Spring naar bijdragen

fiorinda

Leden
  • Aantal bijdragen

    56
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door fiorinda geplaatst

  1. fiorinda

    Gc16cg9 'er Was Eens'

    Het mailtje is onderweg.
  2. fiorinda

    Gc16cg9 'er Was Eens'

    Ik heb hem wel in GSAK staan, maar die is voor het laatst geupdate in maart. Als je hem wilt hebben, moet je maar even een gil geven waar ik het heen kan sturen. Ik ga er wel zo vandoor, dus als je lang wacht, lukt het me niet meer om hem te sturen.
  3. Toevallig vroegen wij ons vandaag nog af wanneer een cache nou nog geschikt is voor rolstoelers. Vandaag stond nl op ons programma een cache waarbij stond dat ie wel geschikt was. Alleen vroegen wij ons af of dat echt zo was. In hoeverre is een cache over een zand/bospad nog toegankelijk. Volgens mij zou ik er niet blij van worden als ik een rolstoel/kinderwagen over zo'n pad moet duwen. Gelukkig zijn wij zelf goed ter been en hoeven we geen kinderen mee te zeulen. Wij zullen op dit gebied dus niet tegen problemen aanlopen als de beschrijving ten onrechte aangeeft als een cache toegankelijk is voor rolstoelen.
  4. fiorinda

    Klikken

    we hebben het even geprobeerd. Dave lukte het na ongeveer 6 keer
  5. fiorinda

    gevonden/niet gevonden

    Tja, nu de rest er toch over begint. Ook wij hebben geen nieuwsbrief ontvangen terwijl het e-mailadres in de instellingen klopt. Maar ja, hij staat toch online, dus het maakt niet zoveel uit.
  6. Hoe het met jullie gps precies moet weet ik niet, maar ook met een simpele gps kom je over het algemeen al ver. Je zou eens op het forum kunnen zoeken naar een methode die bruikbaar is voor jou gps. Er zijn zat draadjes te vinden over projectie. Je kan natuurlijk ook een van de tooltjes gebruiken. Als je een pda hebt kan je met de tool gewoon het volgende coordinaat berekenen, die je vervolgens weer invoert in de gps. Als je geen pda hebt, maar thuis de projectie al weet, kan je op de pc met een tool hetzelfde doen.
  7. Wat is precies je probleem. Snap je niet hoe je de sommen uit moet rekenen of snap je niet wat bedoeld wordt met ga x meter en y graden vanaf punt M? Dat laatste is projecteren.
  8. Volgens mij wordt dit wel vaker gedaan hoor. Wij hebben een jaar na dato ook de eerste cache nogmaals bezocht om onze eerste TB de wereld in te laten gaan. Maar dat wil nog niet zeggen dat men ook mysterieuze kaartjes achterlaat. Hoewel gezien de reacties en de nieuwsgierigheid hier zou je het bijna gaan doen
  9. Wat ons betreft is een kaart niet nodig. Wij cachen al bijna 2 jaar zonder kaart en dat bevalt ons goed. Vandaag heeft die simpele gps ons zelfs weer goud bezorgt. Tuurlijk is het soms wel handig om een kaart te hebben. Vooral in de gevallen waarbij je langere afstanden moet lopen en de pijl schuin voor je wijst. Dan is het een gok om nu af te slaan of nog een stuk door te lopen. Maar ja, volgens ons is dat juist de charme. Een kaart kan ook tegen je werken. Ooit hebben we dankzij een kaart de eerst plek van Mickey en Rickey (indertijd een beruchte goudjager in onze buurt) kunnen kapen. Hij was in de veronderstelling dat een watertje de weg naar de cache zou blokkeren. Wij hadden geen kaart, dus liepen stug onze pijl achterna. Zo waren wij veel eerder bij de cache dan Mickey en Rickey die een hele omweg had gemaakt. Ook bij de cache giatsu bracht de kaart weinig soelaas. Er zou wel een pad zijn, maar die was in geen velden of wegen (paden ) te bekennen. Tenslotten lazen we dat bij de laatste cache van Wammus een kaart juist twijfel opwekt. Het berekende coordinaat lag volgens de kaart in een weiland, terwijl het netjes aan een paadje lag. Dus wat ons betreft houden we het bij onze simpele explorist 100. Zonder kaart en geen mogelijkheid tot het downloaden van WP.
  10. Als iemand ons om een tip vraagt voor een puzzel, dan beginnen wij meestal met een vage hint. En naar mate de tijd vorderd en we zien dat ze wel hard aan het puzzelen zijn, maar net niet op de juiste weg, maken we dat iets duidelijker. Zelf vind ik het ook leuker om zelf de oplossing te vinden met een klein (en soms later een wat groter) duwtje in de rug als het krijgen van een link naar de site waar ik het antwoord kan vinden. Voor het vinden van de cache hangt het een beetje van de situatie af. Als ik weet dat de cacher in kwestie liever zelf zoekt, geef ik alleen aanwijzingen over de richting waarin ze moeten zoeken. Puur zodat hun zoekcirkel iets kleiner word. Als ze helemaal radeloos zijn en toch echt graag willen loggen, wil ik wel een duidelijkere hint geven. Dat laatste is alleen wel moeilijk als het alweer een tijdje geleden is dat je zelf de cache gevonden hebt. Dan laat mn geheugen me nog weleens in de steek. Zelf hebben we liever een hint die het zoeken net iets makkelijker maakt, dan een uitgebreide omschrijving van wat ik waar moet zoeken.
  11. Dank voor de reakties inmiddels heb ik een bevestiging gehad van groundspeak. Met daarin een subscription code die je moet invoeren op je premiummemberpagina. Bij deze is hij weer verlengd voor een jaar.
  12. Ook wij moesten ons account binnenkort verlengen. Nu hebben we betaald met Paypal via de link uit de mail. Het account van Paypal heeft echter een ander e-mailadres. Weet iemand of dit goed gaat? Ik zag nl nergens de mogelijkheid om zelf nog mijn account als referentie mee te geven. Of wordt het abo dat je via paypal krijgt automatisch gekoppeld aan het account waarmee je was ingelogd toen je op de link klikte?
  13. fiorinda

