Jump to content

silkwood

Leden
 • Content Count

  241
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

silkwood last won the day on December 8 2010

silkwood had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutraal

About silkwood

 • Rank
  Normale Poster
 • Birthday 02/05/1964

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  garmin gpsmap 60cx
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  maart 2003
 • Twitter
  MrSilkwood

Contact Methods

 • Website URL
  http://silkwood.geocacher.nl/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Leiden
 1. Bij opruimen schuur vond ik nog twee ammoboxen. Ik ga ze zelf zo goed als zeker niet meer gebruiken, dus een liefhebber kan ze in Leiden komen ophalen. afmetingen : 16x30x18
 2. Je kunt kaarten van 1:25000 hier legaal downloaden. Is tegenwoordig open data.
 3. Ik ga helemaal mee met het advies van Thex. Je kunt dan ook de nieuwe coördinaten invoeren en van uit GSAK direct in je GPS laden met de aangepaste coördinaten.
 4. Best een goede tip die nieuwe account als je een challenge wilt proberen. Alleen moet je het dan andersom doen en die nieuwe account voor je challenge gebruiken.
 5. Projecteer vanaf de bekende waypoints met een zelfbedachte afstand, waarvan je verwacht dat dat een snijpunt gaat opleveren. Maak een route aan tussen de bekende en de nieuwe waypoints, waarbij de routelijnen elkaar snijden. Dit is het snijpunt. Deze vraag is al vaker gesteld en als je op het forum zoekt, kan je meer reacties vinden met dezelfde strekking, maar mogelijk voorzien van een figuur ter verduidelijking. EDIT: Zoek op kruispeiling en je krijgt diverse relevante draadjes te zien.
 6. Het is even wennen, maar het is wel uniform met het symbool dat voor de gevonden caches op geocaching-maps wordt gebruikt. Alleen is het symbool op de kaarten net iets groter.
 7. Ik heb dat probleem niet, misschien de optie 'afbeeldingen automatisch laden' bij tabblad 'inhoud' aanvinken?
 8. Ik sluit me aan bij de mening van Cernunnos. Als ik een cache heb gepland bekijk ik ook de notes bij de inventory en het valt me dan op dat slechts zelden een note wordt geplaatst dat de TB niet is aangetroffen. Als dit niet wordt gedaan, weet de TB-owner ook niet dat de TB vermoedelijk weg is.
 9. Als eerste zet je je cache op unavailable. Dan weet iedereen die de cachelisting bekijkt dat die er niet meer is. Voor de TB kan je de eigenaar een berichtje sturen.
 10. Hoewel het over een specifieke cache gaat heeft Bovenmeester de vraag algemeen gesteld, zodat die niet direct tot een specifieke cache herleidbaar is. Daarmee blijft die m.i. keurig binnen de gestelde kaders. Zoals velen, heb ik hem ook willen helpen en heb via een PB naar de cachenaam gevraagd en hem vervolgens geadviseerd.
 11. Je hebt in ieder geval een goede gps in bezit. Kijk eens hier voor basale info. Het is niet de bedoeling om puzzelcaches, zoals rebussen etc op het forum te bespreken. Via een persoonlijk bericht kan ik je meer vertellen. Laat me me eerst via een PB weten om welke cache het gaat.
 12. Of de begrippenlijst opgesteld door Wilxlii Carrotte
 13. Je kunt kijken of je de naam tegenkomt op de noodlijst.
 14. Er zijn diverse bookmarks aangemaakt die verwijzen naar nachtcaches, bijvoorbeeld deze.
 15. Op de etrex h kunnen geen kaarten en is een kabel niet strikt noodzakelijk; voor het invoeren van meerdere waypoints kan het handig zijn. De GPS is goed genoeg om mee te geocachen, maar de mensen die wat fanatieker worden, kiezen uiteindelijk toch voor een geavanceerdere GPS. Ik heb dit zelf ook gedaan en leen mijn oude GPS (etrex) uit aan vrienden en bekenden die het een keer willen proberen. Als je insteek is om het geocachen uit te proberen kan je ook overwegen om: - een GPS te lenen (vraag het eens op het forum) - een GPS te huren - een tweedehands te kopen
×
×
 • Create New...