Spring naar bijdragen

zowaar!

Leden
 • Aantal bijdragen

  96
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door zowaar! geplaatst

 1. Ik begrijp, met Barny, echt niet waarom je niet de nieuwe "eigenaar" benadert om zijn/haar verhaal te horen. Dat je er de pest in hebt begrijp ik, maar zo verlaag je je tot hetzelfde niveau als die persoon.
 2. Beste Evert en Frouwke, Heel hartelijk dank voor al het werk dat jullie in al die jaren voor ons geocachers hebben verricht! Jullie hebben de hobby zien groeien en die groei ook mogelijk gemaakt, met veel van jullie vrije uurtjes. Dank dank dank! Geniet van een iets rustiger leven, veel gezondheid en veel plezier met alle andere dingen die jullie willen gaan doen. Simone
 3. zowaar!

  Samen Cachen

  Ga naar Cachekaarten, Mijn kaart.
 4. Ik ook graag! Mailtje is onderweg Simone
 5. zowaar!

  wat te doen

  Sja... Moeten-mogen we nu uit het antwoord van Biertjuh opmaken dat log A (toch) correct is, of niet (correct)? Barny, het is duidelijk: allebei! En tot de volgende keer
 6. Ik heb ook al eens geprobeerd GE te veranderen, maar dat is me niet gelukt. Blijft m.i. toch een kwestie van omrekenen naar D.dd.mmm. Als het anders is hoor ik het ook graag.! Omrekenen doe je door de seconden met 6 te vermenigvuldigen. Bv: 52.22 15.4 wordt 52.22 324
 7. Woorden schieten tekort... Sterkte, Marit en familie
 8. SPOILER vind ik erg leuk! Of: Cache.nl
 9. Mogen die rendieren facultatief worden? Ik hou meer van elanden!
 10. Op het GME een keer 'Reintje' ontmoet, wat mailcontacten, zijn cache gedaan, en met bewondering en respect voor zijn inzet voor mijn hobby altijd zijn naam in gedachten. Familie en vrienden, veel sterkte in de komende tijd! Simone
 11. zowaar!

  Cachen & Rekenen

  Dat zal 'Historisch Nijmegen' geweest zijn? Of zijn er nog meer van die ontzettend lange rekencaches... Die heb ik laatst bewust laten liggen bij een bezoek aan de stad. Veel waypoints waren dezelfde punten als andere caches in Nijmegen en het vooruitzicht van een lange berekening met grote onzekerheid over de juistheid waren reden genoeg om 'm niet te doen. Klopt. Overigens vond ik de cache zelf erg leuk! Gecombineerd met andere in de stad.
 12. zowaar!

  Cachen & Rekenen

  Ik ben het wel eens met Pyne: voor ieder wat wils! Rekenen thuis: prima. Rekenen buiten: meestal prima, behalve als het stilstaan daardoor te lang gaat duren. Het is niet altijd tevoren te overzien. Ik deed laatst een lange cache, met 26 waypoints, die zo'n 4 uur duurde. Bij het laatste WP kwam een kaartje tevoorschijn met een behoorlijk lange berekening waarbij alle gevonden antwoorden werden gebruikt (en er was geen checksum gegeven!) Als ik dan moet rekenen op een bankje in de kou of in de regen of erger, dan gaat het mis... Zelfs met rekenmachine kreeg ik thuis 3 verschillende uitkomsten. En ik verzeker jullie: dat is niet leuk Die cache heb ik niet gevonden, en dat is nog minder leuk (vooral omdat het 1,5u rijden van huis was).
 13. quote Bjorri: Ben ik nou echt de enige met de behoefte om een stemverklaring af te kunnen leggen? /quote Bjorri Ik vind het ook jammer dat de reden waarom een Geo d'Or wordt toegekend niet kan worden vermeld. De reden om een cache te waarderen is voor alle cachers en per cache verschillend. Mooie natuur hoeft niet samen te gaan met leuke opdrachten, het gehalte van een puzzel heeft geen relatie tot de verstopplaats van de cache, etc. etc.
 14. zowaar!

  Statistieken

  Van mijn laatste 11 logjes heb ik er 8 via "Corrigeer logs" op de lijst moeten krijgen, en daarvan 2 twee keer en 1 zelfs drie keer moeten aanmelden. Ik dacht ook al dat het aan mijn provider lag, maar het is een algemeen probleem dus kennelijk. Werk voor Reintje!
 15. Ik heb inmiddels (maar kon dat vanaf mijn werk niet eerder melden) mijn logje op de cachepagina verwijderd. De cachebeschrijving is inmiddels aangepast. Toch jammer dat dat niet eerder kon.
 16. Geocaching.com guidelines: "Cache Contents Use your common sense in most cases. Explosives, fireworks, ammo, lighters, knives (including pocket knives and multi-tools), drugs, alcohol or other illicit material shouldn't be placed in a cache. As always respect the local laws. Geocaching is a family activity and cache contents should be suitable for all ages. "
 17. zowaar!

  ZILVER

  Als ik het linkje volg en Team Professor X intyp krijg ik een lijstje van 3 gouden en 1 zilveren found. Niets mis met de statistieken bij mij dus.
 18. Het begrip 'Pyne-log' zou m.i. -helaas- moeten worden aangevuld: " In zijn oorspronkelijke vorm het laatste jaar zeldzaam geworden" .
 19. zowaar!

  Loggen

  Het gaat ws. inderdaad om (zie postje Heirbaut Hunters) -voorheen- Buijs Ballot 4, IJsselvliedt, thans Buijs Ballot 4, IJsselvliedt en Oldhorst. [Ter info: De cache was geript, de cachelegger heeft er een nieuwe route van gemaakt, wat neerkomt op 2 of 3 extra wp's en vragen, en een nieuwe cacheplek. ] Je kunt beargumenteren dat het een nieuwe cache is door de nieuwe punten, maar ook dat het de oude cache is gebleven maar in een nieuw jasje. Kennelijk wil de cachelegger hier het laatste. Het gebeurt toch vaker dat caches geript worden en ergens anders neergelegd met een nieuwe berekening voor de eindcache. Dan twijfelt geen mens eraan dat het dezelfde cache is! Dus: Wil je een mooi stukje Nederland zien, lekker wandelen etc, doe dan die route -al dan niet gedeeltelijk- opnieuw; wil je scoren, doe de extra wp's en log opnieuw. [Dit is niet bedoeld als aanval! Er is volgens mij inderdaad geen pasklare oplossing; je moet het m.i. gewoon zelf afwegen.]
 20. Gefeliciteerd met het jubileum! Dank voor alle inspanningen die het team (huidige en eerdere leden) voor het cachen verrichten. De bijbehorende caches zijn een leuke verrassing. De datum zal ik wel heel makkelijk kunnen onthouden:yes:.
 21. Prima idee, die Nederlandse foto's!
 22. Bij mij was het verschil eerst 5 en inmiddels 0. Ik heb niets gedaan, dus het komt allemaal goed!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...