Spring naar bijdragen

De GEO Ridders

Leden
 • Aantal bijdragen

  257
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  2

Alles door De GEO Ridders geplaatst

 1. De GEO Ridders

  Beginner

  Of even naar het volgende topic kijken: Site Voor Beginners
 2. De GEO Ridders

  Hint Voor Puzzel

  Ik ben van mening dat het reageren op posts met 2 petten op je hoofd problematisch is en je jezelf zit uit te dagen/tegen te werken. Wat mag wel en wat mag niet op het forum, die grens kan dan wel eens naar twee kanten opgerekt worden met alle gevolgen van dien. Ja, het lijkt me beter dat je of een schuilnaam gaat gebruiken als member, óf dat er iemand komt modereren die zich verder volledig afzijdig houdt van de discussie. Dit om 1) jou zelf te beschermen tegen reacties en 2) om het forum schoon te houden.
 3. De GEO Ridders

  Hint Voor Puzzel

  Doe eens een gok. Waarom heb ik een brok kots in mijn keel als ik door dit draadje wandel.... Geen hints (spoilers) plaatsen, die moeten verwijderd worden. Gebeurt niet. Wie is hier fout? Een cacher met 5 founds op de teller of een moderator die niet ingrijpt? Simpel, een moderator te modereren en NIET een eigen mening te geven (onder de moderator naam), en dus de regels te hanteren van het forum. Nogmaals: hint vragen doe je NIET HIER. Ga naar de CO of een PM medium, of vertrek naar dat verachtelijke aardlek forum.
 4. Zie feedback issue: http://feedback.geocaching.com/forums/75775-geocaching-com/suggestions/1084309-email-to-owner-when-a-log-is-edited- Onder revieuw...dus even extra votes erbij en wie weet komt het snel !
 5. Goed gedaan. Maar 'Wij waren ons niet bewust van deze regels' geeft al aan hoe professioneel ze zijn en met 'zullen hier in het vervolg rekening mee houden.' geeft al aan dat ze dus er niets mee doen om het recht te trekken Slechte reclame welke een nare smaak geeft aan het geocache fenomeen. Zonde.
 6. Sorry.... gecondoleerd...sterkte jij, familie, vrienden en bekenden.
 7. De GEO Ridders

  Challenges

  Knap als je dat lukt, aan de rekstok hangen+koprol maken+foto ervan maken. Je komt handen,voeten,ogen tekort. Ja dat is pas een uitdaging.
 8. De GEO Ridders

  Challenges

  Yes. Simpel. Ik hoef helemaal niet naar de Eiffel Toren in Parijs. Ik neem een boek met plaatje van de Eiffel Toren, houd 'm schuin achter me en plop, uit de luie stoel.... Hoezoe, ga er op uit om de wereld te verkennen. Ze snappen het echt niet. Jammer, zonde, verspilde moeite en volledig zijn doel misgschoten []
 9. De GEO Ridders

  Challenges

  Challenges.... Voor diegenen die het leuk vinden om iets raars te doen, of iets voor elkaar willen krijgen lijkt me dit een 'uitdaging'. En ik vind dan ook dat dit voor hen een extra element is om zich uit te laten en bezig te zijn, in plaats van altijd in het gareel te moeten lopen. Een extra element in het bestaan van hen die weg willen uit de dagelijkse sleur. Prima. Van mij mogen zij. Voor mijzelf.....nee. Ik doe al gek genoeg. Ik heb andere prioriteiten. Ik zal hier dan ook niet aan mee doen. Wij (ons gezin) doen aan GEOCACHEN en daar halen wij ons vertier uit. Dat vinden wij leuk en geeft ons genot in het veld van al het moois, interessants en wat al niet meer. Ik ben het wel eens met de stelling dat dit eigenlijk een nieuw spel/bezigheidsterapie is en niet thuis hoort bij GeoCaching. Dus als dit gehonoreerd zou worden door GS, dan is er geen vuiltje aan de lucht, toch!? Mmmm, misschien dan ook meteen die EarthCaches een eigen site geven.....
 10. De GEO Ridders

  Chatiqette?

