Spring naar bijdragen

terp1234

Leden
 • Aantal bijdragen

  219
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  3

Alles door terp1234 geplaatst

 1. Met Sygic kun je 100% offline buiten werken, want je laadt de kaarten van te voren in je telefoon (intern geheugen of SD kaart). Je kunt per land laden, zit dus niet aan een deel van Europa vast zoals bij TomTom. Met vakantie download ik dus van te voren de landen die we bezoeken en ben je verder klaar. Zijn overigens Teleatlas kaarten. Alleen als je extra verkeersinformatie erbij koopt (HD traffic) heb je een verbinding nodig. Ik heb zelf een Brodit houder met 12V ingebouwd stekkertje in de auto. Zit dus perfect op het dashboard en altijd gevoed. Maar een simpel los 12V snoertje wil natuurlijk ook. Een combi van 3G/GPS geeft meestal vooral een snellere fix, maar ik merk er niet veel van dat dat nauwkeuriger is. Als je wegnavigatie hebt, wordt je positie sowieso steeds op de weg geplaatst. GPS alleen is dus ruim voldoende. Een paar vrienden die ook deze aanbieding van Sygic kochten hebben er zeker geen spijt van. Je kunt met 1 licentie op 3 apparaten installeren.
 2. Ik gebruik steevast Sygic op mijn S3. De vaste navigatie van de auto gebruik ik al niet eens meer, alleen Sygic nog maar. Tot 27-8 is er een actie voor €25. Dan heb je heel Europa offline op je telefoon met levenslange updates. In GSAK is er een macro voor Sygic te krijgen waarmee razendsnel duizenden caches met diverse icoontjes te laden zijn.
 3. Als je c:geo en gdak laat liggen, laat je ook gelijk de beste gratis mogelijkheden liggen. Dus waarom die niet willen gebruiken op je smartphone?? Beiden kunnen overigens rechtstreeks PQ's onder je account inladen.
 4. terp1234

  Wat Heb Je Nodig ?

  We hebben altijd een oude telescopische wandelstok in de auto liggen, mocht het echt als attribuut aangegeven worden. Maar meestal niet echt nodig. Ik heb meestal wel een paar van die dunne werkplaatshandschoenen bij als er in de grond gewroet moet worden. Vergeet de tekentang niet. Zelfs nu kunnen ze nog actief zijn, een maat van liep er laatst eentje nog op in het bos.
 5. In GSAK kun je de caches van het oude account laden als found met de Mijn vondsten pocket query. Vervolgens kun je die met Publiceer logs weer massaal als found loggen onder je nieuwe account.
 6. Je kunt op de pagina's waar je je Pocket queries op de site ziet een speciale query 'Mijn vondsten' laten draaien. Importeer die in GSAK en dan zal het verschil wel bijgetrokken worden.
 7. Hee grappig, die twee in Praag had ik in 2010 en 2012 gelogd. Volgende week zit ik in Stockholm, 3 straten verwijderd van Changing the Guard en stond al op mijn lijstje. Nog niet vermoedende dat dit ook zo'n topper is. Maar ja, verandert verder niets aan de cache zelf natuurlijk. Waarschijnlijk een hoog muggle-gehalte.
 8. terp1234

  Fietssteun Voor Gps

  Wij hebben de standaard fietssteuntjes van Garmin voor de Dakota en Oregon op al onze fietsen, Kosten iets van €10. Voldoen prima. Ik merk wel dat de Oregon er iets beter op vastklikt dan de Dakota. Daar schuift die per ongeluk iets makkelijker vanaf, of je schuift hem er per ongeluk scheef in. Ik heb aan beide gps'en een polsbandje hangen, die wikkel ik om de fietsbel, mochten ze er toch per ongeluk afschuiven. Maar ze zijn ideaal voor de fietscaches en je hebt geen grote constructie aan het stuur hangen.
 9. Ik ben nu een genaturaliseerde Zwitserse geocacher. Verliep zonder problemen en ik kan er weer een jaartje tegen.
 10. Ach ja, het is maar een symbooltje. Maar ik zag dat er naast Nederland spontaan ook souveniers van Noorwegen, Zweden, Oostenrijk en Frankrijk erbij waren gekomen.
 11. Check even of je bij Stel in -> Routering -> Plaats op de weg -> Nee hebt staan Oh, zie nu net pas dat deze vraag dubbel was geplaatst met reeds eenzelfde reactie...
 12. terp1234

