Spring naar bijdragen

De Wijngemachtigde

Leden
 • Aantal bijdragen

  1056
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  4

Alles door De Wijngemachtigde geplaatst

 1. Alles wat ik er over kan zeggen is dat het best leuk is om Geocacher of the Month te zijn. Vooral de unieke Geocacher of the Month geocoin die je krijgt toegestuurd is fraai.
 2. Deze cache van Martien&Maarten ligt in elk geval vlak naast het gemeentehuis van Heemstede. Weliswaar een nano, maar toch, een foto kun je er heel goed maken.
 3. Als je het coordinaat verandert bij een mysterie, verandert ook de positie op de kaart. Da's prima. Maar wat ik nu merk is dat als ik de positie heb veranderd en ik maak een printbare versie aan (bv. No logs) dat het oude coordinaat weer bovenaan staat. Lijkt me niet zoals het moet, want zo heb je nog niks aan deze optie als je (nog) niet paperless wil gaan, maar wel een printable version mee wil nemen.
 4. Wat vinden jullie hiervan? Prima. Ik heb al een paar keer gehad dat ik met de logtekst zelf geen problemen had, maar dat er een foto was bijgeplaatst die een wp of finale plek verraadde. Dan was het noodzakelijk om de foto weg te krijgen door de logger te contacteren en te verzoeken de foto te verwijderen, omdat ik het onnodig vond om de hele log direct weg te halen. Met het verwijderen van een foto en niet de log is dat nu ondervangen. Wat mij betreft ok.
 5. De Wijngemachtigde

