Spring naar bijdragen

Pocileh

Leden
 • Aantal bijdragen

  202
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Alles door Pocileh geplaatst

 1. Pocileh

  Rekenen Met Graden

  Ennneehhh, mocht je het niet meer paraat hebben... 1 graad is gelijk aan 60 minuten. Elke minuut is gelijk aan 60 seconden. 1 graad is ook gelijk aan 3600 seconden.....
 2. Ziet er simpel uit maar doet kennelijk wel wat hij moet doen. Op het moment dat ik keek waren er twee man actief. Eigenlijk alleen maar gekeken uit nieuwsgierigheid naar het product. Het lijkt me een leuke toepassing voor diegenen die graag laten zien waar ze mee bezig zijn. Ik zal er echter nooit op te zien zijn, maar dat is eenieders eigen keuze denk ik zo maar!!!
 3. Pocileh

  Gezichtboek

  Lees dit draadje maar eens door, dan zie je wel hoe ik er over denk.. En och, dan zie je ook hoe ze je dan belachelijk proberen te maken... Enfin, ieder zijn meug
 4. Pocileh

  Gezichtboek

  Ik zie net een 'leuk' berichtje op de nieuwspagina van een landelijke KRANT Precies waarom ik die asocial media verfoei.
 5. Pocileh

  Gezichtboek

  Nee, ook hier geen last. Ik word gewoon ingelogd, zowel op de site zelf als in het forum.
 6. Pocileh

  Gezichtboek

  Je bent warm.... Maar het klopt nét niet helemaal. Zoals jij het stelt zou het in feite maar één woord zijn. Hint: jouw tweede woord is te lang.
 7. Pocileh

  Gezichtboek

  Ja daar heb je gelijk in. Alleen, tot mijn stomme verbazing is die niet uniek zoals ik een paar jaar geleden tijdens een google-sessie ontdekte. Ik heb die naam ooit zelf bedacht, het is de samentrekking van twee woorden en dan van achter naar voren aan elkaar geplakt. Toch blijken er nog tenminste twee figuren die naam te gebruiken. Aangezien ik die naam al sinds jaaaaren (bijna 10 jaar) als één van mijn nicknames gebruik zou het kunnen zijn dat hij ooit gepikt is. Anders is het wel een heel erg toeval.
 8. Pocileh

  Gezichtboek

  Wat je uit het oog verliest is dat mijn logs afgezien van het vastleggen van datum en tijd dat ik een cache (niet) gevonden heb plus een verhaaltje over hoe ik het ervaren heb, geen persoonlijke gegevens bevat. Daar zorg ik wel voor. In de asocial media wordt je juist verlokt om zo veel mogelijk met zo veel mogelijk personen te delen. Goed, je kunt het in principe beperken via instellingen, maar wat een ander -een zogenaamde vriend - vervolgens met die info doet, doorzetten, kopiëren/plakken? heb je dan echt niet meer in de hand. En als ik het heb over zaken bij GC.com die ik in eigen beheer heb, dan bedoel ik de info op de profielpagina. Wat ik daar niet zelf kan beheren is van zo'n ondergeschikt belang dat ik me daar niet druk om kan maken. Des te meer reden om niet op die asocal media met je billen bloot te gaan (zoals soms wel letterlijk gebeurt!!) Tsja, je denkt toch niet dat je met een kwajongen van doen hebt? De voorwaarden van GC.com heb ik gelezen maar ik gaf al aan dat ik bij GC niet meer dan het hoognodige aan info plaats en ik kan me daar dus niet druk om maken. Zo zijn bijv mijn thuiscoördinaten bij GC.com echt niet mijn ware thuiscoördinaten.
 9. Pocileh

