Spring naar bijdragen

Eagles

Leden
 • Aantal bijdragen

  514
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Eagles

 • Verjaardag 20-07-1970

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 1. Hé Peter, Kom je dan weer in auto met kalfslederen bekleding, net als toen op het eerste nederlandse event? Of ga je nu wel lopen? :whistling: Groetjes, Eagles.
 2. Wat gaat er een schok door je heen als je dat bericht zo ineens leest... een verschrikkelijk mailtje. Ook namens Miranda en mij gecondoleerd. Heel veel sterkte gewenst in deze moeilijke tijd. Miranda en Walter.
 3. Eagles

  60csx

  Dit is misschien bij processoren zo maar bij SD kaartjes zijn die verschillen echt minimaal. <{POST_SNAPBACK}> Oh ja? Hoe groot dan? Processoren zijn absoluut een kandidaat voor kwaliteitsverschillen en worden o.g.v. snelheid geselecteerd. Maar denk niet dat dat de enige zijn waarvoor dat gebeurt. Selectie op kwaliteit vindt ook plaats (tot op zekere hoogte) bij bijv. video-, audio- en eenvoudige logicachips. En ook bij geheugen in wat voor vorm dan ook.
 4. Eagles

  60csx

  Ook al komt het uit een en dezelfde fabriek dan wil dat nog niet zeggen dat het ook allemaal van dezelfde kwaliteit is. De ene batch met plakken kan afwijken van de andere door kleine variaties in de processing (dotering, temperatuur, tijd). Op zich wordt daar tijdens het ontwerpen van de elektronische circuits rekening mee gehouden zodat bijna alles binnen het gewenste gedrag valt. Desalniettemin blijf je altijd houden dat er batches met supergoed presterende plakken met chips uitkomen, gewoon goede (de meeste) en matige. Dit wordt tijdens het doormeten van de eindproducten gezien. Het is daarom heel goed mogelijk dat het ene merk dat wat duurder is, de kwalitatief betere koopt t.o.v. het goedkopere merk. Dus dat het verhaal over kwaliteitsverschil 'je reinste onzin' is... zeker niet! Greetz, Walter.
 5. Een heeeeel interessant topic.....!!!!! Als het ff kan dan zullen wij van de partij zijn!
 6. Inderdaad! Komt nogal eens voor. Wij noemen zo'n stapel takken een brandstapel en ik geef aan dit woord de voorkeur boven geocache-takken, omdat het de situatie wat plastischer uitbeeldt. OK? <{POST_SNAPBACK}> Prima synoniem hoor! Brandstapel bekt tevens een stuk beter.
 7. Ik weet niet of er nog meer zijn die deze term gebruiken, maar wij hebben het heel vaak over geocache-takken. Dat zijn takken die door geocachers ter camouflage van een cache zijn neergelegd, maar op zo'n onnatuurlijke wijze dat ze juist de aandacht trekken.
 8. Eagles

  dag record caches

  Dat zal er sterk van afhangen wat je norm is, of je opraapmicro's ook meetelt of niet.
 9. En dan is er altijd nog de geo-muggle, in het nederlands ook wel geo-dreuzel genoemd. Oftewel: een persoon die onwetend is van het geocaching wereldje binnen zijn/haar gangbare wereld, zodoende de geocacher ziet rondlopen en soms de meest onverklaarbare handelingen ziet uitvoeren. Belangrijk is dat het niet toegestaan is geocaching handelingen op lokatie uit te voeren onder het oog van de geo-muggle/-dreuzel, teneinde zijn/haar onwetendheid over die lokatie in stand te houden.
 10. Een week of 4 terug sprak ik Broek (de maker van de eerste 11-steden cache). Hij is een hele tijd non-actief geweest op geocaching gebied vanwege opleidingen en werk. In de komende maanden wilde hij het geocachen weer op gaan pikken, met onder andere het reanimeren van z'n vergane 11-steden cache. Hij had al diverse ideeën en alternatieven om de problemen op te lossen die de teloorgang betekenden van de eerste opzet. Misschien is het wat om met hem contact op te nemen? Anders denk ik dat één van jullie twee overbodige moeite gaat zitten doen. Het kan best zijn dat hij ook wel wat in samenwerking ziet om één goeie in elkaar te draaien met meerdere teams... maar dat kan hij zelf het best beantwoorden natuurlijk! Greetz.
 11. Eagles

