De Armadillo's Geplaatst 16 oktober 2006 Geplaatst 16 oktober 2006 Beste medecachers, Volgende week zitten we in Denemarken, waar we ook willen gaan cachen. Is er een handige manier of een tool om in de buurt van een object (bijv. coordinaten of een stad) alle caches te vinden? Bijv. alle caches in een straal van 40 km? Wat ik niet bedoel is vanaf www.geocaching.dk alle caches handmatig van de kaart te plukken. Dat lukt wel.
The Butterflies Geplaatst 16 oktober 2006 Geplaatst 16 oktober 2006 Op de geocaching.com site kun je coördinaten invoeren om caches in de buurt van die plek te zoeken, dat is denk ik wat je zoekt.
Boswijk Posse Geplaatst 16 oktober 2006 Geplaatst 16 oktober 2006 Ook via google earth (met de geocaching KML file) is het prettig zoeken. Je hebt dan gelijk een visueel idee waar ze liggen. Veel plezier.
De Armadillo's Geplaatst 16 oktober 2006 Auteur Geplaatst 16 oktober 2006 Op de geocaching.com site kun je coördinaten invoeren om caches in de buurt van die plek te zoeken, dat is denk ik wat je zoekt. Dat is inderdaad bijna wat ik zoek. Het nadeel van een dergelijk lijstje is wel dat ik alle loc files en de beschrijvingen een voor een moet opslaan. Jammer genoeg hebben we ter plekke geen internetaansluiting, dus alles moet hier worden uitgeprint. Als premium member zal dat allemaal wat handiger gaan misschien.
Team Gelaen Geplaatst 16 oktober 2006 Geplaatst 16 oktober 2006 (bewerkt) Inderdaad, als premium member kun je een pocketquery aanmaken die je (doe ik) al maanden voor de vakantie (dan heb ik tenminste de nodig logs erbij) de caches in de buurt van je vakantieplaats kunt laten sturen. Via GSAK heb je de data dan bij de hand, mits je een laptop oid hebt. Alhoewel ik van een aantal caches toch al thuis een print maak voordat ik op reis ga. Jan 16 oktober 2006 bewerkt door Team Gelaen
De Armadillo's Geplaatst 16 oktober 2006 Auteur Geplaatst 16 oktober 2006 Inderdaad, als premium member kun je een pocketquery aanmaken die je (doe ik) al maanden voor de vakantie (dan heb ik tenminste de nodig logs erbij) de caches in de buurt van je vakantieplaats kunt laten sturen. Via GSAK heb je de data dan bij de hand, mits je een laptop oid hebt. Alhoewel ik van een aantal caches toch al thuis een print maak voordat ik op reis ga. Jan Als ik het goed begrijp moet je hiervoor dus premium member zijn EN een licensed versie van GSAK hebben. maar dan heb je wel alle informatie in GSAK offline beschikbaar op je pc. Klinkt leuk als dit zo is, maar in het veld heb je wel een papieren uitdraai nodig, dus behalve mijn notebook heb ik dan ook nog een printer nodig
geo_taz Geplaatst 16 oktober 2006 Geplaatst 16 oktober 2006 Ik lees de GPX file(s) in GSAK in. Daarna maak ik in GSAK een HTML directory. Deze directory plaats ik op mijn IPAQ. In het veld, met behulp van IE op mijn IPAQ (zonder internet aansluiting) kan ik dan alle tekst van de cache lezen en ook de laatste logs. Voor een traditional is dat meestal voldoende. Een multi-cache print ik meestal toch nog uit, puur omdat daar vaak berekeningen instaan en dan werkt papier wel zo handig...
Boswijk Posse Geplaatst 16 oktober 2006 Geplaatst 16 oktober 2006 Ik lees de GPX file(s) in GSAK in. ... Voor een traditional is dat meestal voldoende. Je kan de GPX file ook direct op een PDA plaatsen en dan met GPX Sonar lezen. Voor GSAK kan je ook een 30 dagen probeer versie downloaden. Dan zal je zien dat het 't geld dubbel en dwars waard is.
Nightfire Geplaatst 16 oktober 2006 Geplaatst 16 oktober 2006 Eigenlijk zijn alleen traditionele caches te doen zonder een uitdraai te maken/zonder het bezit van een PDA. Afgelopen vakantie heb ik gebackpackd door Scandinavie en voor alle grote steden heb ik een query gerund van alle actieve en traditionele caches in een straal van 5km rondom de steden. Deze query's heb ik inlezen in GSAK en vervolgens alle caches deleted die als laatste 2 of meer notfounds hadden. Deze lijsten heb ik vervolgens geexporteerd naar een "fugawi text file" met als waypointname "%Name (%Dif/%Ter) (%con1) (%hint)". Dit leverde mij 10 A4'tjes op, met daarop 900 caches. De waypointnames heb ik naar de GPS'en gestuurd en zo kon ik altijd makkelijker achterhalen welke cache bedoeld werd op de lijst en had ik tevens de moeilijkheidsgraad, type container en de hint van de cache. Dit moet in principe genoeg zijn om traditionele caches te vinden... Als je andere types caches wilt doen zul je toch echt een PDA nodig of moet je alles handmatig uitzoeken... Succes! Mike Nightfire
De Armadillo's Geplaatst 16 oktober 2006 Auteur Geplaatst 16 oktober 2006 Ik lees de GPX file(s) in GSAK in. Daarna maak ik in GSAK een HTML directory. Deze directory plaats ik op mijn IPAQ. In het veld, met behulp van IE op mijn IPAQ (zonder internet aansluiting) kan ik dan alle tekst van de cache lezen en ook de laatste logs. Voor een traditional is dat meestal voldoende. Een multi-cache print ik meestal toch nog uit, puur omdat daar vaak berekeningen instaan en dan werkt papier wel zo handig... Alleen een premium member kan blijkbaar een beschrijving in pdf opslaan voor offline gebruik. Nu is dat gelukkig als beginnend cacher eenvoudig op te lossen door 'Make this page print-friendly' te clicken en daarna te saven als html. Zo kun je ook buiten GSAK om een html directory aanmaken. Al moet dat nu wel stuk voor stuk. Evenals het uploaden van de loc files trouwens. Wel wat meer werk dus.
de Roode Lantaarn Geplaatst 16 oktober 2006 Geplaatst 16 oktober 2006 waypointname "%Name (%Dif/%Ter) (%con1) (%hint)". Dit leverde mij 10 A4'tjes op, met daarop 900 caches. De waypointnames heb ik naar de GPS'en gestuurd en zo kon ik altijd makkelijker achterhalen welke cache bedoeld werd op de lijst en had ik tevens de moeilijkheidsgraad, type container en de hint van de cache. Dit moet in principe genoeg zijn om traditionele caches te vinden...Mike Nightfire Het kan nog simpeler door de zelfde instellingen te gebruiken voor het verzenden naar je GPS. Persoonlijk gebruik ik ipv %Name liever %drop2. Dit geeft als resultaat niet GCAB45 maar gewoon AB45. Zo krijg je ze mooi alfabetisch op code in je GPS. %Dif/%Ter is bij mij %Dif1/%Ter1 wat deze cijfers terugbreng tot 1 digit. In mijn Magellan Sportrak zie ik dan bijv. AB45 3/2 M Dus cache GCAB45 Difficulty 3 Terrain 2 en het is een micro. Zelfs de hint staat bij mij bij aanvullende info in het display. Paperless caching ten top.
Aanbevolen berichten
Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen
Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten
Account aanmaken
Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!
Registreer een nieuw accountAanmelden
Ben je al lid? Meld je hier aan.
Nu aanmelden