  Gezichtboek

  Wat mij zo tegenstaat aan zaken zoals Facebook is de stiekeme manier waarop je gevolgd wordt/kunt worden. Ik bezoek bijv. nogal eens de nieuwssite van de telegraaf. Als ik daar een pagina 'terugblader' (via de terugknop in de browser, of zoals ik het doe, via "ALT+pijl<--" dan blijkt dat ineens niet goed te werken als je - zoals ik - via de hostslist alle Facebook verwijzingen hebt geblokkeerd. En waarom? Omdat je kennelijk via een link van Facebook wordt gestuurd!!! Zo kan je IP worden getraced en ik heb zo maar het idee dat ze daar 'iets' mee doen. Of zou dat voor de lol zijn? In dit voorbeeld ben ik van de hoofdpagina naar het item "vieze tandarts moet sluiten" gegaan. Via de 'terug' knop kan ik nu niet terug naar de hoofdpagina "Nieuws | Altijd op de....." Haal ik de blokkering via de Hostslist weg, dan kan ik ineens wel weer naar de vorige pagina terug.... Nou zijn er meer wegen die naar Rome leiden, dus ik omzeil dat wel maar zo zie je maar wat er in het verborgene kan worden gedaan. Ik ben bang dat dit soort grappen dus ook bij GC.com tzt naar voren zal komen. Ik zal daar in ieder geval geen last van hebben. En als je het leuk vindt dat ze dat doen....gewoon lekker doen, maar IK vind het niet slim......
 10. Pocileh

  Gezichtboek

  Ja, en? Dat staat ook op mijn eigen website zoals Track_Leader al heeft geconstateerd. Maar dat is in mijn eigen beheer en kan ik elk moment verwijderen. De gegevens die op GC staan zijn zo algemeen dat ik me daar geen buil aan kan vallen, dat hou ik drommels goed in de gaten. Reclame er om heen? Ja, voor wat hoort wat, maar ik ben niet bereid om mijn hele hebben en houden met de hele wereld te delen. Tenslotte is het naar GC.com toe éénrichtingsverkeer, maar op de asocial media weet je nooit wat er met je verhalen gebeurt. @ Track_Leader.....Ja, en, wat bewijs je daar mee? Ik ben me dat drommels goed bewust, maar op die hele site zul je niets vinden wat ik niet zelf volledig in de hand heb. En, zoals eerder gezegd, ik ben me ook drommels goed bewust dat ik mijn sporen na laat op het internet, maar dat probeer ik wel zo veel mogelijk te beperken. Dat ik niet wil deelnemen, nee, dat ik die a-social media verafschuw wil niet zeggen dat ik niet op deze wereld rondloop. Ik trek mijn grenzen op een ander punt dan iemand anders. Dat recht heb ik en iemand die vindt dat hij dat bespottelijk moet maken vind ik een simplist. Vinden we allebei wat
 11. Pocileh

  Gezichtboek

  Mochten er forumleden zijn die denken dat ik boos ben.....dat is niet zo. Ik heb mijn mening gegeven over het gebruik van de zogenaamde social media. Ik ben - zoals wel blijkt uit mijn eerste posting in dit draadje - geen voorstander van fenomenen zoals Facebook, Twitter, Hyves of hoe het ook allemaal moge heten. Ik noem dit dan ook consequent a-social media. De 'eigenaars' van dit soort instituten zijn maar op een ding uit, het verzamelen van zo veel mogelijk info over de gebruiker en op die manier veel geld te verdienen. Ik zie gebruikers er van dan ook in zijn algemeenheid als schenders van hun eigen privacy. Waarom? Omdat ze -vaak ongewild/onwetend- informatie over zichzelf weggeven die later wel eens in hun nadeel zou kunnen werken. Daarvan zijn genoeg voorbeelden te vinden. En dan hebben we het nog niet over het feit dat veel van die data in Amerika staat en daar gaan ze met de data iets anders om dan hier in Europa. Wil je daaraan meewerken? Jouw goed recht. Maar het is ook mijn goed recht om daar zo ver mogelijk vanaf te willen blijven. Als je dan zaken in het belachelijke gaat trekken omdat mijn mening niet met die van jouw overeenkomt, dan kun je het per kerende post terug krijgen. Alsof de wereld alleen nog maar bestaat bij de gratie van die a-sociale media. Ik lig er verder niet wakker van als iemand persé met de meute mee wil lopen. Zijn zaak. Maar het is ook mijn zaak als ik er voor kies om er niet aan mee te doen.
 12. Pocileh

