Spring naar bijdragen

Cpl_Uhl

Leden
 • Aantal bijdragen

  96
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Cpl_Uhl geplaatst

 1. Voor de 'Ollanders die dit verhaal lezen, die gaan zeker iets niet begrijpen. Botten zijn laarzen (of de "kistjes" van defensie). Veel plezier met het event.
 2. Cpl_Uhl

  Dakota 20 Of Oregon 450?

  Voor mij de belangrijkste reden om voor de Oregon te kiezen. Display (en dus de weergave) van de Dakota is duidelijk van mindere kwaliteit.
 3. Cpl_Uhl

  Geocachen Met Nokia X6

  Ik zou zeggen, tijd voor een nieuwe GPSr
 4. Haha. Wanneer is een tas een cache tas ? Als de mensen van de marketing afdeling deze "stempel" erop zetten (weer een nieuwe markt aangeboord) of omdat deze handig is voor het gebruik. Als ik naar deze tas kijk weet ik al in welke categorie deze valt. Waar laat je de spullen in een tas als deze ? Doe mij maar een stevige rugzak.
 5. Cpl_Uhl

  Film Kokertjes Gevraagd

  Mocht het niet lukken, heb ik er nog wel een aantal over. (En ja, ik gebruik ze enkel als tussen punt , om het geplastificeerde kaartje te beschermen)
 6. Als het kan, dan de logjes laten staan. Eigenlijk hebben wij er zelf nooit echt last van. Soms vraag ik een spoiler foto weg te halen of iets te veranderen en tot op heden gaat dit altijd in goed overleg. Je mag als CO ook echt wel kritisch naar je eigen product kijken. Even een leuke anekdote: Een jaar geleden belde er een cacher op dat hij een WP niet in de route vond horen, etc, etc. Hij gaf ook aan dat ik alle recht had omdat ik de CO ben. Ik heb hem toen verzocht om zijn negatieve bevindingen in zijn log te melden omdat dit zijn ervaring is. Ik heb ook aangegeven dat anderen dit net als leuk ervaren. Mocht ik vaker negatieve reacties krijgen dan ga ik bedenken hoe ik dat kan veranderen (tenslotte is het als CO toch de bedoeling iets aan te bieden wat mensen leuk vinden). Lees je later in de log dat de puzzel in combinatie met het slechte weer niet zo goed viel. verder was het een hele mooie tocht, etc, etc. Gevolgd door een Geo Dór.
 7. Gecondoleerd en heel veel sterkte toegewenst. Monique en Jurgen
 8. Omdat ik er wel om kan lachen, maar ik geen find op deze manier will in the USA wil toch maar een needs maintenance geplaatst. Kom wel een keer terug als het logboekje vervangen is.
 9. Cpl_Uhl

  Log Of Geen Log?

  In het begin controleerde ik ook. Op een bepaald moment zat er echt een flink hiaat in de daadwerkelijke logjes en de online logjes. Ik heb de cachers die niet in het boekje gelogd hadden, gevraagd hoe dit kwam. Het probleem bleek te zijn ontstaan door een TB welke een cache doosje is. Had iemand die in de buurt van de echte cache gelegd (ja hoe dom kun je zijn...degene die zo'n TB maakt en degene die deze in de buurt van een cache plaatst). Had ik deze achtergrond geweten had ik er ook geen probleem van gemaakt (v.b. mensen 50 km laten rijden voor een krabbeltje ??). Echter de cachers reageerden op twee manieren: 1) Negeren. 2) Boze e-mails terug, hoe ik het in mijn hoofd haalde om een e-mail te sturen.... ze hadden tenslotte ergens hun naam op geschreven. Als dit negatieve reacties oproept, ga ik geen negatieve energie hierin steken. Laat men maar loggen als men daar blij mee is. Ik ben CO, geen schoolmeester of politie agent (niets ten nadelen van deze beroepen ).
 10. Cpl_Uhl

