijnt en dat zeven dagen achter elkaar. Daarna begint de cyclus weer van voor af aan.
 4. Ik vond het gisteren in de bossen onder Eindhoven al een ramp . Maar als ik de foto bij berichtje 1 zie, had ik nog heel geen klagen .
 5. Ik heb gekozen voor foto nummer 3. In mijn ogen geeft deze foto heel goed weer hoe dicht geocachen bij de natuur ligt. Geocachen en natuur gaan in deze foto hand in hand! Lof voor deze leuke wedstrijd met vele mooie foto's.
 6. Wat een prachtige foto's allemaal Hier mijn bijdrage. Tijdens mijn vakantie in Zweeds Lapland, ben ik met een aantal Engelse reisgenoten op zoek gegaan naar een cache die vlakbij het ijshotel ligt. Op de foto hadden we de schat net gevonden en in de sneeuw geef ik uitleg wat er allemaal in het doosje zit. De cache: "Pålles Pina" (GC1DTQM)
 7. Een leuk initiatief deze fotowedstrijd. Team Jemar vroeg in berichtje 25 om enige creativiteit. Ik ben mijn archief ingedoken en heb daarna in een compilatie 4 foto’s verwerkt. Voor elk seizoen 1 foto. Er moest op de foto een relatie bestaan met Geocaching. Bij deze foto is dat het logo van geocaching. Ik weet niet of deze foto door de keuring komt, maar ik vond hem wel aardig geworden. In deze compilatie verwerkt: voor de lente: cache “Geestgronden” (GC1A87G), voor de zomer: cache “Bissen-wei” (GCP666), voor de herfst: cache “Floriade 1992” (GCED2F) en voor de winter: cache “De Kwen” (GC1GP3W).
 8. Ook ik schrijf wel eens "log volgt" Dit doe ik als ik die dag laat thuis ben of ik moet nog wat anders doen die dag. Dat ik dan toch "log volgt" bij mijn gevonden cache schrijf is om mijn gedropte en meegenomen TB's en Geocoins in/uit de cache te halen zodat de eigenaren van de TB's en coins weten waar hun waardevolle eigendommen zijn. Als ik dan de volgende dag meer tijd heb schrijf ik een uitgebreidere log over hoe ik die cache heb ervaren. Maar als dat niet goed is hoor ik het graag. En trouwens je kan beter "log volgt" neerzetten, als je weinig tijd hebt en later een leuker en uitgebreider log schrijft dan dat, als je weinig tijd hebt, schrijft "snel gevonden" en daar dan niets meer aan veranderd.
 9. Ik word wakker en denk dan: Hè ja lekker cachen, waar heb ik zin in? Soms zijn dat de duinen, of een grote stad, een oud dorpje, de weidse polder of het bos. Dan zoek ik daar dan een leuke multie op. Zoek nog één of twee multies op die daar in de buurt liggen. Print de beschrijvingen uit. Pak mijn spullen bij elkaar en rij erheen. Meestal doe ik een pittige multie en daarna (als ik nog tijd en zin heb) één of twee makkelijkere of kortere multies.
 10. Ook een tip is om niet met moeilijke caches te beginnen. Boven elke cache staat een waardering in sterren voor moeilijkheid en terrein. Om te starten is het handig om een cache te nemen van niet meer dan twee sterren voor moeilijkheid. Als je dan wat ervaring hebt omtrent de verstoptechnieken kan je een poging wagen om de wat moeilijkere caches te doen. Laat je niet uit het veld slaan door een paar not found, ook ik weet ze lang niet allemaal te vinden. Veel succes! Kapiteintje
 11. Kapiteintje

  digitale kompas

  Als ik kalibreer dan blijf ik zelf stil staan en laat het kompas twee keer ronddraaien op de palm van mijn hand. Ik let er wel op dat de vier kleine gaatjes aan de onderkant vrij zijn en niet worden dichtgedrukt. Of dit echt nodig is weet ik niet. Het andere probleem: als je scheef over het scherm loopt. Heel soms heb ik dat ook. Als ik de GPS dan uitzet en weer aan dan wijst het driehoekje weer in de richting naar boven. Dus zoals ik zelf loop.
 12. Kapiteintje

