Spring naar bijdragen

SixpackNL

Leden
 • Aantal bijdragen

  172
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  GPSMAP 60 CSx
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  7 maart 2009

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 1. Dit draadje is al wat ouder, maar ik heb nog een toevoeging: Jacht, een spannend jeugdboek, geschikt voor kinderen vanaf een jaar of tien.
 2. Belachelijk zeg! Ik kan me -eerlijk gezegd- niet goed voorstellen dat zoiets te goeder trouw gebeurt, om paniek te voor komen oid, want dan stuur je de cachelegger toch een berichtje? Met het verzoek om....
 3. SixpackNL

  Tijdsduur Multi-cache

  Niet dat je er heel veel aan hebt, maar meestal als het een lange(re) multi staat het wel in de beschrijving. Dus staat het er niet, dat is de kans groot dat ie niet zo lang is.
 4. SixpackNL

  Cache Onderhoud

  Tja, hier toch wel een voorkeur voor de grotere caches, niet alleen voor de tb's, maar toch ook voor de goodies. Er zijn absoluut caches waar -zelfs in de ogen van onze 5jarige jongste- alleen maar troep in zit, maar meestal haalt ze er toch wat aardigs uit en ook regelmatig dingetjes waar ze echt blij mee is. En dan doen we echt niet specifiek kindercaches. De rest van het team (en dan vrnl zoon van 12) haalt er af en toe wat leuks uit. We ruilen altijd met hele en schone dingen en -in onze ogen!- ook minstens gelijkwaardig, maar zoals al eerder gezegd, dat is zo subjectief. We hebben altijd een tasje bij ons met ruilmateriaal, sommige dingen zitten er lang in omdat de jongste ze te mooi vindt om weg te geven Wat betreft die vieze caches. Cachers moeten ze natuurlijk zo netjes mogelijk houden, goed afslluiten enz en daar zal genoeg mis gaan, maar als je een cache in het bos of op zandgrond oid hebt, dan is het toch ook niet zo gek dat na een poosje de boel wat viezig wordt.
 5. SixpackNL

  Tb Kwijt

  Zoals altijd is het hier ook weer, sommigen willen wel, sommigen niet, sommigen kunnen wel, sommigen niet, sommigen zijn goed, sommigen slecht. Helaas lijkt het erop dat er weer een tb van ons in Benidorm verdwenen is (de 4e in nog geen jaar tijd, waarvan 1 ook helemaal niet gereisd heeft), aan de andere kant heeft mijn zoon een tb die al een maand of drie vast zat bij een cacher in Engeland. Van de week een mail gestuurd, per omgaande antwoord met heel veel excuses (zo goed opgeborgen dat ze hem vergeten waren) en als het goed is wordt hij dit weekend weer gedropt. Een andere tb van hem (huphollandhupvlag) had (uiteraard) als doel bij het wk aanwezig te zijn, wat helaas niet gelukt is, maar degenen die hem in handen hadden (in Zwitserland) hebben hem tijdens de finale boven de tv gehangen. En dat zijn dan toch weer de leuke/positieve dingen. Soms kun je niet aan een opdracht voldoen, maar kom je daar thuis pas achter, soms denk je dat het gaat lukken, maar komt er iets tussen, soms is de opdracht zo moeilijk, dat maar weinig mensen er iets mee kunnen (zoals bij Franks vlag. We wisten dat de kans klein was dat het lukken zou en zolang de vlag reisde waren we eigenlijk al tevreden. Dat cachers het op deze manier opgelost hebben, vinden we gewoon erg leuk) Neemt niet weg dat het enorm ... is, als er weer eens een tb/coin in het niets verdwijnt. Of als je het sterke vemoeden hebt dat mensen uit laksheid geen moeite willen doen.
 6. SixpackNL

  Topics Sluiten

  Volgens mij worden de meeste draadjes op verzoek gesloten omdat een koop is geregeld of een afspraak om samen te gaan cachen oid is gemaakt. Dat lijken mij dingen die maanden later niet echt meer relevant zijn, dus terecht gesloten worden.
 7. Je kunt het toch niet (meer) tegengaan dat het geocachen meer bekendheid krijgt. We kregen dit weekend een folder in de bus waarin allerlei uitstapjes aangeprezen werden in Duitsland, waaronder een geocache-uitstapje (compleet met geocachepakket en evt onder begeleiding van een gids) Zo bekeken lijkt het me absoluut niet verkeerd om mee te werken aan een positief artikel (met de 'cache-etiquette' erin verwerkt )
 8. SixpackNL

  Teken!

  Die beestjes moesten onze jongste dochter ook steeds hebben. Vorig jaar hebben we tekenspray gekocht (in Duitsland) en sindsdien geen teek meer gehad!
 9. SixpackNL

  Hoe Ver Ga Je ?

  Ik ga er altijd van uit dat een cache normaal te pakken te krijgen moet zijn, als het lijkt dat ik er een hek voor moet ombuigen dan doe ik vast iets verkeerd en moet er een andere (betere) manier zijn om de cache te lichten. Ik dicht de cacheleggers zoveel gezond verstand toe dat dat soort onnozele acties niet nodig zijn
 10. Vandaag bij Hardenberg een cache gelopen waarbij de rupsen het vrnl op PaSixpack voorzien hadden, wat ons wel opviel is dat we veel verschillende rupsen hebben gezien!
 11. Tja... Laten we de woordenboeken volgen en de ij als i+j beschouwen en de griekse y als de 25e letter in het alfabet. De verwarring ontstaat denk ik doordat de ij aan elkaar geschreven, is versmolten tot een letterteken wat er goed uitziet en blijkbaar als een enkele letter gaan fungeren (de enige functie waarom je aan elkaar leert schrijven is overigens dat dat sneller gaat dan los schrijven, is mij verteld). Als andere samengestelde klanken zoals de oe of de ei ook een gelikte 'letter' zouden vormen, zouden we misschien nog wel een apart letterteken in onze taal kennen. Tweede punt van verwarring is dat we zeggen iks-ij-zet, maar we bedoelen iks-griekse y- zet....
 12. Onze ervaring is dat je om leuk te cachen met kinderen niet perse kindercaches hoeft te doen (neemt niet weg dat ze wel leuk zijn natuurlijk), maar het belangrijkste is dat de route 'te doen' moet zijn (neem dus, zeker als beginneling, makkelijke caches met moeilijkheidsgraad 1 ster) en dat de kans dat je de schat (zoals onze jongste van 4 zegt) vindt heel groot is. Zeker in het begin is het niet vinden van een cache een grote deceptie. Verder doet een grotere cache het altijd goed, zeker als daar een coin of tb in zit (of als hij een eigen tb mag droppen!). Het ruilen van goodies is met name voor jongere kinderen leuk, maar met een beetje geluk zit er voor hem toch ook nog iets leuks in. Veel plezier!
 13. Geheel maar een gaaf ding om te zien!
 14. Ha, nu snap ik waarom mijn vader maandag geen visite kon gebruiken (Grapje)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...