Spring naar bijdragen

fiorinda

Leden
 • Aantal bijdragen

  56
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over fiorinda

 • Rang
  Normale Poster

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  geen
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  niet
 1. fiorinda

  Gc16cg9 'er Was Eens'

  Het mailtje is onderweg.
 2. fiorinda

  Gc16cg9 'er Was Eens'

  Ik heb hem wel in GSAK staan, maar die is voor het laatst geupdate in maart. Als je hem wilt hebben, moet je maar even een gil geven waar ik het heen kan sturen. Ik ga er wel zo vandoor, dus als je lang wacht, lukt het me niet meer om hem te sturen.
 3. Toevallig vroegen wij ons vandaag nog af wanneer een cache nou nog geschikt is voor rolstoelers. Vandaag stond nl op ons programma een cache waarbij stond dat ie wel geschikt was. Alleen vroegen wij ons af of dat echt zo was. In hoeverre is een cache over een zand/bospad nog toegankelijk. Volgens mij zou ik er niet blij van worden als ik een rolstoel/kinderwagen over zo'n pad moet duwen. Gelukkig zijn wij zelf goed ter been en hoeven we geen kinderen mee te zeulen. Wij zullen op dit gebied dus niet tegen problemen aanlopen als de beschrijving ten onrechte aangeeft als een cache toegankelijk is voor rolstoelen.
 4. fiorinda

  Klikken

  we hebben het even geprobeerd. Dave lukte het na ongeveer 6 keer
 5. fiorinda

  gevonden/niet gevonden

  Tja, nu de rest er toch over begint. Ook wij hebben geen nieuwsbrief ontvangen terwijl het e-mailadres in de instellingen klopt. Maar ja, hij staat toch online, dus het maakt niet zoveel uit.
 6. Hoe het met jullie gps precies moet weet ik niet, maar ook met een simpele gps kom je over het algemeen al ver. Je zou eens op het forum kunnen zoeken naar een methode die bruikbaar is voor jou gps. Er zijn zat draadjes te vinden over projectie. Je kan natuurlijk ook een van de tooltjes gebruiken. Als je een pda hebt kan je met de tool gewoon het volgende coordinaat berekenen, die je vervolgens weer invoert in de gps. Als je geen pda hebt, maar thuis de projectie al weet, kan je op de pc met een tool hetzelfde doen.
 7. Wat is precies je probleem. Snap je niet hoe je de sommen uit moet rekenen of snap je niet wat bedoeld wordt met ga x meter en y graden vanaf punt M? Dat laatste is projecteren.
 8. Volgens mij wordt dit wel vaker gedaan hoor. Wij hebben een jaar na dato ook de eerste cache nogmaals bezocht om onze eerste TB de wereld in te laten gaan. Maar dat wil nog niet zeggen dat men ook mysterieuze kaartjes achterlaat. Hoewel gezien de reacties en de nieuwsgierigheid hier zou je het bijna gaan doen
 9. Wat ons betreft is een kaart niet nodig. Wij cachen al bijna 2 jaar zonder kaart en dat bevalt ons goed. Vandaag heeft die simpele gps ons zelfs weer goud bezorgt. Tuurlijk is het soms wel handig om een kaart te hebben. Vooral in de gevallen waarbij je langere afstanden moet lopen en de pijl schuin voor je wijst. Dan is het een gok om nu af te slaan of nog een stuk door te lopen. Maar ja, volgens ons is dat juist de charme. Een kaart kan ook tegen je werken. Ooit hebben we dankzij een kaart de eerst plek van Mickey en Rickey (indertijd een beruchte goudjager in onze buurt) kunnen kapen. Hij was in de veronderstelling dat een watertje de weg naar de cache zou blokkeren. Wij hadden geen kaart, dus liepen stug onze pijl achterna. Zo waren wij veel eerder bij de cache dan Mickey en Rickey die een hele omweg had gemaakt. Ook bij de cache giatsu bracht de kaart weinig soelaas. Er zou wel een pad zijn, maar die was in geen velden of wegen (paden ) te bekennen. Tenslotten lazen we dat bij de laatste cache van Wammus een kaart juist twijfel opwekt. Het berekende coordinaat lag volgens de kaart in een weiland, terwijl het netjes aan een paadje lag. Dus wat ons betreft houden we het bij onze simpele explorist 100. Zonder kaart en geen mogelijkheid tot het downloaden van WP.
 10. Als iemand ons om een tip vraagt voor een puzzel, dan beginnen wij meestal met een vage hint. En naar mate de tijd vorderd en we zien dat ze wel hard aan het puzzelen zijn, maar net niet op de juiste weg, maken we dat iets duidelijker. Zelf vind ik het ook leuker om zelf de oplossing te vinden met een klein (en soms later een wat groter) duwtje in de rug als het krijgen van een link naar de site waar ik het antwoord kan vinden. Voor het vinden van de cache hangt het een beetje van de situatie af. Als ik weet dat de cacher in kwestie liever zelf zoekt, geef ik alleen aanwijzingen over de richting waarin ze moeten zoeken. Puur zodat hun zoekcirkel iets kleiner word. Als ze helemaal radeloos zijn en toch echt graag willen loggen, wil ik wel een duidelijkere hint geven. Dat laatste is alleen wel moeilijk als het alweer een tijdje geleden is dat je zelf de cache gevonden hebt. Dan laat mn geheugen me nog weleens in de steek. Zelf hebben we liever een hint die het zoeken net iets makkelijker maakt, dan een uitgebreide omschrijving van wat ik waar moet zoeken.
 11. Dank voor de reakties inmiddels heb ik een bevestiging gehad van groundspeak. Met daarin een subscription code die je moet invoeren op je premiummemberpagina. Bij deze is hij weer verlengd voor een jaar.
 12. Ook wij moesten ons account binnenkort verlengen. Nu hebben we betaald met Paypal via de link uit de mail. Het account van Paypal heeft echter een ander e-mailadres. Weet iemand of dit goed gaat? Ik zag nl nergens de mogelijkheid om zelf nog mijn account als referentie mee te geven. Of wordt het abo dat je via paypal krijgt automatisch gekoppeld aan het account waarmee je was ingelogd toen je op de link klikte?
 13. fiorinda