  Gezichtboek

  Even goed lezen slimmerik. Ik heb het niet over de koppeling Faceboek - Geocaching maar over het gebruik van asociale media in het algemeen. Maar voor jou waarschijnlijk moeilijk te begrijpen. En wat betreft mijn bekendheid op internet...ik ben me daar goed van bewust en hou er rekening mee in de wetenschap dat ik niet alle sporen kan verdoezelen. En als jij het sneu vindt dat ik dat soort dingen blokkeer via mijn hostslist, geniet er maar van. Ik trek mijn eigen plan. We zien later wel wie de sneue figuur is. Jij bent kennelijk een van die eenvoudige figuren die kost wat kost met de grote massa mee moet gaan om er maar bij te horen. Jouw goed recht, ik doe daar niet aan mee en zal me zo goed mogelijk afschermen. Dat is mijn goed recht.
 13. Pocileh

  Gezichtboek

  Geen lid van allerlei asociale media, toegang is zelfs via de hostslist geblokkeerd vanaf mijn systemen. Geen last van dus. Ik ben niet zo happig op het "delen van mijn belevenissen met de hele wereld". Als ik iets wil delen, dan doe ik dat op mijn manier en niet omdat geldwolven over mijn rug willen incasseren. Ik snap nooit hoe de mensen die de mond vol hebben over het schenden van hun privacy wel deelnemen aan dit soort media en vrolijk zelf hun privacy schenden.
 14. Pocileh

  Powertrails

  Yep, smaken verschillen. Ik heb totaal geen interesse in power-trails. Anderen vinden 't 'het je van het', ik snap niet hoe iemand daar energie aan kan besteden. Ik probeer altijd leuke (multi-)caches uit te zoeken. Elke cache wordt uitbundig gefotografeerd en geregistreerd en van elke cache die ik ooit gedaan heb heb ik nog alle relevante gegevens zoals foto's en log. De meeste kan ik me zelfs nog voor de geest halen, niet zozeer de cache zelf maar wel de omgeving, de omstandigheden. Of het nou die cache bij dat verlaten stationnetje in Finland is, die bij de Boeing fabrieken in Seattle, die bij die vuurtoren in Australië of die earth-caches in Zuid-limburg. Ik hou wel statistieken bij, maar de cijfers zijn geen doel op zich. Dat blijkt wel uit het feit dat ik nu een jaar of 8 met geocachen bezig ben en goed 160 finds heb. We zijn nu een paar jaar achter elkaar naar het VK geweest en daar zijn veel leuke caches te vinden, vaak op leuke plaatsen. Maar er beginnen daar ook hoe langer hoe meer powertrails op te duiken - kijk maar eens in Zuid-Engeland - soms verspreid over enorme gebieden. Daardoor blokkeren ze vaak de mogelijkheid voor anderen. Maar het is ook een drama om die uit te filteren zodat je met een redelijk aantal PQ's toch nog wat leuke caches kunt binnen halen. Gelukkig wordt er op Groundspeak overwogen om die powertrails een eigen attribuut te geven en dan kan ik verschoond blijven van dat spul.
 15. Pocileh

  Kompas

  Nou, laat ze maar schamper doen over "terug naar de prehistorie" maar ik heb mijn magnetisch handkompas (weet je wel zo'n modern, die heeft geen batterijen meer nodig, werkt altijd) eigenlijk altijd wel bij me. Er is een tijd geweest dat ik het nauwelijks of niet gebruikte, maar het is het afgelopen jaar toch een paar keer goed van pas gekomen. Eén keer was dat vlak bij een cache en mijn GPS nokte er mee. Batterijen leeg. Reserve (oplaadbare) er in....ook leeg! Ik stond op een punt waar ik nog een peiling en afstand moest uitzetten. Met het magnetisch kompas was de peiling geen punt. De afstand wel. Afpassen dus en goed kijken, tenslotte zijn het vaak kleine dingetjes die een cachelokatie verraden. En inderdaad, bingo. Overigens, na het aanschouwen van de cache heb ik die terug gefrot in de holte onder een groot rotsblok. Geen notitie in het logboek. Geen find en geen DNF. Wat een bende en wat een goor ding. Kapotte container, inhoud vieze kledder waarschijnlijk van week geworden snoepgoed, klap op de vuurpijl: een paar condooms!!!!! Wie haalt zoiets in zijn bolle kop!!! Gezien de conditie moest de CO al heel lang niet meer bij de cache zijn geweest, maar wat ik zeker niet begrijp is dat er recentelijk nog aardig gelogd was zonder dat er iets van de toestand van de cache vermeld was!! Een cache die zo beheerd wordt verdwijnt uit mijn registratie en daar doe ik verder geen moeite voor, ook niet naar de CO.
 16. Pocileh

