Spring naar bijdragen

Witte Majoor

Leden
 • Aantal bijdragen

  44
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Witte Majoor geplaatst

 1. Het kan nog makkelijker. In MapSource (vanaf versie 6.9.1) kun je "Weergeven in GoogleEarth" aanklikken. Je waypoints en tracks worden getoond in GoogleEarth. Even nieuwe versie van MapSource ophalen dus... Zie ook dit topic.
 2. Witte Majoor

  Google Earth

  Wees maar blij dat het kan, het is altijd nog handiger dan alles handmatig overtypen. Hier vind je trouwens een Java-versie, die hoef je niet te installeren. Wie weet krijgt GoogleEarth ooit de mogelijkheid om .gpx op te slaan. Er wordt nogal wat ontwikkeld aan dit product.
 3. Ik heb de 'gewone' Google Earth, die je gratis kunt downloaden (nu versie 4.0.1565, maar in eerdere versie werkt het ook).
 4. Witte Majoor

  Google Earth

  Je kunt waypoints in Google Earth ook geautomatiseerd omzetten naar een .gpx-bestand, dat je weer in MapSource kunt openen. In Google Earth heb je de mogelijkheid om op te slaan als een .kml bestand (is een xml-formaat). Via een 3th party tooltje kun je een .kml naar een .gpx omzetten (.gpx is ook xml, dus tooltje is nix anders dan een simpele xml-mapper). Het .gpx-bestand open je in MapSource om vervolgens naar je GPSr te uploaden. Zoek in Google maar eens op kml to gpx. Het omgekeerde (van MapSource naar GoogleEarth) gaat trouwens nog veel makkelijker. Klik in MapSource op View - View in Google Earth. Dit werkt met waypoints, maar ook met tracks. Zie ook dit draadje.
 5. Die waarschuwing krijg je alleen de eerste keer, omdat je dan data overschrijft die er af-fabriek op staat (en niet op een CD of zo). Die meegeleverde kaart is alleen interessant als je geen gedetailleerdere kaarten (MetroGuide/CityNavigator etc) hebt aangeschaft. Je kunt die kaart inderdaad wel downloaden van je GPSr naar je PC, maar de vraag is of je er wat aan hebt, als je ook MetroGuide of CityNavigator hebt. Zal wel iets gedetailleerder zijn dan de basiskaart.
 6. Je hebt waypoints en tracks in MapSource. In MapSource klik je op View - View in Google Earth. In Google Earth vlieg je automatisch vanuit de ruimte naar je waypoints.
 7. Je tracklog wordt trouwens ook weergeven in GoogleEarth. Schakel wel even de trackpoints uit, anders krijg je op ieder puntje van de track een driehoekje. Track in MapSource: Track via "Weergeven in GoogleEarth":
 8. In MapSource ontdekte ik de optie "Weergeven in Google Earth" onder "beeld". Als je daarop klikt dan wordt Google Earth geopend met dezelfde 'view' die je in MapSource hebt, inclusief al je waypoints. Dit is echt een leuke optie! Ik gebruik MapSource 6.10.2 en ik heb Google Earth natuurlijk geïnstalleerd staan. Kennelijk zit deze feature er vanaf versie 6.9.1 in.
 9. Witte Majoor

