Spring naar bijdragen

Ketelbinkje

Leden
  • Aantal bijdragen

    308
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Ketelbinkje geplaatst

  1. Dit is een aardig stukje met nogal wat draadjes naar allerlei websites http://elviajero.elpais.com/articulo/viaje...elpviavje_2/Tes Voor is het draadje naar de geocaching website van Wales het leukst
  2. Was hier niet al een topic met een nieuwsberichtje over of is dat ander nieuws? dit Wat bedoel je met de laatste vraag: Kun je geen link maken naar een website of opvraagbaar via een mail bij jou? Yep , maar het rapport was toen nog niet geschreven. Het rapport geeft de stand van zaken weer van nu en die kan je spiegelen aan de stand van zaken in 2007. Mooi....als je dat hebt gedaan...dan ga je al vast een wilg reserveren om je GPS in op te hangen want als er niet gauw wat gaat gebeuren dan wordt het dramatisch en kunnen wij ons spelletje vergeten. Wie het rapport wil kan het internet afstruinen of misschien is het handiger om dat rapportje via een draadje op dit forum te kunnen ophalen.
  3. Op 24 april is een rapport door de Amerikaanse overheid openbaar gemaakt over de stand van zaken rondom de GPS satellieten. Vervanging laat nog even op zich wachten en dat kan mogelijk twee gevolgen hebben: De nauwkeurigheid wordt minder De oudere satellieten kunnen uitvallen Ik heb het rapport voor de liefhebber. Is het mogelijk dit rapport opvraagbaar te maken voor wie belangstelling heeft??
  4. Ik zou graag nog allerlei logs van hier nog niet genoemde schrijvers willen indienen.... maar dat mag niet met de huidige regeltjes..... de beoordeling zal altijd subjectief zijn...tenzij er een slimmerik is die een metriek heeft om emotie te meten. Het metriek zou kunnen zijn aantal krome tenen, het aantal haren die een jurylid in wanhoop eruit trekt, pijnscheuten van hilarische lachbuien..enzovoorts..
  5. Het is jammer dat Bush geen president meer is...dan was die cruise naar de Caribean en een alles inclusief verblijf op een paradijselijk eiland zo geregeld. Wel leuk dat meerdere mensen kunnen winnen. Wat het niet de bedoeling van een wedstrijd dat er maar 'een' de race kan winnen?
  6. Ketelbinkje

    Hoofdlampen

    De Petzl tikka en dat ding met de rode voorzet vallen op den duur uit elkaar, omdat de behuizing op de hoeken begint te scheuren. Ik gebruik ze intensief en ze halen maximaal 2 jaar vanwege dit probleem. Als Petzl dit zou oplossen dan zou je deze handzame lampje van generatie op generatie worden door gegeven. Goedkopere lampjes...vreten redelijk batterijen en geven bij intensief gebruik naar een maand of vier de pijp aan Maarten. Even rekenen...ok..geen Petzl meer, maar gewoon wat van die goedkope lampjes halen. De Petzl heeft één voordeel de licht bundel blijft heel lang constant.
  7. Is gelukkig een eenvoudige maar zeer oude codeer wijze. Je zoekt de letter op die je moet (de)coderen je vervangt die door de letter er onder er boven. Bijvoorbeeld : a | b | c | --+--+--+ n ¦ o ¦ p De a in de code moet je vervan door om de leesbare tekst te krijgen. Voor het decoderen doe je omgekeerde.
  8. Ketelbinkje

    Gps???

    Misschien toch niet handig om op de frequentie van Oom Agent de coordinaten van de eindlokatie uit te wisselen. Of je zelf te bombaderen tot een speciale politie geocache...met knuffelboeien...en als klap op de vuurpijl...een paar nachtjes logeren all in.
  9. Kruimel...wil je er over praten...klinkt als een onverwerkt verleden..jeugd sentiment...vroeger was alles veel beter.. Afijn...ik heb nog adresje voor een therapeute en een comfortabele sofa.
  10. Ketelbinkje

    GPSMAP 76CSx of 60CSx???