  Sd Kaart

  Ik heb bij Opus een paar kaartjes besteld, kwaliteit zal niet enorm zijn, maar wat wil je voor nog geen 5 euro/st. Twee dagen later het spul binnen. In mijn TT-Rider en PDA(Mio168 met ingebouwde GPS) werken ze naar behoren. Op mijn Mio heb ik nu alle topo kaarten van Nederland voor OziCE en nog plaats over. Wat mij betreft kan het niet beter.
 17. Pocileh

  Sd Kaart

  Ik kan je helaas niet helpen. Ik zit in precies dezelfde situatie. Ook ik heb de 168 - en gebruik hem nog intensief met veel genoegen - maar de grootste kaart die ik nog had was 2 GB en ik weet ook niet aan een 4GB (niet SDHC-)kaartje te komen. Ik kijk graag hier mee of er iemand wat weet!!
 18. Pocileh

  Gps Coordinaten Naar Kaart

  Jack, voor zover ik weet werken zowel OSM (Open Street Maps) als Google met het WGS84 systeem, net als Geocaching.com. Je kunt dus de coördinaten direct over zetten. Mocht je tussen twee coördinatenstelsels om moeten zetten, dan kan dat op meerdere manieren. Een ervan is om je GPS tijdelijk in te stellen op het 'vreemde' coördinatenstelsel en dan de coördinaten in te voeren. Vervolgens zet je de GPS weer op het gewenste coördinatenstelsel en de GPS zet de ingevoerde coördinaten zelf over naar het betreffende stelsel. Een andere mogelijkheid is om de coördinaten eerst om te zetten met behulp van een daarvoor geschikt programma. Ik gebruik daar GEOTRANS voor. Dat programma heeft weliswaar veel meer mogelijkheden dan je alleen voor het converteren van coördinaten per sé nodig hebt, maar het is freeware en heeft ook de mogelijkheid om batchverwerking te doen en zo dus een groep van coördinaten in één bewerking om te zetten. Groet, Pocileh
 19. Ik weet niet of het hier van toepassing is, maar ik heb met kopieëren en plakken wel eens meegemaakt dat het bestand te groot was om in één keer over te brengen, alsof de kopieerbuffer maar een beperkt aantal tekens over kan bevatten. Probeer anders eens om het betreffende bestand in een paar keer te kopieëren, bijvoorbeeld telkens 150 caches per keer en dan vijf keer een groepje overzetten.
 20. (Beetje )zeikerig misschien, zeker omdat er zo veel prima werk gedaan is, maar het valt me op dat er veel - eigenlijk (vrijwel) altijd- geschreven wordt: "kan je" of "je kan". Goed nederlands is echter: "kun je" of "je kunt". Overigens niets dan lof voor alle werk hoor!!!
 21. Mijn idee is dat er een foutje staat. Wat er naar mijn idee zou moeten staan is: = 100 - 4 * 3^3 (het 'dakje'staat voor machtsverheffen). En dan kloppen de volgende regels wel want 3 tot de macht 3 is 3x3x3=27 = 100 - 4 * 27 = 100 - 108 = -8
 22. Hmmm, ik kan me een recente discussie herinneren waarin, als ik het bij het rechte eind heb, werd vermeld dat het tegen de regels van GC was als er entree betaald moet worden om toegang tot een cache te kunnen krijgen.... Zoek anders eens op "klimcache" of "klimmen" hier op het forum. Ik dacht dat het daarbij naar voren was gekomen. En anders even de guidelines er op na lezen. Verder, áls het is toegestaan om daar een cache te plaatsen terwijl er entree betaald moet worden, lijkt het me dat als je dat duidelijk in de beschrijving vermeldt, dat men daar niet moeilijk over kan gaan doen. Men weet het dan van te voren. Overigens, het lijkt me dat het geen probleem zou mogen zijn. Ik weet hier in de buurt een aantal caches die in een gebied liggen waarvoor entree betaald moet worden. Het kan natuurlijk zijn dat dat bij de reviewers niet bekend was toen de caches werden geplaatst óf dat de regels daaromtrent later zijn aangepast.