  Downl.noorwegen

  Afgelopen zomer ook rondgetrokken door Noorwegen met de camper. Door de caches op te zoeken zie je nog weer veel meer bijzondere plaatsen, dan wanneer er gewoon langs was gereden. Van te voren heb ik niet met pocket queries, maar met 'Geocaches ophalen' functie in GSAK alles binnengehaald. Gaat een stuk makkelijker (zeker als het maar eenmalig is) dan queries en je kunt vrij gerichte cirkels of rechthoeken trekken waarbinnen je de caches wilt laden. Hiervan heb ik per grof gebied gpx bestanden gemaakt (elk 4900 caches voor de Oregon) en de extensie .gpx hernoemd, naar bv. .gpx1. Het gebied waar we dan inzaten heb ik dan teruggenoemd naar gpx. Zo kun je alles al klaar zetten op je gps en snel een gebied (in)actief maken. Vlak voor we echt vetrokken nog eens in GSAK 'Cachegegevens vernieuwen' gedaan voor de laatste updates. Veel plezier daar, het is en blijft een fantastisch (cache)land!
 13. terp1234

  Signature

  In GSAK hoeft dat niet eens met een macro, maar met de standaard functie Publiceer logs. Daar kun je een sjabloon aanmaken om dat soort parameters automatisch mee te loggen. Ook kun je het tijdstip direkt uit je GPS importeren als je op je GPS logt. Reuze handige functie dus voor na een dagje cachen, met nog veel meer leuke features (trackables, foto's, etc).
 14. Hangt een beetje van je gps af welke functies die heeft. Heb je een oregon-achtig iets, dan markeer je een waypoint en kiest gelijk Opslaan en bewerken. Dan kies je de knop projecteer waypoint en voer je koers en afstand in. Vervolgens naar dat waypoint navigeren.
 15. Die kun je op je profiel pagina terugvinden onder de Souvenirs.
 16. terp1234

  Nieuwe Gps

  Wij redden ons in de regel prima met paperless cachen op de Oregon, ook met multi's. Alleen als er echt veel gepuzzeld of gelezen moet worden, maak ik een gestript uitdraaitje. Alle childWP's staan erin als POI, incl de omschrijving van dat WP. Een volgende WP kan ik zo op het scherm aanklikken en lezen wat er moet gebeuren. Hooguit een klein notitieboekje op zak en 90% van onze multi's gaan zo paperless.
 17. terp1234

  Etrex 10

  Als je geen premium bent, kun je alleen cache voor cache laden met niet alle info er in. Als premium kun je ook pocket queries (tot 1000 caches) opvragen en je krijgt cache omschrijvingen, extra waypoints van bv multi's en hints mee. Kaartjes krijg je sowieso nooit mee vanuit geocaching.com. Die moet je zelf op je GPS regelen (of Garmin Topo kaarten of gratis OSM kaarten). Alternatieven zijn er genoeg bij Garmin, zoals de Dakota, Oregon, Montana, 62. Het is maar wat je allemaal wilt en uitgeven. Op de Garmin site kun je de modellen aanklikken en de specificaties naast elkaar zien of ga naar een zaak waar ze ze verkopen om zelf in de hand te houden.
 18. terp1234