  Inmeten Wp's En Caches

  Volgens mij kun je er als CO zelf heel veel aan doen om de onnauwkeurigheid van je eigen GPS bijna geheel te reduceren. Onderstaande gaat over een multi die bijna geheel in het bos ligt. Wij hebben bij de cache de volgende tekst geplaatst: Geef je GPS de tijd om zich in te regelen op de Wp's (Alle Wp's zijn meerdere malen over meerdere dagen ingemeten). Mocht je er niet uit komen, dan mag je altijd een e-mail sturen en we helpen je verder. Mocht dit dermate veel gaan gebeuren dan gaan we hints plaatsen. Meestal schrijft men in logjes alleen iets over hoe de WP's ingemeten zijn als dit heel slecht is. Ik heb uit een aantal stukjes uit de logjes geknipt: We hadden de juiste coordinaat gevonden, maar dit punt een afwijking van een tiental meters. Dat waren we niet gewend, omdat alle andere punten vrijwel zonder afwijking gevonden werden. soms moesten we wat langer kijken, maar het regeltje goed kijken, zoeken en even geduld met de gps deed wonderen. We hebben alle waypoints goed kunnen vinden, de nauwkeurigheid van de punten (en de gps) was na een paar minuten steeds ongeveer 1 meter. Complimenten voor de nauwkeurigheid. Allleen WP8, daar zat onze gps er 10 meter naast (hoef je nog niet te klagen toch..?!) dus dat duurde iets langer. Alle Wp`s hebben een eigen karakter en zijn door de vrij exacte coords goed te vinden. Tip: De sample functie op de Oregon zit er niet voor niets.
 11. Liefst ontvangen we logjes die uitgebreid zijn met foto's etc. De wereld zit echter niet zo in elkaar dat als ik iets doe voor een ander, ik ook automatisch iets terug mag verwachten. Dus cache maken is niet automatisch een "goede" log. Als de ander enkel TFTC zou schrijven, dan denk ik prima. Heb ik blijkbaar meer tijd om een mooie cache te maken. En ja wij posten vaak foto's en ja wij schrijven soms lange logs en ja ik ben kritisch (zowel positief als negatief) daar kan de CO iets mee (beter dan op GC vote erachter komen dat je onder de 3 sterren zit, wat voor mij persoonlijk niet wenselijk is en niet weten waarom) en ja ik doe ook CTRL-V CTRL-C want soms heb je minder tijd of na een 24uur cache trip met 198 founds weet je echt niet meer wat je waar hebt gezien. Dus volgens mij zit de wereld wat minder goed-fout in elkaar, maar gaat het meer om wat vind ik zelf wenselijk (Of jullie ook allemaal moeten vinden wat ik vind....) Als ik ooit een power trail leg (wat met enige zekerheid nooit gaat gebeuren) dan lok ik het korte log gedrag uit en zal dat dan ook accepteren.
 12. Herkenbaar. Er zijn wel een aantal factoren die helpen. Als een ammo kistje in zijn behuizing moet dan komt deze wel op de goede plaats. Dat men de behuizing sloot door erop te gaan staan springen.... terwijl het kistje door het vuil niet meer in zijn behuizing past. Deze slechte ervaring heb ik bij mijn traditinal en kindercache. Wat ook opvalt is dat de "wandelmulti" het gedrag geheel tegenovergesteld is. Bij beschadiging wordt deze vanzelf hersteld. Voorbeeld: Zo tref ik mijn wp's achter een ander schroefje aan als de originele is gebroken (mijn dank daarvoor). Zelf halen we vuil uit de cache behuizing, herplaatsen foto rolletjes, herplaatsen zip lock zakjes, keren de cache om en vullen deze weer netjes zonder zand bierdopjes lekkende bellenblaas steekwapens vuurwerk, etc. P.s. als je niet weet dat een cache ooit "netjes, anders verstopt" is, kun je het ook niet melden bij de CO.
 13. Of het leuk was ? Ja het was leuk om eens op een andere manier te cachen en op een andere manier grenzen op te zoeken. Het mooie was om te zien hoe de diverse medecachers omgaan met de diverse functies binnen de groep, systeem van aanpak, de groepsdynamiek. Eigenlijk leende het gebied zich niet voor een cache record, lagen de caches soms nog best ver uit elkaar, zijn we gestopt om een ijsje te eten, etc. Als je voor een record gaat waarbij het aantal founds het doel is dan kun je veel hoger uitkomen. Wie weet gaan we dit nog wel een keer doen.
 14. Even een vraag aan Keske. Kunnen wij niet in jullie team of jullie in ons team... Of kunnen wij niet onze stickers uitwisselen. Het nadeel is wel dat je als je zelf nog eens tijd hebt om te gaan cachen er na een found wel een hoop stickers geplakt moeten worden. Als er nog meer teams zijn die stickers willen ruilen dan horen wij het graag. Ook direct een oproep. Natuurlijk ruilen wij stickers met teams over heel de wereld. Op deze wijze hebben wij al in bijna de hele wereld gecached. Weet iemand nog een team in Alaska of de Maladieven, die missen we namelijk nog. iedereen die denkt dat dit serieus is snapt er echt niets meer van :-)
 15. ff offf topic... Soms is ie zo lief... Barny On topic. Volgens mij is het antwoord op de vraag veel simpeler: JA.
 16. Om voor mij vage reden lijkt het wel of er in Nederland geen DNF mogen bestaan. Als mensen de cache niet kunnen vinden merk je dat doordat deze een tijd niet gelogd is i.p.v. een DNF. In jou voorbeeld, gewoon de DNF laten staan. Je beleving zoals toen beschreven hoort daar bij. Later gevonden dan schrijf je een nieuw verhaaltje bij je found (vaak een stuk korter omdat je niet heel de multi hebt gedaan en dus minder hebt meegemaakt). Wat ook kan is een verwijzing in je latere log naar de eerdere log.
 17. Cpl_Uhl

