Spring naar bijdragen

Bruintje

Leden
  • Aantal bijdragen

    33
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Bruintje geplaatst

  1. Bruintje

    Topo Nederland

    Ik gebruik al jaren gewoon OSM op een Garmin 60CSX, is beter dan Topo NL. Actueler, en er staan straatnamen in. Er heeft iemand een gebuiksaanwijzing in het forum gezet, maar die kan ik niet meer vinden, sinds de verandering van een paar weken geleden Ik heb hem wel, het is een PDF, waar ook de link in staat. Maar ik kan hem hier niet posten, stuur een E mail naar: debruintjesgeo@gmail.com Dan stuur ik de PDF
  2. Het vreemde is, dat het gewoon 3 jaar goed gewerkt heeft, en dat het bij een van de laatste updates van Geocaching in eens niet meer werkt. Maar mijn Queries blijven gewoon komen. Ik heb nu tijdelijk maar een ander Email adres er ingezet om te kijken wat dat doet. Zelf heb ik het idee dat het gekomen met het (automatisch) verlengen van ons Premium membership, maar ik krijg daar via Groundspeak geen antwoord op.
  3. Sinds een week of vier krijg ik geen notifications meer, de notifications kan ik wel aanmaken, maar daarna gebeeurt er niets mee. Sterker nog, de aaangemaakte notifications zijn dan ook weer weg. Ben al een jaar of vijf premium member, en mijn Queries krijg ik gewoon wel elke dag. Meer mensen die dit probleem hebben??
  4. Dit soort vragen zitten al in een ander deel van de cache, het is een paar jaar geleden ook al gelukt om een info bord af te laten branden, dat moet met een bankje ook wel kunnen lukken.... Maar de cache is weer online hoor, we hebben gewoon het een na laatste punt weggelaten, en de listing aan gepast GROENENDAAL
  5. Absoluut geen idee, wie zoiets doet, ik loop niet met een schroevendraaier of schuurpapier op zak door het bos. In het Bos/Park zitten veel hangjongeren, maar zoals ik al zei, het waren geen logische plekken. Eerst zat de cache met toestemming in een rustiger deel van het bos, de gemeente vondt dat prima, de boswachters niet, en moest hij daar weg, het is toen nog twee jaar goed gegaan, daar na was het mis ( vanaf mei 2008 ). Ik heb net de listing weer aangepast, het tussen punt is nu vervallen, en stash bijft bij ons aan de ketting. Ik ga hem straks, als Stephanie terug is en het gecontroleerd heeft weer online zetten. Groeten, Bruintje, (De Bruintjes, Hennie& Stephanie Bruines) (Een paar edits, bericht niet op de computer, maar op mijn iPod gemaakt, en dan krijg je een hoog goeie moggel gehalte)
  6. Dat wil helaas niet altijd zeggen dat alle gemeentelijke buitenwerkers dan ook goed op de hoogte zijn dat bepaalde toevoegingen onderdeel zijn van een spel, of dat in gedachten houden. Ik spreek uit eigen ervaring Ik hoop dat je het niet opgeeft en iets anders kan bedenken voor het laatste punt. We hebben wel met de gedachte gespeeld om deze stop te zetten, Maar we laten alleen het laatste punt weg. We nemen niet aan dat de gemeente of de boswachters dit doen.
  7. Deze cache ligt er met medeweten en toestemming van de gemeente Heemstede.
  8. We zijn net nog even een wandeling wezen maken, en onderweg ook nog even bij het laatste punt van onze GROENENDAAL cache GCQkk6, wezen kijken. Maar helaas, het is weer verdwenen. Een paar weken geleden was dat zelfde punt een plaatje dat op een bank geschroefd zat, en was het kompleet met schroefjes weggehaald. Dit was al eerder gebeurd en daarom hadden we het nu op een ander punt er op geschilderd. En dit was dus netjes met een schuurpapiertje oid weggehaald. Zowel het plaatje als de tekst zat niet op een plek waar je het "zomaar" vindt, het moet bijna iemand zijn die met een GPS de route volgt. De punten die verdwenen zijn zijn toegevoegde punten, de rest is deel van de borden etc in het bos. Verleden jaar is het kistje drie maal leeggehaald en twee keer meegenomen. Hierna hebben we het in ons eigen zicht met een ketting vast gezet. We zullen er weer iets aan doen, maar worden er een beetje moedeloos van. De Bruinjes, Hennie & Stephanie
  9. Wij vinden dat alle caches voor iedereen beschikbaar moeten zijn, wij zijn wel Premium meber. Het blijft toch zo dat caches geplunderd of weg gehaald worden, vandaag 2 van onze vier caches met problemen. Van GROENENDAAL (GCQKK6) was het plaatje met daarop het eind coord verdwenen.(compleet met schroefjes) Waardoor we hem weer moesten veranderen, voor de vierde keer. Iets te drinken (GCP3EK) lag weer niet waar hij moest liggen, dus moesten we zelf weer gaan zoeken. Maar dat is weer opgelost. Een probleem is dat veel mensen gaan cachen en er niets van snappen, schrijven wel in het logboek, maar loggen niet op .com, Bij onze Groenendaal is dat ongeveer 30%!! deze ligt voor onze deur dus we zien het en maken een praatje, meestal is de GPS geleend of zo. Verleden week kwamen we in Almere bij Meer zien van Almere Buitenkans 300 meter van de vindplek af kinderen tegen met de logrol. Gevonden met een GPS, via de site van Garmin. Zij waren met een verjaardags party bezig, en hadden er al paar gedaan maar verder niets gevonden, maar wisten ook niet wat ze zochten en er verder mee moesten. Wij hebben het uitgelegd, maar het logje op .com nog niet gezien. Maar we vinden het nog steeds leuk.
  10. Bruintje