    Wie het spaans niet schuwt die kan hier op een plaatjes zien wat het voordeel is bij veel licht. Het draadje http://www.elgps.com/equipos/Colorado300/Colorado300.html En je hebt gelijk wat informatie over de 300 Nota bene: In dat artikel waarschuwd de auteur dat je geen UTM coördinaten kan invoeren. Hmmm...dan zou ik even wachten tot Garmin dit opgelost heeft. Wat heb je aan een maritieme versie die dat niet ondersteund? En er zijn ook topokaarten met UTM kaarten. Ik overweeg om de Colorado op de kop te tikken...maar ik denk dat ik nog maar even wacht
  11. ¡Hola! Sr. San Cristobal. ¿Que tal?
  12. Ketelbinkje

    GPSMAP 76CSx of 60CSx???

    Heeft de nieuwe 60 CSx ook al een transflective TFT scherm? Dan is het voordeel ten opzichte van de 76 verdwenen, omdat je voor minder geld een scherm krijgt van dezelfde kwaliteit. Let op: Het aflees voordeel van transflective TFT is alleen aanwezig als er veel licht is. Op het water, ergens in een woestijn of ergens in het zuiden van Europa bijvoorbeeld waar schaduw een luxe is.
  13. Ketelbinkje

    GPSMAP 76CSx of 60CSx???

    Scherm 76 serie 4,1 x 5,6 cm en het scherm van de 60 serie 3,8 x 5,6 cm. Maar er is nog een belangrijk verschil. Het kleurenscherm van de 76 serie is een zogenaamde transflective TFT. Een dergelijk scherm is gemakkelijker afleesbaar onder felle lichtomstandigheden. In Spanje bleek dat een voordeel te zijn toen een 76 en 60 naast elkaar werden gelegd. Een nadeel van een dergelijk scherm is dat het onder slechte lichtomstandigheden minder goed afleesbaar is. Kortom: als je niet veel in het buitenland komt of een hekel hebt om in de zomer te cachen dan is de 60 beter. Nog een puntje van aandacht: Een transflective TFT is technologisch complexer en duurder. Het heeft even geduurt eer ze stabiel waren. De 76 CSx gebruikt de laatste generatie en die is zelfs nog beter dan de 76 CS. De 76CS is momenteel vier jaar in gebruik en het apparaat is zonder storing gebleven. Garmin gebruikt goede schermen Degelijkheid. Hmm de 76 voelt wat lichter aan vanwege zijn volume, maar het apparaat dat ik gebruik heeft al heel wat mee gemaakt. De woestijn van Alemaria 55 gr C in de schaduw en Canada -25 gr C en vele honderden kilometer aan voettochten door vaak behoorlijk ruig terrein. Ik denk niet dat de apparaten minder degelijk zijn dan de 60 serie.
  14. Ketelbinkje

    GPSMAP 76CSx of 60CSx???

