Spring naar bijdragen

silkwood

Leden
 • Aantal bijdragen

  241
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  2

Alles door silkwood geplaatst

 1. silkwood

  Munitiekistje

  Bij opruimen schuur vond ik nog twee ammoboxen. Ik ga ze zelf zo goed als zeker niet meer gebruiken, dus een liefhebber kan ze in Leiden komen ophalen. afmetingen : 16x30x18
 2. Je kunt kaarten van 1:25000 hier legaal downloaden. Is tegenwoordig open data.
 3. Ik ga helemaal mee met het advies van Thex. Je kunt dan ook de nieuwe coördinaten invoeren en van uit GSAK direct in je GPS laden met de aangepaste coördinaten.
 4. silkwood

  Challenges

  Best een goede tip die nieuwe account als je een challenge wilt proberen. Alleen moet je het dan andersom doen en die nieuwe account voor je challenge gebruiken.
 5. silkwood

  Snijpunt Maken

  Projecteer vanaf de bekende waypoints met een zelfbedachte afstand, waarvan je verwacht dat dat een snijpunt gaat opleveren. Maak een route aan tussen de bekende en de nieuwe waypoints, waarbij de routelijnen elkaar snijden. Dit is het snijpunt. Deze vraag is al vaker gesteld en als je op het forum zoekt, kan je meer reacties vinden met dezelfde strekking, maar mogelijk voorzien van een figuur ter verduidelijking. EDIT: Zoek op kruispeiling en je krijgt diverse relevante draadjes te zien.
 6. silkwood

  Gevonden Caches

  Het is even wennen, maar het is wel uniform met het symbool dat voor de gevonden caches op geocaching-maps wordt gebruikt. Alleen is het symbool op de kaarten net iets groter.
 7. silkwood

  Foto's In Firefox

  Ik heb dat probleem niet, misschien de optie 'afbeeldingen automatisch laden' bij tabblad 'inhoud' aanvinken?
 8. silkwood

  Stemmen Nodig

  Ik sluit me aan bij de mening van Cernunnos. Als ik een cache heb gepland bekijk ik ook de notes bij de inventory en het valt me dan op dat slechts zelden een note wordt geplaatst dat de TB niet is aangetroffen. Als dit niet wordt gedaan, weet de TB-owner ook niet dat de TB vermoedelijk weg is.
 9. silkwood

  Cache Geript !! Help!!

  Als eerste zet je je cache op unavailable. Dan weet iedereen die de cachelisting bekijkt dat die er niet meer is. Voor de TB kan je de eigenaar een berichtje sturen.
 10. silkwood

  Coórdinaten

  Hoewel het over een specifieke cache gaat heeft Bovenmeester de vraag algemeen gesteld, zodat die niet direct tot een specifieke cache herleidbaar is. Daarmee blijft die m.i. keurig binnen de gestelde kaders. Zoals velen, heb ik hem ook willen helpen en heb via een PB naar de cachenaam gevraagd en hem vervolgens geadviseerd.
 11. silkwood

  Starters Vraag

  Je hebt in ieder geval een goede gps in bezit. Kijk eens hier voor basale info. Het is niet de bedoeling om puzzelcaches, zoals rebussen etc op het forum te bespreken. Via een persoonlijk bericht kan ik je meer vertellen. Laat me me eerst via een PB weten om welke cache het gaat.
 12. Of de begrippenlijst opgesteld door Wilxlii Carrotte
 13. Je kunt kijken of je de naam tegenkomt op de noodlijst.
 14. silkwood

  Nacht Caches

  Er zijn diverse bookmarks aangemaakt die verwijzen naar nachtcaches, bijvoorbeeld deze.
 15. silkwood

  Pc Kabel

  Op de etrex h kunnen geen kaarten en is een kabel niet strikt noodzakelijk; voor het invoeren van meerdere waypoints kan het handig zijn. De GPS is goed genoeg om mee te geocachen, maar de mensen die wat fanatieker worden, kiezen uiteindelijk toch voor een geavanceerdere GPS. Ik heb dit zelf ook gedaan en leen mijn oude GPS (etrex) uit aan vrienden en bekenden die het een keer willen proberen. Als je insteek is om het geocachen uit te proberen kan je ook overwegen om: - een GPS te lenen (vraag het eens op het forum) - een GPS te huren - een tweedehands te kopen
 16. Het downloaden van caches gaat het makkelijkste via zogenaamde pocket querys. Hiervoor moet je wel premium member zijn. De basiskaart is inderdaad zeer basaal. Gedetailleerdere kaarten kun je aanschaffen of eerst kijken of via deze link deze kaarten gedetailleerd genoeg zijn.
 17. silkwood

  X En Y

  Doorgaans is het eerste (bovenste) getal x. Als je je GPS op RD hebt ingesteld is het direct duidelijk.
 18. silkwood

  Cachen In Frankrijk

  Volgens mij is dit GC1ZXH1 de dichtstbijzijnde cache en daar staat de tekst ook in het Engels. De hint is wel in het Frans, maar is zo met een vertaalprogramma te vertalen. Uit mijn hoofd staat er aan de onderkant van een boog. Overigens liggen er in een straal van 30 km op twee na alleen maar traditionals en deze zou je zonder vertaling moeten kunnen vinden.
 19. Ik zet na elk filter een user flag en als het er teveel zijn kies ik de optie set userflag for next nn records. Als ik alle filters heb gehad, druk ik op F8 en zie ik alleen de caches met een userflag. Deze exporteer ik dan. De userflags verwijder je indien gewenst met F7
 20. Ik kan het vrij goed lezen en wil het wel vertalen voor je.
 21. Er zijn wel degelijk kaarten van Denmarken via openstreetmaps te verkrijgen. Een andere optie is om city-navigator aan te schaffen. Beide opties zijn qua gebruik redelijk vergelijkbaar, je ziet met name de infrastructuur van wegen waar je met de auto kan komen en zijn routeerbaar. Je weet in ieder geval waar je je auto het beste kan parkeren en daarna is het inderdaad achter het pijltje aan lopen.
 22. silkwood

  Findstatgen

  Hier geen problemen. Heb je naast restore ook al repair gedraaid?
 23. silkwood

  Verschil

  Hoewel ze klein zijn, zijn de tekens die je niet hebt meegegeven van essentieel belang. Google earth schrijft niet : 51 19 37 62 N 6 54 11 17 O maar 51˚ 19’ 37.62’’ N N 6˚ 54’ 11.17’’ O Een positie op de aarde wordt vastgelegd in graden, minuten en seconden. Eén graad (hier 51 en 6) is 60 minuten (hier 19 en 54) en één minuut is 60 seconden. Google earth geeft de seconden in honderdste van seconden. Doorgaans wordt bij geocachen de notatie gg mm.mmm gebruikt. De seconden zijn dan omgerekend als decimale graden. In je GPS kan je zelf kiezen hoe je de coördinaten gepresenteerd wilt hebben. Dit gaat via instellen eenheden.
 24. Nee dat klopt inderdaad niet. In vergelijking met mijn stats moet de info voor Europa fout zijn en van de wereld goed. Zet ze eens samen in een blokje.
 25. silkwood

  Puntjesjagers

  In wezen zou ik wel meer puntjes willen jagen, maar de andere gezinsleden hebben een voorkeur voor een lekkere multi. Meestal wordt het een compromis. We zoeken een mooie multi uit en als we in de buurt er nog een paar kunnen oppikken doen we dat. Ik schik me maar al te graag want met zijn allen geocachen is veel leuker en belangrijker dan puntjes jagen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...