Spring naar bijdragen

Villadora

Leden
 • Aantal bijdragen

  96
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Alles door Villadora geplaatst

 1. Ik kijk vast met mijn neus, maar: is het ook mogelijk om te selecteren of een filter aan te maken op het percentage favo's dat een cache heeft ? Dus niet het aantal maar het percentage ?
 2. Haha. Goeie tips. Ik had hun log verwijderd en nu krijg ik heule boze mails. Geinig. Ik had er ook eens eentje die een FTF voor elkaar heeft gekregen door de coordinaten uit een foto op de cachepagina te peuteren. Vond ik eigenlijk wel creatief, maar bij de volgende spoilerfoto die ik op mijn cachepagina plaats pas ik toch de coordinaten in de broncode even aan. Of maak een spoilerfoto van het object op een andere plaats. Leuk om daar dan een briefje achter te laten ;-)
 3. Ik reageer even op een oud draadje; mijn vraag sluit er namelijk goed bij aan. Hoe te reageren als CO als blijkt dat iemand je multi logt door direct naar de eindcache te lopen met 'verkregen' coordinaten ? Dus deze persoon heeft de eindcoordinaten van een andere cacher losgepeuterd en zelf de route niet gelopen. Als iemand daar gelukkig van wordt dan zal het me natuurlijk worst zijn, maar ik ben gewoon benieuwd of er een algemene opinie is.
 4. Villadora

  Wat is het?

  Is het de eindcache zelf ?
 5. Vast een stomme vraag: , maar weet iemand hoe ik dit coordinaat kan omrekenen naar WSG 84 ? Ik weet nl niet in welk formaat het staat. LON 12° 31‘ 0.0120' LAT 55° 56‘ 21.9840'
 6. Villadora

  Paperless cachen

  Weet iemand welk programma ik nodig heb om in 1 keer van een hele berg caches de beschrijvingen te downloaden ? Ik wil ze in mijn garmin nuvi 350 zetten om op vakantie te gaan cachen zonder een laptop mee te hoeven nemen.
 7. Villadora

  Kindercache

  Deze : http://www.geocaching.com/seek/cache_detai...40-c3c495a31dbf is erg grappig. Je vult er niet een hele dag mee, maar de cache is wel leuk voor kinderen.
 8. Op het gevaar af om off-topic te raken (maar goed, het is vrijdagmiddag) : Het had leuk geweest als deze "travelbugs" voorzien waren van een dog-tag : http://www.viavakantie.nl/blog/54/tuinkabo...van-wereldreis/ en deze wereldreiziger: http://www.wherethehellismatt.com (zie ook zijn Google-Map)
 9. Weet iemand of je ook Wherigo op de Nuvi 250 kan installeren ?
 10. Al een week of 8 kan ik geen nieuwe caches zien op de Nederlandse site. Als ik op "nieuwe caches" klik, zie ik alleen een oranje stipje in Flevoland Ik begrijp dat er problemen zijn met het bijwerken van de kaarten en mijn vraag is dan ook absoluut niet bedoeld om te vragen wanneer deze problemen opgelost zijn. Er is schijnbaar een manier om via de .com site kaarten aan te maken. Ik kom er alleen niet achter hoe. Dus: weet iemand hoe ik kaarten aanmaak op de geocaching.com site ?
 11. Als ik van een waypoint op een cachepagina de optie "[MAP]" aanklik, krijg ik wel de pagina "Geocaching Maps" te zien met daarop een kaart van de omgeving van het waypoint, maar geen exacte plaatsaanduiding daarvan (geen symbool). Wel symbolen van bv caches in de buurt, maar dus geen symbool van het waypoint dat ik heb aangeklikt. Weet iemand of het mogelijk is dit voor elkaar te krijgen ?
 12. Voordat ik aan het experimenteren sla; heeft iemand een idee of het werkt op een Nokia N95 (8Gb) ?
 13. Ik heb sinds kort een Nokia N95 8Gb. Internetten gaat prima en ik kan ook op de site www.geocaching.nl/pda_index.php komen en daar zoeken op caches als ik de coordinaten intyp. (complimenten overigens voor degene die de i-mode site gemaakt heeft) Als ik echter een cache aanklik krijg ik een foutmelding : "Bij het ophalen van de pagina is een fout opgetreden. De gevraagde pagina kan niet worden gevonden (not found)" Wat doe ik fout ?
 14. Ik heb ook een Nokia N95, maar als ik Navigator download, dan vraagt hij om mijn provider en krijg ik een lijst met buitenlandse providers. Ook vraagt hij om mijn telefoonnummer. Ben ik niet zo happig op. Is er een andere manier om Navigator op mijn Nokia N95 te krijgen ?
 15. Villadora