    Was het niet zo dat de 76 ook een groter scherm heeft? Ik denk dat een reden zou kunnen zijn om voor de 76 te kiezen. Zelf gebruik ik de 76S of 76CS. De 76S heeft een snellere invoer mogelijkheid. Met de 76CS (en dat zal niet anders zijn met de 76 CSx) moet je met de centrale knop een cursor besturen over een virtueel klavier. Is voor mij persoonlijk niet mijn ding, maar op het apparaat valt niets af te dingen. Stabiel en snel. Ik heb de 76CS een paar maanden geleden eens mee laten lopen op een vlucht naar de Canarische eilanden. Het apparaat geeft exact hetzelfde aan als de instrumenten van de Airbus 340. De snelheid, positie, koers en verwachte aankomst tijd worden tijdens de 4 uur durende vlucht zonder fout weer gegeven. De kaart schuift ook soepel mee terwijl de kist 947 km per uur kruist. Niet onaardig voor een zakzoeker In 1998 heb ik een Garmin 38 eens tijdens een vlucht van Vancouver naar Amsterdam aan het werk gezet. De snelheid 870 km per uur, de posite en koers werden ook door die eenkanaals ontvanger zonder probleem gedurende de vlucht goed weer gegeven. Alleen waren de batterijen toen bijna uitgeput en dat is zal met de huidige energie zuinige ontvangers niet het geval zijn. Met andere woorden: Voor de nauwkeurigheid maakt de keuze van het apparaat niet uit. Je zal moeten uitzoeken welke bediening het fijnst is en die kiezen. De 76 serie is eigenlijk bedoeld voor maritiem gebruik. De 96 serie is bedoeld voor de luchtvaart.
  15. http://forums.groundspeak.com/GC/index.php?showforum=59 Dat draadje kende ik al. Leuk om te vernemen dat onze Amerikaanse broeders bezig zijn, maar hoeveel van de Nederlandse confraters zijn hiermee bezig. Delta is volop bezig en er zijn nog een paar aan het stoeien. De problemen worden volop besproken, maar er is meer... Wat ik bedoel is bijvoorbeeld tips en handige truukjes. Bijvoorbeelde de uitvoersnelheid te verbeteren. Og wat dacht je bijvoorbeeld van hoe je foto's erin plakt..wat zijn de ervaringen...waar loop je tegen aan? Ik ga ervan uit dat we in Nederland toch onze eigen eigenaardigheden hebben bij het ontwerpen van caches.
  16. Het is dus nog allemaal erg pril. Het wachten is eigenlijk op de tweede generatie. Hetgeen ons er natuurlijk niet van zal weerhouden om alvast wat te gaan experimenteren. Ik ben met de emulator al aan de slag gegaan en het programma om zo'n container te ontwikkelen. Zijn er meer al bezig met het uit knobbelen van hoe je dat het beste kan aanpakken?
  17. Colorado ondersteunt geen geluid, maar alleen wat piepjes Colorado ondersteunt geen .gif bestanden (er was ook iets met de PocketPC, maar ik kan me zogauw niet herinneren wat dat was) maximum aantal Zones is 10 à 12 (zowel pocketPC als Colorado) daarboven wordt de prestatie behoorlijk verminderd. De capaciteit wordt dus bepaalt door het werkgeheugen, maar kennelijk ook door de rekencapaciteit van de ontvanger. Als het maximaal haalbare tien à 12 zones is dan rijst bij mij de vraag hoe groot (hoeveel bytes) zo'n zone dan mag zijn. Wat mag je daar allemaal inproppen? Ik ga er vanuit dat niet al die zones geladen worden. Ik heb een PDA, maar met 128 MByte zit je aardig op de grens van het apparaat dus dat is niet echt praktisch om daarmee te gaan experimenteren.
  18. Het idee van het 'Where I go' is erg leuk. Voor mij zelfs een reden om nu eens zelf een cache te gaan bedenken. Waar ik tegen aan hik zijn de kinderziekten, maar die zullen hopelijk over een half jaar zijn opgelost. Ik weet dat Garmin twee modellen de Colorado 300 en Colorado 400 in de handel heeft gebracht. Vreemd genoeg in Nederland is niets te vinden over de Colorado 400. Het belangrijkste verschil is het interne geheugen en dat van de Colorado is 4 GByte. Heeft iemand ervaring met de Colorado 400? Wat doen de andere makers van GPS ontvangers? De reden van de vragen zijn: 1) Zijn deze verschillen straks bepalend voor de container omvang? Mijn veronderstelling is dat die dan niet groter moet zijn dan de ontvangers met het kleinste interne geheugen. 2) Zijn er nog andere verschillen waar de bedenker van een 'Where I go' cache rekening mee moet houden. 3) Is het mogelijk om de route in twee versie uit te brengen voor een en dezelfde cache? Ik kan me voorstellen dan niet iedereen zit te springen om een 'WhereIgo' compatibel apparaat.
  19. Ok. Ik moet naar my account gaan om een gemakkelijke verwijzing te vinden om pocket queries te kunnen maken. Bedankt.
  20. De laatste dagen loop ik tegen een merkwaardige fout aan. Als je zoekt met behulp van google maps naar caches rondom een bepaalde plaats dan is het volgende mogelijk: 1) Ik krijg geen enkele cache te zien; 2) Ik krijg een foutboodschap EO.Webcontrols enzovoorts 3) Ik krijg de caches in de omgeving te zien. Iemand een idee? Stel dat je een pocket query maak dan kan je die nimmer uitvoeren. Geen idee op welk tijdstip die uitgevoerd wordt. Kortom je krijgt deze functie al premium member, maar het is in feite een fopspeen. Waarom kan je de functie niet gebruiken? De Pocket Query functie is onvindbaar. Nergens op de geocaching.com pagina is een verwijzing te vinden naar deze functie. Ik gebruik de omweg via google maps want daar is wel zo'n verwijzing te vinden. Waarom is er geen duidelijke verwijzing?
  21. Ketelbinkje

