Spring naar bijdragen

Pocileh

Leden
 • Aantal bijdragen

  202
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Waardering in de gemeenschap

8 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Geko 301
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  oktober 2002

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.ourwebspot.nl
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Haarlemmermeer
 • Interesse
  Techniek, autorijden, vliegen,sleutelen, knutselen
 1. Pocileh

  Rekenen Met Graden

  Ennneehhh, mocht je het niet meer paraat hebben... 1 graad is gelijk aan 60 minuten. Elke minuut is gelijk aan 60 seconden. 1 graad is ook gelijk aan 3600 seconden.....
 2. Ziet er simpel uit maar doet kennelijk wel wat hij moet doen. Op het moment dat ik keek waren er twee man actief. Eigenlijk alleen maar gekeken uit nieuwsgierigheid naar het product. Het lijkt me een leuke toepassing voor diegenen die graag laten zien waar ze mee bezig zijn. Ik zal er echter nooit op te zien zijn, maar dat is eenieders eigen keuze denk ik zo maar!!!
 3. Pocileh

  Gezichtboek

  Lees dit draadje maar eens door, dan zie je wel hoe ik er over denk.. En och, dan zie je ook hoe ze je dan belachelijk proberen te maken... Enfin, ieder zijn meug
 4. Pocileh

  Gezichtboek

  Ik zie net een 'leuk' berichtje op de nieuwspagina van een landelijke KRANT Precies waarom ik die asocial media verfoei.
 5. Pocileh

  Gezichtboek

  Nee, ook hier geen last. Ik word gewoon ingelogd, zowel op de site zelf als in het forum.
 6. Pocileh

  Gezichtboek

  Je bent warm.... Maar het klopt nét niet helemaal. Zoals jij het stelt zou het in feite maar één woord zijn. Hint: jouw tweede woord is te lang.
 7. Pocileh

  Gezichtboek

  Ja daar heb je gelijk in. Alleen, tot mijn stomme verbazing is die niet uniek zoals ik een paar jaar geleden tijdens een google-sessie ontdekte. Ik heb die naam ooit zelf bedacht, het is de samentrekking van twee woorden en dan van achter naar voren aan elkaar geplakt. Toch blijken er nog tenminste twee figuren die naam te gebruiken. Aangezien ik die naam al sinds jaaaaren (bijna 10 jaar) als één van mijn nicknames gebruik zou het kunnen zijn dat hij ooit gepikt is. Anders is het wel een heel erg toeval.
 8. Pocileh

  Gezichtboek

  Wat je uit het oog verliest is dat mijn logs afgezien van het vastleggen van datum en tijd dat ik een cache (niet) gevonden heb plus een verhaaltje over hoe ik het ervaren heb, geen persoonlijke gegevens bevat. Daar zorg ik wel voor. In de asocial media wordt je juist verlokt om zo veel mogelijk met zo veel mogelijk personen te delen. Goed, je kunt het in principe beperken via instellingen, maar wat een ander -een zogenaamde vriend - vervolgens met die info doet, doorzetten, kopiëren/plakken? heb je dan echt niet meer in de hand. En als ik het heb over zaken bij GC.com die ik in eigen beheer heb, dan bedoel ik de info op de profielpagina. Wat ik daar niet zelf kan beheren is van zo'n ondergeschikt belang dat ik me daar niet druk om kan maken. Des te meer reden om niet op die asocal media met je billen bloot te gaan (zoals soms wel letterlijk gebeurt!!) Tsja, je denkt toch niet dat je met een kwajongen van doen hebt? De voorwaarden van GC.com heb ik gelezen maar ik gaf al aan dat ik bij GC niet meer dan het hoognodige aan info plaats en ik kan me daar dus niet druk om maken. Zo zijn bijv mijn thuiscoördinaten bij GC.com echt niet mijn ware thuiscoördinaten.
 9. Pocileh

