Spring naar bijdragen

Calanque

Leden
 • Aantal bijdragen

  99
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Calanque geplaatst

 1. Ik zou het even op het .COM forum vragen, ze hebben me daar ook razend snel aan kaarten geholpen van Australie. Groetjes
 2. Calanque

  Avatar maken

  Bedankt, ik zal eens kijken of ik het ook in Photoshop 7 kan doen. Die heb ik hier wel.
 3. Calanque

  Avatar maken

  Kun je me vertellen hoe het progje heet dan zoek ik het zelf even op.
 4. Calanque

  Avatar maken

  Hallo, ik zie menig user met een hele leuke avatar (zo'n plaatje bij je naam) en vroeg me af hoe je die kan maken. Is het gewoon een JPEG met bepaalde afmetingen?? Zo ja welke dan? Ook zie ik mensen met bewegende beelden, hoe maak je die dan? Alvast bedankt
 5. Calanque

  Prikstok??

  Die infuus standaarden hebben ze bij BACO in IJmuiden, ik heb ze er laatst nog zien liggen. Ze rollen tevens op tot een handbaar formaat om ze mee te nemen. Klinkt raar maar je kan het beter zien dan dat ik het uitleg.
 6. Calanque

  Mapsource

  Als het op je computer staat dan, staan de discs er dan als image op of als files. Als er alleen files op staan dan kan het lastig worden want Mapsource is een ongelooflijk gevoelig programma. Als je de image files hebt dan zou ik die eerst op een cd branden. Volgend probleem waar ik tegen aan liep met disc 1 is dat er of een waypoint manager van garmin geinstalleerd kan zien die roet in het eten gooit. Wat bij mij toen heeft geholpen is ALLE garmin software de-installeren dan je register schonen ; run -> regedit gebruik optie "find" CTRL-F en zoek op garmin. GEBRUIK OP EIGEN RISICO Dat alles deleten en dan opnieuw installeren, het werkte bij mij.
 7. Jaaa Panaview zo heette het idd nu ben ik alweer een stuk geholpen. Echter niet meer dringend noodzakelijk want een aardige Australier heeft mij de gecalibreerde kaarten van heel Australie gestuurd voor Oziexplorer. Wel zo handig. Alleen een beetje grote schaal maar ja het is ook een inmens groot land. Tja dat raster kwam ik ook niet ver mee want er stond nergens wat het precies was. Ook het bezoeken van de site van het kaart merk hielp niet echt. Maar goed, eind goed al goed.
 8. Ik heb het al een paar keer voorbij zien komen maar met welk programma kun je gescande kaarten ook alweer aan elkaar plakken?? Sorry maar het is me ontschoten. Als er een raster op een kaart staat kun je hem daarmee toch calibreren of niet?
 9. Ik heb al sinds 1992 een bijzondere ongevallen verzekering bij de NKBV lopen, voorheen de NBV. Die is perfect en niet duur. Alles is gedekt, repatriering na ongevallen of overlijden maar ook ziekenhuiskosten en helicopter vluchten. Ik zag dat Bever nu ook zo'n verzekering aan biedt. Waar je wel altijd even in moet verdiepen zijn de eventuele helicopter reddingen. Oostenrijk en Frankrijk is allemaal gedekt, Italie ook, daar zijn het verkapte diensten van het leger en zijn de kosten ook niet zo hoog. Zwitserland moet je je altijd apart voor helicopter reddingen verzekeren, die zitten nooit in een bijzondere ongevallen polis. Kosten zijn ongeveer 250 euro per minuut, dus het kan snel oplopen. Maar als je niet zulke extreme dingen gaat doen zodat je eventueel een helicopter nodig hebt is de verzering van de NKBV een topper, zelfs de NL Skivereniging gebruikt dezelfde maatschappij. Dus waarvan ik weet dat ze jouw idee dekken zijn: Bever NKBV Nederlandse Ski Vereniging PS Duiken is weer een ander verhaal natuurlijk.
 10. Calanque

  .loc files

  Mag ik misschien vragen hoe en waar je die lijst hebt gedownload??
 11. Calanque

  Alle begin is moeilijk

  Dat is wel heel erg veel.
 12. Calanque

  Alle begin is moeilijk

  En die grote zak heb ik niet, meer een knikkerzakje Mailtje is onderweg.. (bedankt trouwes)
 13. Calanque

  Alle begin is moeilijk

  En deze topografische kaarten zijn dan weer te scannen en te gebruiken in Ozieexplorer, heb ik dat zo goed? Wat kan de topografische dienst eigenlijk voor je betekenen als geocacher.
 14. Calanque

  krasjes

  T-Mobile verkoopt een pakketje van 2 doekjes, 1 om te polijsten en de ander om alle residu eraf te krijgen. Als ik me niet vergis voor 50 eurocent. Werkt als een trein, ik gebruik het voor Palmtops en mobiele telefoons. Werkt prima.
 15. Calanque

  Alle begin is moeilijk

  Maar staan daar wel de coordinaten op enzo?
 16. Calanque

  Alle begin is moeilijk

  Wat zijn volgens jullie echt goede kaarten (papier) om mee te werken. De echte stamkaarten zijn moelijk te krijgen maar Bever Zwerfsport heeft een selectie die aardig in de buurt komt. Wat gebruiken jullie meestal??
 17. Calanque