    Quoten

    Definieer Nederlandse woorden aub. Ik zal het met een tweetal voorbeelden illustreren: We moeten ons focussen (<- dit is een klojo die denkt dat hij interessant is) Want iemand met een engelse achtergrond begrijpt dit niet. En het is ook nog eens amerikaans engels! Maar ik denk dan altijd dat hij bedoelt: We moeten ons concentreren; Maar hij zou ook kunnen bedoelen (ik doe een greep uit een groot aantal mogelijke begrippen): We moeten ons (beter) inspannen (beter onze best doen) We moeten scherp stellen (een camara instelling) Kortom ik mis het engelse zinsverband om te begrijpen wat de persoon bedoelt. Ik weet niet welk begrip ik er aan moet koppelen. Met andere woorden...hij wauwelt en irriteerd de toehoorder die met een vraagteken zit. Een voorbeeld van een leenwoord: cadeau. Zowel in de Franse taal als in de nederlandse taal hetzelfde begrip. Een hamburger is engels voor een broodje gehakt en al driehonderd jaar in Nederland bekend als een frikadel en dat is geen frikandel want die is in 1954 bedacht. Hamburger is een goed leenwoord, omdat het begrip voor iedereen duidelijk is. Voorbeeld 2 van denken dat we de engelse taal goed beheersen: Een voorbeeld van een vertaling uit het engels die volledig onjuist is en als schandelig onbeschoft en platvoers moet worden bestempeld (ik citeer nu.nl): LOS ANGELES - Supermodel Marisa Miller staat bovenaan de lijst van de 'heetste vrouwen ter wereld' van het tijdschrift Maxim. Dat schreef het Amerikaanse blad People woensdag. Arme vrouw...kennelijk komt ze een hoop te kort. Toch maar even de engelse tekst erbij halen. Ik citeer people: Supermodel Marisa Miller is the hottest woman in the world, according to Maxim magazine. Ah...met hottest (informeel, populair taalgebruik) wordt bedoeld: sensueel (dat is het informele nederlandse woord) Een meer beschaafde krant zou de term "charming of exiting" (charmant of bevallig) gebruiken. Deze dame kan nu.nl maar beter voor de Amerikaanse rechter slepen voor belediging. Ik kan nog even doorgaan, maar het is maar om aan te geven dat je met de woordkeuze een emotie in je communicatie legt. Goed communiceren is moeilijk en het schrijven van een duidelijke tekst bij de cache die je plaatst is geen sinecure. Nederlands is wat je als kind van je ouders leert en op school. Het zijn begrippen, maar het gaat soms fout. Een dramatisch ongeval wil bijvoorbeeld zeggen dat er gewonden zijn gevallen, maar gelukkig geen doden zijn te betreuren. Bij een tragisch ongeval zijn er wel doden te betreuren. Het begrip van deze woorden is bijna bij niemand meer bekend en we denken dat ze uitwisselbaar zijn. Nou slim en sluw zijn ook niet uitwisselbaar. Of wel? Er mensen die prachtige verhalen denken om de speurtocht naar de verstopplaats spannend te maken. Ik kan dat zeer waarderen. Laat het een inspiratie zijn voor de anderen
  22. Ketelbinkje

    Quoten

    Maar het kan ook zonder citaat. Globalisatie heeft (of kan) tot (gevolg hebben) dat een eenheidsworst ontstaat en dat is een ramp voor de mensheid. Juist de verscheidenheid maakt het boeiend, omdat je komt tot nieuwe inzichten. Kortom gebruik nederlandse woorden en wees zuinig op de cultuur. Of doe eens gek en schaf de taal af en we gaan allemaal over op iets... Lang leve de eenheidsworst? Het is zinloos om buitenlandse woorden te gebruiken als we beschikken over een goede nederlandse woorden. Een levende taal kent ook leenwoorden, maar vormt ook nieuwe woorden. Bijvoorbeeld: cache de verstopplaats. Afijn. Ik ben van mening dat we de Nederlandse taal gewoon moeten afschaffen. Er is bijna geen nederlander meer te vinden die de taal nog machtig is .
  23. Ketelbinkje

