Spring naar bijdragen

terp1234

Leden
 • Aantal bijdragen

  219
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  3

Waardering in de gemeenschap

6 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Oregon 600, Oregon 450, Dakota 20, Etrex Legend HCx, Galaxy SIII
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2008

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Drenthe
 1. Met Sygic kun je 100% offline buiten werken, want je laadt de kaarten van te voren in je telefoon (intern geheugen of SD kaart). Je kunt per land laden, zit dus niet aan een deel van Europa vast zoals bij TomTom. Met vakantie download ik dus van te voren de landen die we bezoeken en ben je verder klaar. Zijn overigens Teleatlas kaarten. Alleen als je extra verkeersinformatie erbij koopt (HD traffic) heb je een verbinding nodig. Ik heb zelf een Brodit houder met 12V ingebouwd stekkertje in de auto. Zit dus perfect op het dashboard en altijd gevoed. Maar een simpel los 12V snoertje wil natuurlijk ook. Een combi van 3G/GPS geeft meestal vooral een snellere fix, maar ik merk er niet veel van dat dat nauwkeuriger is. Als je wegnavigatie hebt, wordt je positie sowieso steeds op de weg geplaatst. GPS alleen is dus ruim voldoende. Een paar vrienden die ook deze aanbieding van Sygic kochten hebben er zeker geen spijt van. Je kunt met 1 licentie op 3 apparaten installeren.
 2. Ik gebruik steevast Sygic op mijn S3. De vaste navigatie van de auto gebruik ik al niet eens meer, alleen Sygic nog maar. Tot 27-8 is er een actie voor €25. Dan heb je heel Europa offline op je telefoon met levenslange updates. In GSAK is er een macro voor Sygic te krijgen waarmee razendsnel duizenden caches met diverse icoontjes te laden zijn.
 3. Als je c:geo en gdak laat liggen, laat je ook gelijk de beste gratis mogelijkheden liggen. Dus waarom die niet willen gebruiken op je smartphone?? Beiden kunnen overigens rechtstreeks PQ's onder je account inladen.
 4. terp1234

  Wat Heb Je Nodig ?

  We hebben altijd een oude telescopische wandelstok in de auto liggen, mocht het echt als attribuut aangegeven worden. Maar meestal niet echt nodig. Ik heb meestal wel een paar van die dunne werkplaatshandschoenen bij als er in de grond gewroet moet worden. Vergeet de tekentang niet. Zelfs nu kunnen ze nog actief zijn, een maat van liep er laatst eentje nog op in het bos.
 5. In GSAK kun je de caches van het oude account laden als found met de Mijn vondsten pocket query. Vervolgens kun je die met Publiceer logs weer massaal als found loggen onder je nieuwe account.
 6. Je kunt op de pagina's waar je je Pocket queries op de site ziet een speciale query 'Mijn vondsten' laten draaien. Importeer die in GSAK en dan zal het verschil wel bijgetrokken worden.
 7. Hee grappig, die twee in Praag had ik in 2010 en 2012 gelogd. Volgende week zit ik in Stockholm, 3 straten verwijderd van Changing the Guard en stond al op mijn lijstje. Nog niet vermoedende dat dit ook zo'n topper is. Maar ja, verandert verder niets aan de cache zelf natuurlijk. Waarschijnlijk een hoog muggle-gehalte.
 8. terp1234

  Fietssteun Voor Gps

  Wij hebben de standaard fietssteuntjes van Garmin voor de Dakota en Oregon op al onze fietsen, Kosten iets van €10. Voldoen prima. Ik merk wel dat de Oregon er iets beter op vastklikt dan de Dakota. Daar schuift die per ongeluk iets makkelijker vanaf, of je schuift hem er per ongeluk scheef in. Ik heb aan beide gps'en een polsbandje hangen, die wikkel ik om de fietsbel, mochten ze er toch per ongeluk afschuiven. Maar ze zijn ideaal voor de fietscaches en je hebt geen grote constructie aan het stuur hangen.
 9. Ik ben nu een genaturaliseerde Zwitserse geocacher. Verliep zonder problemen en ik kan er weer een jaartje tegen.
 10. Ach ja, het is maar een symbooltje. Maar ik zag dat er naast Nederland spontaan ook souveniers van Noorwegen, Zweden, Oostenrijk en Frankrijk erbij waren gekomen.
 11. Check even of je bij Stel in -> Routering -> Plaats op de weg -> Nee hebt staan Oh, zie nu net pas dat deze vraag dubbel was geplaatst met reeds eenzelfde reactie...
 12. terp1234

  Downl.noorwegen

  Afgelopen zomer ook rondgetrokken door Noorwegen met de camper. Door de caches op te zoeken zie je nog weer veel meer bijzondere plaatsen, dan wanneer er gewoon langs was gereden. Van te voren heb ik niet met pocket queries, maar met 'Geocaches ophalen' functie in GSAK alles binnengehaald. Gaat een stuk makkelijker (zeker als het maar eenmalig is) dan queries en je kunt vrij gerichte cirkels of rechthoeken trekken waarbinnen je de caches wilt laden. Hiervan heb ik per grof gebied gpx bestanden gemaakt (elk 4900 caches voor de Oregon) en de extensie .gpx hernoemd, naar bv. .gpx1. Het gebied waar we dan inzaten heb ik dan teruggenoemd naar gpx. Zo kun je alles al klaar zetten op je gps en snel een gebied (in)actief maken. Vlak voor we echt vetrokken nog eens in GSAK 'Cachegegevens vernieuwen' gedaan voor de laatste updates. Veel plezier daar, het is en blijft een fantastisch (cache)land!
 13. terp1234

  Signature

  In GSAK hoeft dat niet eens met een macro, maar met de standaard functie Publiceer logs. Daar kun je een sjabloon aanmaken om dat soort parameters automatisch mee te loggen. Ook kun je het tijdstip direkt uit je GPS importeren als je op je GPS logt. Reuze handige functie dus voor na een dagje cachen, met nog veel meer leuke features (trackables, foto's, etc).
 14. Hangt een beetje van je gps af welke functies die heeft. Heb je een oregon-achtig iets, dan markeer je een waypoint en kiest gelijk Opslaan en bewerken. Dan kies je de knop projecteer waypoint en voer je koers en afstand in. Vervolgens naar dat waypoint navigeren.
 15. Die kun je op je profiel pagina terugvinden onder de Souvenirs.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...