Spring naar bijdragen

Witte Majoor

Leden
 • Aantal bijdragen

  44
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin GPSmap 60CSx
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  01/05/2003

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.terheide.nl
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 1. Het kan nog makkelijker. In MapSource (vanaf versie 6.9.1) kun je "Weergeven in GoogleEarth" aanklikken. Je waypoints en tracks worden getoond in GoogleEarth. Even nieuwe versie van MapSource ophalen dus... Zie ook dit topic.
 2. Witte Majoor

  Google Earth

  Wees maar blij dat het kan, het is altijd nog handiger dan alles handmatig overtypen. Hier vind je trouwens een Java-versie, die hoef je niet te installeren. Wie weet krijgt GoogleEarth ooit de mogelijkheid om .gpx op te slaan. Er wordt nogal wat ontwikkeld aan dit product.
 3. Ik heb de 'gewone' Google Earth, die je gratis kunt downloaden (nu versie 4.0.1565, maar in eerdere versie werkt het ook).
 4. Witte Majoor

  Google Earth

  Je kunt waypoints in Google Earth ook geautomatiseerd omzetten naar een .gpx-bestand, dat je weer in MapSource kunt openen. In Google Earth heb je de mogelijkheid om op te slaan als een .kml bestand (is een xml-formaat). Via een 3th party tooltje kun je een .kml naar een .gpx omzetten (.gpx is ook xml, dus tooltje is nix anders dan een simpele xml-mapper). Het .gpx-bestand open je in MapSource om vervolgens naar je GPSr te uploaden. Zoek in Google maar eens op kml to gpx. Het omgekeerde (van MapSource naar GoogleEarth) gaat trouwens nog veel makkelijker. Klik in MapSource op View - View in Google Earth. Dit werkt met waypoints, maar ook met tracks. Zie ook dit draadje.
 5. Die waarschuwing krijg je alleen de eerste keer, omdat je dan data overschrijft die er af-fabriek op staat (en niet op een CD of zo). Die meegeleverde kaart is alleen interessant als je geen gedetailleerdere kaarten (MetroGuide/CityNavigator etc) hebt aangeschaft. Je kunt die kaart inderdaad wel downloaden van je GPSr naar je PC, maar de vraag is of je er wat aan hebt, als je ook MetroGuide of CityNavigator hebt. Zal wel iets gedetailleerder zijn dan de basiskaart.
 6. Je hebt waypoints en tracks in MapSource. In MapSource klik je op View - View in Google Earth. In Google Earth vlieg je automatisch vanuit de ruimte naar je waypoints.
 7. Je tracklog wordt trouwens ook weergeven in GoogleEarth. Schakel wel even de trackpoints uit, anders krijg je op ieder puntje van de track een driehoekje. Track in MapSource: Track via "Weergeven in GoogleEarth":
 8. In MapSource ontdekte ik de optie "Weergeven in Google Earth" onder "beeld". Als je daarop klikt dan wordt Google Earth geopend met dezelfde 'view' die je in MapSource hebt, inclusief al je waypoints. Dit is echt een leuke optie! Ik gebruik MapSource 6.10.2 en ik heb Google Earth natuurlijk geïnstalleerd staan. Kennelijk zit deze feature er vanaf versie 6.9.1 in.
 9. Witte Majoor

  Installatie Topo NL

  Voor zover ik weet gaat de browser pas een rol spelen bij het registreren. Het installeren is een kwestie van setup.exe starten vanaf de CD, daarvoor hoeft nix gedownload te worden. Soms gaat er iets mis met een registry-key. Daar is inmiddels al een patch voor: zie toponederland.nl.
 10. Bij mij werkte dit wel. Kennelijk is er een afhankelijkheid van de configurate. Welke registry-key heb je overgezet? current_user of locale_machine?
 11. Bij herinstallatie geeft je PC dezelfde hashcode, dus kun je opnieuw installeren op dezelfde PC. Tip: Maak een backup van je ..\Garmin\...FAMILY... folder en je de Garmin-registry key. Je kunt dan restoren zonder de installatie-procedure.
 12. Hier nog twee voorbeelden van het verschil in detail tussen MetroGuide (7) en TopoNL. Neeltje Jans Larserbos
 13. Ik lach me een kriek! Het Tjeukemeer wordt een oceaan genoemd! Het IJsselmeer is trouwens ook een oceaan.
 14. MetroGuide 7 vs TopoNL De Lek bij Culemborg: Bossen bij Apeldoorn:
 15. Dat is wel grappig ja. Ik kwam langs een waterzuiveringsinstallatie en dat ronde basin stond er ook als rivier op! Bij het gebouwtje er naast stond wel netjes dat het een waterzuiveringsinstallatie betrof. Met zoveel details is de kans op foutjes ook wel groot. Met dit soort dingen kan ik wel leven.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...