Spring naar bijdragen

kalkendotters

Leden
  • Aantal bijdragen

    1235
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    37

Waardering in de gemeenschap

80 Uitstekend

Previous Fields

  • GPS of Smartphone Merk / Type
    HP2210&Holux236 / GPS60CS / Oregon 400T
  • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
    3.12 jaar
  • Twitter
    kalkendotters

Profile Information

  • Geslacht
    Man

Recente profielbezoeken

14240 profielweergaven
  1. Probeer dan in de log wel aan te geven waarom deze log wat laat is gemaakt. Met een log als 'TFTC' loop je een groot risico dat de cache-eigenaar de log gewoon wist.
  2. kalkendotters

    Vraag over trackable

    In dit geval zou 'is collectible' een nog grotere puinhoop geven, omdat er meerdere 'TBs' in omloop zijn. Dan zou je de TB in je collecvtie kunnen zetten, en vervolgens grijpt iemand anders hem daar dan weer uit. 'Is collectible' werkt alleen goed (zoals trouwens de meerderheid van de TB opties) als er maar één echt fysiek object is.
  3. kalkendotters

    Vraag over trackable

    De eigenaar heeft kennelijk meerdere woodies gemaakt met dezelfde TB-code, als ik zo kijk naar de logjes. https://www.geocaching.com/track/details.aspx?id=8362162 Dat betekent dus dat er niet één fysieke TB is, maar meerdere die allemaal dezelfde code hebben. Daardoor krijg je dus dat mensen hem van elkaar 'afpakken' om de TB te loggen. Er hoort bij een TB maar één fysiek element, en dan kun je de TB dus ook normaal 'pakken' en weer 'achterlaten' in een cache. Zoals op de pagina staat, mag je de TB ook gewoon houden en dat lijkt me in dit geval het beste alternatief. Of je dropped hem zonder verder te loggen in een cache. Of je grabbed hem terug vlak voordat je hem in een cache stopt en 'dropped' hem dan in een cache.
  4. Er liggen daar in de buurt (eigenlijk overal in Nederland en Belgie) redelijk wat caches. Zie het bijgevoegde plaatje. Als je een account hebt (aangemaakt) op geocaching.COM dan kun je daar de kaart interactief bekijken: https://www.geocaching.com/map/default.aspx?lat=51.286751&lng=5.2373652&z=15#?ll=51.29,5.25095&z=13 Voor het zoeken van geocaches, kun je in eerste instantie prima uit de voeten met een moderne mobiele telefoon en een bijpassende app. In de App zie je zonder betaald abonnement echter niet alle caches (maar alleen de eenvoudige met een moeilijkheid lager dan 2) Via de website kun je van de moeilijkere caches wel alle gegevens zien (tenzij ze ingesteld zijn zodat alle betalende geocachers ze mogen zien) Op deze site zelf vind je nog veel meer uitleg over hoe en wat.
  5. En wat doet hij als je er GEEN GPX bestanden op hebt staan ? Verwijder anders/ook even alle bestanden uit de map SQL, daarin wordt een linkje bewaard naar de waypoints en Geocaches. Deze zal bij opnieuw opstarten van de GPS dan weer opnieuw opgebouwd worden.
  6. Ik gok toch op een probleempje in de GPX bestanden. Verwijder ALLE GPX en GGZ bestanden van de GPS (en evt SD kaart), (en wis ook de Geocaches die je via Geocaching-Live hebt opgehaald, indien van toepassing) . Start hem dan opnieuw op, en zoek een geocache (dan zal hij een melding moeten geven dat er geen Geocaches zijn). Zet er dan een heel klein GPX bestand op met bv 5 geocaches. En test dan weer. Werkt het dan wel ? dan zat er toch een fout in de GPX bestanden.
  7. Ik denk dat dit de controle getallen zijn voor de antwoorden. QS4 van de WW: dus de woordwaarde gestapelteld is dan 4 Maar zonder linkje naar de cache is dat lastig te bepalen.
  8. Het lijkt erop dat het magnetisch kompas niet correct werkt. Dat kan komen omdat er geen magnetisch kompas in je iPhone zit, of omdat hij is uitgeschakeld, of omdat hij gestoord wordt door magneten in je iPhone hoesje. Waze en Google maps wordt ipv het magnetisch kompas de richting bepaald op basis van de voorgaande GPS locatie. Meestal switched de telefoon vanaf zo'n 5 km per uur. Als je dus hard loopt, zal het kompas wel de juiste richting aangeven. Welke iPhone heb je precies ?
  9. De andere CO kan zijn caches ter adoptie aanbieden via https://www.geocaching.com/adopt/ Daarna kun jij ze accepteren, en staan ze bij jou
  10. Het gaat in dit geval niet om premium caches, maar om caches die de groundspeak-app niet laat zien zonder dat je premium member bent. De geocaching apps laten alleen traditionals met een T en D waarde onder de 3 zien. Alle andere zijn grijs zichtbaar en alleen te zien als je een premium lidmaatschap hebt. Dit zijn echter GEEN premium-member-only caches (PMO), maar gewoon 'te moeilijk' voor beginnende cachers Via de website kun je deze caches wel gewoon zien en loggen als basis gebruiker. De PMO- caches kun je ook op de website niet zien als basis gebruiker.
  11. Zo'n app zou er niet moeten zijn. Alle app's moeten zich namelijk houden aan de beperkingen die Groundspeak ze oplegt: alleen eenvoudige traditional caches tonen aan basic gebruikers; en maximaal 3 per dag. c:geo speelt gemeen, en gebruikt de website zelf als informatiebron (ipv de API). Je kunt dus zelf ook gewoon de website van geocaching.com direct gebruiken op je iphone, en dan kun je wel (bijna) alle caches zien en doen.
  12. Wat voor aantallen zoek je dan ? Om het gebruik te bepalen in geocachepuzzels zul je simpelweg veel puzzels moeten oplossen en gaan turven. (of de CO's aanschrijven)
  13. Er zijn echt heel veel codes die gebruikt worden voor geocaching. De meest gebruikte zal ROT13 zijn... Heel veel sites zijn er ook met lijsten van codes, alfabetten en versleutelingen/encrypties. Dus dat lijkt me een redelijk beginpunt.
  14. kalkendotters

    Voorlopige log

    Een tijdelijke log kun je al heel lang aanmaken. In principe zou deze blauwe markering automatisch vervangen moeten worden door de found-markering, zodra je die gemaakt hebt. Heel soms duurt het wel eens voordat je die daadwerkelijk op de kaart ziet. Controleer dan even of je op de cache daadwerkelijk een echte found log hebt staan.
  15. Als ik de regels zo lees dan mag je een geocache in de gemeente plaatsen zonder expliciete toestemming zolang je je houdt aan de gegeven regels. En anders kun je ze natuurlijk ook even bellen via het vermelde telefoonnummer. zie https://www.oldebroek.nl/Inwoners/Sport_vrije_tijd_en_cultuur/Toerisme/Geocaching Overigens is graven voor een geocache niet toegestaan bij geocaching.com (Dit staat trouwens niet in de APV, maar in een losse notitie van de gemeente.) Let wel dat er soms andere beheerders zijn dan de gemeente zoals bijvoorbeeld SBB. Je moet dan weer voldoen aan de eisen die deze beheerder stelt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...