  Gezichtboek

  Wat mij zo tegenstaat aan zaken zoals Facebook is de stiekeme manier waarop je gevolgd wordt/kunt worden. Ik bezoek bijv. nogal eens de nieuwssite van de telegraaf. Als ik daar een pagina 'terugblader' (via de terugknop in de browser, of zoals ik het doe, via "ALT+pijl<--" dan blijkt dat ineens niet goed te werken als je - zoals ik - via de hostslist alle Facebook verwijzingen hebt geblokkeerd. En waarom? Omdat je kennelijk via een link van Facebook wordt gestuurd!!! Zo kan je IP worden getraced en ik heb zo maar het idee dat ze daar 'iets' mee doen. Of zou dat voor de lol zijn? In dit voorbeeld ben ik van de hoofdpagina naar het item "vieze tandarts moet sluiten" gegaan. Via de 'terug' knop kan ik nu niet terug naar de hoofdpagina "Nieuws | Altijd op de....." Haal ik de blokkering via de Hostslist weg, dan kan ik ineens wel weer naar de vorige pagina terug.... Nou zijn er meer wegen die naar Rome leiden, dus ik omzeil dat wel maar zo zie je maar wat er in het verborgene kan worden gedaan. Ik ben bang dat dit soort grappen dus ook bij GC.com tzt naar voren zal komen. Ik zal daar in ieder geval geen last van hebben. En als je het leuk vindt dat ze dat doen....gewoon lekker doen, maar IK vind het niet slim......
 10. Pocileh

  Gezichtboek

  Ja, en? Dat staat ook op mijn eigen website zoals Track_Leader al heeft geconstateerd. Maar dat is in mijn eigen beheer en kan ik elk moment verwijderen. De gegevens die op GC staan zijn zo algemeen dat ik me daar geen buil aan kan vallen, dat hou ik drommels goed in de gaten. Reclame er om heen? Ja, voor wat hoort wat, maar ik ben niet bereid om mijn hele hebben en houden met de hele wereld te delen. Tenslotte is het naar GC.com toe éénrichtingsverkeer, maar op de asocial media weet je nooit wat er met je verhalen gebeurt. @ Track_Leader.....Ja, en, wat bewijs je daar mee? Ik ben me dat drommels goed bewust, maar op die hele site zul je niets vinden wat ik niet zelf volledig in de hand heb. En, zoals eerder gezegd, ik ben me ook drommels goed bewust dat ik mijn sporen na laat op het internet, maar dat probeer ik wel zo veel mogelijk te beperken. Dat ik niet wil deelnemen, nee, dat ik die a-social media verafschuw wil niet zeggen dat ik niet op deze wereld rondloop. Ik trek mijn grenzen op een ander punt dan iemand anders. Dat recht heb ik en iemand die vindt dat hij dat bespottelijk moet maken vind ik een simplist. Vinden we allebei wat
 11. Pocileh

  Gezichtboek

  Mochten er forumleden zijn die denken dat ik boos ben.....dat is niet zo. Ik heb mijn mening gegeven over het gebruik van de zogenaamde social media. Ik ben - zoals wel blijkt uit mijn eerste posting in dit draadje - geen voorstander van fenomenen zoals Facebook, Twitter, Hyves of hoe het ook allemaal moge heten. Ik noem dit dan ook consequent a-social media. De 'eigenaars' van dit soort instituten zijn maar op een ding uit, het verzamelen van zo veel mogelijk info over de gebruiker en op die manier veel geld te verdienen. Ik zie gebruikers er van dan ook in zijn algemeenheid als schenders van hun eigen privacy. Waarom? Omdat ze -vaak ongewild/onwetend- informatie over zichzelf weggeven die later wel eens in hun nadeel zou kunnen werken. Daarvan zijn genoeg voorbeelden te vinden. En dan hebben we het nog niet over het feit dat veel van die data in Amerika staat en daar gaan ze met de data iets anders om dan hier in Europa. Wil je daaraan meewerken? Jouw goed recht. Maar het is ook mijn goed recht om daar zo ver mogelijk vanaf te willen blijven. Als je dan zaken in het belachelijke gaat trekken omdat mijn mening niet met die van jouw overeenkomt, dan kun je het per kerende post terug krijgen. Alsof de wereld alleen nog maar bestaat bij de gratie van die a-sociale media. Ik lig er verder niet wakker van als iemand persé met de meute mee wil lopen. Zijn zaak. Maar het is ook mijn zaak als ik er voor kies om er niet aan mee te doen.
 12. Pocileh