  Volgers

  Nee, dat kan niet.
 6. Erg prettig dat je direct alle logs kunt zien onderaan een cachepagina, en niet slechts 5.
 7. Ik vind nog steeds dat voortuincaches verboden moeten worden. Ik doe ze wel, want als het even kan doe ik alles, maar genieten van de voortuincache zelf is er eigenlijk nooit bij.
 8. Wat mij overigens opvalt bij die challenges is dat er vrijwel overal gevraagd wordt om een foto van jezelf voor dit, voor dat, etc. Maar: Hoe zat het ook weer met die discussie omtrent earthcaches dat er niet meer mocht worden gevraagd om een foto van een persoon, vanwege privacy regels e.d.? Gaat dat hier allemaal niet op? Overigens, het zal mij een bal wezen of er wel of geen foto van mezelf bij een log staat, maar er staat me nog wel bij dat ik het toen onvoorstelbaar betuttelend vond. Nu zie ik niks van die discussie. Logvoorwaarden en met name een foto zijn nu dus weer vereist bij challenges. Bijzonder eigenlijk.
 9. Ik ben het in zoverre met je eens dat er niet veel veranderd is nu ik er niet meer met zoveel nadruk op werd gewezen dat ik 0 (nul) challenges had completed. Zonder in al teveel detail in te gaan op de waarde van de puntjes (waar ik wel degelijk waarde aan hecht; maar anderen niet), vond ik dat een verschraling van de totale "find count". Als ik naar mijn eigen profiel keek stond er pontificaal dat ik nog helemaal geen challenges had completed. Ik wil(de) geen flauwekul challenges completen, maar die dikke 0 (nul) bleef mij maar aanstaren. Nu de completed challenges apart van de geocache founds worden gerekend en het profiel wat dat aangaat ook opgeschoond is, vind ik het allemaal best, en is er in mijn ogen weinig veranderd.
 10. Ik zie dat niet alleen de avatars zijn verdwenen bij de logjes, maar ook dat de statistiekstaafjes met het aantal founds vertrokken is. Ik neem aan dat dat tijdelijk is en misschien wel vanwege het toch uiteentrekken van 'normale' founds en 'completed' challenges... wachten nog maar even af. [edit] Lees net dat het tijdelijk is: klikkerdeklik
 11. Volgens mij is geocachen naar buiten gaan, je GPS gebruiken om op een bepaald punt in de wereld te geraken en daar de ervaring op te doen die degene die de cache heeft gemaakt bedoeld heeft. Dat dat via een puzzel gaat (mystery), via een omweg via bepaalde punten (multi) of waarbij je gevraagd wordt aan te tonen dat je er geweest bent via een foto of anderzins (virtual) vind ik allemaal okay. Ook Earthcaches vind ik in dat opzicht prima, het zijn (hopelijk) interessante natuurverschijnselen en je steekt er wat van op. Prima. Dat in alle geocachevormen daar af en toe de klad in zit, moeten we voor lief nemen, zie: traditionals: lantaarnpalen/voortuinen mysteries: sudoku's/witte tekst multi's: offset van 10 meter o.i.d. earthcaches: grondwatermeter Een boekje tekenen vind ik daarbij van ondergeschikt belang. Een kistje vinden ook. Het gaat bij mij om de beleving op de plaats waar de cache-legger mij heen brengt. Ik heb dus op zich niks tegen challenges als het maar doet waar geocachen voor bedoeld is: je via je GPS naar een punt brengen. Dat daar dan geen kistje ligt en geen logboekje getekend hoeft te worden, daar zit ik niet mee. Ik vind de grandfathered virtuals bijna allemaal top, en een mooie earthcache vind ik net zo leuk als een mooie wandeling naar een munitiekistje. Het probleem dat zich nu lijkt voor te doen is dat er direct een enorme golf van challenges wordt uitgebraakt door de geocachecommunity die daar niks mee van doen hebben: kissing a frog, hugging a tree; bespottelijk (in mijn ogen). Dat komt, denk ik, doordat het niet gereviewed wordt. Men is vrij deze challenges te posten en vervolgens is GS als een zotte bezig alle challenges te verwijderen die eigenlijk niet zijn zoals ze bedoeld waren. Als het via de reviewers was gegaan, was het allemaal iets gereguleerder geweest: moet je je GPS gebruiken, moet je daadwerkelijk ter plaatse zijn geweest en voegt het iets toe? Wat mij betreft krijgen de reviewers meer vrijheid om te beoordelen of iets toevoegt of niet, of iets leerzaam is of iets bijzonder is of niet (subjectief, ik weet het, maar in elk geval een rem op wildgroei). Bij earthcaches wordt ook vantevoren bepaald of het een natuurverschijnsel is waarbij men iets opsteekt. Iets dergelijks kan ik me bij een challenge ook voorstellen. Daarmee voorkom je gevaarlijke challenges, belachelijke challenges zoals aangehaald hierboven (bierdrinken in een pub), of een challenge waarbij een foto op een willekeurige brug voldoet, of waarbij je een mop moet vertellen (zonder coordinaat), etc, etc. Leuk, maar het heeft niks van doen met geocachen: er op uit gaan! Het komt op mij over dat GS iets beter had moeten nadenken over het lanceren van de challenges en misschien een beperkt groepje de zaak had moeten laten uitproberen, want nu lijken ze de greep op de toestand redelijk kwijt te zijn. De geocachegemeenschap is wellicht groter en heeft meer meningen dan ze misschien vooraf hadden kunnen bedenken.