 23. Ter aanvulling op mijn eerste posting en aan de hand van wat ik hier lees nog even het volgende. Ik doe alles zonder printen van beschrijvingen. Dat staat allemaal op de PDA in de vorm van HTMLbestanden, met de nodige afbeeldingen en kan ik altijd raadplegen onderweg. Via de diverse ingebouwde export-functies is dat een kwestie van een paar minuten werk ook de uitvoer naar de GPS en TT. Cache-setjes die ik maak en op TT-rider en GPS zet(de waypoints dan) heb ik ook beschikbaar op de PDA. Dat is een ouderwetse Mio 168 (voor de niet-kenners: met ingebouwde GPS) die het echter nog prima doet. Daar draait ook OziExplorerCE op en heb ik dus Topokaarten ter beschikking waarop ik de locaties van de waypoints ook kan bekijken. Bovendien kan ik op de laptop die ik tijdens het reizen toch altijd bij me heb, ook de cachelocaties al van te voren bekijken in OziExplorer. Eventueel kan ik, bij caches die ver van de weg af liggen, dan ook bekijken wat volgens de kaart een handige route is om er naar toe te lopen. Natuurlijk heb ik ook een database van de gevonden caches in GSAK met daarbij de notities en logs. Ik vind het leuk om de gegevens overzichtelijk te schikken en ook dat doe ik weer met GSAK en simpel door middel van de macro FSG die naar wens kan worden ingesteld en - als je dat leuk vindt - de meest onwaarschijnlijke gegevens kan produceren, maar die ook een heel simpel overzicht kan aanleveren. Door het gebruik van GSAK ben ik tijdens het reizen grotendeels onafhankelijk van het internet, doordat ik van te voren een database voor het betreffende gebied opbouw. Dat moet ik wel doen omdat ik van te voren nooit exact mijn vakantiereisjes plan en dus ook op plaatsen terecht kan komen die in de voorbereidingsfase niet in het plaatje waren. Hoe anderen werken moeten ze natuurlijk helemaal zelf weten. Voor mij is GSAK een groot hulpmiddel. Het werkt prima, heb er maar zelden een probleem mee en als dat al zo is, dan is er een prima forum waar goed gereageerd wordt, zowel door de maker Clyde, als een paar vaste 'medewerkers' zoals Lignumaqua of Kai Team en natuurlijk ook door veel andere vaste forumleden. Wensen van gebruikers worden vaak snel gehonoreerd door Clyde in een update. Daarnaast is er een enorme verzameling van macros beschikbaar die allerlei mogelijkheden bieden om informatie uit GSAK te halen. Desnoods schrijf je je eigen macro(s). Hm, als ik dit zo nog eens herlees lijkt het wel alsof ik er aandelen in heb...niets is minder waar, ik heb er voor betaald maar ben een zeer tevreden gebruiker.
 24. Nou dan zal ik maar de spits af bijten. Ik gebruik GSAK al sinds jaren. Nu 2430 dagen en ben er zeer tevreden over. Ik gebruik een vaste database voor Nederland en afhankelijk van waar ik naar toe ga (ik cache regelmatig tijdens vakantiereizen) bouw ik daarvoor dan ook een database op. Tijdens de trips hou ik de database van dat gebied zo goed mogelijk bij, maar dat is dan uiteraard afhankelijk van de beschikking van internet. Reizend door een gebied creëer ik vanuit de database van GSAK van kleinere gebieden setjes met caches die me interessant lijken. De waypoints zet ik in mijn GPS en Tomtom, de gegevens en waypoints op mijn PDA tevens GPS met OziExploreCE en zo kan ik in dat gebied altijd op zoek naar een cache gaan als ik daar zin in heb. Ik ben geen geocaching-verslaafde, ik gebruik het geocachen vaak om op punten terecht te komen waar je anders niet zo maar terecht zou komen.
 25. Pocileh

  Coordinaten

  Hi Erica, is toch wel van belang welke TT je hebt. Niet alle TT's hebben dezelfde mogelijkheden. Als ik op mijn TT-Rider naar een co-ordinaat wil gaan dan ga ik naar het Hoofdmenu (het navigatiescherm even aanraken) dan kies ik: "Navigeer naar..." en in het volgende scherm tik ik de pijl naar het volgende scherm-menu aan en daar heb ik dan de keuze mogelijkheid: "Locatie op de kaart" en "Breedtegraad - Lengtegraad" Ik kies uiteraard voor het laatste en op het volgende scherm kan ik de co-ordinaat invoeren.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...