Spring naar bijdragen

Captain Zulu

Leden
  • Aantal bijdragen

    113
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Captain Zulu geplaatst

  1. Hoi alledrie, ook jullie bedankt daarvoor! Het was erg leuk om een (heel klein) beetje met elkaar op te trekken daar!

  2. Hoi dick bedankt voor het gezellige weekend.

  3. Juist, je zegt het zelf al! Dat is dus precies een reden waarom (ook) zoiets niet verboden moet worden. Mijn liefhebberij is het ook niet, maar wie voortuincaches leuk vindt doet ze en wie ze niet leuk vindt moet ze fijn laten liggen. En dat geldt natuurlijk net zo goed voor micro's, carpoolcaches, etc. etc. Ieder moet maar doen wat hem/haar goed dunkt. Hoe komt het nu toch dat er altijd wel iemand is die zich ergens aan stoort en vindt dat dat dan maar geboycot of zelfs verboden moet worden? Verboden . . . . . er is hier al zoveel verboden!
  4. Hé, lekkere frisse zienswijze! Niet van dat benauwde! Kan ik mij héél goed in vinden!
  5. Nee, wat mij betreft mag je het NIET heel plat zeggen. Nergens voor nodig, lijkt me, want daarvoor is echt wel een fatsoenlijke uitdrukking te verzinnen. Er is overal al meer dan genoeg platheid om ons heen.
  6. Mijn mening, kort, bondig & compromisloos: geen log in het boekje, dan ook geen found! Volgens mij is de log in het logboekje het enige dat werkelijk telt. Geen pen bij je? Je kon er niet bij? Of wat dan ook voor een slap verhaal: Jammer dan! Loggen, maar geen log in het logboek, dat zou je toch niet moeten willen! Dat is absoluut eerloos! Je bent een loser als je dat doet. En wat te denken van het argument 'dat het logboek toch niet wordt gecontroleerd'? Dat moet toch zeker ook niet nodig zijn? Bah, ik word beroerd van zulk gezever! Stop er gewoon lekker mee als je het spel niet netjes kunt spelen!
  7. Barny, ik ben niet je on-line psieg en dat zou ik ook niet graag willen zijn, want onbegonnen werk, maar tóch ben ik érg trots op je! Vooral doorgaan met op deze manier voorlichten van über-newbies over het edele geocachen!
  8. Captain Zulu

    Wie weet wat dit is?

    Gezien de locatie, in het IJsselmeer ten noordoosten van Medemblik, kan dit natuurlijk geen kalkgroeve zijn. Maar misschien zijn ze daar wel een slibdepot aan het aanleggen, zoals dat ook in het Ketelmeer tussen de Noordoostpolder en Oostelijk Flevoland is gebeurd. Dan is het een soort kunstmatig eiland en zouden die witte vlakken de bodem van het depot kunnen zijn. Die moet van ondoordringbaar materiaal (gigantische lappen kunststof?) zijn om te voorkomen dat schadelijke stoffen in verontreinigd slib opnieuw in het milieu terecht komen. Mogelijk is er op de website van Rijkswaterstaat iets over die activiteiten daar te vinden.
  9. Captain Zulu

    Wie weet wat dit is?

    Dat lijkt mij een afgraving van het een of ander, een enorme kalkgroeve bijvoorbeeld. Volgens mij staat er in de wat grijzige punt van het grootste witte vlak (op ongeveer 2 uur) een graafmachine met zijn graafarm richting 8 uur. Zoom maar eens goed in. Er staan ook nog andere voertuigen op het terrein en er zijn een paar gebouwtjes zichtbaar.
  10. Captain Zulu

    Hondenlosloopgebieden

    Als je veel met je hond(en) wandelt is het misschien wel handig om de twee boekjes "Wandelen met je hond" (deel 1 en 2) van Nicky Gootjes te kopen. In elk boekje staan 25 geheel beschreven wandelingen in prachtige losloopgebieden en daarnaast worden ook nog losloopgebieden aangegeven waar je doorgaans een uitgezette paaltjesroute kunt volgen. Elk boekje bevat een losse kaart waarop de locaties zijn aangegeven. Je kunt dan zelf uitzoeken welke caches daar in de buurt (of misschien wel in het losloopgebied zelf) liggen. In ieder geval staan er 7 wandelingen in Drenthe in, waarvan 4 in Oost-Drenthe (Exloo, Odoorn, Sleen en Gees). ISBN resp. 90-18-01699-3 en 90-18-02144-X. Verkrijgbaar bij de VVV / ANWB. € 7,95 per stuk. Veel plezier!
  11. Captain Zulu

    Nederlands GC logo

    Wat mij betreft het origineelste en beste ontwerp tot nu toe. Prachtig! Als dit 'm zou worden teken ik er onmiddellijk op in. Toch: weinig kleuren o.k. maar zou de omtrek van het land, die eigenlijk uit drie penseelstreken bestaat, niet rood-wit-blauw mogen?
  12. Captain Zulu

    Paddestoelen Project

    JA, BEN IK ONMIDDELLIJK VÓÓR! Ik heb tot nu toe van 144 paddo's de coördinaten 'live' vastgesteld, dus zelf bezocht. Ik kon er daarvan 118 in het Mushroomproject kwijt, want de overige waren al door iemand anders ingevoerd. Wat mij betreft is de aardigheid van de 'mushroom-hunt' juist om tijdens het wandelen of tijdens een fietstocht de locatie vast te leggen van paddo's waar ik dan toevallig langs kom. Ik zoek ze dus niet op adhv een kaart waarop ze staan aangegeven (want volgens mij geen kunst & geen lol aan!). Ik weet vooraf ook niet of een paddo die ik vind al is ingevoerd, dus bij het uploaden is dat steeds maar afwachten. Maar ook dat vind ik leuk: eigenlijk ben je steeds bezig een stukje van een puzzel aan te dragen, maar soms heeft een ander dat stukje al neergelegd. Ik vind het wel jammer dat er ook paddo's (veel zelfs) in het Mushroomproject worden gezet die (denk ik) niet door een geocacher persoonlijk zijn bezocht. Volgens mij zijn dat in ieder geval de paddo's waar 'import' bij staat. Dat lijkt mij meer van het systeem 'grote stappen, snel thuis' en als dat erg vaak gebeurt zijn we misschien al gauw uitgepaddo'd. Vandaar dat ik een voorstander zou zijn van het uploaden van paddo-coördinaten uitsluitend mét foto's. Een beetje zoals met de meetpunten dus. Van elke paddo maak ik een paar foto's: één waarop 2 tekstzijden van de paddo + het nummer duidelijk leesbaar zijn (dus voor de identificatie) en één of meer van de paddo in zijn omgeving (waarop dus de situatie ter plaatse is te zien). Die foto's kan ik verder niets dus mee, want ik kan ze nergens heensturen. Jammer, maar misschien komt dat nog eens. Ik zal ze in ieder geval voor dat doel bewaren.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...