  Ik ben van mening dat als je ergens binnestapt, je hallo zegt, je vragen stelt en eventueel antwoorden geeft of even meeklets, je afscheid neemt en weg ben je. En of dat nu 2 minuten, 30 minuten of nog langer duurt, dat is aan de chatter. Beleefdheid is toch een zeer kleine Geste, met een groot G. Even vertalen: Engels: to chat => Nederlands: praten, babbelen, keuvelen, snappen Duidelijk. Als je geen van deze Nederlandse vertaling wilt doen, blijf dan weg van een chatroom.
 11. Oplossing allertijden: alleen nog onoplosbare mysteries, problem solved.
 12. Ja herkenbaar. Bij 1 cache lag de steen die ervoor lag eens 2 mtr van de plek en bij een ander is bijna alle camouflage er af zodat ie bijna open en bloot ligt. Moet ik binnenkort herstellen. Maar ik merk ook dat men het niet zo nauw neemt met de omgeving, de groen er om / er voor. Voor 1 van mijn caches is dat een aanleiding geweest om hem te archiveren. En krijg ik veel bezoekers. Nee, weinig. Acheneee. Is dit alles te voorkomen? Nee, niet bij deze cachers. En de CO, nee, want dan kunnen we wel stoppen met mooie verstopmethoden. En dat is ook waarom je een cache verstopt.
 13. Ja, een kleine groep denk ik inderdaad. De groep puntjesjagers vermoed ik. Nee, ik vind het not-done. Dit is mi niet de bedoeling. Groundspeak moet dit toch eigenlijk echt wel verbieden. Ze kunnen het volgens mij toch echt wel technisch tegenhouden. Waarom zouden ze dat dan niet doen? Enig idee?
 14. Ach en wee. Als het mogelijk is, via de toegestane achterdeur, .... raar, maar dan ben ik ook zo eentje die met zijn kids die ieder hun eigen team hebben ook die PMOs kan gaan doen , toch!?!?!? Ik weet niet, het voelt best uh raar. Maar dan is het me duidelijk. Ja, dat kan. Dank.
 15. Is het mogelijk dat een Member een Premium Member cache logt? Er even van uit gaande dat deze geen tijdelijk PM lid (van 3 mnd) is geweest? Zit er ergens een lek of gat in het GC.com site die dit mogelijk maakt?
 16. GSAK? Neen. Ik draai een PQ van de plaats waar we naar toe willen gaan. Deze gpx lees ik in in een eigen gemaakt AWK script en er komt een keurig nette boom van HTML bestanden uit (JAJAJA geen PDF meer - maar dat kan nog steeds), met alle WPS, hints, 5 laatste logs, afstand en hoek vanaf midden vd PQ, lengte vd tocht (multi en indien aangegeven - mag zelfs in tekst), alle plaatjes erbij, inclusief de spoilers, attributen, TBs en Coins, of het een PMO cache is, aantal founds/DNF/..., status vd cache, alles dus !!!! En, ik kan kan het op een eigen breedte in HTML zetten, zodat het prima (perfect) te lezen is op de iPod !! En, volledig naar eigen believen aan te passen en te tunen. Van niemand afhankelijk. Edit: ja, dus ook de moelijkheidsgraad en terrein, grootte cache, cache-owner en datum online
 17. 't iss ff wennen denk ik .....
 18. De GEO Ridders

  Log Of Geen Log?

  Officieel is een Found It log op www alleen mogelijk als deze ook in het logboekje staat. Dus ja, als ie er niet in staat mag je hem als CO verwijderen. Het is aan jou om nu deze regel te volgen...of niet. De enige die zichzelf voor de gek houdt is die nep-logger.
 19. De GEO Ridders

  Ipod Touch

  Klinkt allemaal veel belovend. Echter, de iPad heeft een breder scherm dan een iPod. Het is met de iPod dus behelpen wat dat betreft. Veel gescroll en veel gezoom. Daarentegen gaat mijn script de breedte aanpassen, zodat je eigenlijk niet hoeft te zoomen. Het is leesbaar. Het is welliswaar volledig in PDF vorm, maar daar tegenover staat weer dat je kunt zoeken! Verder lijtk het me niet handig om met een iPad op pad te gaan, het veld in. Een iPod is dan handzamer en bergt ook makkelijker op. Minder kans oo breuk e.d. Maar goed, een iPad is wel een hebbedingetje
 20. De GEO Ridders

  Ipod Touch

  Met mijn script haal ik (voor zover mogelijk) alle plaatjes op. Die komen terug in mijn PDF filetje. Uiteindelijk heb ik dan dus een PDF met alle listings (of 5 losse, bv voor multis, tradis enzo), inclusief plaatjes, op leesbaar formaat (bv 400 bit wide), hint, #founds etc. Oke, geen direct contact met GC.com als je in het veld staat, geen log mogelijkheid (tenzij je (beschikbare) wifi in de buurt hebt), geen exacte laatste stand van zaken omtrent de cache. Papier voor getallen/tekst/etc en of berekeningen heb je altijd nodig (ook op de GPSr die paperless claimen te zijn). Je kunt zoeken in GoodReader, dus ook dat werkt lekker. Maw, een redelijke manier van PaperLess caching. ps, ik kan je tzt wel eens een vbje sturen....
 21. De GEO Ridders

  Ipod Touch

  Ik gebruik vaak GoodReader. Daarmee kan je (in de lite versie) 5 bestanden uit een email account downloaden (onageacht in welke folder ze staan, Berichten In, Verzonden Berichten, Concepten etc). Ik maak bv voor vakantie of een event een PDF aan (met eigen script) van enige MBs groot en zet die er dan op. Heeeel handig en ... gratis.
 22. Push the button "Unfollow" and your problem is solved !
 23. Als je bij team A behoort, log je voor team A. Als je plots tot team B behoort, log je voor team B. Als team B nog nooit bij cache X is geweest, kan er dus niet gelogd worden door team B. Ook niet als 1 vd leden daar ooit eens (in een ander team) geweest is. Team B bestond toen nog niet. Kan dus ook niet op die datum loggen. Punt. En het is al helemaal zot om een gearchiveerde cache, 2 jaar terug te loggen. Ongeacht of het nu 'moeten ze zelf weten' is of niet, dit is stom puntjes jagen. Verwijderen die log. Onze kinderen hebben beide hun eigen team. Toen ze nog tot ons team behoorden heb ik zelf caches gedaan in Munchen. Moet ik nu een log laten maken door hen op de datum dat ik daar helemaal alleen was? Onzin. Ook als ze er bij waren. Ze behoorden tot ons team. Nee, sorry, maar dit soort logs zou ik dumpen. Ze staan toch ook niet in het logboek? Dus, idd, geen valid found.
 24. Zuurtjes powertrail is hier een zonning voorbeeld van. Veel te druk. Ksst weg ermee
×
×
 • Nieuwe aanmaken...