  Installatie Topo NL

  Voor zover ik weet gaat de browser pas een rol spelen bij het registreren. Het installeren is een kwestie van setup.exe starten vanaf de CD, daarvoor hoeft nix gedownload te worden. Soms gaat er iets mis met een registry-key. Daar is inmiddels al een patch voor: zie toponederland.nl.
 10. Bij mij werkte dit wel. Kennelijk is er een afhankelijkheid van de configurate. Welke registry-key heb je overgezet? current_user of locale_machine?
 11. Bij herinstallatie geeft je PC dezelfde hashcode, dus kun je opnieuw installeren op dezelfde PC. Tip: Maak een backup van je ..\Garmin\...FAMILY... folder en je de Garmin-registry key. Je kunt dan restoren zonder de installatie-procedure.
 12. Hier nog twee voorbeelden van het verschil in detail tussen MetroGuide (7) en TopoNL. Neeltje Jans Larserbos
 13. Ik lach me een kriek! Het Tjeukemeer wordt een oceaan genoemd! Het IJsselmeer is trouwens ook een oceaan.
 14. MetroGuide 7 vs TopoNL De Lek bij Culemborg: Bossen bij Apeldoorn:
 15. Dat is wel grappig ja. Ik kwam langs een waterzuiveringsinstallatie en dat ronde basin stond er ook als rivier op! Bij het gebouwtje er naast stond wel netjes dat het een waterzuiveringsinstallatie betrof. Met zoveel details is de kans op foutjes ook wel groot. Met dit soort dingen kan ik wel leven.
 16. Volgens mij zit het probleem niet in de software van Garmin, maar in de installatie-schil die er omheen is geknutseld.
 17. Op een machine waar nog helemaal nix van Garmin geïnstalleerd staat dan gaat de installatie (op C) in ieder geval probleemloos. Misschien is het een idee om de oude MapSource installatie te verwijderen (inclusief registry keys), dan TOPO-NL te installeren en daarna MetroGuide (etc) er weer op te zetten. Dit laatste heb ik zelf nog niet getest, maar ik kan het vanavond wel even proberen (ik heb zelf onder VMWare geïnstalleerd, dus ik maak eerst een snapshot. Als het toch niet werkt kan ik de oude situatie weer herstellen).
 18. En wat was het probleem, waardoor je eerst geen kaarten kon selecteren?
 19. Ik vraag me af hoe lang dit product ondersteund zal worden. Als er slechts 5000 verkocht worden dan levert dat 5000 * 135 euro = € 675.000,- op. Haal daar de winst en de kosten die aan de Topografische Dienst Kadaster betaald moeten worden van af en je houdt niet veel over. Er is minimaal ondersteuning nodig voor het sturen van een 2e activeringscode bij herinstallatie op andere hardware. Daarvoor moeten ze toch iets van een service-desk hebben. Of wordt dit allemaal in Duitsland geregeld?
 20. In de kaarten zelf heb ik nog geen kinderziekten ontdekt. De registratie is nog wel wat krakkemikkig, maar het lijkt me niet onwaarschijnlijk dat daar nog wel wat aan gedaan wordt. We moeten alleen nog even aanzien hoe strak het licentie-beleid wordt gehandhaafd.
 21. Dan heb ik gelukkig toch goed geregistreerd Ik neem aan dat er binnen niet al te lange tijd een fatsoenlijke registratie voor NL komt, dit is wel erg knullig zo. Niet vergeten dit in m'n lijstje op te nemen van instanties die mijn adres hebben. Zou wel zuur zijn als ik niet kan heractiveren nadat ik verhuisd ben.
 22. Is de verkoop officieel al begonnen? Op toponederland.nl staat nog steeds dat ze in de test-fase zitten. In Notter hebben ze 'm kennelijk nog niet (staat in ieder geval niet op de site).
 23. Zijn er al meer mensen aan de wandel geweest met de TopoNL-kaarten? Ik ben trouwens benieuwd hoeveel er al verkocht zijn van de 5000. Ik had het idee dat het wel hard zou gaan, maar als ik de reacties hier op het forum lees dan wachten de meeste het nog even af.
 24. Ik heb zonet geprobeerd de TopoNL-kaarten naar m'n oude GPSr te uploaden, terwijl ik met m'n nieuwe GPSr geactiveerd heb. Natuurlijk eerst de kaarten van m'n nieuwe GPSr verwijderd, anders zou het illegaal zijn ("U mag de software en database onder géén enkele voorwaarde gebruiken op meerdere computers en of GPS ontvangers.") Het werkte zonder problemen op m'n oude GPSr! Als je een nieuwe GPS-ontvanger koopt dan kun je de software dus wel blijven gebruiken (je moet de kaarten dan wel verwijderen van je oude GPS). In de licentie-overeenkomst staat: "Met de aanschaf van dit product (......) heeft u het recht om de software op bijgeleverde CD-ROM, te installeren en te gebruiken op één computer en één GARMIN GPS ontvanger." Wat wordt hier bedoeld? Op één GPRs tegelijk? Je kunt dit op twee manieren lezen. In de gebruiksaanwijzing staat dat je ook zonder Internetverbinding kunt activeren. Er wordt dan een "hardware hash-sleutel" van de hardware van de PC gegenereerd, waarmee je kunt activeren. Dus geen UnitId van de GPSr. Hieruit maak ik op dat het bij activeren alleen om de installatie op de PC gaat. Volgens mij kun je TopoNL dus gewoon blijven gebruiken als je een nieuwe GPSr koopt, zolang je de software maar verwijderd van je oude GPS-ontvanger.
 25. Licentie-technisch mag het in ieder geval niet. Ik weet niet of het ook technisch geblokkeerd is. Ik zal zo eens proberen of het lukt iets te uploaden naar m'n oude Vista (ik heb geactiveerd met m'n 60csx).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...