Spring naar bijdragen

Ketelbinkje

Leden
 • Aantal bijdragen

  308
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Ketelbinkje

 • Rang
  Normale Poster

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmiin
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  10 jaar

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 1. Dit is een aardig stukje met nogal wat draadjes naar allerlei websites http://elviajero.elpais.com/articulo/viaje...elpviavje_2/Tes Voor is het draadje naar de geocaching website van Wales het leukst
 2. Was hier niet al een topic met een nieuwsberichtje over of is dat ander nieuws? dit Wat bedoel je met de laatste vraag: Kun je geen link maken naar een website of opvraagbaar via een mail bij jou? Yep , maar het rapport was toen nog niet geschreven. Het rapport geeft de stand van zaken weer van nu en die kan je spiegelen aan de stand van zaken in 2007. Mooi....als je dat hebt gedaan...dan ga je al vast een wilg reserveren om je GPS in op te hangen want als er niet gauw wat gaat gebeuren dan wordt het dramatisch en kunnen wij ons spelletje vergeten. Wie het rapport wil kan het internet afstruinen of misschien is het handiger om dat rapportje via een draadje op dit forum te kunnen ophalen.
 3. Op 24 april is een rapport door de Amerikaanse overheid openbaar gemaakt over de stand van zaken rondom de GPS satellieten. Vervanging laat nog even op zich wachten en dat kan mogelijk twee gevolgen hebben: De nauwkeurigheid wordt minder De oudere satellieten kunnen uitvallen Ik heb het rapport voor de liefhebber. Is het mogelijk dit rapport opvraagbaar te maken voor wie belangstelling heeft??
 4. Ik zou graag nog allerlei logs van hier nog niet genoemde schrijvers willen indienen.... maar dat mag niet met de huidige regeltjes..... de beoordeling zal altijd subjectief zijn...tenzij er een slimmerik is die een metriek heeft om emotie te meten. Het metriek zou kunnen zijn aantal krome tenen, het aantal haren die een jurylid in wanhoop eruit trekt, pijnscheuten van hilarische lachbuien..enzovoorts..
 5. Het is jammer dat Bush geen president meer is...dan was die cruise naar de Caribean en een alles inclusief verblijf op een paradijselijk eiland zo geregeld. Wel leuk dat meerdere mensen kunnen winnen. Wat het niet de bedoeling van een wedstrijd dat er maar 'een' de race kan winnen?
 6. Ketelbinkje

  Hoofdlampen

  De Petzl tikka en dat ding met de rode voorzet vallen op den duur uit elkaar, omdat de behuizing op de hoeken begint te scheuren. Ik gebruik ze intensief en ze halen maximaal 2 jaar vanwege dit probleem. Als Petzl dit zou oplossen dan zou je deze handzame lampje van generatie op generatie worden door gegeven. Goedkopere lampjes...vreten redelijk batterijen en geven bij intensief gebruik naar een maand of vier de pijp aan Maarten. Even rekenen...ok..geen Petzl meer, maar gewoon wat van die goedkope lampjes halen. De Petzl heeft één voordeel de licht bundel blijft heel lang constant.
 7. Is gelukkig een eenvoudige maar zeer oude codeer wijze. Je zoekt de letter op die je moet (de)coderen je vervangt die door de letter er onder er boven. Bijvoorbeeld : a | b | c | --+--+--+ n ¦ o ¦ p De a in de code moet je vervan door om de leesbare tekst te krijgen. Voor het decoderen doe je omgekeerde.
 8. Ketelbinkje

  Gps???

  Misschien toch niet handig om op de frequentie van Oom Agent de coordinaten van de eindlokatie uit te wisselen. Of je zelf te bombaderen tot een speciale politie geocache...met knuffelboeien...en als klap op de vuurpijl...een paar nachtjes logeren all in.
 9. Kruimel...wil je er over praten...klinkt als een onverwerkt verleden..jeugd sentiment...vroeger was alles veel beter.. Afijn...ik heb nog adresje voor een therapeute en een comfortabele sofa.
 10. Ketelbinkje

  GPSMAP 76CSx of 60CSx???

  Wie het spaans niet schuwt die kan hier op een plaatjes zien wat het voordeel is bij veel licht. Het draadje http://www.elgps.com/equipos/Colorado300/Colorado300.html En je hebt gelijk wat informatie over de 300 Nota bene: In dat artikel waarschuwd de auteur dat je geen UTM coördinaten kan invoeren. Hmmm...dan zou ik even wachten tot Garmin dit opgelost heeft. Wat heb je aan een maritieme versie die dat niet ondersteund? En er zijn ook topokaarten met UTM kaarten. Ik overweeg om de Colorado op de kop te tikken...maar ik denk dat ik nog maar even wacht
 11. ¡Hola! Sr. San Cristobal. ¿Que tal?
 12. Ketelbinkje

  GPSMAP 76CSx of 60CSx???

