Spring naar bijdragen

seahopke

Leden
 • Aantal bijdragen

  107
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door seahopke geplaatst

 1. Wat voor de één slechts bijzaak is, kan voor de ander juist essentieel zijn. Caches zijn van oorsprong in de wildernis verborgen voorraadplaatsen met waardevolle ruilspullen. De eerste geocache was een emmer vol CD's, boeken en videobanden. Een cache zonder 'goodies' is geen cache. Dat laatste is uiteraard slechts een persoonlijke mening, maar ik moet de eerste geocacher nog ontmoeten die liever een kokertje met beduimelde papierstrookjes aantreft dan een kist met een echt logboek en ruilspulletjes oftewel een echte schat. Dat geeft toch te denken. Seahopke zoekt alleen naar logboeken. Gertjan zei ooit eens tegen Seahopke: als je iets wilt hebben: koop het dan in een winkel.
 2. Seahopke vindt dat in Nederland een wetgeving moet komen dat het geocachen reguleert. Een wet zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat een legger verantwoordelijk blijft voor zijn of haar cache en verplicht is deze te blijven onderhouden - dat is overigens al een regel die in het spelregelement staat maar desondanks blijken er nog al eens caches op een dood spoor uit te lopen vanwege gebrek aan onderhoud. Overigens: waarom geen PtbvhGC (Partij ter bevordering van het Geocachen) of een ministerie voor Geocaching Nederland ?
 3. Wat een zuurpruim, naast je werk moet je ook plezier kunnen maken en lol kunnen hebben in het leven. Heeft ie niks beters te doen dan zeuren over zijn dochter en zeuren over onze leuke hobby?
 4. Waarom? Dit was gelijk de eerste keer dat ik op de groene knop drukte, waarom mag ik een post niet waarderen? Waarom een maximaal aantal waarderingen op een dag?
 5. Nu geocachen steeds meer onder de aandacht komt via internet, krantenberichten en t.v.-programma's denk ik dat de tijd voorbij is dat geocachen een geheimzinnig en stiekem spel was; van mij mag het spel in Nederland meer algemene bekendheid krijgen al vind ik wel dat men op moet passen dat leuke caches niet door onwetenden of door lomperiken worden vernield. Keer op keer vertelt men mij dat mensen zelf hun verantwoordelijkheid moeten dragen en ik denk dat dit ook goed is binnen dit spel: vind je zelf dat een cache aan bepaalde kwaliteitsnormen moet voldoen dan maak je zelf een cache die aan die normen voldoet waarmee je ook meteen een voorbeeld geeft van hoe volgens jou een cache er uit moet zien. Als zoeker ben je nu éénmaal afhankelijk van wat anderen hebben verstopt; enerzijds heb ik het geluk dat de caches die ik leuk vind om te doen voor mij bereikbaar zijn, anderzijds heb ik de pech dat grote gebieden om mij heen vol liggen met caches die mij niet aanspreken maar: ik ben niet verplicht die caches te zoeken. Het is aan de cache-zoeker om zelf een leuke cache uit te zoeken maar inderdaad: als de caches in jouw omgeving b.v. minder dan 20 geo d'orrs hebben en caches met een hogere score buiten jouw bereik liggen dan is dat niet leuk. toevoeging: De regel dat caches onderling een bepaalde afstand van elkaar moeten liggen: zou er onderscheid gemaakt kunnen worden, hiermee voortbordurend op de vorige reactie boven mij: gooi maar neer micro's voor de puntjesjagers en de echte prachtige caches die een lintje verdienen toelaten in eenzelfde omgeving zodat iemand die een mooie cache wil neerleggen niet gehinderd wordt door iemand die met fotorolhouders aan het strooiën is geweest...
 6. seahopke

  Gps Gezocht

  Garmin Geko 201 projecteert slechts op 000.0Km nauwkeurig: dat kan met geocachen lastig zijn maar verder is het een prima apparaatje. Het voordeel van de Geko is juist dat ie zo simpel is en het l.c.d. gebruikt weinig energie.
 7. seahopke

  Gps Gezocht

  Op mijn gsm zit ook een gps ontvanger. Met die telefoon kan ik zonder dataverbinding navigeren. Tevens heb ik de mogelijkheid om op die telefoon zonder kaart te navigeren: telefoon wijst enkel een waypoint en de afstand tot dat waypoint aan.. Wellicht is het mogelijk om een gratis programma vanaf het internet op de telefoon te installeren waarmee je zonder dataverbinding kunt navigeren. GPS , telefonie en internet zijn afzonderlijke dingen.
 8. seahopke