    Commercie in geocaching

    Bij ons kwam vandaag deze cache online GC1BKTE Dit bleek dus bij een outdoorwinkel te zijn waar o.a. blijkbaar dus gpssen worden verkocht. Alle vragen hadden betrekking op de buitenzijde van de winkel met als dieptepunt de vraag het laatste cijfertje op de gps die in de etalage ligt. De cache zelf bleek ook op het terrein van deze winkel te liggen en we werden natuurlijk volop gadegeslagen door het personeel. Wij vonden deze cache wel zeer rieken naar commercie we werden natuurlijk nog net niet de winkel binnen gesleurd. Een beetje jammer dat er dit soort caches zijn. Wat vinden anderen van deze cache? Kan dit of valt het onder commercieel? Wellicht is het onbewust gemaakt door enthousiaste medewerkers. Maar het effect is hetzelfde.
  14. fiorinda

    Ge'Odeur

    Het waarderingssysteem met sterretjes of punten lijkt mij ook wel handig. Hoewel het natuurlijk niet alles zegt, geeft het wel een indicatie. Het anoniem waarderen heeft weer als nadeel dat ik niet kan zien of iemand met dezelfde smaak de cache juist goed of slecht gewaardeerd heeft. Een cache die neutraal beoordeeld wordt, wordt misschien wel heel goed beoordeeld door de mensen met dezelfde smaak en heel slecht door anderen. Door anoniem waarderen zou je dit nergens terugvinden.
  15. Bij ons ziet het pdf-bestand er ook steeds zo uit. Voor ons de reden om gewoon van de normale printversie gebruik te maken en niet van het pdf-bestand.
  16. fiorinda