  Nieuwe Gps

  Wherigo's zijn wel leuk om te doen, maar kunnen evt. ook met een smartphone. Meerwaarde van de kaart is vooral dat je kan zien hoe de paadjes lopen als je een afstand moet afleggen. Je kunt er een hoop omlopen mee voorkomen. Ook zie je als je een WP opgelost hebt onderweg of het een beetje plausibele plek is waar je uitkomt. De langere stukken lopen/fietsen we altijd op de kaart. Vlakbij de cache meestal omschakelen naar de kompasroos met pijl. Dat kunnen ze allemaal wel. Actuele coordinaten kunnen ook altijd getoond worden op de diverse apparaten. Ga gewoon naar een goede winkel met diverse keuzes en hou ze zelf in de hand en bedien ze even. Ik ben zelf verwend met de touchscreen, maar heb ook een Etrex met knopjes voor de 'gasten'. Dat blijft een persoonlijke voorkeur. Touchscreen heeft wel iets mindere afleesbaarheid, maar redden we ons toch wel goed mee.
 19. Hier ben ik ook wel benieuwd naar. Heb zelf ook een Transformer met normale USB en een Oregon. Zeker makkelijk op vakantie als dat kan, over een paar week met de camper door Noorwegen trekken. Ik denk er zelf aan om alvast diverse setjes gpx bestanden vanuit GSAK op de oregon te zetten en de extensies te hernoemen. Die van het gebied waar we dan zijn, hernoem ik de extensie met de Transformer weer terug naar gpx. Maar wellicht zijn er slimmere manieren.
 20. Als je toch al eens in het Noorden komt (zoals Anloo), dan is 't Willie Wortelpad zeker een aanrader voor kinderen. In hetzelfde bos vind je ook De schat van Bommen Berend en 't Spinnenweb met erg leuke tussenpunten. En natuurlijk onze eigen Eexterhalte multi-serie.
 21. terp1234

  Dakota 20 Of Oregon 450 T

  Wij zijn ook eerst begonnen met een Dakota 20, lekker handzaam apparaatje. Later toch ook nog een 450 erbij gekocht en gebuik deze toch wel het meest tijdens het cachen (de kinderen lopen dan met de Dakota). Het scherm is niet alleen groter, maar relatief ook veel meer beeldpunten en kan daarmee veel meer kaartinformatie (als je een goed overzicht van het gebied wilt hebben waar je aan het cachen bent) of tekst tonen, als je lange cacheomschrijvingen hebt. Kortom, de Oregon gebruiken we het meest bij multi's (waarop wij meestal prima papierloos kunnen cachen, in tegenstelling wat je hier vaak op het forum leest) en de Dakota voor de kids of als we onopvallend stadscaches aan het doen zijn.
 22. terp1234

  Osm Open Source Map

  Zou wel moeten kunnen. Op mijn O450 heb ik en SD-kaartje van 8Gb vol zitten met diverse kaarten, waaronder ook OSM kaarten. Ze hebben allen een duidelijke naam om te onderscheiden, als ze maar eindigen op .img. Misschien dat er nog iets anders mee aan de hand is. Kun je ze wel in Basecamp of Mapsource bekijken?
 23. terp1234

  Chirpen Met De Colorado300

  Als ik op de Garmin site kijk, zou het wel moeten kunnen met de juiste firmware: Changes made from version 3.50 to 3.52: Added support for chirp™ detection. This software update will allow Colorado units to detect previously-programmed chirp™ units. See http://www.garmin.com/chirp for details on which units are chirp™ compatible. NOTE: Due to the hardware present in Colorado devices, chirp™ detection range may be less than that of other compatible devices. Updated magnetic Earth field data. Fixed issue with certain JPEGs not drawing from Custom Maps. Fixed issue with Oblique Mercator User Grid distances. Problems with the software may be reported to ColoradoBeta@garmin.com
 24. Als je de Garmin export macro gebruikt, je zet bij Include Attribute POIs het vinkje bij Corrected, zie je die als uitroepteken terug op de kaart van je Garmin.
 25. terp1234

  Dakota 10 Knippert

  Al een reset geprobeerd? Linker bovenhoek van het scherm aangeraakt houden en tegelijk inschakelen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...