  Dierenleed Door Speurtochten

  Juist: vanwaar de associatie met geocachen ? Geocachen is iets anders dan gedropped worden en naast geocachen heb je ook nog een 'hiking' sport dat meer over overlevingstechnieken gaat en dan praat je over mensen die zich niet houden aan de geocaching-regels zoals de paden niet verlaten.. overigens: er zijn tegenwoordig ook fietsers die zich nergens meer wat van aantrekken en overal maar rondkrossen op een fiets die meer iets weg heeft van een halve brommer.
 9. Iemand die enig goed fatsoen in z'n lijf heeft vanwege een degelijke opvoeding heeft mogelijk geleerd dat je niet bij andere mensen in de tuin hoort te graven: je blijft van andermans eigendommen af. Als je aan het eindpunt van een multi er achter komt dat de cache in een voortuin ligt verborgen dan zou zo'n iemand mogelijk niet verder durven met zo'n cache. Het kan dan best frustrerend zijn als je bij zo'n voortuincache uitkomt en deze niet durft te loggen omdat je van je ouders vroeger ooit geleerd hebt dat je uit de tuinen van andere mensen moet blijven. Andere mensen hebben hierover ruimere opvattingen en hebben geen boodschap aan bepaalde fatsoensregels die mensen soms in de weg kunnen zitten. Door de situatie van de andere kant te beschrijven hoop ik duidelijk te maken waarom mensen mogelijk niet in een voortuin het eindpunt van een cache willen vinden. Zelf heb ik nog niet met voortuincache's te maken gehad maar of ik mij confortabel genoeg zal voelen om deze ook te loggen....
 10. ik vind 't wel leuk, ik herken mensen aan banners. Forums verbieden banners omdat deze extra onnodig dataverkeer opleveren en dat brengt extra kosten met zich mee: niet ieder forum kan zich dat permitteren
 11. Ik heb de indruk dat de pda an sich wat achterhaald is, tegenwoordig zijn er smartphones zoals de iphone, nokia 3250, lg etc. Mio is mij altijd prima bevallen, alleen de tijd dat het ding op accu kon is altijd kort geweest. De service van Mio is beide keren uitstekend geweest toen ik 't apparaat op moest sturen: ik heb twee keer gehad dat het apparaat niet meer aan ging maar dat is al lang geleden, sinds dien heeft de handcomputer mij niet meer in de steek gelaten.
 12. Dat is leuk dat u het aanvankelijk lezen reeds lang geleden heeft afgerond maar het gaat er niet om wat u ooit geleerd heeft en het gaat er ook niet om dat ik het met u eens ben: het gaat er om hoe de cache-legger de ij gebruikt en als die net zo eigenwijs is als mijn broer dan is het in het veld een leuke verrassing als die ij toch een waarde van 25 blijkt te hebben
 13. Ik begrijp dus dat de discussie continu voort zal blijven gaan. Er staat mij iets van bij dat deze discussie eerder is gevoerd en ik vermoed dat deze discussie ook wel een keer terug zal komen. Hoe kom je in het veld er achter welke letterwaarde de ij van de betreffende cachelegger heeft gekregen. Ga je dan twee coordinaten uitrekenen en laat je je gps ontvanger bepalen wat de afstand is tussen beide punten en jouw huidige locatie of stuur je eerst een pm via dit forum voordat je een cache gaat lopen... Kan er misschien op de beschrijvingen vermeld worden voor welke letterwaarde is gekozen bij een dergelijk cache?
 14. Ik heb 't inmiddels gehad met de discussie, de topic starter vraagt om een definitieve afspraak te maken over de letterwaarde van de ij en de poll laat een duidelijke uitslag zien.
 15. euh, een vraagje (zit al een lange tijd met m'n vinger omhoog zoals 't hoort) vis = drie letters koe = drie letters ijs = twee letters? Bij kruiswoord radelspuzzels heb je inderdaad twee vakjes voor ijs; enige uitleg is gewenst.
 16. ik lig dubbel Grappig, zoiets kan alleen bij dit spel, hoe doe je dat bij scrabble? ij = twee karakters: i + j = 19 y = één karakter = 25 toch?
 17. seahopke

  Cache - Servers

  Bedankt jullie weten niet wie jullie concullegas zijn en hoe zij georganiseert zijn? Lijkt mij toch wel enigzins sterk. Och, dat weet ik niet. Waarom zou je je verdiepen in allerlei afsplitsingen als je je keus allang geleden hebt gemaakt? Interesse! Buiten het oud zeer uit het verleden van GC waardoor die afsplitsingen zijn voortgekomen denk ik dat het voor iemand als mij het interessant is om de andere clubs die er nu feitelijk zijn, te bekijken omdat die zich inmiddels ook verder hebben ontwikkeld. Naar mijn mening: Andere sites hebben dingen waar Gc.nl bijvoorbeeld minder sterk in is, het ontwikkelen van applicaties bijvoorbeeld of iets dat GC.nl niet heeft: een overzicht op één pagina waarop je je found's zowel van gc als van tc vermeld staan, maar vooral ook omdat niet alle caché's op de gc servers vermeld staan: de caché's van Terracaching kan je niet via de gc-servers benaderen. Omdat de meesten via GC zijn begonnen en hier hun site ooit vermeld hebben weet men hier ook de meeste groepen te benoemen, iemand die z'n eigen site is begonnen zal niet omkijken naar wat anderen doen, die is alleen bezig met zijn eigen ding. Wel moet ik toegeven dat ik graag de berichten van en over Barney lees, ik vind 't jammer dat hij hier niet meer komt.
 18. seahopke

  Cache - Servers

  sorry, ik bedoel het volgende: Er stond mij iets van bij dat mensen caché's buiten groundspeak om plaatsten en deze op een eigen site vermelden. Nu heb op Terracaching geleerd dat er verschillende spelvormen zijn: geocachen - terracaching - ..... De Terracaché's moeten uniek zijn voor terracaching en kunnen dus niet op de geocachingservers vermeld staan. Ik weet niet of er nog meer spelvormen zijn of caché s die buiten gc en tc vermeld worden. Het zou prettig zijn hiervan een overzicht te hebben.
 19. Misschien is die Hemae nieuw op gc.nl maar op gc.com is hij met meer dan 300 founds al aardig actief geweest.
 20. nope: via hun link kom je gewoon op gc.com uit HEMAE is kennelijk een geocacher met een acount op gc.com, je komt namelijk op hun statistiekenpagina uit. HEMAE.nl is inderdaad een ongebruikelijke naam voor een geocacher maar wat moet je denken van peetee of van seahopke ..
 21. seahopke

  Terug Naar Homepage

  thnks tabbladen gebruiken is niet wat ik bedoelde maar zo kan 't inderdaad ook.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...