    Het kiezen van een GPS

    Hmm ik moet dus op zoek naar een uitgebreider apparaat als ik het zo lees... Ben al 1,5 jaar en 274 caches ver gekomen met het oranje apparaat. Een pc-aansluiting heb ik eigenlijk nooit gemist, ik denk ook niet dat als ik een GPSr met aansluiting zou hebben dat ik er enorm veel mee zou doen... Hooguit een keer een track inladen op de pc als ik ergens op een bijzondere plek ben geweest en natuurlijk om alle tradi's van Nederland er in te zetten... Kortom ik houd het oranje apparaat voorlopig nog wel eventjes aan en niet voor de kinderen, want die staan nog lang niet in de planning. Ook wij zijn na ruim 1 jaar en 200 caches nog steeds tevreden met dit apparaatje. Het handmatig intikken vinden we een kleine moeite en al die andere snufjes missen we ook nog niet. Daarom hebben wij onlangs weer dezelfde gekocht toen het scherm van de vorige gesneufeld was.
  17. fiorinda

    Het kiezen van een GPS

    Maar eh, kun je wel wp's met de computer in een explorist 100 laden? Ik geloof dat het wel mogelijk is om zelf een kabeltje te maken of ergens in rusland ofzo te bestellen. Maar in principe kan je hem niet aansluiten op de pc. Ik vind dat zelf echt geen gebrek, maar dat verschilt natuurlijk per persoon. We cachen nu al ruim een jaar en missen het nog steeds niet. We hebben wel overwogen of we daar het dubbele voor zouden willen betalen, maar wij vinden het voordeel niet opwegen tegen de prijs. Maar misschien denken we daar wel anders over als we een tijdje de punten niet handmatig in hoeven typen (we gaan het maar niet uitproberen, zonde van het geld)
  18. fiorinda

    Het kiezen van een GPS

    Wij hebben onlangs een nieuwe gps gekocht nadat de vorige een aanvaring met een fles limonade niet had overleefd. (leuk dat die dingen stootbestendig zijn, maar de schermen zijn er niet minder kwetsbaar op ) Wij hebben weer een explorist 100 gekocht nadat we een jaar lang goede ervaringen hadden met deze gps. Als je geen behoefte hebt aan extra functies is het een mooie en betaalbare gps. De punten moet je wel handmatig invoeren, maar persoonlijk vind ik het geen ramp om dat al lopend te doen. Ook zit er geen kaart op, dus als je dat wel wilt zal je op zoek moeten naar iets anders.
  19. Ziet er inderdaad goed uit, hoewel ik vermoed dat op dit moment alles achter elkaar gezet word, zonder enters. De PDF-optie leek mij ook wel handig, maar dat ziet er op dit moment ook niet zo goed uit. Boven elke pagina staat dezelfde grote kop en de rechterkant wordt niet echt optimaal benut. Maar wie weet wordt dit ook nog beter.
  20. Op zich is de nieuwe kaart in bepaalde situaties waar veel caches dicht bij elkaar liggen wel handig. De traagheid is voor mij alleen een reden om voorlopig als standaard nog maar de oude kaart te gebruiken. Maar zou het misschien niet handig zijn om bij de kaart een knop te zetten dat je meteen kan overstappen op de andere kaart als dat handiger is. Voor zover is het begrijp moet je dat nu via de DHZ pagina doen en moet je het daarna weer terugzetten. Of stel ik nu een heel domme/moeilijke vraag?
  21. fiorinda

    Cachen op Kreta

    Wij zaten er ook aan te denken om tijdens onze vakantie op kreta een cache mee te pakken. We zijn er echter niet uit hoe je deze zou moeten vinden. Weet iemand toevallig hoe je buitenlands caches kan vinden? Hoe kan ik eigenlijk de cache vinden aan de hand van de codes die hier eerder gegeven zijn. Voel me echt heel dom dat ik dat niet kan vinden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...