Spring naar bijdragen

GeoGraaffie

Leden
 • Aantal bijdragen

  47
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door GeoGraaffie geplaatst

 1. GeoGraaffie

  Beginner

  Ook een goeie tip: ga eerst lekker zoeken. Laat het zelf leggen een lange tijd achterwege. Nederland wordt overspoelt met op bijna elk honden uitlaatveldje en knotwilg een fotopotje dat dan geocaching wordt genoemd. Dat heet dan een oppikkertje.
 2. GeoGraaffie

  Welk Apparaat?

  Neem een NDS + R4 kaartje en bungaloo. Kun je in diverse queries de hele wereld meenenmen. GSAK maakt het voor je in orde.
 3. GeoGraaffie

  Vaarwel!

  Jammer dat deze in het archief verdwijnt, maar PN jij kunt op elk moment en evenement voor jezelf uitkomen.
 4. GeoGraaffie

  Nieuwe Trend?

  Drie weken geleden zag ik een cache die naar het archief was geplaatst die ik in Duitsland had bezocht. Een geweldige lokatie waar je werd gebracht door het werk van de CO. Anders was ik daar nooit geweest. Ook in Duitsland het zelfde probleem. Zie de laatste log van de owner bij deze cache. (GC5FFG) Jongetjes die vroeger nooit spelletjes wilden spelen ging lopen klieren. Kennelijk zijn sommigen daarin zelf nog steeds niet verder gekomen. (Het lukt zelfs niet je nickname goed over te typen.) Ook in Duitsland krijgen deze snuiters het dus voor elkaar het cachen te bederven. Het succes van een systeem brengt het kennelijk ook aan de afgrond. Dukkie, PN en anderen ik kan jullie boosheid heel goed voorstellen; Voor dergelijke gasten hangt Nederland dan ook overvol met gebod- en verbodsborden. Dit heb ik niet zelf bedacht, dat is het antwoord van een Fransman als je hem vraagt wat hem opvalt in Nederland. Er zijn veel Nederlanders zoals paddy en zij kunnen een dergelijke afweging kennelijk niet maken zonder dat er borden hangen. Hij komt niet op de gedachten van veiligheid en rust voor andere mensen die in de straat wonen. Het is de Nederlander die rijdt door de woonwijk en pas langzaam gaat rijden als er een grote drempel is gemaakt.
 5. Dat gevoel is inderdaad herkenbaar.
 6. gaat niet geheel goed. deleted scene
 7. Je schept verwachtingen, dit komt omdat je iets plaatst zonder toelichtingen. En als je dan de verwachting niet haalt moet je niet op die manier eea promoten. Deleten is een betere promotie voor dit filmpje. Leuk bezig geweest accoord. Teletubbie niveau weg ermee, zo ook dit item in deze rubriek. doeiii Klik hier voor item delete
 8. Ik wil toch laten weten: De log op de parkeerplaats in Montfoort die wil ik briljant noemen. Zoiets dus. Een 10 met een griffel voor de log ((met de 5 foto's en hierboven onder de aandacht gebracht door Lepman) (tja, het blijft moeilijk om duidelijk te blijven... ) welke is geplaatst op de cache pagina MEPRC: Montfoorts Eerste P&R Cache."
 9. Pak gewoon de Nintendo DS bij de kids af. Je vindt dat ze er te veel mee spelen en gewoon moeten dammen of schaken. Heb je gelijk 2 schermen. Als je hem dicht klapt komen er niet zomaar krassen op. Moet dan wel in HTML. zonder foto's. Heel goed alternatief.
 10. GeoGraaffie

  Logrolletjes

  Maker heeft leuke stukkies gereden om te cachen. Zover komt 't gele bussie niet. Maar heb je ook regel 9 boven de comments gelezen? Ik wel. Site staat daarom nu in m'n favorieten ........................
 11. Wat een natuurliefhebbers. De rupsen staan aan het begin van de voedselketen. Dus veel jonge vogeltjes die het gaan redden. Veel vogeltjes veel zang in de bossen. Veel vlinders, prachtig. etc etc. Lekker rustig in de bossen als die zogenaamde natuurliefhebbers vanwege een poepje en een rupsje thuis blijven. Vooral wegblijven!!!!! Dooeeii. Een processie rups is een iets ander verhaal, oke maar dan nog.......
 12. GeoGraaffie

  Gpsmap 60c(s)x ?