 12. Is er al een feedback pagina waar ik kan stemmen op de terugkeer van de logdatum ipv het vage 'about 6 days ago' ??
 13. Ik denk dat ik een aparte account ga aanmaken voor challenges en mijn 'gewone' geocache account gebruik voor kistjes zoeken. Dan hou ik het allemaal mooi gescheiden, waar GS dat schijnbaar niet voor ons wil doen.
 14. Maar wij mogen dus niet weten welke dat zijn? Of heeft je anonieme profiel hier een andere reden? Ja. ok, dus: Ja, het anonieme profiel heeft een andere reden? dus mogen we wel weten welke 11 caches dat zijn! [sorry, beetje off-topic]
 15. Daar ben ik het toch niet helemaal mee eens. Als ik aan iemand vraag die veel van wielrennen weet hoeveel etappes Zoetemelk in de Tour ooit heeft gevonden, en die geeft het antwoord, dan is dat toch geen spoilen? Dat is alleen maar een manier voor mij om antwoord te krijgen op een vraag uit een puzzel. Maar, als je op gc.nl aan iemand hier een vraag stelt over hoe het zit met het logo van gc.nl en je krijgt antwoord, dan is het opeens spoilen? Ik vind dat raar. Overigens was ik al het antwoord aan het zoeken en dichten voordat ik wist dat het een puzzel betrof. Is het antwoord overigens wel via Google te vinden?
 16. -kuch- I was standing on the shoulders of giants.
 17. Overigens vind ik nog steeds dat ik het mooiste logo heb ontworpen. <---------
 18. Ik moet even goed nadenken, maar volgens mij heb ik nog nooit een cache ernstig beschadigd nadat ik 'm gevonden had. Het ergste is denk ik dat ik wel eens een elastiek heb laten knappen dat om de plastic zak was gespannen waar de cache in zat. Normaal gesproken meld ik dat in de log. Als ik iets aantref dat erger is, of dat niet handig is om in de log te vermelden (spoilergevaar) stuur ik een email. Meestal heb ik geen spullen bij me om ter plekke reparaties uit te voeren. Heb wel altijd een of twee kokertjes in de tas om een gescheurd kokertje of dop te vervangen. Ook dat meld ik in de log of stuur daar een email over. Overigens, het terugplaatsen op een verkeerde plek: dat speelt zelfs wel eens als ik alleen cache! Waar zat die nano nou precies?? Bij de 28e, 29e of 30e beugel aan deze brug?? Zo kan ik me indenken dat ik een cache wel eens op de verkeerde plek heb teruggeplaatst. Mijn reeds gearchiveerde cache aan de boulevard in Zandvoort bleek ook eens zo'n 15 meter verderop terug te vinden te zijn. Als je met een grote groep aan het cachen bent kan het gebeuren dat er onduidelijkheid ontstaat over de juiste verstopplek. Melden is dan netjes, maar kan me ook indenken dat cachers te goeder trouw een cache terugplaatsen en zich niet realiseren dat dat helemaal niet het juiste nulpunt was... Maar goed, ik kan me de frustratie levendig voorstellen. Ik probeer mijn caches wel zo te maken dat ik inderdaad niet elk weekend op pad moet om de boel te herstellen, daar is gewoon geen tijd voor. De laatste reparatie was aan een waypoint waar een Romeinse soldaat van een paaltje was verdwenen. Ik verdenk geen enkele cacher, maar meer de in grote getale voorkomende herten in het bos, die misschien dachten een lekker hapje te verschalken... Masterchef, geef de moed niet op, daarvoor zijn je caches te leuk!
 19. Ik zie iets op hun website hierover. Ben zelf druk in gesprek met de landschapbeheerders van Landschap Noordholland. Deze sites zijn absoluut handig om naar toe te linken!
 20. Ik nomineer hierbij BigFurryMonster! Welbespraakt, ervaren geocacher, komt vast goed over op tv, en komt uit de regio Utrecht. Wat wil je nog meer?
 21. Ik snap er niks van. Voorheen was misschien de starpagina van gc.com net zo breed (of zo smal) als nu. Maar de cachebeschrijvingen, de trackable pagina's, de profielpagina's, eigenlijk al het andere dan de startpagina is heel smal. Ik heb nogal een lange nickname en die was voorheen op dezelfde regel te lezen. Nu staat de naam overal op twee regels. Het komt op mij over als verkrampt, en het maakt geen gebruik van de mogelijkheden van breedbeeld, zoals dit forum (en zoals het forum op gc.com). Ik snap niet hoe ik dat zelf aan kan passen. Inzoomen met ctrl + rol op de muis is geen optie, dan vergroot ik alleen, dan wordt het gegeven beeld niet breder ten opzichte van de hoogte. Ik vind het niet fraai, dat opeengekropte. Misschien went het, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Groundspeak de boel te snel heeft doorgevoerd (vanwege de snelheidsproblemen, waardoor ze bijvoorbeeld de personalization van de maps moesten stoppen) en alles niet goed getest hebben (of hebben laten testen door een aantal beta testers). Over het algemeen ben in heel tevreden over de website, maar zie nu wel erg veel tekortkomingen opdoemen.
 22. Op het Groundspeak forum zijn niet veel mensen blij met de update. Klachten gaan veelal over het smalle beeld (met veel te veel wit links en rechts), en over het feit dat de achtergrond image doorschijnt hetgeen lezen van een cachebeschrijving lastiger maakt. De nieuwe maps worden volledig neergesabeld.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...