  Gezichtboek

  Even goed lezen slimmerik. Ik heb het niet over de koppeling Faceboek - Geocaching maar over het gebruik van asociale media in het algemeen. Maar voor jou waarschijnlijk moeilijk te begrijpen. En wat betreft mijn bekendheid op internet...ik ben me daar goed van bewust en hou er rekening mee in de wetenschap dat ik niet alle sporen kan verdoezelen. En als jij het sneu vindt dat ik dat soort dingen blokkeer via mijn hostslist, geniet er maar van. Ik trek mijn eigen plan. We zien later wel wie de sneue figuur is. Jij bent kennelijk een van die eenvoudige figuren die kost wat kost met de grote massa mee moet gaan om er maar bij te horen. Jouw goed recht, ik doe daar niet aan mee en zal me zo goed mogelijk afschermen. Dat is mijn goed recht.
 13. Pocileh

  Gezichtboek

  Geen lid van allerlei asociale media, toegang is zelfs via de hostslist geblokkeerd vanaf mijn systemen. Geen last van dus. Ik ben niet zo happig op het "delen van mijn belevenissen met de hele wereld". Als ik iets wil delen, dan doe ik dat op mijn manier en niet omdat geldwolven over mijn rug willen incasseren. Ik snap nooit hoe de mensen die de mond vol hebben over het schenden van hun privacy wel deelnemen aan dit soort media en vrolijk zelf hun privacy schenden.
 14. Pocileh

  Powertrails

  Yep, smaken verschillen. Ik heb totaal geen interesse in power-trails. Anderen vinden 't 'het je van het', ik snap niet hoe iemand daar energie aan kan besteden. Ik probeer altijd leuke (multi-)caches uit te zoeken. Elke cache wordt uitbundig gefotografeerd en geregistreerd en van elke cache die ik ooit gedaan heb heb ik nog alle relevante gegevens zoals foto's en log. De meeste kan ik me zelfs nog voor de geest halen, niet zozeer de cache zelf maar wel de omgeving, de omstandigheden. Of het nou die cache bij dat verlaten stationnetje in Finland is, die bij de Boeing fabrieken in Seattle, die bij die vuurtoren in Australië of die earth-caches in Zuid-limburg. Ik hou wel statistieken bij, maar de cijfers zijn geen doel op zich. Dat blijkt wel uit het feit dat ik nu een jaar of 8 met geocachen bezig ben en goed 160 finds heb. We zijn nu een paar jaar achter elkaar naar het VK geweest en daar zijn veel leuke caches te vinden, vaak op leuke plaatsen. Maar er beginnen daar ook hoe langer hoe meer powertrails op te duiken - kijk maar eens in Zuid-Engeland - soms verspreid over enorme gebieden. Daardoor blokkeren ze vaak de mogelijkheid voor anderen. Maar het is ook een drama om die uit te filteren zodat je met een redelijk aantal PQ's toch nog wat leuke caches kunt binnen halen. Gelukkig wordt er op Groundspeak overwogen om die powertrails een eigen attribuut te geven en dan kan ik verschoond blijven van dat spul.
 15. Pocileh

  Kompas

  Nou, laat ze maar schamper doen over "terug naar de prehistorie" maar ik heb mijn magnetisch handkompas (weet je wel zo'n modern, die heeft geen batterijen meer nodig, werkt altijd) eigenlijk altijd wel bij me. Er is een tijd geweest dat ik het nauwelijks of niet gebruikte, maar het is het afgelopen jaar toch een paar keer goed van pas gekomen. Eén keer was dat vlak bij een cache en mijn GPS nokte er mee. Batterijen leeg. Reserve (oplaadbare) er in....ook leeg! Ik stond op een punt waar ik nog een peiling en afstand moest uitzetten. Met het magnetisch kompas was de peiling geen punt. De afstand wel. Afpassen dus en goed kijken, tenslotte zijn het vaak kleine dingetjes die een cachelokatie verraden. En inderdaad, bingo. Overigens, na het aanschouwen van de cache heb ik die terug gefrot in de holte onder een groot rotsblok. Geen notitie in het logboek. Geen find en geen DNF. Wat een bende en wat een goor ding. Kapotte container, inhoud vieze kledder waarschijnlijk van week geworden snoepgoed, klap op de vuurpijl: een paar condooms!!!!! Wie haalt zoiets in zijn bolle kop!!! Gezien de conditie moest de CO al heel lang niet meer bij de cache zijn geweest, maar wat ik zeker niet begrijp is dat er recentelijk nog aardig gelogd was zonder dat er iets van de toestand van de cache vermeld was!! Een cache die zo beheerd wordt verdwijnt uit mijn registratie en daar doe ik verder geen moeite voor, ook niet naar de CO.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...