  Als je een beetje aardrijkskunde hebt gehad kom je zonder TomTom Truus tot zo'n 10 kilometer bij je bestemming. Die laatste 10 minuten heb je dan ook genoeg aan je 60CX met nav. Ook op vakantie doet ie het voortreffelijk. Kun je onder weg gewoon communiceren met je bijrijder zonder dat er zo'n domme Truus er tussendoor loopt te zeuren. (Of bassie voor de geweldenaars.) De piepjes voldoen beter dan de truus. Als je nav en topo goed installeert hoef je ook geen kaartjes te verwisselen maar schakel je gewoon via instellen kaart van de NAV naar de Topo. Ben je klaar schakel je weer via het menu terug naar de NAV en stuur je terug. Een electronisch kompas geeft wel een iets stabieler beeld als je ergens loopt waar het ontvangst even iets minder is. De naald in de kompasroos vliegt met de CX wat meer heen en weer. Ook als je stil staat is het met de CX wat lastiger. Maar niet onoverkomelijk. Als je een gewoon kompas erbij houdt is het grootste probleem ook weer weg. Een electronisch kompas maakt het wel wel prettiger, zeker als je stilstaat. Anders moet je blijven lopen wil die goed wijzen. Ik heb zelf een CX en had toch de kompass er wel bij willen hebben
 13. Ik gebruik sinds kort mijn nintendo DS. met GSAK html exporteren en dan gaan met luigi groen. t gaat feilloos. Zie ander draadje over de instructie hoe tooltje voor DS werkt. echt eitje. redelijk schermpje!!
 14. GeoGraaffie

  Wie Kent Xt400?

  Is het niet mogelijk dat het hele schatje nog gewoon daar ligt waar die werd gevonden? Rond Huizen (tafelberg multi) heeft ook eens iemand een (aantal) cache(s) naar het archief gedaan. Vervolgens werd ie nog gewoon vrolijk een aantal keren gevonden omdat ie niet fysiek werd verwijderd. Wellicht is dit ook het geval. Heb je over 100 jaar een mooi bericht over een spectaculaire vondst in Frankrijk. Als je de coords hebt is het wellicht een leuke voor iemand die eens die kant op gaat....... Sterkte..
 15. GeoGraaffie

  Zip zakjes

  Ga naar de I kea, Daar hebben ze 2 verschillende maten in 1 doosje. (Bij de pannen afdeling beneden.) Stevig plastic en helaas wel met een decor. Maar daar valt mee te leven. groen en rood motief. Dit is eindelijk eens wel goed dat je bij de ikea koopt.
 16. vorig jaar heb ik de gelijke vraag voorgelegd. Toen diverse antwoorden gekregen. Dit is de tekst van een van de reacties. Zoek op graaffie en de topic komt eruit rollen. Groet. De coördinaten worden hier weergegeven in het formaat dd.dddddº. Dat zijn graden (voor de punt) en honderdduizendsten van graden (achter de punt). Kortom: de graden op een nauwkeurigheid van 5 cijfers achter de komma. Bij het geocachen gebruiken wij de notatie ddºmm.mmm', ofwel graden en minuten met een nauwkeurigheid van 3 cijfers achter de komma. De eenvoudigste manier om graden naar minuten om te rekenen is de volgende: 1. Neem bij het eerste (TomTom) coördinaat het deel achter de komma (0.85879), en vermenigvuldig dat met 60. 2. De uitkomst hiervan is: 51,5274. Het 60Cx coördinaat is nu 52º51,5274'. En dat kun je wel invoeren in je 60Cx.
 17. GeoGraaffie

  GArmin Nuvi 360

  vraag 1- is het met alle NUVI's mogelijk om coordinaten in te geven om naar toe te navigeren? Vaak wordt een parkeerplaats gegeven 52.xx.xxx en dat is geen postcode. Ik denk aan een 200 of 250 voor de auto. maar als die optie ontbreekt dan ga ik voor een ander. Ik wel het houden bij de garmin ivm de topo en mapsource. vraag 2- Welke nuvi's kunnen anders wel navigeren op coordinaten?
 18. Kan dit ook op de Nuvi? (de 200 is voor 141 bij de makro in de aanbieding..)
 19. Bedankt voor jullie reacties. Ik vind het logisch wat lex schrijft. "Het maakt niet uit hoe je noteert, als ie maar navigeert." Maar ik vind het dus moeilijk om op de goede notatie wijze (c.q. naam van de notatie) uit te komen. Er staan zoveel mogelijkheden in mapsource en de CX Dit is dus goeddeels een kwestie van weten en herkennen. Dankzij jullie kan ik maandag de oordoppen meenemen en kom ik in het goede weiland terecht. Hopelijk herken ik deze notatie een volgende keer en gaat het herkennen van een andere notatie mij een volgende keer gemakkelijker af.
 20. Je moet dit dus herkennen? Er valt dus niet ergens het coordinaat in te voeren zodat het eruit rolt?
 21. Gegeven wordt: GPS locatie voor Tom Tom: breedtegraad (N): 52.85879º, lengtegraad (E): 6.27125º Hoe is dit om te rekenen, of in te brengen op mijn 60CX? Het is danwel geen cache, maar hier maak ik dan maar een eendaagse cache van...... (dit komt van de site SGM.nl (het jaarlijkse carbid schieten )
×
×
 • Nieuwe aanmaken...