  digitale kompas

  Hoi Burgjes, Het wil wel eens helpen als je het kompas zo nu en dan eens kalibreerd. Zorg dat je buiten in open gebied staat waar je een goede sateliet ontvangst hebt. Vervolgens ga je naar het kompas scherm. Toets nu menu in. In het menutje ga je naar kalibreer kompas, daarna enter. In het volgende scherm toets je start in d.m.v. enter. Nu moet de de GPSer horizontaal houden en twee maal langzaam rond draaien. Als je te snel of te langzaam draaid krijg je een waarschuwing en kan je het beter nog eens doen. Als je twee rondjes met je GPSer hebt rondgedraaid en het is goegegaan krijg je een melding dat het kalibreren is gelukt. Waarschijnlijk is de aanduiding van het kompas daarna zuiverder. Je moet het maar eens proberen. succes, Kapiteintje
 13. Ik heb het ook geprobeerd met hetzelfde resultaat: maar voor de helft ingeladen . Ik heb geen idee hoe je dit zou kunnen verhelpen.
 14. Toelichting bij mijn antwoorden. a) Met mijn 60CSx ben ik helaas niet in staat om Wherigo caches te lopen. Als er leuke caches voor Wherigo komen, die verder gaan dan de bestaande caches en waarbij je virtueel leuke opdrachten en animaties krijgt (denk bijvoorbeeld in de trand van het computerspel Zelda), dan overweeg ik om mijn 60CSx in te wisselen voor een Colorado. Greetz, Kapiteintje
 15. Nog maar 2 maanden voordat ik 2 jaar met geocaching bezig ben. Daarom kan ik me nu nog rekenen tot de nieuwkomers. Om ook een bijdrage aan dit onderzoek te leveren hier mijn antwoorden. Als ik een oude schoolvriend tegenkom en ik moet uitleggen wat mijn leukste hobby inhoudt dan vertel ik hem: Ik doe aan modern schatzoeken. Dit houd in dat ik tijdens een wandeling met een soort TomTom systeem allemaal opdrachten moet oplossen. Na het oplossen van een vraag kan ik weer een nieuw coördinaat uitrekenen waar ik vervolgens heen moet lopen om weer een vraag op te lossen. Aan het eind van de puzzeltocht vind ik, als ik alles goed heb gedaan, een schat. De schat bestaat meestal uit een munitiekistje of een plastic broodtrommel. In die schat, of cache zoals dat eigenlijk heet, zit een logboekje en een pen. In dit logboekje kan je dan de datum en de tijd invullen dat je deze schat hebt gevonden. Dit moet je dan thuis op de PC ook doen om de log compleet te maken. Tevens zit er in dat kistje nog een aantal kleine spulletjes. Hiervan kan je iets uithalen, maar dan moet je er wel iets van jezelf in terug stoppen. Bij geocaching spreekt het me het meeste aan dat ik buiten ben. Ik heb altijd al veel gewandeld (onder andere de vierdaagse van Nijmegen). En met deze hobby kan ik wandelen met een doel. Met geocaching wordt een wandeling van b.v. 6 kilometer geen wandeling van 6 kilometer maar 6 korte wandelingetjes van 1 kilometer. Het is de kick om de vragen goed op te lossen en de cache aan het einde te vinden. Ook is het leuk dat je zelf kan bepalen waar je gaat cachen. Heb ik zin om naar het bos te gaan dan zoek ik daar een leuke route op. Misschien heb ik die dag net zin in de duinen, of door een leuk dorpje, of een oud centrum van een of andere stad, een mooie polder, langs een rivier. Keuze zat en met deze hobby kom je op de mooiste plekjes waardoor je Nederland ook weer beter leert kennen. Wat me totaal niet aantrekt in geocaching zijn de oprapertjes. Met de auto langs elk parkeerplek rijden om zo’n neergekwakt fotobusje te loggen. Nee, deze laat ik mooi liggen. Ik moet er wel wat moeite voor doen, dus voor mij meestal zo’n 2 of 3 multi’s op een dag of 1 lange. Een ander nadeel is dat je steeds verder van huis moet als je in de buurt alles hebt gehad en met deze benzineprijzen word je daar niet vrolijk van. Dit zijn mijn antwoorden. Hopelijk kun je er wat mee? Met een vriendelijke groet, Kapiteintje
×
×
 • Nieuwe aanmaken...