Spring naar bijdragen

[TEB]AdmSpock

Leden
  • Aantal bijdragen

    62
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door [TEB]AdmSpock geplaatst

  1. Dat klopt wonderwel nog goed ook
  2. Navio is zeer geschikt, ik gebruik het zelf ook op m'n PDA. icm met navigatiesoftware (Navigon Mobile Navigator 5) en OziCE je kan bij Navio ook een zelf ingescande kaart calibreren en je positie erop weer laten geven, niet zo geavanceerd als OziCE, maar het werkt in principe wel wel handig (al heb je het met WM5 eigenlijk niet meer nodig, omdat je daar meerdere programma's tegelijk van de GPS gebruik kan laten maken)
  3. Mischien als alsgemeen alternatief: een stukje software die van de PC een virtuele GPS ontvanger maakt? Dat je zeg maar de NMEA berichten soort van emuleert, waarbij je zelf een coordinaat in kan vullen. óf mischien nog handiger: een programmatje voor op de PPC via een virtuele compoort op de PPC zelf... Kun je iig een willekeurig coordinaat opslaan als loactie, POI, waypoint, etc, etc...
  4. Navigon is er ook voor de laptop.
  5. Welk jaar? <{POST_SNAPBACK}> Er zijn ook dingen die pas verkrijgbaar zijn als de lammeren met sint Juttemis op het ijs dansen maar ik ga met de prof mee: Pasen (hopelijk dit jaar)
  6. Mijn nickname heeft ook een heel verhaal: [TEB] komt van Team Elteor Borislavj, dit is een distributed computing subteam van de dutch power cows. Adm slaat op Admiraal en is vooral bedoeld om mensen op het verkeerde been te zetten. Spock komt van Spock, niet van dr.Spock maar uit StarTrek. In het irc kanaal van de dutch power cows kreeg ik nogal 's "Doe toch 's **stevige vloek** niet zo verdomd logisch!!!!!! Je lijkt spock wel!!!" naar m'n hoofd. En dat is dus op een zeker moment blijven plakken ook
  7. Met online bedoel ik dus niet via internet, maar als navigon op de ppc draait (iets met jargon enzo )
  8. Mja... maar dat is beetje gortig duur..... en dan kan je de coordinaten nog steeds niet online invoeren....
  9. Co_input lijkt mij een zeer nuttig stukje software, enige probleem is dat ik er als Navigon gebruiker weinig nut van heb..... Dus bij deze een verzoek aan de Bruine Beren: komt er ook een Navigon versie?
  10. Die van mij zit nog steeds waar ie hoort: naast de autoradio.
  11. Die Brodit steuntjes zijn redelijk flexibel in de plaatsing. Mits er natuurlijk een voldoende grote spleet aan de achterzijde van het paneel zit, en het paneel daar niet te dik is. Maar zo te zien zou die eerste die je noemt wel iets hoger te plaatsen moeten zijn.
  12. Zendamateurs en GeoCaching, dat associëerde zojuist met DGPS Mischien leuk om daar 's mee te expirimenteren? Als zendamateur mag je een vrij krachtige zender in de lucht hebben, dus om dan een digitaal signaal te ontvangen in een straal van 25km heb je slechts een draagbare ontvanger nodig. Ik heb me nog niet in de technische details verdiept, maar het moet kunnen.
  13. [TEB]AdmSpock

    CompeGPS

    De bestandsgrootte is wat mij betreft niet zo relevant bij "geplakte" kaarten, vlot inladen wel. Ik ga het prgramma zeker een keer proberen.
  14. Navio, Je kan ook hier je "eigen" kaarten in gebruiken. Koop een stafkaart, en scan het gebied in waar de cache globaal ligt. Deze kaart op de PDA zetten, in Navio laden, 2 punten kalibreren en gaan! Al geef ik toch de voorkeur aan Ozi explorer, omdat die automatisch de aangrenzende kaart laadt.
  15. De goede oude tijd van de papieren kaarten. 't komt weer helemaal terug 't is eigenlijk dieptriest als je niet meer weet hoe je met kaart, kompas en passer kan navigeren. Natuurlijk is het met GPS TomTom een stuk makkelijker... maar als je de basis niet beheerst....
  16. [TEB]AdmSpock

    GPS map76CS

    Ze schijnen nog wel eens in caches te zitten . Je begeeft je op glad ijs. Stafkaarten zijn volgens mij niet legaal en wat niet legaal is (illegaal) mag niet op het forum. <{POST_SNAPBACK}> Stafkaarten zijn wel degelijk legaal, zowel in bezit als gebruik. Mits je ze koopt natuurlijk 't is puur een copyright kwestie. Maar ik moet zeggen, ze zijn wel erg handig als je aan het cachen of dashen bent
  17. Ik vind het beetje massahysterie en een hoop herrie om niets. Ik durf zelfs te stellen dat je als overheid dit soort informatie moet geven aan de gewone burger. Hoe meer informatie die gewone nurger heeft, des te beter is die in staat om verdachte zaken op te merken. Security by obscurity werkt niet. iig niet meer in het digitale tijdperk. En de "vijand" dan, die krijgt de informatie op een presenteerblaadje? Laat me niet lachen. Terroristische organisaties hebben genoeg geld en middelen om op andere wijze aan de informatie te komen. Het is tijd dat de overheid z'n verantwoordelijkheid neemt, en de gewone burger informeerd over de risico's die deze loopt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...