Spring naar bijdragen

Mon-Roe

Leden
 • Aantal bijdragen

  385
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Mon-Roe geplaatst

 1. Mon-Roe

  Munzee Stikker Op Je Stash?

  Even dit stukje aangehaald omdat er twee dingen in staan die in mijn ogen niet kloppen.1. Munzee gaat niet bij iedereen om de puntjes, wij doen het voor de leuke tochten en we hebben al erg veel leuke fietstochten gedaan, bijv. rondom Essen en Kalmthout, bij Budel, langs de Maas tussen Venlo en Roermond. 2. Bij geocaching gaat het niet bij iedereen om de puntjes, maar de ftf race en zoveel mogelijk caches doen is toch bij veel mensen een erg belangrijk iets. Als wij met z'n twee op pad zijn, dan proberen we geocachen en munzee te combineren, de één doet de cache en de ander de munzee. Op deze manier zijn we samen bezig.
 2. Mon-Roe

  Munzee Stikker Op Je Stash?

  Weet je wat nou zo leuk is, als je op de munzee kaart naar het HQ van Groundspeak gaat, dan ligt het er vol met munzee's, meer als 30. Klik hier voor een overzicht
 3. Mon-Roe

  Nfc...

  Kijk uit hoor, NFC zijn stickers ;-) Bij munzee gebruiken ze trouwens al nfc, en de eerste ligt al in NL, in de omgeving van Rotterdam. helaas zijn multi's voor mij niet weggelegd, tenzij ze met de fiets te doen zijn, daarom voor ons die stomme niet fantasievolle rondstrooi dingen. Maar daar kan je zulke mooie routes mee maken, kijk maar eens naar het rondje dat op Goerree Overflakkee ligt en zo zijn er nog veel meer. Maar mensen met een iphone hebben niets aan nfc, daar is geen app voor.
 4. Mon-Roe

  Munzee Stikker Op Je Stash?

  Zoals al eerder gezegd, andersom gebeurt het dus ook, er ligt al een munzee maar er wordt dan ook een geocache bij gelegd. Misschien uit onwetendheid, misschien ook niet. Ik vind het verder erg jammer dat er geen respect is voor mensen die een andere hobby er bij hebben, wij doen het beide en beleven aan beide erg veel plezier en maken door beide hobbies te combineren erg leuke en mooie fietstochten langs schitterende plekjes, en daar gaat het toch om! Oh ja, munzee's hoeven niet altijd geplakt te zijn, ze kunnen ook net als logboekjes verstopt zitten in kokertjes of in bomen hangen of in spleten verstopt zijn. @Thex, ik schop terug hoor ;-)
 5. Mon-Roe

  Munzee Stikker Op Je Stash?

  Net als met geocachen zijn er mooie plekjes en minder mooie plekjes. En wij spelen zowel geoacaching en munzee en weten de mooie plekjes echt wel te vinden. Maar goed, als je het maar van 1 kant wil bekijken, prima, maar als je zelf niet wil dat jouw spullen zonder vragen worden verwijderd, doe dat dan ook niet bij een ander, of het nu om een geocache of om een munzee gaat.
 6. Mon-Roe

  Munzee Stikker Op Je Stash?

