Spring naar bijdragen

pa3fus

Leden
 • Aantal bijdragen

  720
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Alles door pa3fus geplaatst

 1. pa3fus

  Zendmasten In Osm

  Nieuw linkje, oude werkt niet meer. Een complete serie info is te vinden via http://fmtvdx.eu/zendmast/smilde/hoogersmilde.html Groeten J-W PA3FUS
 2. Ik mis nog de reactie op het gebruik van de GPS in de NMEA stand. Zodra er goede ontvangst is (positie bekend in display) dan zal de GPS ontvanger constant data versturen naar de seriele poort. Met ieder programma wat de data kan weergeven van de seriele poort (Ook via de USB converters) zou hiervoor bruikbaar moeten zijn. Onder windows is bijvoorbeeld het standaard windows programma Hyperterminal te gebruiken. Hiermee is in ieder geval getest of het doorgeven van data door de GPS naar de COM / USB poort goed werkt. Tweede stap is dan het controleren van het verzenden van commando's naar je GPS. Het uploaden van een paar waypoints zou hiervoor bijvoorbeeld kunnen werken. Mocht je nu gaan twijfelen over het correct werken van je Legend en de RS232 kabel dan zou ik proberen contact te krijgen met iemand in de buurt waar er wel een PC is met gewone compoort. Zelfde truuk met windows hyperterminal proberen en hiermee uitsluiten of je probleem voortkomt uit de combo GPS / RS232 kabel. Je hoeft het dan enkel nog te zoeken in het correct werken van je USB/RS232 converter. Zoals ik al aangaf is er in het windows control pannel een snelkoppeling te vinden waarmee je de poortinstellingen kunt veranderen. Hiermee kun je onder andere nagaan of de poort überhaupt wel gezien word. Neem logische stappen en sluit dingen uit door bovenstaande adviezen. Succes J-W.
 3. Je hebt in het instellingenmenu voor de interface een aantal keuzemogelijkheden. Voor zover ik me kan herinneren staat er o.a. NMEA en Garmin of geen. Probeer als eerste eens de Garmin instelling voor de originele garmin programma's. NMEA is de instelling voor het doorgeven van de ruwe GPS data naar je computer, ook wel eens handig als je programma's zoals GPS monitor wilt gebruiken. Probeer deze naar eens: VisualGPS Via dit programma kun je in ieder geval het ontvangen via de RS232 poort via USB testen. Denk ook aan de mogelijke instellingen in het windows control panel voor RS232 poort. Je kunt vaak dingen instellen zoals snelheid (Baudrate) en nummer van de te gebruiken COM poort. Succes met proberen. Groeten Jan-Willem.
 4. Het plaatje was maar tijdelijk te zien, bij deze nogmaals een voorbeeld: Er schijnt trouwens een online decoder te zijn waarbij je een barcode foto kunt uploaden en het resultaat terug ontvangt. Deze is te vinden via dezelfde website als die je eerder aanhaalde:http://www.onlinebarcodereader.com/ Groeten J-W
 5. pa3fus

  Zendmasten In Osm

  Het is misschien al weer een paar dagen geleden, maar er is 1 mast wat minder hoog dan voorheen. Smilde: Groeten J-W PA3FUS (Bron foto: http://www.radio-tv-nederland.nl/ )
 6. pa3fus

  Uv Lamp

  Misschien is dit iets ? LED UV sleutelhanger Groeten Jan-Willem.
 7. pa3fus

  Zendmasten In Osm

  En dan komt er natuurlijk nog de vraag, zijn het werkelijk markeringen voor zendmasten, of is het icoontje voor een zendmast foutief gekoppeld aan iets anders. (Zei de zendamateur die niet anders doet dan letten op zendmasten.. ) Groeten Jan-Willem
 8. pa3fus

  Foto's Uploaden

  Good old Windows Paint kan het ook voor je uitvoeren. Op zich is het simpel, via verkenner plaatje openen met rechter muisknop en kiezen voor bewerken, dan via keyboard CTRL-A doen om het hele plaatje te selecteren en dan CTRL-W voor het ingeven van de verandering in formaat in percentage. Vaak ga ik naar 50 of zelfs 25% terug. Resultaat bewaren via opslaan als (eventueel korte toevoeging maken qua bestandsnaam), in jpg of gif formaat en dit kun je uploaden. Je zult merken dat de bestandsgrootte flink minder is geworden t.o.v. je originele plaatje. Succes ermee. Groeten Jan-Willem.
 9. pa3fus

