Spring naar bijdragen

Spiderwoman

Leden
  • Aantal bijdragen

    74
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Spiderwoman geplaatst

  1. Voortuincaches, tja. Neem een kind en een bal mee, heb je altijd een goed excuus om in tuintjes te rommelen. En een voortuincache-icoontje zou fijn zijn.
  2. Zoals je aan het aantal leden kan zien dat op dit moment (25 leden) deze topic lezen, is het een onderwerp dat een heleboel mensen aanspreekt. Ik ben zelf ook zo`n persoon die nog wel eens een opmerking maakt in het logje of apart een mail stuurt naar de cachelegger. En ik moet zeggen dat wordt altijd wel gewaardeerd. (Op 1 x keer na) Ik denk dat het voornaamste is dat je de toon van een mail "gewoon netjes" houdt en dat de cachelegger zich niet meteen aangevallen hoeft te voelen. Een misverstand is immer snel ontstaan in het mailverkeer. Doe je als cachelegger je voordeel mee met de opmerkingen die geplaatst zijn om je cache nog beter te maken dan dat hij al was. En ik vind persoonlijk dat iedereen zijn mening over de cache mag geven. Hoort ook een beetje bij het logjes schrijven, ik wil toch graag mijn ervaring op "papier" zetten.
  3. Spiderwoman

    Pseudo Vogelkastjes

    Ik wil alleen maar even zeggen: die paar keren dat ik een cache in een vogelkastje heb gevonden, was het superduidelijk te zien dat het geen echt kastje was. En als je er met je neus boven op staat helemaal.
  4. Het is gegaan zoals het bij de meeste verslavingen gaat. Iemand anders laat je kennismaken met wat nieuws en meteen na de eerste keer ben je hopeloos, niet meer te redden verslaafd.
  5. Toen ik met geocaching begon, zat mijn rugtassie bomvol. In de auto lagen ook nog wat attributen, voor het geval dat. Maar naar mate ik langer cache wordt het steeds minder. Dat gesjouw met dingen. Uiteraard GPS, extra batterijen, verschillende pennen, 1 potlood, wc papier. paracetamol. evt TB`s en goodies. Twee flessen water en that`s it. Vind ik ook heel veel caches mee.
  6. Spiderwoman

    Hoe Puzzel Oplossen?