  Heeft de nieuwe 60 CSx ook al een transflective TFT scherm? Dan is het voordeel ten opzichte van de 76 verdwenen, omdat je voor minder geld een scherm krijgt van dezelfde kwaliteit. Let op: Het aflees voordeel van transflective TFT is alleen aanwezig als er veel licht is. Op het water, ergens in een woestijn of ergens in het zuiden van Europa bijvoorbeeld waar schaduw een luxe is.
 13. Ketelbinkje

  GPSMAP 76CSx of 60CSx???

  Scherm 76 serie 4,1 x 5,6 cm en het scherm van de 60 serie 3,8 x 5,6 cm. Maar er is nog een belangrijk verschil. Het kleurenscherm van de 76 serie is een zogenaamde transflective TFT. Een dergelijk scherm is gemakkelijker afleesbaar onder felle lichtomstandigheden. In Spanje bleek dat een voordeel te zijn toen een 76 en 60 naast elkaar werden gelegd. Een nadeel van een dergelijk scherm is dat het onder slechte lichtomstandigheden minder goed afleesbaar is. Kortom: als je niet veel in het buitenland komt of een hekel hebt om in de zomer te cachen dan is de 60 beter. Nog een puntje van aandacht: Een transflective TFT is technologisch complexer en duurder. Het heeft even geduurt eer ze stabiel waren. De 76 CSx gebruikt de laatste generatie en die is zelfs nog beter dan de 76 CS. De 76CS is momenteel vier jaar in gebruik en het apparaat is zonder storing gebleven. Garmin gebruikt goede schermen Degelijkheid. Hmm de 76 voelt wat lichter aan vanwege zijn volume, maar het apparaat dat ik gebruik heeft al heel wat mee gemaakt. De woestijn van Alemaria 55 gr C in de schaduw en Canada -25 gr C en vele honderden kilometer aan voettochten door vaak behoorlijk ruig terrein. Ik denk niet dat de apparaten minder degelijk zijn dan de 60 serie.
 14. Ketelbinkje

  GPSMAP 76CSx of 60CSx???

  Was het niet zo dat de 76 ook een groter scherm heeft? Ik denk dat een reden zou kunnen zijn om voor de 76 te kiezen. Zelf gebruik ik de 76S of 76CS. De 76S heeft een snellere invoer mogelijkheid. Met de 76CS (en dat zal niet anders zijn met de 76 CSx) moet je met de centrale knop een cursor besturen over een virtueel klavier. Is voor mij persoonlijk niet mijn ding, maar op het apparaat valt niets af te dingen. Stabiel en snel. Ik heb de 76CS een paar maanden geleden eens mee laten lopen op een vlucht naar de Canarische eilanden. Het apparaat geeft exact hetzelfde aan als de instrumenten van de Airbus 340. De snelheid, positie, koers en verwachte aankomst tijd worden tijdens de 4 uur durende vlucht zonder fout weer gegeven. De kaart schuift ook soepel mee terwijl de kist 947 km per uur kruist. Niet onaardig voor een zakzoeker In 1998 heb ik een Garmin 38 eens tijdens een vlucht van Vancouver naar Amsterdam aan het werk gezet. De snelheid 870 km per uur, de posite en koers werden ook door die eenkanaals ontvanger zonder probleem gedurende de vlucht goed weer gegeven. Alleen waren de batterijen toen bijna uitgeput en dat is zal met de huidige energie zuinige ontvangers niet het geval zijn. Met andere woorden: Voor de nauwkeurigheid maakt de keuze van het apparaat niet uit. Je zal moeten uitzoeken welke bediening het fijnst is en die kiezen. De 76 serie is eigenlijk bedoeld voor maritiem gebruik. De 96 serie is bedoeld voor de luchtvaart.
 15. http://forums.groundspeak.com/GC/index.php?showforum=59 Dat draadje kende ik al. Leuk om te vernemen dat onze Amerikaanse broeders bezig zijn, maar hoeveel van de Nederlandse confraters zijn hiermee bezig. Delta is volop bezig en er zijn nog een paar aan het stoeien. De problemen worden volop besproken, maar er is meer... Wat ik bedoel is bijvoorbeeld tips en handige truukjes. Bijvoorbeelde de uitvoersnelheid te verbeteren. Og wat dacht je bijvoorbeeld van hoe je foto's erin plakt..wat zijn de ervaringen...waar loop je tegen aan? Ik ga ervan uit dat we in Nederland toch onze eigen eigenaardigheden hebben bij het ontwerpen van caches.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...