  Stemmen Nodig

  Het is een stukje administratie wat blijkbaar niet door iedereen even nauwkeurig bijgehouden wordt. Naar mijn idee zou enkel een TB eigenaar en een cachelegger de mogelijkheid moeten hebben. Een TB eigenaar kan deze instellen op "location unknown" m.a.w. verblijfplaats onbekend, deze zal dan niet meer in een cache als aanwezig staan. Een cache eigenaar kan een soortgelijke melding maken als "mark bug missing", ook hierbij zal de TB uit de cachelijst verdwijnen. De enige conclusie die ik er nu uit trek is het feit dat mocht er niet zo snel gereageerd worden op je mailtjes dan heeft men blijkbaar minder of geen interesse meer het bijhouden van dit soort zaken. Als cache loper / TB hunter zou ik er voor kiezen om voor het vertrek naar de "plaats des onheils" eerst nog even de laatste logjes te lezen om zo te achterhalen of er nog actuele dingen zijn zoals het niet kunnen vinden van de cachebox of een TB. Het is maar net hoeveel belang je er aan hecht. Groeten J-W.
 10. pa3fus

  Wintertijd

  Je zult even moeten controleren wat je eigen settings zijn m.b.t. de tijdweergave van het forum. Bij mij is de weergave correct waarbij ik GMT +1 en de twee onderstaande vinkjes uit heb staan. Groeten Jan-Willem
 11. Een cache kan zeker verdwenen zijn, maar het kan ook schelen om te weten waar je naar zoekt. De cachelegger kan opgeven (hoeft niet) wat voor grootte en soort cache het is. Dit kan bijvoorbeeld varieren van: - een nano, een klein magnetisch metalen hulsje van ongeveer 1 cm. - een micro, het alom bekende, Pre digitale foto tijdperk, filmrolhoudertje van plastic. - een Normal, een cache die redelijke omvang heeft voor logboek en ruilitems. (kan van alles zijn, een plastic doosje tm een metalen munitikistje) - een large, een grote kist, hier is echt veel ruimte om spullen te plaatsen. Ik zou zeggen ga terplekke nog eens kijken en zie of je misschien toch met je neus gekeken hebt. Succes met zoeken. Groeten Jan-Willem.
 12. pa3fus

  Elektronische Schema'S

  Ik heb destijds al eens een lichtgevoelige schakeling gemaakt, grootste probleem daarbij was het feit dat deze met een 4 tal AA (1.5 V penlight batterijen) niet super lang stand hielden. Aangezien dit geheel op hoogte zat en enkel met een ladder bereikt kon worden was dit een lastig geheel. Je gaat tenslotte niet iedere 3 maanden of zo met een ladder het bos in. Ik zou zeggen succes met zoeken. Groeten Jan-Willem PA3FUS
 13. Ik ben er inmiddels zelf al achtergekomen: Lichtblauw : SGN Event Organisatie
 14. Het was even zoeken naar dit draadje, maar vanavond zag ik iemand in de lijst met een lichtblauwe kleur voorbij komen. Is er iets toegevoegd aan de bovenstaande lijst ? Groeten Jan-Willem
 15. Vanaf nu maar eens zonder al die poespas eronder.......
 16. Ik heb een tijd terug er al voor gekozen om de banners weg te halen en onderstaande tekst erin te zetten.... Groeten J-W
 17. Hier de boel ook ingevuld, jammer maar helaas niet echt actief meer in de hobby, dus dit ook als zodanig ingevuld. Jaaah, het bestaat echt, je kunt van geocaching afkicken..... Groeten Jan-Willem PA3FUS.
 18. pa3fus

  Bannerlink Verwijderen.

  Alles weghalen, op bewaren klicken en dan het geheel opnieuw invullen.
 19. Dat idee heb ik ook. we zullen maar afwachten wat het gaat worden. Groeten Jan-Willem PA3FUS.
 20. Had je ook nog het draadje op .com gelezen wat ik in post nr 26 van dit draadje aanhaalde? Zelfde idee, alleen al iets langer geleden geopperd. De reactie's hadden toen een soortgelijke strekking en ik ben er niet verder op doorgegaan. Groeten Jan-Willem PA3FUS.
 21. Ik had dit idee al eens eerder geopperd op het gc.com forum, lees het oude draadje er nog maar eens op na: GC.com forum link Groeten Jan-Willem.
 22. Ik ben bang dan je dan blijft zoeken naar een knopje. De oplossing kun je vinden door uit te zoeken hoe een zogenaamde "animated gif" aangemaakt moet worden. Succes met vissen. Groeten Jan-Willem.
 23. Doe dan het volgende: Ga met je muis op het plaatje staan en gebruik de rechter muis knop. Kies dan voor de optie snelkoppeling copieren en je hebt de juiste link. Vervolgens kun je de tekst (link) elders bijv op het geocaching.nl forum via plakken opnieuw gebruiken. Zo moet het lukken. Groeten Jan-Willem.
 24. In je geocaching.com profiel zie ik hetzelfde. Dit heeft te maken met de plaats waar de plaatjes bewaard worden. Kijk zelf eens in je eigen profiel pagina via http://www.geocaching.com/my/ Na inloggen moet je daar rechts boven je stats bar kunnen zien. Indien het daar al fout getoond wordt zit de fout bij .com en .nl Succes met proberen. Groeten Jan-Willem.
 25. Het Brabants Dagblad ? Lijkt me dat die niet 123 iets over Emmen en omgeving gaan schrijven. Groeten J-W
×
×
 • Nieuwe aanmaken...