Spring naar bijdragen

lennie1975

Leden
 • Aantal bijdragen

  43
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door lennie1975 geplaatst

 1. Ze hebben daar toch een serieus probleem precies. Als ik op mijn Mac met het Netwerkhulpprogramma een Traceroute laat lopen op eender welke site krijg ik netjes de route naar de desbetreffende server. Bij www.geocaching.com krijg ik enkel dit:
 2. De PQ's ook niet moet ik helaas vaststellen.
 3. lennie1975

  Colorado 300/400

  Zonder problemen zou ik dat niet noemen... Dat is een tooltje dat niet door Garmin gemaakt is. Wat dat bij garantiekwesties gaat geven weet ik niet... Wellicht zal er iemand wel zo'n tooltje maken voor de Colorado daar twijfel ik niet aan. Maar datzelfde ding als van de Map60 zal wellicht niet werken op de Colorado aangezien het een kompleet ander toestel is.
 4. lennie1975

  Colorado 300/400

  Reken er maar niet op... da's een van de methoden die Garmin hanteerd om de import vanuit de VS af te remmen. Wat betreft de prijzen: m'n lokale GPS-boer had op de Garmin stand van het autosalon in Brussel prijzen van dik in de 500 € euro horen waaien, maar ze wisten zelfs niet de vertellen voor welk model. Het enige model van de Colorado dat op de Garmin stand beschikbaar was, was overigens een dummie
 5. Op die CD zou in principe het programma Mapsource moeten staan. Hiermee kan je (bijkomende) kaarten installeren op je gps, maar je kan er ook opgeslagen gegevens mee naar je PC transfereren, en dan uiteraard op een andere GPS laden. Dus: 1. installeer mapsource op je pc 2. start mapsource 3. sluit de "oude" gps aan via de usb kabel 4. klik in mapsource op menu "Overdragen" -> "Ontvangen van aparaat" en kies dan wat je wil opslaan 5. bewaar de ontvangen gegevens op HD 6. sluit de "nieuwe" gps aan via de usb kabel 7. klik in mapsource op menu "Overdragen" -> "Verzenden naar aparaat" en kies dan wat je wil verzenden. that's it.
 6. In La Norma hebben we van de zomer een cache (GCHJM7) gedaan die volgens mij ook perfect in de winter kan gevonden worden. Probleem voor topicstarter: hoewel deze cache maar één valei verder ligt is het toch een rit van minimum 120 km om er te geraken. Van de zomer zaten wij in Valmeinier. De dichtste cache in vogelvlucht (20km) was Lac du Lou (GCXN98) nabij Val Thorens en over de weg was dit een rit van 120 km. De cache op de Galibier bleek toen wij daar waren geript, maar ook de serie van "La Guisane" moet volgens mij in de winter te doen zijn.
 7. Wel vreemd... normaal resized GC.COM zèlf ook automatisch de foto's als ze te groot zijn. 'k Heb het een paar maanden geleden wel aan de hand gehad dat ik ook geen foto's kon uploaden. Toen kreeg ik een "disk full" (van de server dus) melding. Misschien dat een vermelding van de desbetreffende error een ander licht op de zaak kan werpen?
 8. Multi? Tradi? Mystery? Wat maakt het uit? Ik doe ze allemaal graag. Afhankelijk van hoeveel tijd ik ter beschikken heb, welk weer het is, of ik de juiste schoenen aanheb, ... noem maar op, factoren genoeg die meespelen. Ik heb dus ook niet gestemd en zal dat OOK niet doen want m'n keuze staat er niet bij. De post van Goedweerloper vind ik overigens zeer treffend! Ik ben voor m'n werk nogal regelmatig op de baan, en als ik onderwegen een snelle oppikker tegenkom zal ik deze niet laten liggen. Mysteries worden hier 's avonds na het huishoudwerk ontrafeld. Gezellig met de laptop op de zetel terwijl mevrouw meestal tv kijkt. Als ik wat meer verstand nodig heb vraag ik haar om advies. En multies... die zijn voorbehouden voor 't weekend of 't verlof als er wat meer tijd voor is. Maar ook dan nog combineer ik bij een of twee multies onderwege ook nog een paar oppikkertjes of opgeloste mysteries.
 9. Vwala! Het leven kan zo simpel zijn
 10. Een invulveldje "Zoek in deze site met Google" behoort ook tot de mogelijkheden. Google heeft een hele rits tools voor webmasters.
 11. Ja kan Google natuurlijk ook gewoon gebruiken om in 't forum te zoeken. Gewoon je trefwoorden in het zoekveld van google aangevuld met "site:forum.geocaching.nl".
 12. En verder levert het font Windings bij Mac gebruikers wellicht ook problemen op...
 13. Nou nee... die komen nog steeds gewoon van de server gestream en zijn dus wat ze zijn.
 14. Dat klopt. Maar je kunt er wel tracks mee samenstellen, die je later bv. in Google Earth kunt bekijken. Welwel... dat is dan toch wel heel erg outdated info! Althands, het hangt er van af over welke Etrex je het hebt. Op m'n Etrex Legend Cx kan ik wel degelijk kaarten uploaden.
 15. 'k Ben nog maar 2 maanden aan het cachen. En heb op die tijd met m'n Legend Cx zo'n 50 caches gevonden in alle mogelijke omstandigheden. Zowel in bos (met 1 cache had ik wat meer moeite, maar die heb ik bij een 2de poging in het pikdonker gevonden) als in meer bewoonde omgeving. Inderdaad de 60C(s)x heeft een betere ontvangst, dat klopt. 'k Heb het kunnen vergelijken tijdens het lopen van de Ultimate II Alzheimer ( met m'n teammaten. Maar: 't is nog altijd het mannetje dat het moet doen. Als je niet kan of wil kijken/voelen/wroeten/prutsen zal de GPSr de cache niet uit z'n schuilplekje gaan halen. Bovendien is de Legend VEEL compacter en steek je die gewoon weg in je broek- of vestzak. En dat vind ik persoonlijk een niet te onderschatten voordeel. Autonavigatie en Topokaarten kan ook prima op de Legend Cx
×
×
 • Nieuwe aanmaken...