    religieuze cache

    GCHXX, De Groene Kathedraal. Flevoland, net over de stichtse brug, hiervoor heb je zefls een bijbel nodig
  11. Je kan wel een GPX file in Google Earth zetten nl via Trackmaker (http://www.gpstm.com/), een gratis programma. Hierin kan je een GPX file laden, en dat dan weer opslaan als Google / KML file.
  12. Ik was wel geinteresseerd in een GPS, maar die dingen waren toen (2001) nog echt duur. en ik wist niet precies wat je ermee kon doen Maar toen zag ik in mei 2002 in de Telegraaf zaterdag bijlage, een artikel waarin Hawkeyes uitleg gaf over Geocaching, en heb ik er eigenlijk meteen een gekocht. Gebruik hem overal voor, wandelen, fietsen en tegenwoordig ook voor het "geocoderen" of getagging van mijn foto's. Groeten, Hennie.
  13. Hier past alleen maar stilte, en natuurlijk héél veel RESPECT voor al het werk wat Coen / Reintje voor ons allemaal deed. Op de achtergrond ? Wij denken van niet, want iedere geocache tocht begint met een blik op de kaart. Coen, rust zacht. Familie, vrienden en bekenden veel sterkte. De Bruintjes, Hennie & Stephanie Bruines.
  14. Gestemd, ik gebruik de oude eerst en na het inzoomen dan de nieuwe, als het "nodig" is bij traditionals. Sinds ik 6 mnd. geleden GSAk ben gaan gebruiken, gebruik ik de kaarten minder. Ik zet de GPX files van de caches die ik denk te doen in de GPS en de PDA, dan komt alles (meestal) goed. Bruintje.
  15. Ook ik heb hem terug gezet op de "oude" kaart (het lijkt of die ineens sneller loopt), als ik wat zoek in een gebied klik ik een cache aan, en schakel dan op die cache naar google maps, dan heb je een kleiner gedeelte en gaat het wel snel. Bruintje
  16. Waar onze Nickname vandaan komt? Simpel, onze achternaam is Bruines, heel vroeger op school noemden ze mij ( Hennie) altijd "Bruin", omdat er nog 3 Hennie's in de klas zaten. Dat is eigenlijk niet meer veranderd tot het moment dat ik bij het zelfde bedrijf als mijn vader ging werken, daar noemden iedereen mijn vader "Bruin" en mij dus " Bruintje" (of kleine Bruin). De naam Bruintje gebruik ik hier, en met Cachen zijn we met z'n 2 en Hennie & Stephanie dus De Bruintjes
  17. QUOTE(Bruintje @ November 09 2005, 18:53:16 ) Ik zie nu dat ik als "member" sta, maar ik ben eigenlijk "donateur" sinds juni 2005, dit komt waarschijnlijk omdat ik onze gezamenlijke naam "De Bruintjes" daarvoor opgegeven heb. Dit is niet levensbedreigend, maar is dit te veranderen??? Neem even contact op met een admin. Die kijken dat zo voor je na. Heb ik meteen gedaan, dank, dank
  18. Ik zie nu dat ik als "member" sta, maar ik ben eigenlijk "donateur" sinds juni 2005, dit komt waarschijnlijk omdat ik onze gezamenlijke naam "De Bruintjes" daarvoor opgegeven heb. Dit is niet levensbedreigend, maar is dit te veranderen???
  19. Bruintje

    Waar laat je je spullen?

    Wat nemen we mee?? Een rugzak met een GPS, uitdraai van de cache(s) plus wat "gereedschap' zoals zakmes, kompas, schep, prikker, EHBO setje en een digicam en reserve batterijen, die als het goed is opgeladen zijn. Verder natuurlijk pennen en reserve zipbags goodies en evt TB's, en als we er meer dan een doen eten en drinken.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...