  Prikstok verkrijgbaar

  En zo'n telescoop-antenne die je wel op auto's ziet ? Gezien vanaf 5 euro op internet.
 16. Villadora

  Batterijen testen

  Ik heb sinds 2 jaar batterijen (2400 mA) en een oplader van de Hema. Deden het tot nu toe prima, maar sinds kort zijn de batterijen binnen een half uur leeg. Ligt dat nou aan de batterijen of de oplader ? De trafo van de oplader was kapot. Die heb ik vervangen door een andere 12volts trafo, maar sindsdien zijn de batterijen dus belachelijk snel leeg. De lader en/of de batterijen gaan de chemokar in... Heeft iemand een tip voor een goede oplader en/of goede batterijen ?
 17. Hallo Ik heb een Garmin GPS 60CS en wil deze gebruiken met Google Earth. Ik heb een betaalde licensie van Google Earth (op Apple) en zou dus de GPS functie moeten kunnen gebruiken. Als ik mijn GPS aansluit en probeer mijn waypoints te importeren dan lijkt het alsof het werkt ("importing data from USB") , maar na een tijdje krijg ik de foutmelding "could not find the device Garmin". Ik heb verschillende keren alles opnieuw opgestart en aangesloten maar dat helpt niet. Weet iemand een oplossing ?
 18. Beide antwoorden zijn goed: N 52 52.284 E 006 43.593 in graden minuten.1000ste minuten N 52 52.170 E 006 43.357 in graden minuten.seconden Succes, Powk Aha, nu snap ik het helemaal. Dank !
 19. Als ik op mijn GPSmap60CS de volgende RD coordinaten intoets (instellingen Eenheden :Ned. RD Grid, kaartdatum Dutch) : RD 245180 543530 dan levert dat, als ik mijn GPS weer terugzet naar WSG84, op : N 52 52.284 E 006 43.593 Als ik dat echter controleer op de volgende website : http://web.inter.nl.net/users/F.Kissels/gps/conversie.html , dan levert dezelfde RD coordinaat op : N 52 52.170 E 006 43.357 in WSG84. Welke WSG84 coordinaat is nu de goede ?
 20. Villadora

  verraden van puzzels

  Wij hebben zelf een multi uitgezet en uit de laatste logs opgemerkt dat sommigen de eindcoordinaten via via weten te bemachtigen en dus loggen zonder de moeite te hoeven doen die anderen wel gedaan hebben (een flink eind lopen/fietsen). Best. Als iemand daar erg gelukkig van wordt mag hij/zij wat mij betreft ook een log op de site plaatsen zonder ooit de cache bezocht te hebben. Gefeliciteerd. Puntje erbij. Rechts inhalen over de vluchtstrook zoals al iemand opmerkte. Ik ben het echter met Aktaion eens dat het niet echt indrukwekkend sportief is. We gaan wellicht om die reden de eindlocatie van onze cache binnenkort even een klein eindje opschuiven om het kaf van het koren te scheiden.
 21. Is dit iets voor de lange-afstanden-caches ?
 22. Zelf ben ik nog op zoek naar een klembord voor onderweg. Verder nog : van die pocket-handwarmers, handschoenen zonder vingers, zodat je kunt blijven schrijven. Even gegoogled (hoe schrijf je dat eigenlijk) op "promotieartikelen" en, met opdruk, onder de 5 euro o.m. gevonden : heuptasjes, rugzakjes, calculators, weerstations, verrekijkertjes.
 23. Vanmorgen in de Gooi en Eemlander : "Schatzoeken doe je met de satelliet ". Ik heb het artikel gescand en je kunt het hier downloaden als PDF
 24. Ik zag op buitenlandse geocache-sites dat de stippen daar een stuk kleiner zijn, waardoor ze elkaar minder snel overlappen. Ze lijken ook semi-transparant. Wel minder mooi dan 'onze'. Er komt in Nederland waarschijnlijk een keer plaatselijk een zodanige cache-dichtheid dat de kaart dichtloopt. Oplossingen kunnen zijn: een grotere inzoom-functie of kleinere stippen. Of kun je dit instellen in bv je DHZ-pagina ?
 25. "'Wij noemen wandelen met GPS-apparatuur "onbewust wandelen", omdat je niet meer let op borden of paaltjes"", zegt Staatsbosbeheeropzichter Coert Donker. "Je laat je leiden door de apparatuur. Dat betekent dat je vaker buiten de paden gaat en dat willen wij niet". De pot verwijt dus de ketel : http://www.staatsbosbeheer.nl/pagina.asp?i...E-BEF6AE26A26B}
×
×
 • Nieuwe aanmaken...