  Alle begin is moeilijk

  Tja gif voor je portemonnee is alleen waar als je er door laat leiden. Ik ben het wel met je eens in die zin dat de wil naar een coole boy toy groter wordt alleen denk ik dat op dit moment een goedkopere versie zeker goed zal voldoen. Bij mij wordt ook de voldoening groter als je met minder hetzelfde kan bereiken. Maar goed eerst nog maar eens een beetje prijs vergelijken en dan eventueel een aankoop doen. Het blijft toch wel een groot bedrag. Echter het heeft meerdere doelen dan alleen geocaching. Ook als ik de outback in ga in Australie kan het me helpen plaats te bepalen en afstanden te schatten dus ik overwoog toch al een GPS unit te kopen. Mijn Pa heeft nog een 7 jaar oude versie van de eerste Garmin 1 kanaals uitvoering waardoor het 1 kanaals rekenwerk plaatsbepaling een langdurig festijn kon worden. Maar het werkte wel. Maar die wordt nu toch echt te oud voor dit soort dingen (het apparaatje dan, niet mijn vader). Ook sta ik verbaast van de moeite die mensen nemen om een mooie cache te maken, vooral die van Pyne (ook omdat het bij mij in de buurt is) vind ik erg mooi doordacht en verzonnen. Nu nog de equipment en dan aan de slag.
 18. Calanque

  Alle begin is moeilijk

  Maar dat zal dan puur en alleen aan de (grotere) antenne kunnen liggen toch? Ik edoel dat die andere serie een betere ontvangst heeft.
 19. Calanque

  Alle begin is moeilijk

  Ja dat had ik ook al begrepen. Vergeef me maar ik begrijp het alleen niet. Aan de andere kant voorkomt het wel wildgroei natuurlijk.
 20. Calanque

  Alle begin is moeilijk

  Had ik idd langs zien komen, dank je wel, ik zal er eens nader naar kijken.
 21. Calanque

  Alle begin is moeilijk

  Nou ja ik vind mezelf wel een newbie in dit hobby gebied, een kompas kan ik wel gebruiken. Praktijk ervaring met een GPS heb ik niet. Wel een behoorlijke theorie kennis. Mijn vader geeft gastcolleges in moderne en klassieke navigatie en communicatie technieken. Dus het eea weet ik wel over coordinaten, satelieten, storingen en de (gedeeltelijke) opheffing op de storing van het Amerikaanse leger nu ze in oorlog zijn. Zelf heb ik in een ver verleden ook nog wat aan landmeten gedaan tijdens een studie bouwkunde dus kaarten zijn me niet vreemd. Echter om het alles in praktijk te brengen op zo'n ogenschijnlijk leuke manier prikkelt mijn enthousiasme. Wel zijn er nog een hoop incrowd termen die ik me eigen moet maken maar dat komt wel goed. Enige wat ik me wel afvraag (maar daar zal ongetwijfeld een goede reden voor zijn) is dat een cache perse onderhouden moet kunnen worden. Ik kan me voorstellen dat je een soort zelfonderhoudende cache verzint waarbij je uit gaat van de goedheid van mede geocachers (dat doe je nu ook al lijkt me). Er lijkt me namelijk niets mooiers dan dat je als NL in eea woestijn (bij wijze van spreken) een cache verstopt en dan die zichzelf onderhoudt (door mede geochachers die hem vinden) en dat je af en toe een bericht ontvangt van een succesvolle hunt. Ik begreep echter dat dit not done is. Kan iemand me uitleggen waarom??
 22. Calanque

  Alle begin is moeilijk

  Nou ja, ben iig wel iemand die blij is met wat ik heb maar ik vind er ook een bepaalde charme in zitten om problemen vrij "bare bone" op te lossen. Ik heb natuurlijk helemaal (nog) geen ervaring met caching maar soms vind ik het een grotere prestatie dingen vrij basic op te lossen dan op electronica te vertrouwen. Dus in principe vind ik een GPS met basisfuncties wel een goede optie. Ben alleen benieuwd of die dus ook ondersteund worden voor laptop gebruik. Maar ik begreep tussen de regels door dat dit wel het geval is. De een wil een geheel scala aan mogelijkheden begrijp ik al maar je kunt ook heel goed overweg met minder. Ik moet toch op de centjes letten, zeg maar. Zonnetje schieten met een sextant kan ook maar is wat bewerkelijk en een goede sextant is duur
 23. Calanque

  Alle begin is moeilijk

  Maar wat heeft zo'n Vista dan extra dat je nodig zou kunnen hebben tijdens de zoektocht. Nauwkeurigheid zal niet veel schelen vanwege hetzelfde systeem maar wat heb je aan kaarten in je GPS. Met de coordinaten plotten op een kaart kom je toch ook een heel eind? Of is dit een ontzettende newbie opmerking?? Wat zijn trouwens de voordelen van die Oziexplorer?
 24. Ben eigenlijk al de hele dag aan het lezen en surfen op de geocaching sites. Natuurlijk kwam ik bij die van NL terecht. Het lijkt me een enorm leuke bezigheid om weer eens een beetje de outdoor spirit terug te krijgen hierdoor. Ik heb vroeger soortgelijke dingen gedaan slechts alleen met kaart, kompas en pedometer. Het komende jaar staan er leuke vakanties en reizen voor de boeg, oa naar Australie, Frankrijk, Californie en Belgie en het lijkt me leuk een deeltje van die reizen te combineren met het zoeken naar en plaatsen van caches. Nu ben ik dus totaal nieuw in deze tak van hobby en vaak overschrijd mijn enthousiasme de realiteitszin maar om te beginnen had ik een soort starterskit in gedachten. Misschien kunnen jullie je ervaren mening geven of ik dan op de goede weg ben. Ik dacht aan: Garmin Etrex euro (is die dan ook compatible met programma's zoals oziexplorer etc??) Een goed kompas (heb er nog een van recta) Stafkaarten van gebied (ik woon in Scheveningen en zag dat er al heel wat te doen was in de buurt) Gradenboog Ben ik zo een beetje op de weg of hebben jullie nog aanvullingen?? Met vriendelijke groeten, Calanque
×
×
 • Nieuwe aanmaken...