  Commercie in geocaching

  Bij ons kwam vandaag deze cache online GC1BKTE Dit bleek dus bij een outdoorwinkel te zijn waar o.a. blijkbaar dus gpssen worden verkocht. Alle vragen hadden betrekking op de buitenzijde van de winkel met als dieptepunt de vraag het laatste cijfertje op de gps die in de etalage ligt. De cache zelf bleek ook op het terrein van deze winkel te liggen en we werden natuurlijk volop gadegeslagen door het personeel. Wij vonden deze cache wel zeer rieken naar commercie we werden natuurlijk nog net niet de winkel binnen gesleurd. Een beetje jammer dat er dit soort caches zijn. Wat vinden anderen van deze cache? Kan dit of valt het onder commercieel? Wellicht is het onbewust gemaakt door enthousiaste medewerkers. Maar het effect is hetzelfde.
 14. fiorinda

  Ge'Odeur

  Het waarderingssysteem met sterretjes of punten lijkt mij ook wel handig. Hoewel het natuurlijk niet alles zegt, geeft het wel een indicatie. Het anoniem waarderen heeft weer als nadeel dat ik niet kan zien of iemand met dezelfde smaak de cache juist goed of slecht gewaardeerd heeft. Een cache die neutraal beoordeeld wordt, wordt misschien wel heel goed beoordeeld door de mensen met dezelfde smaak en heel slecht door anderen. Door anoniem waarderen zou je dit nergens terugvinden.
 15. Bij ons ziet het pdf-bestand er ook steeds zo uit. Voor ons de reden om gewoon van de normale printversie gebruik te maken en niet van het pdf-bestand.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...