  Nu even andersom, wij hebben ergens een munzee geplakt/verstopt en een ander legt er een geocache bij, dan mag ik volgens enkele van jullie de mooie door eigen hand geknutselde cache dus in de prullenbak gooien?
 7. Ik ben beperkt in het lopen, maar bij heel veel multi's wordt niet aangegeven hoe lang lopen het is, dit is voor mij altijd een verrassing, maar heel vaal ook een teleurstelling. Hier zijn ook icoontjes voor, maar die wil men niet gebruiken, want dan is de spanning/de verrassing van het geocachen eraf. Waarom dan wel ineens een icoontje bij een voortuincache? Als je bij een voortuin aankomt en je houdt er niet van, niemand die zegt dat je moet stoppen en moet loggen. Rij/loop je toch lekker door. hoe vaak wij al niet aan een multi zijn begonnen en na een half uur terug zijn gegaan omdat er maar geen eind aan kwam, zijn niet op 1 hand te tellen. Wat krijg ik dan te horen, dan vraag je het toch even aan de cache legger. Dit kunnen jullie toch ook doen met een voortuincache?
 8. Ik zie in een logje van Niellls het volgende staan: Vandaag samen met TimmetjeTim en Isoe03 bij onze oma gelogeerd. TimmetjeTim is vandaag nog op geocaching.com geweest, probeer het eens via hem. succes
 9. ik vind dat je het icoontje bij een mysterie of multi er niet bij hoeft te zetten omdat je eenvoudig aan adresgegevens kunt komen heden ten dage. Bijv. wij hebben mensen bij de cache gehad die door middel van onze achternaam, google is je vriend, achter ons huisadres zijn gekomen en toen de cache wilde komen loggen. Helaas voor hen zat er een hangslot op en die was alleen open te maken door gegevens die je tijdens de multi hebt gekregen. laat het verder maar een verrassing zijn, net zo goed als dat het heel vaak een verrassing is hoe lang een multi is, want dat wordt er helaas ook niet bij gezet.
 10. Wij hadden een cache (multi van 13km) die uitkwam bij ons huisadres. Het was alleen geen voortuincache aangezien wij geen voortuin hebben en de voordeur geljk op straatniveau is. De cache zat aan de voorgevel en was heel duidelijk zichtbaar als geocache. Tsja in de afgelopen jaren dat de cache online was, hebben wij ervaren dat de meeste mensen die zijn geweest er geen moeite mee hadden aangezien de tocht van 13 km het waard was. Vandaag hebben wij 3 voortuincaches (mysteries) gedaan en bij geen van drie hebben wij ons ongemakkelijk gevoeld. Bij alledrie was heel duidelijk aangegeven waar we moesten zijn. Een speciaal icoontje voor voortuincaches zou ik dan ook alleen toevoegen als het zou gaan om een traditional, maar niet als het gaat om een mysterie of om een multi.
 11. Mon-Roe

  Cachen In Windows 7?

  N route bestaat niet meer, is nog wel ergens te downloaden, maar wordt niet meer ondersteund. hiervoor in de plaats is Garmin Mobile gekomen en is er voor de blackberry maar ook voor de laptop.
 12. Mon-Roe

  Te Koop Oregon 400T

  De GPS is verkocht. Team Britymi, heel veel plezier ermee!
 13. Mon-Roe

  Te Koop Oregon 400T

  En daar zit inderdaad Chirp, dus HTVDCLN95 er zit chirp op ;-)
 14. Mon-Roe

  Te Koop Oregon 400T

  Net even de nieuwste firmware erop gezet maar kan niet zo snel zien waar chirp dan zou moeten zitten.
 15. Mon-Roe

  Te Koop Oregon 400T

  Ja hij is nog steeds te koop.
 16. Mon-Roe

  Wat Coins Te Koop

  Zit er iets tussen met een vuurtoren? De onderste rij, derde van links? Wij sparen namelijk coins met vuurtorens.
 17. Mon-Roe