    Dat is voor mij namelijk het leuke aan een mystery. Het puzzelen. Wat bedoelt de cachemaker nu??? Sommige zijn zeer creatieve in het bedenken van allerlei gekke raadsels. Heb je eindelijk door wat de meeste voorkomende " regeltjes", tref je toch weer een hele andere vorm. Zo kan het zo maar zijn dat een puzzel een halfjaar op de keukentafel blijft liggen, hoor.
  7. Laat alsjeblieft geocaching gratis blijven. Misschien dat een heleboel welwillende cachers met zeer goede bedoelingen ook afgeschrikt worden door een contributie of iets dergelijks. En dat lijkt mij niet de bedoeling. En wie zegt dat mensen die wel de contributie betalen hun normen en waarden op een goed peil hebben. Helaas zullen er altijd mensen zijn die de evt regels aan hun laars lappen. Daar helpt geen lieve duit tegen, ben ik bang.
  8. Je kan zien dat dit onderwerp toch enorm leeft. 38 Lezers op een gewone werkdag!!!
  9. Nou, daar noem je nou echt eentje in de categorie gevalletje apart. Ik zou daar geen moeite mee hebben. Je bent er toch vlak bij en met verenigde krachten...... Valt wat mij betreft in dezelfde categorie als in colonne lopen naar een cache op een event. Dan is het vaak achteraan sluiten en logboekje doorgeven. Doe ik ook gewoon, hoor.
  10. Een ieder die zichzelf voor de gek wil houden en zijn founds aantal wil opschroeven, mag het wat mij betreft zelf weten. Maar wat is het nut?? Ik zal daar in ieder geval nooit aan meedoen. Ik ben in ieder geval altijd fysiek aanwezig geweest. Het lukt bij een micro niet altijd om de logrol eruit te peuteren en dan laat ik dat dan zitten, log dan wel op de site. En ik denk inderdaad niet dat cachelegger alle logs gaat nakijken. Maar dat is nog steeds geen reden om te loggen zonder daadwerkelijk bezoek. Dan is er toch niets meer aan het spelletje. Toch?
  11. Mijn dochter van 9 jaar heeft afgelopen maandag haar spreekbeurt over Geocaching gehouden. Een globaal verhaal over satellieten. GPS laten zien. Vertellen over geocachen. Soort caches, nachtcaches. Wat TB`s en coin, goodies. Een kist, een micro een nano en een overzichtskaart van Nederland met alle caches. De klas vond het leuk en interessant want ze kreeg een 8!!.
  12. Ach kou..... daar kan je op kleden. En die kist krijgen we ook wel open. En anders maar een foto als bewijs. Het moet maar even wat doorvriezen, want het lijkt me wel erg leuk om zonder gevaar voor eigen leven naar eilandcaches te schaatsen of te lopen. De dode hond staat ook nog op mijn lijstje........ Ben al druk bezig om mijn schaatsen op te zoeken......
  13. Ik zit dus ook regelmatig een uur achter de pc om plaatjes te laden. Ik open dan wel drie schermen tegelijk, dan schiet het een beetje op. Want een log is inderdaad leuker met een foto (of tien) erbij. Ook voor jezelf als een soort logboek van je leven......
  14. Weet je wat ook stimuleert: een complimentje krijgen van de cachelegger voor je leuke log. Motiveert je ook weer om de volgende keren weer een leuke log te schrijven. Dus cacheleggers......
  15. Het lijkt mij zo dat de cachelegger echt wel wil weten of cachers ook plezier beleven aan zijn/haar cache. Want daar doe je het toch voor, lijkt me. En het is toch echt wel leuker om een logje te lezen waar je even om moet lachen, originele bevindingen of beschrijvingen van de tocht. Als ik een cachelegger zou zijn dan zou ik dan wel leuk vinden om te lezen. Als cacher zelf noteer je onderweg enkele steekwoorden op je uitdraai s-avonds kan je toch zeker wel een paar regeltjes verzinnen. Ik ben ook niet echt tegen copy paste, zeker niet als het caches betreft van diverse cacheleggers, maar wel per cache nog een apart verhaaltje erbij. Hoeft heus niet zoveel tijd en energie te kosten. Weet je wat tijd kost: foto`s downloaden en in je log plaatsen. Maar misschien heb ik makkelijk praten, want ik vind het ook nog leuk om logjes te schrijven. Ga ik echt wel even voor zitten. (zelfs met foto`s.... kopje koffie tijdens het wachten)
  16. Hoezo goodies??? Het zijn tegenwoordig bijna allemaal micro`s. Vroeger vulde ik regelmatig mijn voorraad aan. Maar merk dat ik daar nu veel minder mee bezig ben. Ik raak mijn hebbedingetjes bijna niet meer kwijt. Merk vaak aan het eind van de tocht dat ik toch weer op pad ben gegaan zonder mijn voorraadje. Nou, ja, dan maar niets erin. Wel troep eruit. Liever niets in de cache dan troep zeg ik altijd maar.
  17. Nou, graag gedaan, hoor. Ik zit toch de hele ochtend al te nixen. Ben blij dat ik dan toch nog iets nuttigs heb gedaan. Astrid
  18. Ik heb het zelfde probleem maar zou je iets duidelijker kunnen uitleggen wat je bedoeld om het op te lossen. Computer taal is voor mij erg onduidelijk. =========================================================== Als je weer je handtekening gaat wijzigen, dan staat er nu alleen de code van je banner van de site. Als het goed is staat er dit: http://www.devfolio.com/geocaching/statbar...mp;img2=flagang. als je nu de regel er voor zet met jouw code (vetgedrukt) van geocaching: <a href="http://www.geocaching.com/profile/?guid=2e383f28-ae10-47d7-875d-24fea3d6476b" target="_blank">. Dan wordt het: <a href="http://www.geocaching.com/profile/?guid=2e383f28-ae10-47d7-875d-24fea3d6476b" target="_blank"><http://www.devfolio.com/geocaching/statbar/logo.aspx?uid=2e383f28-ae10-47d7-875d-24fea3d6476b&txt=Let's+go+outside&img=flagnl&img2=flagang> Ik hoop dat deze lukt. Ik heb zelf de tweede code gebruikt die de site devfolio genereert. Mijn regel begint met zelf met "img src="http......... enz. ========================= ooh, kijk, hulp komt al van alle kanten....
  19. Ik heb het eerste gedeelte van de code van mijn geocaching statbar er voor geplakt. <a href="http://www.geocaching.com/profile/?guid=f31a426b-a7a8-4148-b6e4-0a13b6dd6aeb" target="_blank">. Het vetgedrukte gedeelte is mijn persoonlijke code, dus die moet je even vervangen door je eigen code. Dan moet het volgens mij gaan lukken. Succes.
  20. Gaaf, zeg. Ik heb gister de maker van de site Ranger Fox's Statbar Modifier http://www.devfolio.com/geocaching/statbar/index.aspx gemaild met de vraag of hij mijn logo op zijn site kon zetten. Binnen een paar uur had ik reaktie en had hij het geregeld. Vanochtend even lopen freubelen en voila gelukt. Leuk, hoor Kom alleen net wel tot de ontdekking dat bij klikken geen link meer is naar mijn profiel. Maar ja.. dat zal ik nog wel even uitvinden. 10 min later..... ook weer gelukt.
  21. Als je niet wilt dat het jou geschiedt, doe het dan ook bij een ander niet. Geldt die oeroude gezegde niet voor alles????
  22. Verander de wereld en begin bij jezelf!!!. Of nog mooier: de kinderen hebben de toekomst. Dus als ouders proberen wij die op te voeden als sociale mensen met gevoel voor natuur en andere mensen. "Wat je er niet in stopt, kan er ook niet uitkomen". Als wij de kinderen mee nemen dan hebben we altijd genoeg goodies in de tas zitten. We stimuleren de kinderen om ook aan de volgende bezoeker te denken en alleen goodies in de cache te plaatsen die ze zelf ook leuk vinden om te hebben. En als er niets te ruilen valt, dan zijn ze zelfs niet te beroerd om wat extra goodies in de box te leggen zodat hij weer een beetje gevuld is. Ik heb liever dat er niets geruild wordt, dan dat er er rotzooi in gedumpt wordt. Maar ja, dat is mijn mening.
  23. Spiderwoman

    TB geblokkeerd?

    Mijn TB is na 3 maanden rust weer op pad. Een onregelmatige cacher had hem in zijn bezit. Pas na herhaaldelijke verzoeken van mijn kant en van twee mede-cachers is het uiteindelijk toch gelukt. (nog heel erg bedankt, Doggie Team en Zitawalk ) TB ligt nu weer in een cache te wachten. Dus nog niet getreurd.
  24. Oke, dan rest alleen nog de waarschuwing dat er blijkbaar een virus in dat mailtje zat.
  25. Maar is het dan zo dan ik verder niets hoef te doen. Gaat de verlenging automatisch. Creditcard gegevens zijn nog helemaal oke. Ik kreeg bij dit half gelezen mailtje de indruk dat ik weer opnieuw via Paypal iets moest doen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...