  Plate Cover Cache

  Mijn idee, gewoon zelf maken.
 18. Eigenlijk verandert er niets. Waar men voorheen een tekst als ".", TFTC of het betere knip plakwerk deed, maakt men nu een lege log. Aan de cache eigenaar aangeven dat het niets is, doe je niet door een leeg logje. Dit zegt niets, behalve dat je lui bent en het je niets interesseert. Dus lekker blijven schrijven en ook schrijven waarom dat iets het onder de maat is. Als de owner er voor open staat begrijpt hij/zij ook waarom dat men dit slecht vind en zou er evt. iets aan kunnen doen.
 19. Ik ben blij met elke vorm van een goed rating systeem. GC-vote vind ik goed (maar gaat middelen) en het geo d'or systeem vind ik nog fijner. Laat maar komen en hopelijk verwerken ze dit in e.o.a. manier in de queries.
 20. Cpl_Uhl

  Te Koop

  Gebruikte kistjes (die er overigens nog goed uitzien) en oud model. Ik heb het idee dat de vraagprijs te hoog is als ik dat vergelijk met de aanbiedingen op paintball/airstoft sites. Wellicht dat marktplaats de prijs iets kan opdrijven. Een ieder geval suc6 met de verkoop.
 21. Cpl_Uhl

  Wanneer Hint Gebruiken.

  Wij proberen het eigenlijk eerst zonder hint of het moet echt muggle gevoelig zijn. De volgende hints daar zakt mijn afritsbare geocache broek van af. - Goed zoeken. - Niet nodig. - Misschien later. - Coordinaat is niet nauwkeurig, zoek in een grote straal. - Zie spoiler foto. - Deze is onopvallend verstopt. - Hij ligt er echt. - De cache is groen. (zit er een ammobox onder de grond) etc.
 22. Ik lees met enige argwaan dit topic. Ergens snap ik het wel, dat de meeste onder ons naar een betere kwaliteit willen. Dit heeft niets met meer of minder caches zelf vinden te maken, maar met caches leggen leer je steeds meer (archiveer bij de 5e cache ook even je slechtste). Als je dan open staat voor kritiek gaat het goed. Als je kritiek achterlaat over een andere cache wordt dit niet gewaardeerd (weet ik uit ervaring). Toch laat ik mijn mening in een post achter, zodat anderen onze ervaring kunnen lezen. Laatst vroeg ik aan niemand die een erg lovend post had gemaakt of dit een leuke of fantastische tocht was... en het antwoord was dat er eigenlijk niets aan was. Hadden we bijna deze tocht gedaan. Daarnaast weet de maker ook niet dat er iets niet goed is. Mijn verzoek aan iedereen benoem het. Ik zou meer iets zien in een vorm van "needs archive" maar dan om de reden dat de cache gewoon niet goed is. Je moet natuurlijk aangeven wat er mis is zodat de eigenaar dit kan verbeteren/herstellen etc. Als het "needs archive" na minimaal 10 logjes op ...% of meer staat gaat deze ook het archief in. Ik snap ook dat dit niet haalbaar is en hoop derhalve op een stukje verantwoordelijkheid naar jezelf en de geo community (Ik wordt oud, het lijkt wel of ik mijn Opa hoor praten ) Edit: 5 sterren cache-rating systeem (dit is ook goed.)
 23. Nee liever niet. Zal ook uitleggen waarom. Wij willen als we gaan cachen graag dingen zien en op leuke plekjes komen. Het doel van "schrijven/schilderen" kan hier in beginsel niet aan voldoen. Natuurlijk ben ik ook voor de versie "als er vraag naar is, moet het kunnen". Maar we kennen het allemaal wel denk ik "nu ik er toch ben pak ik dit mee".
 24. Ik heb nog wel een thermoskan liggen met een defensie logo. Nieuwe cache container ?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...