  Te Koop Oregon 400T

  Wij bieden onze Oregon 400T te koop aan. Deze Oregon is door ons gekocht in januari 2009 en ziet er nog prima uit. Het scherm is altijd beschermt geweest met een folie. De vraagprijs is € 175,00 incl usb kabel en neopreen hoesje. Er zit geen kaart materiaal bij behalve de basismap en topo kaarten die er standaard opzitten. Contact graag via pb
 18. Wij gebruiken Gsak regelmatig en vinden dit voor ons prima. Regelmatig wordt er een database ingezet van heel Nederland, grensgebied Duitsland en een stukje Belgie. Wij gaan bijna elk weekend weg met de camper en weten eigenlijk van te voren nooit waar we terecht komen. We kunnen op vrijdag in de provincie Utrecht zijn en dan op zaterdag ergens in noord rijn westfalen. Dan is het hebben van een database wel erg makkelijk, want waar we ook zijn, we hebben altijd de informatie bij ons en kunnen dan een selectie maken en deze naar de GPS overzetten. maar ik heb het gevoel dat we er nog veels te weinig mee doen en dat er veel meer mee kan.
 19. Kijk je toch niet goed op dat forum er zijn in de provincie Zuid Holland 53 niet opgelost maar 135 wel opgelost. Wat wil je dus eigenlijk zeggen met je berichtje? Dat je zelf ook op geoleaks komt en bij die groep zielige cachers hoort? Maar goed dames en heren, we komen er toch niet uit, dat blijkt nog steeds na bijna 18 pagina's. Ik ga de pq's inladen voor het weekend en de boel afsluiten en morgen op pad voor een heel lang weekend. Veel plezier met cachen dit weekend en of je de puzzels nu zelf opgelost hebt of hebt gekregen, het is mooi weer, geniet ervan!
 20. Dus in elke provincie een paar puzzelclubjes oprichten die eens per week bij elkaar komt, daar puzzels oplossen, deze op een a4tje schrijven of via je gps overseinen dit doen op een event waar ook andere provincie clubjes aanwezig zijn, en zo heb je een hele grote database tot je beschikking waar je zelf vrij weinig aan hoeft te doen. Dat is allemaal ok in jullie ogen. Bovenstaande manier is de manier zoals het ging voordat er intensief gebruik werd gemaakt van de sociale media, een term die steeds meer in opmars is, en die je niet meer tegenhoudt. Nu zijn die tijden veranderd, men zoekt elkaar op via de digitale weg, gaat niet meer in een huiskamer zitten, maar in een digitale huiskamer, namelijk een forum. Hier moet je ook lid worden, alleen passen er ineens meer mensen in die huiskamer, je hebt zowaar alle provincie clubjes bij elkaar. Ook hier deel je gegevens en los je met elkaar op. De één wat meer dan de ander (lurkers heb je overal). En je deelt ook de oplossingen met elkaar, alleen niet meer via een geschreven "clubblaadje" , nee maar op een moderne digitale manier. En nu het ineens modern wordt mag het niet meer? Moet er rekening gehouden worden met de CO? Waarom niet bij de 1e methode en wel bij de moderne methode? Ja, ik ben geregistreerd bij GL, heb er heel in het begin 1 vraag gesteld over een cache, die trouwens nog steeds niet is opgelost. Verder heb ik er geen antwoord vandaan gehaald. Zijn wij nu een puntjesjager? Nee hoor want zoveel hebben we er nog niet gedaan, bijna 1100 caches in bijna 4 jaar, waarvan de meeste in het buitenland en maar 10% daarvan zijn mystery's waarvan een groot gedeelte bonuscaches. Multi's ook niet zo veel, maar dat heeft meer met de gezondheid te maken. Ik vind het jammer dat men hier lijnrecht tegenover elkaar staat en de meeste tegenstanders toch wel boter op hun hoofd hebben. Als ze een coordinaat van een puzzel krijgen, zeggen ze geen nee en gaan toch de cache doen en loggen deze ook. Is dat wat de CO wel goed vindt?
 21. Uit voorgaande berichtjes begrijp ik dat GS de regels heeft aangepast, maar hebben zij naar alle mensen die geregistreerd staan een berichtje gestuurd met de wijziging van de regels en of zij daar mee akkoord zijn? Nee, nog niet, dus weet het grootste gedeelte van de geocachers niets van de wijziging en zijn daar ook niet mee akkoord gegaan en heeft GS juridisch geen poot om op te staan en ook de cache legger niet.
 22. Leuke locatie en lekker dicht bij huis, kunnen we op de fiets doen!
 23. Hoe stoppen we dan de mensen die geen puzzels oplossen, maar hun cachemaat wel, maar toch meegaan en loggen? Want dat is in mijn ogen hetzelfde als coordinaten cq oplossingen aan iemand doorgeven.
 24. Mon-Roe

  Beetje Jammer Op Twitter..

  Ik begrijp het best, maar vertel eens, wat is het verschil, wij gaan samen cachen, jij hebt een puzzel opgelost, ik log die ook, de volgende keer ben ik samen met iemand anders daar en ik weet het eind coordinaat en vertel die. Diegene gaat er een volgende keer weer met iemand anders heen, etc etc etc (dit is de ouderwetse manier, via internet de moderne manier) Je hebt altijd de keus om ergens wel of niet aan deel te nemen, dat is met de oplossingen op internet net zo. Als je er niets voor voelt om een oplossing kant en klaar te krijgen, dan doe je daar toch lekker niet aan mee. Die keuze heb je in het veld ook, als jij een mystery hebt opgelost heb ik de keus of ik die wel of niet log en jij hebt de keus om mij het antwoord wel of niet te geven. Wij hebben zelf ook een mystery en ik lig er echt niet wakker van hoe iemand aan de eindcoordinaten komt. Iemand die wil puzzelen gaat lekker zijn gang, iemand die dat niet wil en op een andere manier aan het coordinaat komt, ook prima.
 25. Mon-Roe

  Beetje Jammer Op Twitter..

  Zeker ook nog nooit een mystery cache gelogt waarvan je zelf de puzzel niet hebt opgelost maar één van je mede cachers?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...