    Quoten

    typewriter telephone x-ray (röntgen apparaat) computer air conditioner mobile Je moet trouwens niet denken dat maltees een soort raar geschreven engels is; de structuur van de taal is heel anders, en er zijn ook heel veel eigen (arabische) woorden en woorden van italiaanse en ook wel franse afkomst. @Kruimel: Het is altijd bureau geweest, maar het is een poosje in de mode geweest om buro te schrijven. @all: Zo schrijft men locatie niet als lokatie. Op zijn minst moet je je best doen om de spelfouten te vermijden, maar soms zijn we te gehaast. De vingers houden het niet bij en dan slaan we letters over. Een goede poging is al heel veel waard. Het lijstje met de nederlandse woorden er achter voor zo ver ik die ken. typewriter = schrijfmachine telephone = telefoon (de ver spreker) x-ray (röntgen apparaat) computer air conditioner (luchtverkoeler) Dat het weinig met geocachen te maken heeft, daar heb je helemaal gelijk in . Maar het is echt niet offtopic om in een draadje dat 'quoten' heet, het te hebben over quoten Verder is het natuurlijk vrij nutteloos en nogal verspilde energie wat mij betreft om het over quoten te hebben. En helemaal dat gejeuzel over het 'afschaffen van de Nederlandse taal'. Alsjeblieft zeg. Dan kan ik me bijvoorbeeld drukker maken over het feit dat er meerdere mensen achter dezelfde nickname zitten. Dat klopt echt niet, en het is behoorlijk verwarrend (zie bericht 50 t/m 53) Is het echt zo off topic? Het vinden van een cache begint met een geschreven instructie. Het is van uit die stelling helemaal geen slecht idee om eens van gedachten te wisselen over het gebruik van de nederlandse taal. Het komt regelmatig voor dat ik me af vraag wat de schrijver bedoelt. Even ten aanzien van het gebruik van de bijnaam in dit geval de naam van de groep. Dat is zelden slechts een enkel iemand. Vaak zijn het twee of meer mensen die schuil gaan achter de naam. Mijn zwager mag zich van mij onder de team naam in de discussie mengen. Ik ga mijn teamleden niet onder curatele plaatsen en zolang het binnen de kaders blijft zie ik het ook als een groepsactie. Zo dan is dat ook weer duidelijk.
  24. Ketelbinkje

    Quoten

    Het mag ik de "onder reserve van" (de disclaimer) gebruiken? Die is gaaf (turbo taal) of is het vet.
  25. Ketelbinkje

    Quoten

    Kijk wereldverbeteraars, taalpuristen en al de andere gasten die een derde op vauten wil wijzen, is allemaal prima. Maar..... dat stukje wat ik van jou "gekwoot" heb, is dat nu echt super lekker vloeiend Nederlands? Ik wil niet vervelend doen, maar als je zo te koop loopt met je normen en waarden aangaande de Nederlandse taal, dan zou ik niet schrijven "Nederlands het is een mooie taal". Gevoelsmatig, zonder enig opleiding, denk ik dan: "In deze korte zin mis ik iets". Je bedoelt het voorzetsel het . Maar het is in dit geval meer spreektaal dan schrijftaal... mijmeren... Maar ik ga straks lekker spelen en onderwijl zullen wij de grammatica nog eens spellen. Nota bene: Het meervoud van spel is niet spellen maar spelen. Kijk wereldverbeteraars, taalpuristen en al de andere gasten die een derde op vauten wil wijzen, is allemaal prima. Maar..... dat stukje wat ik van jou "gekwoot" heb, is dat nu echt super lekker vloeiend Nederlands? Ik wil niet vervelend doen, maar als je zo te koop loopt met je normen en waarden aangaande de Nederlandse taal, dan zou ik niet schrijven "Nederlands het is een mooie taal". Gevoelsmatig, zonder enig opleiding, denk ik dan: "In deze korte zin mis ik iets". Ik kan er ook een dubbele punt achter zetten Nederlands: het is een mooie taal. Er is eigenlijk dus heel weinig mis met deze korte zin. Het is de interpunctie of het voorzetsel. En we hebben het hier niet eens over taalpurisme, maar het verzoek om nederlandse woorden te gebruiken, want die zijn genoeg en buitenlandse woorden te mijden. Ik krijg nu opeens een sterk Vlaams gevoel Misschien is dit iets om trots op te zijn: De nederlandse taal bestaat al sinds 625, maar als we zo doorgaan dan heeft deze taal zijn langste tijd gehad.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...