  eenmalige cachen

  Inderdaad Mega, daarin heb je helemaal gelijk. Er zijn weliswaar mensen die hem succesvol in één keer liepen toen ze er nog maar een paar hadden gedaan (één team deed hem als tweede cache). Maar om het met een wat grotere kans tot een leuk en geslaagd uitje te laten worden zou ik niet naar Berg en Dal gaan. Hij staat te boek als moeilijk en dat was ook de bedoeling met deze cache. Dat wil overigens niet zeggen dat we geen hulp bieden aan hopeloos geworden hunters hoor . Natuurlijk geven we wel altijd hints aan mensen die er op stuklopen, maar dan nog: ze krijgen het niet zomaar kado. Die hints variëren dan in 'hinterigheid' al naar gelang de tijd dat iemand er al mee bezig is en de mate van hopeloosheid. Op zich is het wel leuk om een multi-cache te lopen met het uitje. Het geeft automatisch een 'geleide'-wandeling, je moet wat puzzelen, en je moet je GPS meerdere keren bedienen tijdens de tocht. Wat wel aan te bevelen is, is om ook een paar eenvoudige (dus ga nou niet aan onze Euro Cache denken!) traditional-caches mee te nemen. Mocht het niet lukken met de multi, dan is de teleurstelling wat in te perken met de traditionals omdat je dan maar één punt zoekt. Greetz, Walter.
 12. Misschien is het iets om in die cache een nieuwe travelbug te lanceren?..... "Saddam's bug" ofzo? Groetjes, Walter.
 13. Eagles

  Aanvallende buizerd.

  Nou... ik denk GEVAARLIJK, want: A. anders zouden ze het bord niet plaatsen B. als hij aanvalt en z'n snavel gebruikt om te pikken.... die is bizar puntig en scherp C. als hij z'n poten gebruikt om te klauwen (maar dat lijkt me onwaarschijnlijker, daar houdt hij z'n prooi alleen mee op z'n plek bij het plukken).... die zijn erg sterk. Normaal gesproken is een buizerd helemaal niet een vogel die mensen aanvalt. Ze zijn vrij goedaardig en gebruiken hun aanvalstechnieken alleen om prooi te pakken die ze kunnen pakken voor het eten (en dat is alleen datgene wat in proporties is). Ik vermoed dat daar een nest zit dat hij/zij wil verdedigen, want dat is een heel sterke reden voor een vogel om dingen te doen die hij normaal niet zou doen/durven. Als je in contact staat met de boswachter zou je het eens kunnen navragen. Het lijkt me in elk geval verstandig om de cache tot einde broedseizoen tijdelijk te de-activeren! Zowel voor de potentïieel aan te vallen wandelaars als voor het broedsel van de vogel!
 14. Eagles

  coordinaat notatie

  Het stelsel waar je het dus in moet invoeren is gewoon datum=WGS84, gridnotatie hddd mm.mmm (graden en "minuten+minuten achter de komma"), alleen de nauwkeurigheid waarmee jou gegevens bekend zijn is iets minder dan wij normaal gebruiken. En dan bedoel ik niet de nauwkeurigheid van de GPS ontvangst, maar hoe precies je een zeker getal wilt aanduiden: Bij geocaching hebben we de notatie mm.mmm, dus wij zouden schrijven 10.920 voor alle getallen die liggen tussen 10.919500000.... en 10.920499999.... (een bepaald 'onzekerheidsgebied') Jij hebt dus mm.mm notatie gekregen waarbij je 10.92 schrijft, wat staat voor alle getallen die liggen tussen 10.91500000... en 10.92499999.... (ook een bepaald 'onzekerheidsgebied') Zoals je ziet geeft mm.mmm een kleinere range weer dan mm.mm. Moet je overgaan van mm.mm naar mm.mmm of zelfs naar mm.mmmmmmmmmm (eeh... dit ziet eruit als 'lekker' ) omdat de applicatie of het gereedschap dat vereist, dan mag je gewoon nullen aan het eind toevoegen. Je gaat dan in jou vrij grote onzekerheidsgebied dat je hebt met mm.mm gewoon een kleiner gebiedje pakken rond het midden. Overigens zie ik dat je punt uitkomt bij het gehuchtje Hünenburg, vlakbij Ostercappeln. Het lijkt dus allemaal wel te kloppen.
 15. Even gesurfd naar NKBV / Bever / NL ski ver: 1) inderdaad zoals te verwachten is dekken die inderdaad ongevallen tijdens bijz. sport. Je kunt echter alleen een verzekering afsluiten als je tevens lid bent, of het wordt. Standaarddekking: net als Elvia niet hoog, tenzij je een relatief klein bedrag extra betaald. Alleen op jaarbasis af te sluiten, dagtrips buitenland NIET vergoed(!) tenzij door reisbureau geregeld. 2) loopt bij outdoorpolis.nl. Helaas ook alleen voor een heel jaar af te sluiten. 3) Alleen af te sluiten bij lidmaatschap, termijn: een jaar. loopt bij de Europeesche. Vergoeden dus geen ongevallen veroorzaakt door een bijz. sport, echter weer wel bij wintersport (lijkt me ook logisch...). Helaas, zit dus ook geen geschikte bij voor dit uitje.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...